keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Suomi on kallis maa

Talousuutisissa luin, että Suomi on Euroopan viidenneksi kallein maa ja se on helppo uskoa. Suomessa palkkojen sivukulut ja korkea verotus nostaa omallakin alallani hintoja todella paljon. Tietysti jokainen yrittäjä yrittää laskea hintansa niin, että saisi tuotteensa ja palvelunsa asiakkaalle mahdollisimman edulliseen hintaan ja siitä huolimatta vielä itselleenkin jotain palkkaa. Esimerkiksi Dermalogican joka purkin hinnasta menee lähes 50% suoraan verottajalle ja sitten vasta yritetään peittää muita kuluja. Yrittäjä itse on se viimeinen joka palkkansa saa, jos hinnasta vielä jotain jää jäljelle.

Vaikuttaa kuitenkin siltä, että euron myötä kosmetiikan ja Dermalogican hintaerot ovat kaventuneet eri osissa Eurooppaa. Vielä viisitoistavuotta sitten, kun käytin ihan muita kosmetiikkasarjoja oli kaikki kosmetiikka noin 15-20% kalliimpaa Suomessa, kuin muualla Euroopassa. Tietysti myös ranskalaiset tuotteet sai huomattavasti halvemmalla Ranskassa, kuin meillä. Olen tämän kevään aikana ihan vahingossakin törmännyt Dermalogicaan muualla Euroopassa ja pistänyt merkille muiden maiden hinnoittelua. Olen aivan hämmästynyt, että ei meillä olekaan enää niin selvästi kalliimpaa, kuin muualla Euroopassa. Tämä on tietysti iloinen huomio minulle, koska globalisaation myötä asiakkaat hankkivat Dermalogicaa paljon ulkomailta ja meidän on vaikea kilpailla jos tuotteet ovat muualla halvempia. Toisaalta se on ikävä huomio talouselämän kannalta, että euro nostaa hintatasoa näkyvästi.

Olin juhannuksen tienoon Berliinissä ja löysin KaDaWen tavaratalosta Dermalogican maahantuojan myymälän. Joissakin Euroopan maissa on pääkaupungin suurimmassa tavaratalossa maahantuojan oma Dermalogicapiste, jossa on aina kosmetologit myymässä. Kaikille asiakkaille tehdään miniFaceMapping ellei sarja ole asiakkaalle ennestään tuttu. Näin on myös Helsingin Stockmannilla ja sielä on täsmälleen samat hinnat, kuin kaikissa Suomen hoitoloissa. Kyse ei siis ole siitä, että Dermalogica olisi jossain ihan tavaratalosarjana, vaan sitä myydään kautta maailman vain kauneushoitoloissa. Ihmettelin näitä Dermalogican hintoja Berliinissä sillä muutama tuote oli jopa kalliimpi, kuin meillä. En ihan kaikkia tuotteita käynyt läpi, mutta Intensive Moisture Balancessa huomasin suurimman eron. Berliinissä 100ml maksoi 73€ ja meillä hinta on 85€. Power Rich oli kympin kalliimpi, kuin meillä eli se maksoi 238€ ja meillä se on 228€. Siinä olisin luullut asian olevan päinvastoin, että juuri tuo kallein tuote olisi edullisempi Saksassa. Ultra Calming Mist maksoi 52€ ja meillä se on 55€.

Asiakkaiden kannattaa huomioida nämä hintaerot ettei loppujen lopuksi maksa enemmän, kuin meillä ja luule säästävänsä. Tähän asti olen aina sanonut, että kannattaa ostaa ulkomailta, mutta enää en ole siitä varma. Madridissa keväällä huomion, että joka tuote oli tasaisesti vain pari euroa halvempi, kuin meillä. Kyse varmaan oli heidän pienemmästä alv:stä, joka taitaa Espanjassa olla alle 20%. Sieläkin ihmettelin Power Richin hintaa, joka oli 242€ eli vähän kalliimpi vielä, kuin Saksassa. Olkaa siis tarkkoja, kun teette ostoksia. Tarkistakaa ensin mikä tuotteen hinta on meillä Suomessa.

1 kommentti:

  1. Anonyymi22:29

    Hämmästelin tuota samaa keväisellä Dublinin reissulla. Kuvittelin, että säästäisin tosi rutkasti ostamalla Dermalogican tuotteet Irlannista. Kävin eräässä keskustan kauneushoitolassa, mutta onneksi olin katsonut etukäteen mitä haluamani tuotteet omalla kosmetologillani maksoi. Hinnat oli pari euroa halvempia, kuin Suomessa. Kuitenkin joku oli kalliimpikin esimerkiksi Multivitamin masque maksoi 79€, kun se kosmetologillani maksaa 69€. Olisin taatusti ollut harmissani, jos olisi vielä maksanut enemmän ja nähnyt sen vaivan, että etsin tuon kauneushoitolan.
    En todellakaan viitsi seuraavalla kerralla alle kympin säästön takia menettää puoltalomapäivää ramppaamalla etsimässä naamarasvoja.

    Sinikka

    VastaaPoista