tiistai 25. marraskuuta 2014

Minulla ei ole kampaajan taitoja

Saan kuulla usein asiakkailtani, että olen äärettömän huono kampaaja. Tietenkin se tulee huumorilla, koska kampaus aivan varmasti kärsii kasvohoidon aikana. Myönnän myös ihan suoraan ettei minulla ole mitään käsitystä hiusten laitosta. Varmaan moni luulee, että kosmetologin ja kampaajan työ olisi jotenkin samanlaista ja taitoja riittää kumpaankin hommaan. Minua ei koskaan ole kiinnostanut kampaajan työ tipan tippaa. Oma tukkani olisi ihan vinksin vonksin ellei kampaajani huolehtisi minusta niin hyvin.

Moni uusi asiakas kysyy aikaa varatessaan missä kunnossa iho on hoidon jälkeen, voiko mennä suoraan töihin. Meidän hoitojen jälkeen voi mennä töihinkin ja laitamme hoidon jälkeen kevyen meikin, jos asiakas on siihen tottunut. Kasvojen puolesta kaikki on siis kunnossa, mutta hiukset painuu päänauhan ja myssyn alla. Moni on hyvin tarkka kampauksestaan, mutta sitä ei voi hoidossa vältellä. Minusta on hyvin tärkeää, että kasvohoito tehdään kunnolla eikä hiusten takia jätetä jotain tekemättä. Paplaritkin ovat sen verran tiellä, että hieronnan liikeradat muuttuvat ja se tuntuu heti kosmetologin käsissä ja hartioissa. Teen aina hierontaliikkeet niin perusteellisesti, että pienikin muutos käsien asennossa aiheuttaa suuren vaivan. Siksi toivonkin ettei asiakas laittaisi papilijotteja etuhiuksiinsa hoidon ajaksi.

Ellen laita kunnolla hiuksia päänauhalla ja myssyllä piiloon, joudun yhtenään siirtämään hiuksia pois kasvoilta. Se häiritsee asiakkaan rentoutumista, koska yksikin hius kasvoilla pyörimässä aiheuttaa sietämättömän kutinan. Monella on sen verran liukkaat hiukset, että joudun päänauhasta ja myssystä huolimatta korjailemaan hiuksia pois tieltä. Yleensä on kuitenkin niin ettei tuota läsähtänyttä kampausta huomaa, kuin asiakas itse. Ihmettelen myös kovasti miksi suomalaiselle naiselle se kampaus on niin tärkeä, kun kasvojen hoito ja meikki on vähän niin ja näin. Omilla asiakkaillani on tietysti ihokin hyvässä kunnossa, mutta kuuleen hieroja ja fysioterapeutti ystäviltäni miten monesti asiakkaat motkottavat hiusten rasvoittumisesta. Se on jotenkin täysin epäsuhtaista miten nainen laittaa tukkaansa, mutta kasvot lyödään täysin laimin. Se vielä korostuu, kun kampaus on hyvä, mutta meikki olematon.

Varautukaa siis siihen, että hiukset eivät ole parhaimmillaan kasvohoidon jälkeen. Meidän vessassa voi laittaa itse hiuksiaan ihan niin kauan, kuin haluaa, mutta mitään kihartimia meillä ei ole. Näin talviaikaan ongelma ei ole niin suuri, kun saa pipon päähänsä ja on niin pimeääkin ettei kukaan huomaa toisen hiuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti