keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Tyhmyydestä sakotetaan

Tein viime perjantaina oikein emämunauksen. Olenhan kertonut jo moneen kertaan miten minulta aina unohtuu jotain pakkaamatta, kun lähden matkalle. Nyt kävi tosi harmittava vahinko.

Olimme perjantaista sunnuntaihin Helsingissä, kun kävimme katsomassa Helsingin juhlaviikkojen esityksiä. Olin jo koko perjantaipäivän kotona, kun tein hoitolan paperiasioita. Lähdimme hyvissä ajoin ajelemaan Hesaan, kun menimme Kansallisoopperaan kello 19 eli minulla oli hyvää aikaa pakata. En meikannut kotona, niin kuin en yleensäkään kotioloissa ja ajattelin tehdä juhlameikin hotellihuoneessa. Minulle on todella tärkeä osa juhlaa se, että saan joskus pukeutua paremmin ja meikata kunnolla. Aloin kaivelemaan meikkipussiani noin kello 17.45 eikä sitä löytynyt. Koko himskatin meikkipussi jäi keittiön pöydälle ja minulla oli mukana yksi vaivainen huulipuna ja huultenrajauskynä. Hyvä etten purskahtanut itkuun, kun odotettu juhlailta meni ihan pieleen.

Sitten keksin, että menemme vauhdilla läheiseen Sokokseen ja ostan uudet meikit ja meikkaan Oopperan vessassa. Onneksi mieheni taas suhtautui säntäilyyni rauhallisesti ja lähdimme juoksujalkaa Sokokseen. Mietin mitä tuotteita ostan, haenko kaikista halvimmat tuotteet vai satsaanko parempaan mitä voin käyttää ehkä myöhemminkin. Päätin ostaa laatutuotteet ja toisaalta oli ihan kivakin kokeilla jotain uutta. En ole käyttänyt muita, kuin Youngbloodin meikkejä vuosikausiin lukuunottamatta satunnaisia yksittäistuotteiden kokeiluja. Tilannettani voisi kuvailla siten, että luomuraakaravintoa ikänsä syönnyt siirtyy yhtä äkkiä Saarioisen maksalaatikkoon.

Nykyäänhän tavarataloissa on jokaisella meikkisarjalla oma piste ja yleensä myyjän palkkakin tulee kyseisen sarjan maahantuojalta. Meni erittäin arvostetun kosmetiikkasarjan tiskille ja kerroin myyjälle ongelmani. Sanoin olevani itse kosmetologi ihan siksi ettei hänen tarvinnut käyttää aikaa tuotteiden neuvomiseen. Myyjä oli erittäin pätevä ja olin todella tyytyväinen ja iloinen hänen hyvästä ja ammattimaisesta palvelustaan. Olisikin hienoa, jos nykyään kaikki myyjät olisivat niin asiansa osaavia. Ostin meikkivoiteen, neljän luomivärin paletin, poskipunan, ripsivärin ja silmienrajauksen. Meikkivoide oli voidemainen ja sellaista en ole käyttänyt aikoihin, koska olen niin ihastunut YB:n jauhemaiseen mineraalimeikkiin. Kysyinkin myyjältä eikö heiltä löydy jauhemaista meikkivoidetta. Hän pahoitteli kovasti ettei hänen myymässään sarjassa ollut, mutta viereisen  ständin meikestä sitä olisi löytynyt. Hän ei kuitenkaan siitä voinut myydä ja sen oma myyjä oli tauolla. Todella epäkäytännöllinen myyntisysteemi, mutta näin se on kaikissa tavarataloissa. Jokainen kosmetiikkaständi on eri firmaa. Siksi kosmetiikka osastot ovat niin suuria, koska se tuottaa jo vuokrina, tai provisioina tavaratalolle varman kassan.

Tein nuo meikkiostokseni kymmenessä minuutissa, mutta ihan kunnolla pääsin niitä kokeilemaan vasta lauantaiaamuna. Valitettavasti olin kokonaisuuteen aika pettynyt. Oli tietysti hyvä päästä pitkästä aikaa kokeilemaan mitä muualla myydään, mutta olin luullut laatua jo paremmaksi. Tuotteet jotka ostin eivät olleet mineraalipigmenttimeikkejä ja toki sen tiesin jo ostaessani. Se olisi vaan viennyt ihan liikaa aikaa, jos olisin vielä etsinyt tasokkaan mineraalimeikkisarjan. Olen käyttänyt ja myynnyt Youngbloodia kymmenisen vuotta ja saan siitä vaan hyvää palautetta. Olen kuvitellut, että synteettisetkin meikkivärit olisi jo lähes yhtä hyviä laadultaan. Nyt kyllä huomasin konkreettisesti, että ero on huimaava. Olisin ostanut luomiväreistä kahden kappaleen duon, mutta myyjä varoitti siinä olevan voimakkaasti kimallehelmiäistä ja sanoi suoraan ettei se oikein sovi yli nelikymppiselle. Hän oli tietysti ihan oikeassa, mutta olin jo luullut, että synteettisissäkin pigmenteissä olisi jo luovuttu kimalteista. Tuo ostamaninkin luomiväripaletti oli sen verran kimalteleva, että tuskin sitä enempää käytän. Kimalle myös varisi päivän mittaan poskille ja oli aika sotkuisen näköistä.
Silmänrajauskynä oli aivan susi, se ei pysynyt kohdallaan, kuin tunnin verran ja levisi sen jälkeen koko yläluomeen. En voi ymmärtää, että neljänkympin rajauskynä oli niin huono. Ripsiväri oli hyvä ja sitä varmaan käytän muulloinkin. Poskipunana halusin kokeilla voidemaista, mutta se pysyi ihan yhtä huonosti, kun ennen vanhaankin. Meikkivoide on varmaan käyttökelpoinen niille jotka käyttävät voidemaista meikkiä, mutta minä en ikinä luovu Youngbloodin jauhemeikistä. Havaitsin myös, että synteettisen meikin meikkivoidevärissä on edelleen sama veivaaminen, kun kymmenenvuotta sitten. Olen niin tottunut siihen, että mineraalimeikki sopeutuu aina ihon väriin eikä jätä koskaan rajoja ja valinta on tosi helppoa. En enää mitenkään viitsisi mallailla meikkiväriä kaulaan ja kädelle ja vertailla mikä häipyy omaan ihonväriin. Siinä on aina kuitenkin riski epäonnistua mitä mineraalipigmentissä ei koskaan ole.

Tyhmyydestäni sakotettiin aika rankasti. Konkreettisesti ostosrahani meni nyt turhiin meikkiostoksiin ja tuli turhaa kiirettä ja hässäkkää. Toivottavasti tämä oli nyt sellainen opetus etten enää unohtele tavaroitani.

PS: muistakaa, että kannattaa nyt tilata Daily Microfoliant NYT TARJOUSHINTA 55€, norm.72€, koska meillä on vielä jäljellä muutama pakkaus jossa on lahjatuotteina matkakoot Precleansesta ja Gentle Exfoliant kuorintavoiteesta. Nyt saat vielä tänään ostaessasi Map-15 Regeneratorin NYT TARJOUSHINTA 98€, norm.135€ ja Lip Renewal Complexin 43€ kaupan päälle matkakoot silmänympärysvoiteista eli Total Eye Care sk15 ja Ultra Smoothing Eye Serumista. 

9 kommenttia:

  1. Anonyymi09:35

    Kyllä niissä muissakin sarjoissa on ihankäyttökelpoisia meikkejä.
    Olen ostanut Sokokselta hyvin edullisia luomivärejä (kolmen värin setti, jossa 2-napakkaa sivellintä, noin 7€) ja kun valitsee värit oikein ne ovat hyvin käyttäkelpoisia ja riittoisia. Myös huulikiilloissa on edullisia ja laadukkaita tuotteita edullisessa hintaluokassa.

    VastaaPoista
  2. Aivan varmasti niitä löytyy, mutta kuinka monta vikaostosta joutuu tekemään löytääkseen ne.

    Ajattelen asiaa myös ihan omalta suunnaltani eli kauppiaan kannalta. On erittäin vaikeaa löytää kokonaista sarjaa missä kaikki on hyviä tuotteita, niin kuin YB:llä on. Myyntiin ei voisi ostaa sarjaa, jossa puolet tuotteista on tunnetusti susia. Onneksi minun ei tällä hetkellä tarvitse hakea uutta sarjaa.
    Myös se oli yllätys, että luulin jo suurimman osan olevan synteettisistäkin tuotteista mineraalipigmenttin veroisia, mutta näinhän se ei näköjään ole.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Anonyymi19:07

    Omalle kohdalleni kävi vastaavanlainen tilanne. Olen ostanut jo useamman vuoden kaiken teiltä, koska se on kaikista edullisin vaihtoehto ellei halua maksaa vikaostoista. Kesällä olin pitkänaikaa kesämökillämme ja tarvitsin jo uutta ripsiväriä. Lähdin ostoksille lähikaupungin tavarataloon ja innostuin vielä ostamaan luomivärinkin. Tuotteet eivät olleet mitenkään halpoja ja luotin myyjän neuvoihin. Ripsivärin harja oli aivan outo muovitikku, jossa oli muutama väkänen harjaksina. siistiä jälkeä sillä oli mahdoton saada, tunnin päästä mustaa väriä oli jo poskillakin. Luomiväri oli niin kova, että en saa siitä mitään väriä. Väri on jotenkin niin hento ja sekin on tunnin päästä ryppyjen poimuissa.
    Olin todella pettynyt ja harmittelen turhaa rahan menoa. myyjätyttö ei kai osannut ollenkaan ajatella mitä kuusikymppinen nainen meikiltään vaatii.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi19:37

    Kommenttini ei liity tähän asiaan, mutta on pakko kertoa miten fantsu tuote Multivitamin Power Serum on. Ostin sen heinäkuussa, kun se oli tarjoushinnalla ja tuubi riitti tähän päivään saakka. Olen huolellisesti tälläillyt sitä myös silmänympärille ja se tehoaa ihan oikeesti!
    Minulla oli syviä ryppyjä silmänurkissa, koska laihduin parikymmentäkiloa. Ihon velttous väheni ja nuo rypyt pieneni puoleen. Luulin ettei yli viisikymppisen nahkalle mitään enää voi, mutta tulos on näkyvä.

    Sari

    VastaaPoista
  5. Tuo laihdutuksen jälkeinen tilanne onkin haastava, koska iho muuttuu hyvinkin paljon, jos laihtuu useita kymmeniä kiloja. Teenkin aiheesta myöhemmin ihan oman bloggauksen.

    Inkeri

    VastaaPoista
  6. Anonyymi15:44

    Itse en pidä ollenkaan mineraalimeikeistä. Ne ärsyttävät ja kutittavat herkkää ihoani tosi paljon. Lancome meikkivoiteet ovat huippuja ja ripsivärit markkinoiden parhaat. Huulipunia löytyy monestakin merkistä loistavia. Hyviä meikkejä löytyy myös edullisesti. Ja olen ollut meiikkien kanssa tekemisissä 25 vuotta eli kokemusta on lähes kaikista markkinoilla olevista sarjoista ja helmiä löytyy monista sarjoista. Muovitikku ripsari vaatii totuttelua mutta sillä saa siistin meikin.

    VastaaPoista
  7. Anonyymi16:08

    Vaikea on myös saada meikki- ja kosmetiikkatuotteista mitään puolueetonta ja asiallista tietoa. Aika puljaamista tuo sinänsä suht. asialliselta vaikuttava Gloriakin näyttää harrastavan: http://yle.fi/uutiset/sanna_ukkola_lorealin_pikku_kirjurit/7458287
    Pidetäänkö meitä kuluttajia ihan idiootteina?

    VastaaPoista
  8. En missään nimessä tarkoita etteikö mikään sarja tekisi kunnon meikkejä. Olin vaan hyvin pettynyt siitä miten vaikeaa niiden löytäminen on. Kaikki ostamani tuotteet oli virheostoksia. Olin jo luullut, että lähes kaikki saman hintaluokan tuotteet olisivat yhtä hyvälaatuisia. Kosmetiikan raaka-aineet ovat kehittyneet viimeisen kymmenen vuode aikana huimin askelin. Pitäisi päästä jo siihen tilanteeseen ettei kuluttajalle tule virheostoksia, koska se tuo vaan pahaamieltä ja epäluuloja kosmetiikkaa kohtaan.

    Meikeissä myös makutottumukset vaikuttaa paljon enemmän, kuin hoitotuotteissa. Meikin teossa paras tulos tulee, jos kaikki tuotteet ovat samasta sarjasta ja sopivat raaka- aineiltaan yhteen. Nyt näköjään joudutaan ostamaan yksi tuote joka sarjasta ja se ei ole hyvä vaihtoehto meikin pysyvyyden kannalta.

    Inkeri

    VastaaPoista
  9. Anonyymi12:02

    Ja ehkäpä myyjä ei osannut kuunnella juuri sinun tarpeitasi ja valita oikeita tuotteita? Meikkituotteissa toimii vallan hyvin vaikka kaikki ovat eri sarjaa; loistavaa jälkeä syntyy silläkin tavalla kun kun pomii lempituotteet useammasta sarjasta. Näin tekee ihan ne nimekkäät ammattimeikkaajatkin ;) Toki sinun myyjänä pitääkin suositella kaikkia omiasi koska niistä se leipä tulee ja ne tunnet parhaiten.

    VastaaPoista