keskiviikko 31. elokuuta 2016

Miksi voide ei imeydy?

Tutkin tämän blogin tilastoja ja aika usein oli kysytty miksi voide ei imeydy. En olisi itse keksinyt kirjoittaa tällaisesta ongelmasta, koska kukaan meidän asiakkaistamme ei sellaista kysy. Dermalogican tuotteet imeytyvät erinomaisesti ja kaikki meillä käyvät asiakkaat ovat sen verran kiinnostuneita ihonhoidosta, että ihot ovat keskimääräistä paremmassa kunnossa.

Tähän imeytymisongelmaan voi olla kaksi syytä toinen johtuu voiteesta ja toinen ihosta. Jotkut voiteet ovat yksinkertaisesti niin huonolaatuisia etteivät ne imeydy kunnolla. Imeytyäkseen voiteen pitää olla molekyylirakenteelta tarpeeksi ohutta ja siinä pitää olla hyvät kuljettaja-aineet, joista tunnetuimmat on liposomit ja niosomit. Voiteet jotka sisältävät lähes pelkkää valkovaseliinia ja jotain hajustetta ei todellakaan imeydy kenenkään ihoon. Rasvoittuvalle iholle ne aiheuttaa tukkiintumista, meikki ei pysy ja niitä on vaikea poistaa. Yksinkertaisesti suosittelen välttämään tämän tyyppisiä voiteita.  Nuo kuljettaja-aineet olivat yksi mullistava askel eteenpäin kosmetiikan vaikutuksissa. Ne kehitettiin 90-luvulla ja niiden ansiosta voiteet vaikuttavat huomattavasti paremmin ja täsmällisemmin.

Otan esimerkiksi liposomin, mutta nämä muut somit toimii samalla periaatteella. Liposomi on mikroskooppisen pieni tyhjä pallo. Sen ulkokuori on hyvin samankaltaista, kun ihon oma soluväliaine ja siksi se imeytyy helposti ihoon. Nämä ontot palloset täytetään vaikutusaineella jonka liposomi kuljettaa juuri siihen ihon kerrokseen, tai kohtaan mihin kyseistä ainetta tarvitaan. Tuo liposomin ulkopinta sulaa ihon soluväliaineeseen ja vapauttaa vaikutusaineen. Näin pystytään kontroloimaan mihin ihokerrokseen mikäkin raaka-aine vaikuttaa. Dermalogican tuotteissa on erittäin pitkälle kehitetty kuljetusainesysteemi joka takaa hyvän imeytyvyyden. Sehän on selvää, että mitä parempi kuljetusaine on ja mitä enemmän niitä voiteessa on sitä kalliimpi on tuote. Siksi edullisemmat tuotteet eivät välttämättä imeydy hyvin.

Toinen syy voiteen imeytymättömyyteen on ihon pinnalla oleva kuollut solu kerros. Ihosta poistuu vuorokaudessa miljoonia kuolleita soluja. Saunassa sen huomaa, kun vartalolta rullaantuu näkyvästi ihoa pois. Kasvoilta kuolleet solut ei irtoa itsekseen täysin ja niitä voi kerääntyä ihon pintaan paksu kerros. Voide ei ehdi imeytymään elävään ihokerrokseen, kun tuo kuiva kuollut kerros imaisee kaiken. Voide jää lillumaan hilseilevän solukon joukkoon ja ihon pinta jää tahmeaksi ja taaskaan meikki ei pysy ja iho kiiltää. Tähän auttaa ihotyypin mukaiset kuorinta-aineet. Silloin, kun kuollut solukerros on jo paksu sitä on vaikea poistaa enää kotihoidolla, vaan tarvitaan kasvohoito ja ammattityöhön tarkoitettu kuorinta-aine. Dermalogicalla on erinomaiset kotikuorinta aineet joilla pystyy hyvin ylläpitämään ihon imeytyvyyttä. Esimerkiksi meidän "taikajauhe" Daily Microfoliant (72€) sopii ihan päivittäiseenkin käyttöön ja sen avulla saadaan muista hoitotuotteista kaikki teho irti, kun ne imeytyvät kunnolla.

tiistai 30. elokuuta 2016

Pimeän Kaupan ilta pe 30.9

Kerron jo etukäteen, että supersuosittu Pimeän Kaupan ilta on Hämeenlinnassa syyskuun viimeisenä perjantaina 30.9-16 ja meillä tapahtuma on kello 15-21. Laittakaa tämä jo itsellenne ylös ja lähtekää sankoin joukoin Hämeenlinnaan shoppailemaan. Tapahtuma on saannut uskomattoman suosion. Kaupungilla ei ole niin paljon väkeä edes joulun alla. Lähes kaikki yritykset osallistuu tapahtumaan ja tarjouksia ja etuja on joka kaupassa. Yleensä ilta huipentuu ilotulitukseen kello 22, mutta sitä en vielä tiedä onko sellainen nyt tulossa.

Tämä on ennakkoilmoitus, että tapahtuma järjestetään ja me osallistumme siihen. Järjestin kesälomanikin aikaisemmaksi, että olen varmasti hyvissä ajoin takaisin töissä tekemässä järjestelyjä. Olen siis kesälomalla 5.9-22.9-16 ja Mari on sen välin yksin työssä.
Vielä en pysty yhtään sanomaan millaisia tarjouksia voimme antaa. Jätän toiveeni Dermalogicalle ja Youngbloodille lomalle lähtiessäni ja kun tulen töihin alan kinuamaan alennuksia. Maahantuojat varmaan jo pelkäävät, että koska se Inkku alkaa taas pommittamaan tarjouspyynnöillään. Yleensä neuvottelen melkein joka tuotteelle oman hinnan suhteutettuna ostomäärääni. Joku voisi pitää sitä hirveänä työnä, mutta minä rakastan laskemista ja pystyn nopeasti arvioimaan millä hinnalla pystyn mitäkin ostamaan. Tiedän, että jotkut yritykset ei osallistu Pimeän Kaupan tapahtumaan, koska se teettää niin paljon työtä yrittäjälle. Minusta se on outo ajatus eihän mitään saa, jos ei tee työtä. Meistä on Marin kanssa myös kiva antaa hyviä etuja asiakkaillemme. On myös kivaa tehdä erilainen työpäivä pari kertaa vuodessa. Päivä on kiireinen, mutta on tosi kiva jutella tuttujen ihmisten kanssa ilman kiirettä jatkamaan hoitoa.

Sen voin luvata, että yli sadan euron ostoksesta saa lahjapakkauksen, mutta mikä pakkaus on sitä en tiedä. Se ei ole pelkästään kiinni minun neuvottelutaidoista, vaan siitä millaisia tuotepakkauksia on edes sillä hetkellä olemassa. Seuratkaa blogia, facebookia ja mainoksia lehdissä. Olen jo varannut Kaupunkiuutisiin ja Hämeen Sanomiin mainostilan, joten sieltä viimeistään löytyy tarjoustuotteet.Samat tarjoukset ovat sitten taas voimassa verkkokaupassa koko sen viikonlopun ja ellette pääse sinä iltana käymään voitte tehdä tilauksen sähköpostilla ja hakea tuotteet, koska teille sopii.

maanantai 29. elokuuta 2016

Tähtitarjous on Skin Smoothing Cream!

SKIN SMOOTHING CREAM 100ml NYT 62€ (norm. 81€) ja saat kaupan päälle SKIN DETOX pakkauksen jossa on matkakokoiset Multi-Active Toner, Hydrablur Primer ja Charcoal Rescue Masque. Arvo 48€

Skin Smoothing Cream sopii aivan kaiken ikäisille ja kaikille muille ihotyypeille paitsi acneiholle. Skin Smoothing Cream on keskimmäinen Dermalogican "peruskosteusvoiteista". Ohuin on Active Moist (100ml 76€), Skin Smoothing Cream NYT 62€ on keskitäyteläinen ja täyteläisin on Intensive Moisture Balance (100ml 85€) . Tässä vaiheessa vuotta Skin Smoothing Creamista hyötyy aivan kaikki ihot. Se sopii sekä yö-että päivävoiteeksi, mutta siinä ei ole aurinkosuojaa. Skin Smoothing Cream imeytyy erinomaisesti ja sopii hyvin meikin alusvoiteeksi. Voide sisältää antioksidantteja jotka korjaavat uv-säteilyn haittavaikutuksia. Runsas kosteus valmistaa ihoa kestämään kohta alkavan sisälämmityskauden. Ne kenellä on nyt yökäytössä Pure Night voivat käyttää sen rinnalla päivävoiteena Skin Smoothing Creamin. Huomioikaa myös, että tämä tarjouskoko on satamillilitraa eli tuplasti sen määrän mitä muiden sarjojen voiteissa yleensä on. Aamuin, illoin käytettynä Skin Smoothing Cream riittää 8-12 viikkoa ihotyypistä ja muista kotihoitotuotteista riippuen.

Tuossa Skin Detox pakkauksessa on kaksi Dermalogican uusimpaa tuotetta eli lääkehiiltä sisältävä puhdistava ja rauhoittava naamio Charcoal Rescue Masque ja Hydrablur Primer huokosia supistava meikinpohjustusvoide. Kolmas tuote on Multi-Active Toner hoitosuihke, joka lisää kotihoidon kosteuttavaa vaikutusta. Hoitosuihke myös parantaa voiteiden imeytyvyyttä. Tarjous on voimassa 12.9-16 asti. 

sunnuntai 28. elokuuta 2016

Tyrkkö on tyrkky

Luin eilen toisen osan Maarit Tyrkön Kekkoskirjoista nimeltään Presidentti ja Toimittaja. Huomaatte varmaan tämän jutun otsikosta mitä mieltä kirjasta ja kirjoittajasta olen. Viime vuonna, kun luin ensimmäisen kirjan Tyttö ja nauhuri olin niin ärsyyntynyt, että ajattelin lopettaa Tyrkön kirjojen lukemisen siihen. Kuitenkin tämä uutuus sai niin suuren julkisuuden ihan uutislähetyksiä myöden, että ajattelin kärsiä vielä yhden kirjan verran. Jotain varmaan kertoo sekin, että kirjassa oli viisisataa sivua ja luin sen perjantai-iltana noin viidessä tunnissa. Kirja ei siis antanut mitään enempää ajattelun aihetta, että olisi pitänyt pysähtyä miettimään.

Tuosta ensimmäisestä kirjasta kerroinkin jo vuosi sitten ja mielikuvani on se, että olipa harvinaisen epämiellyttävä itsekehuinen kirja. Tässä toisessa kirjassa tuo kirjoittajan itseihailu ei enää ole niin suuressa roolissa, mutta edelleen se on yksi kirjan johtava teema. Tyrkkö kertoo kirjan kirjoittamisen syyn olevan se, että Kekkonen pyysi häntä kirjoittamaan siitä millainen hän on presidentin roolin takana. Omasta mielestään ilmeisesti hän kertoo Kekkosesta, mutta lukija lukee Tyrkön omia muistelmia kirjailijan nuoruudesta 1970-luvulla. Kaikissa lehtijutuissa annetaan ymmärtää, että Tyrkkö oli niin paljon Kekkosen kanssa yhdessä oman ihanan persoonansa ansiosta johon presidentti oli ihastunut. Näinhän se ei ollut. Toimittaja Maarit Tyrkkö palkattiin auttamaan presidentti Kekkosta hänen muistelmien ja muiden kirjallisten töiden järjestykseen saattamisessa. Hän sai ensin puolen vuoden virkavapaan muistaakseni Suomen Kuvalehdestä ja hänelle annettiin oma työhuone Presidentin linnasta.

Kirjassa ei kerrota mitään uutta Kekkosesta ja olisi kaivannut paljon enemmän tietoja aikakauden tapahtumista ja Kekkosen ajatuksista maailman tapahtumista. Nyt kirjassa kuvailtiin tarkasti ruokalistat mitä milloinkin syötiin. Ruoka vaikutti oikein hyvältä ja terveelliseltä ja jälkiruokina oli paljon kotimaisia marjoja. Mitään kovin tärkeää tietoa en huomaa saaneeni noista kymmenistä ruokalistoista. Maarit Tyrkkö oli paljon mukana Kekkosen vapaa-ajan vietossa, koska kirjoja piti suunnitella kaikkina Kekkosen joutohetkinä. Näistä viikonlopuista Tyrkkö antaa tahallisen epäselvän kuvan. Välillä hän vihjaa nukkuneensa Kekkosen selän takana, toisaalta hän mainitsee hänelle erikseen sijatuista petipaikoista vierastiloissa. Tällöinhän Kekkosella oli vielä suhde Anita Hallamaan, josta Kekkonen ilmeisesti yritti päästä irti. Tyrkkö kirjoittaa pariinkin kertaan tunteneensa äidillistä huolta Kekkosen vaikeasta suhteesta entiseen rakastajattareensa. Pidän aika erityisenä, jos kolmekymppinen tuntee äidillisiä tunteita 75-vuotiasta kaiken kokenutta Tasavallan Presidenttiä kohtaan. Ilmeisesti kirjailija halusi tuoda esiin omaa hyvyyttään ja erinomaisuuttaan mikä on yksi kirjan näkökulma koko ajan. Nämä kirjat julkaistaan juuri sopivana hetkenä. Kaikki Kekkosen ystävät ja läheiset ovat kuolleet ja kukaan ei voi väittää vastaan tämän kirjan tapahtumista.

Kirjassa julkaistiin Tyrkön ja Kekkosen välistä kirjeenvaihtoa ja niissä tuli julki, että presidentti piti paljon yhteyttä Tyrkköön. Tosin tuota ajankohtana julkaistiin vähintään kirja vuodessa Kekkosen kirjeistä ja päiväkirjoista koottuna. Se on sanottava, että Tyrkkö on ahkera ja todella sujuva kirjoittaja, mutta Kekkosen teksti vasta kaunista luettavaa on. Sainkin uuden innon alkaa tutkimaan Kekkosen elämänvaiheita uudestaan. Minusta tuo Tyrkön ja Kekkosen suhde loppui aika ikävästi. Koko kirjan ajan korostettiin miten rakkaita ja tärkeitä he ovat toisilleen. Kukaan Kekkosen läheisistä ei auttanut häntä luopuman jo viimeisestä presidenttikaudesta 1978, vaikka muistikatkoja ja poissaolohetkiä oli jo ollut. Romahdus Kekkosen terveydessä tapahtui parissa kuukaudessa syksyllä 1981. Oletettavaa on, että ainakin jo viisi vuotta aikaisemmin oireet alkoivat ja Kekkonen itsekin niitä ihmetteli. Mietin, että onko Kekkonen ollut enää täysin arvostelukykyinen noina vuosina mistä Tyrkkö kirjoittaa. Minusta tuntui tosi pahalta, että kaiken sen läheisyyden ja rakkauden jälkeen mistä Tyrkkö koko ajan kertoo hän kävi viimeisen kerran Kekkosen tykönä lokakuussa 1981 ja meni naimisiin helmikuussa 1982. Minusta aika outoa toimintaa rakkaussuhteessa. Kekkonen kuoli 1986, mutta Tyrkkö lopetti tapaamiset siihen, kun hän luopui virastaan. Tosiasiat puhuu tätä suurta molemmin puoleista rakkautta  vastaan varsinkin, kun missään muissa Kekkoseen liittyvässä kirjallisuudessa ei tämän nimistä naista mainita ollenkaan.

lauantai 27. elokuuta 2016

Omakohtaisia hoitokokemuksia

Mari ehti pitkästä aikaa tehdä minulle Nanolift hoidon ja tunne oli aivan ihana. Teimme toisillemme hoidot viimeksi kesäkuun lopulla ennen kuin Mari lähti kesälomalle ja tauko oli harmittavan pitkä. Tunne Nanolift hoidon jälkeen on niin hyvä, että sitä ei oikein pysty kuvailemaan.

Olen kokeillut todella monia kasvohoitoja sekä ulkomailla, että kotimaassa. Ulkomailla kaikki kokemukset ovat vähän niin ja näin ja sen tietää jo varatessaan, koska missään muualla ei ole niin perusteellista kosmetologikoulutusta, kuin Suomessa. Aina kun on mahdollisuus haluan kuitenkin kokeilla, jos oppisin ja keksisin jotain uutta. En edes mene muualla kasvohoitoihin sillä ajatuksella, että odottaisin jotain hyvää iholleni vaan teen sen kokemuksen takia. Mikään kasvohoito ei ole päässyt lähellekään Nanolift hoidon tuloksia. Se miltä iho näyttää ja tuntuu hoidon jälkeen on aivan omaa luokkaansa. Mari myös tekee hoidot niin huolellisesti, niin kuin minäkin, että joka kohta käydään läpi perusteellisesti.

Silloin, kun lähdimme kehittämään Nanolift hoitoa en edes osannut havitella tällaisia tuloksia. Suuri vaikutus on myös Dermalogican tehokkailla tuotteilla. Emme ole juurikaan muuttaneet mitään siitä Nanolift hoidon versiosta minkä teimme ensimmäistä kertaa noin 6-7 vuotta sitten. Hoitovaiheet osui kerralla kuntoon eikä muutos tarvetta ole ollut. Suurin ongelma taisi olla epäillys voiko suomalainen pikkukaupungin kosmetologi osata tehdä aivan uudenlaisen kasvohoidon. Tähän asti kasvohoitojen takana ovat olleet maailman merkit Elisabet Arden yms. Tosin näin jälkikäteen ajatellen on hassua etten ole tehnyt sitä jo aikaisemmin. Joka asiaa on vaikea tehdä ensimmäistä kertaa ja ehkei työkokemukseni olisi riittänyt tähän yhtään aikaisemmin.

Nanolift on niin monipuolinen kasvohoito, että vaikutus on näkyvä. Turvotuksen poistuminen ja aineenvaihdunnan parantuminen on näkyvää ja tuntuvaa. Tunnetta on vaikea selittää sellaisella joka ei ole sitä itse kokenut. Tuntuu, kuin kasvoilta oli monta kiloa pois jotenkin huomattavasti kevyempi olo. Silmäpussit häipyy ja iho on aivan erilainen meikata koska velttous on poissa. Kasvoille tulee ryhtiä ja napakkuutta ja se säilyy useamman viikon. Suuri merkitys vaikutuksen säilymisessä on oikeat kotihoitotuotteet. Kotihoitoaineista saa myös hoidon jälkeen paljon enemmän irti, koska ne imeytyvät entistä paremmin. Nanolift hoidon vaikutusta ei kannattaisi vähentää käyttämällä jotain muita kotihoitotuotteita. Ymmärrän tietenkin ettei ensimmäisellä kertaa voi hankkia kaikkia uusia kotihoitoaineita, mutta tehotippa ja voide olisi hyvä aloitus. Nanolift hoito on niin suuri ilo, että toivoisin tämän kokemuksen kaikille.




perjantai 26. elokuuta 2016

Miksi käytetään tehotippaa ja voidetta yhtäaikaa?

Monille uusille asiakkaille on ihmettelyn aihe miksi suosittelen käytettäväksi tehotippaa ja voidetta päällekäin iholle. Ensimmäisellä hoitokerralla selitän niin paljon uusia asioita ettei niistä mitenkään jää kaikki mieleen. Varsinkin ihmisille jotka eivät ole aikaisemmin käyttäneet hoitotuotteita juuri ollenkaan.

Pidän erittäin tärkeänä, että jokaisella olisi tehotippa ja hoitovoide joita käytetään vähintään iltaisin toistensa päälle. Yhteen hoitoaineeseen ei voi laittaa kovinkaan monia raaka-aineita, tai tuotteesta tulee paksu ja huonosti imeytyvä. On lähes mahdotonta tehdä voidetta joka sisältäisi kaikki ne tehoaineet mitä iho kerralla tarvitsee. Siksi on järkevää tehdä yksi tuote aina yhtä tarvetta varten. Ihossa on myös 4-5 eri kerrosta joissa tapahtuu erilaisia toimintoja. Myös hoitoaineissa tarvitaan eri kerroksiin imeytyviä raaka-aineita. Tehotippa on ohut täysin imeytyvä tuote, joka sisältää täsmähoitoon vaikutusaineet. Tehotippa laitetaan ensimmäisenä puhtaalle iholle ja se imeytyy syvempiin ihokerroksiin. Se ei jätä ihon pintaan mitään aineita joten sitä ei koskaan käytetä yksinään. Tehotipan päälle levitetään voide josta aina osa jää ihon pintakerrokseen suojaamaan ihoa ulkoisilta haitoilta.

Välillä kuulen, että joku käyttää tehotippaa yksinään, mutta se ei ole järkevää. Lähes kaikki ihovauriot syntyy ulkoisista tekijöistä ja iho tarvitsee ehdottomasti suojaavia hoitoaineita. Jos haluaa käyttää vain yhtä tuotetta kerrallaan niin silloin valitaan hoitovoide. Tämän hetken Tähtitarjouksena on C-12 Serum 115€ (155€) tehotippana ja Pure Night 95€ (127€) yövoiteena. C-12 Serum imeytyy syvempiin ihokerroksiin ja vaikuttaa siellä pigmenttisolujen syntymekanismiin. Se estää pigmenttisolujen kiinnittymistä epätasaisesti kasoihin vaan ne pysyvät tasaisena kerroksena. Kasautuneet pigmenttisolut näkyvät ihossa pigmenttiläiskinä ja C-12 Serumin tarkoitus on vähentää pigmenttiläiskiä ja tehdä ihosta tasaisen värinen. C-12 Serum vaikuttaa myös pigmenttosolujen väriin ja saa aikaan kauniin tasaisen ja heleän ihonvärin.

Pure Night yövoide imeytyy ihon pinnallisiin kerroksiin. Siinä on runsaasti kosteutta, joka estää ihon kuivumista, hilseilyä ja kiristymistä. Pure Night myös nopeuttaa kuolleen solujen poistumista eli uudistaa ihoa ja iho ei hilseile ja pysyy hyvän värisenä. Osa vaikutusaineista imeytyy ihan pinnalliseen jo puoliksi kuolleesen solukerrokseen ja saa aikaan suojaavan pinta kerroksen. Tämä tehokas suojautuminen on Suomen ilmastossa todella tärkeää, koska talvisin iho joutuu alttiiksi monille ulkoisille rasitteille. Tehotipan ja voiteiden päälle voidaan käyttää vielä yksi tuote eli Barrier Repair (62€), joka on ns.talvitakki iholle. Se sisältää erittäin suojaavia vaikutusaineita jotka vähentävät ihon oman kosteuden haihtumista ja parantavat ihon suojamekanismia.

Käyttämällä useampia tuotteita joilla jokaisella on oma tehtävä saadaan ihonhoidosta paljon tehokkaampaa. Näin jokaista hoitotuotetta menee huomattavasti vähemmän, kuin yksin käytettynä. Tehotippaa riittää pieni määrä, kun tarkoitus onkin imeytyä syvemmälle eikä jättää suojaa pintakerokseen. Voidetta tarvitaan myös vähemmän, koska sen ei tarvitse imeytyä, kuin ihon pintakerrokseen. Kotihoito ei tule useammalla tuotteella juurikaan kalliimmaksi useammalla tuotteella, mutta hoidon teho moninkertaistuu.

Muistakaa myös, että C-12 Serum ja Pure Night ovat tarjouksessa vaan sunnuntaihin 28.8 klo 24.00 asti. 

torstai 25. elokuuta 2016

Ihonpuhdistus ja mustapäät

Melkeinpä kaikki uudet asiakkaat varaavat hoitoaikaa ihonpuhdistukseen, tai nykyisin aika moni jo tietää Nanoliftin. Minulle ja Marille ihonpuhdistus tarkoittaa mustapäiden ja finnien mekaanista puhdistamista eli puristamista. Vuosien saatossa olen oppinut, että asiakkaat tarkoittavat ihonpuhdistamisella sitä kokonaisvaltaista kirkastumista puhtautta mikä kasvohoidosta seuraa.

Viime vuosisadan kosmetologit ovat iskostaneet asiakkaille päähän tuon mustapäiden metsästyksen. Moni on saanut myös ikuisen kammon kosmetologin käsittelystä tuolla kivuliaalla puristelulla. En yhtään ymmärrä mitä puristeltavaa on yli nelikymppisen ihossa, joka kaipaa kosteutta ja kuorintaa. Tuo mustapäiden puristelu on vaan oireen poistoa ja sama jatkuu hoitokerrasta toiseen. Hoitoaineet muuttuivat täysin 1990-luvun lopulla ja nykyisin pystytään ennalta ehkäisemään mustapäät ja talitukkeumat. Vakioasiakkailtani otan todella harvoin mustapäätä pois, koska niitä ei tule enää. Ihonhoidolla pitää pyrkiä tasapainottamaan ihon tilanne ja ennalta ehkäistä ongelmat. Yleensä uudella asiakkaalla iho on niin rutikuiva, että se vinkuu ja he haluavat kuitenkin mustapäiden poistoa.

Hyvin usein yli nelikymppisenä ne mustapäät mitä asiakas näkee eivät ole oikeita mustapäitä. Tuo tumma pää talikeräytymään tulee siitä, kun tali joutuu hapen kanssa tekemisiin. Happi ja kaikki hengitysilman lika ja pöly värjää ihotalia mustaksi, tai tummaksi. Usein käy niin, että ihotalia erittyy hyvin vähäinen määrä joka takertuu ihohuokosen seinämiin. Sitä on turha yrittää puristaa, koska varsinaista talia ei ole, vaan ainoastaan tummuutta huokosessa. Tämä tummuus hoidetaan pois kuorinnalla sekä hoitolassa ja myös kotona. Yleensä jo yhden Nanolift hoidon jälkeen tätä tummuutta ei enää tule. Kotihoidossa Daily Microfoliant (72€) on erinomainen puhdistamaan huokosia.  Silloin, kun ihossa on oikeita mustapäitä otan ne mekaanisesti pois kaikkien kasvohoitojen yhteydessä. Tehokas entsyymikuorinta kasvohoidon aluksi yleensä sulattaa pois suurimman osan. Kun kasvohoidon jälkeen siirrytään Dermalogican hoitotuotteisiin jotka on omalle ihotyypille valittu mustapäitä ei enää tule.

Kasvohoitojen tarkoitus ei ole, että joka hoidossa aloitetaan aina alusta ja tehdään tuo mekaaninen puhdistus. Jotain pysyvää edistystä pitää tapahtua, tai hoitomenetelmä ei ole oikea. Pahasti tukkeutunut ja epäpuhdas iho yleensä rauhoittuu 3-4 kasvohoidon jälkeen eli noin puolessa vuodessa. Hyvin nuorille me teemme Teinipuhdistusta 66€ ja silloin kyseessä on mekaaninen puhdistus. Nuorella iholla alle 25-vuotiailla ihossa on niin voimakas talin eritys, että puhdistettavaa tulee jatkuvasti. Sekin saadaan tasoittumaan yleensä 3-4 kasvohoito kerralla. Ellemme itse pysty kunnolla ihoa hoitamaan kerron sen aina ja neuvon ihotautilääkärille. Meillä ei ole mitään tarvetta juoksuttaa ihmistä hoidoissa, jos näimme tulehduksen ja rasvaisuuden tarvitsevan lääkärin hoitoa.
Me myös otamme jokaisessa hoidossa mustapäät yms.pois mekaanisesti, jos niitä on. Vakioasiakkailla niitä ei vaan enää tule.

P.S Muistakaa, että tämän hetken Tähtitarjous C-12 Serum ja Pure Night ovat voimassa vielä sunnuntaihin 28.8 klo 24 asti. Jokainen tarvitsee kesän jälkeen näitä tuotteita, koska ne korjaavat uv-säteilyn rappeuttavaa vaikutusta. 

keskiviikko 24. elokuuta 2016

Suomen juutalaisten sukujen tragedia

Luin juuri Simo Muirin kirjan Ei enää kirjeitä Puolasta, joka kertoo Blaugrundin suvun tarinan sodan aikana Suomessa ja Puolassa. Keväällä luin Rene Nybergin kirjan Viimeinen juna Moskovaan jonka aihe oli saman tyylinen. Rene Nyberg kirjoitti oman sukunsa vaiheista Suomessa Latviassa. Nämä suvut olivat juutalaisia ja osa suvun jäsenistä asui Suomessa.

Sotahistoria harrastukseni sivuaa juutalaisuutta, koska toisesta maailmansodasta ei voi puhua ilman juutalaisvainoja. Tuo kirja Ei enää kirjeitä Puolasta avasi silmäni näkemään ettei suomenjuutalaisten asema ollut mitenkään avoinen jatkosodan aikana. Totuus on alkanut tulla ilmi, kun kaikki asianosaiset ovat kuolleet. Suomenjuutalaisia on 1200 henkeä ja 40-luvulla määrä oli lähes sama. Kysymys on hyvin pienestä kansanryhmästä joka oli jo jatkosodan aikoihin integroitunut Suomeen hyvin. Suurin osa juutalaisista tuli Suomeen tsaarin vallan aikana 1880-luvun tienoilla ja siitä lähtien he asuivat täällä. Osa juutalaisista tuli vasta Venäjän vallankumouksen aikana ja heillä osa sukua jäi Neuvostoliittoon ja osa pakeni muualle Eurooppaan. Siksi juutalaisperheet olivat hyvin kansainvälisiä, koska he pitivät yhteyttä moniin maihin sukulaistensa kautta.

Tästä kirjan kertomasta Blaugrundin suvusta tuli aluksi Suomeen nuori mies Benjamin Blaugrund, joka avioitui Vera nimisen suomenruotsalaisen juutalaistytön kanssa ja se tapahtui 1920-luvulla. Benjaminilta jäi Puolaan äiti ja useita sisaruksia. Ennen sotaa kyläily ja yhteydenpito oli tiivistä ja Benjaminin ja Veran lapset olivat vielä kesällä 1939 käymässä isänsä perheen luona Varsovassa ja Lodzissa. Onneksi isä Benjamin seurasi tarkkaan maailman politiikkaa ja pyysi lapsensa kotiin kesken matkan. Sittenhän 1.9-39 Saksa hyökkäsi Puolaan ja valloitti sen pikaisesti. Kaupungeissa laitettiin heti toimeen juutalaislait ja heidät ajettiin ghettoihin kurjiin oloihin. Benjamin Blaugrund oli kangaskauppias niin, kuin moni muukin suomen juutalainen. Hän piti erittäin tiivistä kirjeyhteyttä Puolaan ja lähetti perheelleen  paketteja, jotka auttoivat heitä selviytymään ensimmäisistä miehitysvuosista. Benjamin viiden sisaruksen perheistä katosi ihmisiä ensin yksitellen keskitysleireille. Sitten vuonna 1943 lakkasi kirjeet Puolasta kokonaan. Lopuksi koko suku oli siirretty eri keskitysleireille ja sieltä selvisi elävänä, vain Benjaminin veli, joka muutti Suomeen sodan jälkeen.

Saman aikaisesti Suomessa oli juutalaismiehet rintamalla sekä talvisodassa, että jatkosodassa. Juutalaisnaiset auttoivat sotaponnisteluissa samanlailla, kuin kantasuomalaisetkin. Kaikkiaan juutalaisia oli sodassa n. 130 ja heistä kaatui 23. Olen viime aikoina vasta lukenut tutkimuksia missä kartoitetaan Suomen antiseminismiä sodan aikana. Vielä 2000-luvun alussa sellaisen olemassa olo kiellettiin lähes täysin. En myöskään ollut ajatellut sitä miten outoa muiden maiden juutalaisista oli, että suomenjuutalaiset taistelivat samalla puolella saksalaisten kanssa. Juutalaislääkärit auttoivat samanlailla saksalaisia, kuin suomalaisiakin. Tätä ei ole suopeasti katsottu ja Israelin veteraanijuhlissa 1900-luvun lopulla suomalaiset sai hyvin kylmän vastaanoton. Heitä pidettiin pettureina, jotka sotivat yhdessä juutalaisten vihollisen kanssa, vaikka he itse näkivät sotivansa isänmaansa puolesta.

Suomenjuutalaisten asema oli erityisen vaikea, koska Suomessa oli niin paljon saksalaisia jatkosodan aikana. Juutalaiset välttelivät heidän kohtaamistaan ja he myös pelkäsivät suostuuko Suomen päättäjät luovuttamaan juutalaisensa Saksaan. Suomessa oli myös noin 200 itävaltalaista juutalaispakolaista, jotka tulivat Suomeen ennen jatkosotaa. Ensiksi he asuivat Lammilla ja Hauholla, mutta sodan keskivaiheilla heidän kohtelu kiristyi ja heitä käytettiin erittäin raskaissa töissä Pohjois-Suomessa. Suomesta luovutettiin kahdeksan pakolaista Saksaan ja heistä selvisi vain yksi hengissä sodan loppuun. Sodan loppupuolella suomenjuutalainen seurakunta alkoi järjestelemään pakotietä Ruotsiin, jos tilanne muuttuisi niin pahaksi. Tämä on asia mikä on nyt vasta viime vuosina noussut esiin. Suomenjuutalaiset ovat itse peitelleet kaikki ikävät asiat sodan aikana pysyäkseen hyvissä väleissä kantaväestön kanssa. Vasta nyt, kun kaikki sen aikakaudet ihmiset ovat kuolleet tutkijat löytävät arkistoista uusia asioita. Odotan mielenkiinnolla mitä niistä vielä löytyykään.

Näyttää siltä, että 1930-40-luvun juutalaisvihan aikoina suomalaisten suhde omiin juutalaisiin ei ole ollenkaan niin siloiteltu mitä jälkipolville on annettu ymmärtää. Suomihan luovutti kaikki juutalaiset Neuvostoliiton sotavangit saksalaisille, vaikka oletettavasti tiedossa oli mitä heille tapahtui. Nythän taas antiseminismi nostaa päätään ja uusnatsit uhoavat juutalaisvihaa. Suomenjuutalaisten seurakunta on pyytänyt poliiseilta lisäturvaa, mutta siihen ei löydy varoja. Suomi on ainoa pohjoismaa joka ei suojele omia juutalaisiaan. Euroopassahan on ollut jo useampia terrori-iskuja juutalaiskohteisiin ja Suomessakin synagooga ja juutalaiskoulu joutuu yhtenään ilkivallan uhriksi. Toivottavasti tähän herätään ajoissa ettei toisen maailmansodan tapahtumat toistu.

tiistai 23. elokuuta 2016

Redness Relief Primer sk 20 auttaa couperosaihoon

Kesä ja aurinko helposti lisäävät couperosaa ja joillekin ihon palaminen laittaa couperosa alulle. Couperosalla tarkoitetaan laajentuneita pintaverisuonia jotka näkyy yleensä nenässä ja poskipäillä. Suurin syy couperosaan on lämmönvaihtelut ja väärä ihonhoito, tai hoitamattomuus. Couperosa on yleistä Suomessa, koska meidän talviaika on iholle hyvin rasittava. Yleisinä couperosa on talviurheilun harrastajille ja ulkotyöläisille.

Hyvällä ihonhoidolla couperosaa pystyy hoitamaan näkyvästi niin, ettei iho punoita ja kuumota. Joillakin couperosa tulehduttaa koko poskipäiden alueen ja iho hehkuu ja kuumottaa milloin mistäkin. Hyvin yleistä on couperosa ihon ohentuminen ja poskipäiltä saattaa puuttua päällimmäinen ihokerros. Tätä ihon ohentumista voidaan korjata kasvohoidolla ja hyvällä kotihoidolla. Tehokkain tuote on Redness Relief Primer sk 20 (74€) joka rauhoittaa punoitusta ja vahvistaa ihoa. Redness Relief sisältää mineraaleja jotka tekee voiteesta vihreän. Tämä värisävy neutralisoi punoitusta ja vähentää couperosan näkymistä. Redness Relief vahvistaa pintaverisuonten seinämiä ja siten ennalta ehkäisee couperosan lisääntymisen.

Kokonaan ei couperosaa pysty hoitotuotteilla poistamaan, mutta vahvalla iholla ja normaaleilla ihokerroksilla couperosa ei näy niin pahasti. Tuo Redness Relief Primer sk 20 levitetään joko suoraan iholle, tai hoitovoiteen joukkoon. Meidän kuivassa ilmastossa Redness Relief ei riitä yksinään käytettynä, vaan sen päälle pitää laittaa hoitovoide. Miehet pitävät Redness Reliefistä hyvin paljon ja se onkin meidän miesasiakkaiden suosituin tuote. Miehille on mieleistä se, että Redness Relief neutralisoi punoitusta ja vähentää couperosan näkymistä olematta kuitenkaan mikään meikkiaine.


maanantai 22. elokuuta 2016

Neuvostoliiton vakooja kosmetologikoulussa

Lupasin taannoin yhdessä kommetissani kirjoittaa miten vakoilu ja kosmetologikoulutus kuuluu yhteen. Sotahistoriassa aika usein törmään juttuun, jossa kerrotaan Neuvostoliiton vakoojista 1930-luvun Suomessa. Esiin nousee aina, että yksi heistä toimi Suomen ensimmäisessä kosmetologikoulussa. Koulu oli nykyisen SKY-Opiston edellä kävijä ja tunnettiin nimellä Suomen kosmetologikoulu.

Suomessa on hyvin varhaisessa vaiheessa ollut jo kosmetologikoulutusta ja ensimmäinen kosmetologikoulu alkoi toimimaan Helsingin keskustassa 1930-luvun alussa. Suomen Kosmetologien Yhdistys perustettiin hetki ennen talvisotaa 1930-luvun lopussa. Kosmetologikoulun perustaja oli Margit Grönroos. Kirjoitan tätä taas ihan omasta muististani, joten tarkemmat yksityiskohdat voitte tarkistaa netistä. Mistään historian kirjoista en ole löytänyt selvää nimeä oliko vakooja koulussa oppilaana, vai opettajana. Koskaan hän ei myöskään jäännyt kiinni. Kuitenkin tuo asia liittää aina kosmetologikoulun näihin vakoojajuttuihin.

Suomessa oli voimakas äärioikeisto ja äärivasemmisto 1930-luvulla. Pelko desantteja eli Neuvostoliiton vakoilijoita ja soluttajia kohtaan oli kova. Ilmeisesti niitä Suomessa olikin aika paljon. Toisaalta ihan väärää tietoahan he Neuvostoliittoon välittivät, kun Stalinhan luuli suomlaisten ottavan avosylin vastaan venäläiset heidän hyökätessään 30.11-39. Talvisodan aikana osa kommunisteja katosi ns."maan alle" eli he piileskelivät metsissä yms. Tunnetumpia oli myöhemmät politiikot Yrjö Leino ja Hertta Kuusinen.

Olen itse liittänyt tuon kosmetologikoulun vakoojan Yrjö Leinoon. Yrjö Leino oli Suomen sisäministeri sodan jälkeen ja hän meni myös naimisiin Hertta Kuusisen kanssa. Yrjö Leino oli kolme kertaa naimisissa ja hänen ensimmäinen vaimonsa oli Alli Simola. Avioliitto kesti kymmenisen vuotta 1920-luvun lopulla ja heillä oli tytär Lieko. Alli Simola oli suomalaisen fysioterapian "äiti" ja kuntoilun, kasvisravinnon ja joogan puolestapuhuja. Hän kehitti myös hieronnan nimeltään Finnmassage, jota ei nykyään juuri kukaan enää osaa. Tämä Alli Simola oli opettajana lyhyissä pätkissä kosmetologikoulussa. Alli Simolan ja Yrjö Leinon tytär Lieko muutti Tsekkoslovakiaan sodan jälkeen ja hänestä tuli tunnettu radiotoimittaja Lieko Zachovalova. Kaikki 50-80-luvulla radioa kuunnelleet muistavat hänet varmasti.

Lieko Zachovalova kertoo omassa elämäkerrassaan, että hänen äitinsä auttoi isää Yrjä Leinoa koko 30-luvun. Siis kosmetologikoulussa toimi opettajana nainen, jonka exmies oli julkikommunisti ja eli "maan alla". Uskoisin, että osa vakooja jutuista on alkanut tästä Alli Simolasta joka auttoi kommunistiystäviään ja expuolisoaan. Naisia ja lapsia yleensäkin käytettiin viestinviejinä ja esimerkiksi ruuan ja aseiden kuljettajina. Pitäisi varmaan kysyä tietääkö Opiston pitkäaikainen rehtori Una Nuotio tästä vakoojajutusta mitään. Una tosin tuli koulun palvelukseen vasta 70-luvulla, mutta jos olisi edes juoruja kuullut. Onko kenelläkään muulla tietoa asiasta ja ehdotusta kuka vakooja oli?

Vesi vanhin voitehista!

Näin loppukesästä näen paljon liiallisen uv-säteilyn aiheuttamia ongelmia ihossa. Vieläkin suuri osa ihmisistä haluaa ruskettua ja he ovat loppukesästä hyvinkin paahtuneita. Tiedottaminen auringon haitoista ei tavoita heitä ja minun neuvoja ei kuunnella. Minä en missään tapauksessa kenellekään nalkuta, vaan kerron tosiasiat ja ellei se auta, niin on asiakkaan oma asia miten auringossa käyttäytyy. En todellakaan halua loukata, tai pahoittaa kenenkään mieltä saarnallani eikä sellainen kuulu hyvään asiakaspalveluun. Sellaisen asiakkaan kohdalla, joka haluaa olla mahdollisimman ruskea teen kaiken voitavani, että iho pysyisi kunnossa rasituksista huolimatta.

Juttelin erään lapsuuden ystäväni kanssa joka on myös asiakkaani auringon vaikutuksista. Hän oli ollut pari viikkoa Espanjan aurinkorannalla ja ihmetteli nyt jälkikäteen vartalonsa hilseilyä. Kasvot oli hyvässä kunnossa kiitos Dermalogican hoitotuotteiden, mutta vartalo oli kuiva. Hän näytti minulle säärissä ja yläselässä hilseläiskiä joista nahka irtosi levyinä. Itse hän oli aivan ihmeissään miksi hilseilyä on niin paljon enemmän, kuin ennen, vaikka muina kesinäkin hän on ollut rantalomilla. Aluksi en siihen ottanut mitään kantaa, mutta hilseily harmitti häntä niin, että aloin kartoittamaan mistä se johtui. Pitkän keskustelun jälkeen päädyimme siihen, että saunomisen puute aiheutti hilseilyn. Selitys on ihan looginen, mutta hyvin mielenkiintoinen. 

Saunassahan ihminen huomaa miten paljon kuollutta solukkoa ihosta irtoaa. Solukerros suorastaan rullaantuu pois, kun on vartin verran makoillut löylyssä. Tämä asiakkaani oli vaihtanut asuntoa ja hänellä ei ollut saunaa käytössä. Kun peseminen oli ollut, vaan suihkuttamista ei solukko irronnut kunnolla. Meillä suomalaisillahan on kiire saunaan heti helteisenkin aurinkoloman jälkeen. Sitä ei varmaan ulkomaalaiset ymmärrä, että me menemme kesähelteellä löylyyn istumaan. Aikaisemmin tämä asiakkaani oli aurinkoloman jälkeen saunonut lähes päivittäin ja joka kerralla irtoaa paksu kerros kuollutta solukkoa. Nyt, kun saunaa ei ollut hilseilevä solukko ei irronnut ja se jäi paksuna hilseläiskinä ihon pintaan. Tässä näin ensimmäistä kertaa mikä saunan vaikutus ihoon on ihan konkreettisesti. 

Tästä voi vetää sen johtopäätöksen, että sauna hoitaa ihoa. Mitään todisteita tästä hoidollisuudesta ei ole aiemmin minulla ollut. Kansainväliset Dermalogican kouluttajat sanoisivat juttujani ihan huuhaaksi, koska heidän mielestä sauna aiheuttaa ihovaurioita. Couperosalle ei saunominen tee hyvää, mutta muille kyllä. Tuo kuiva iho, kun hilseilee kunnolla pois vartalovoide imeytyy paljon paremmin. Saunan kostea löyly saa aikaan lempeän kuorinnan vartalolle. Vartalovoiteen käyttö on erittäin tärkeää saunan jälkeen, koska hilseen mukana irtoaa myös ihon oma suojakerros. Varmaan kaikilla iho hiukan hilseilee loppukesällä, niin hyödyntäkää tuo saunan vaikutus ja laittakaa kunnon kerros vartalovoidetta sen jälkeen. Ellei sitä tee iho onkin jo kirvelevän kutiseva lokakuussa, kun sisälämmitys alkaa paahtamaan. Tässä vaiheessa pystytään ennalta ehkäisemään ensi talven kuivuus.


sunnuntai 21. elokuuta 2016

Minä olen Malala-tyttö jonka Taleban yritti vaientaa

Luin hiljattain kirjan Malala Yousafzaista joka sai Nobelin rauhanpalkinnon 2014. Hän on pakistanilainen nuori tyttö joka ajaa naisten ja tyttöjen oikeutta koulutukseen. Talibanin jäsen ampui häntä, mutta Malala selvisi hengissä ja pääsi Englantiin hoitoon. Sen jälkeen hän onkin saanut runsaasti julkisuutta ja hän tuonnut kasvot miljoonille tytöille joilta uskonnon varjolla kielletään koulutus.

Minulle tuli kyllä aika ristiriitainen olo luettuani tämän kirjan. Kyseenalaistan jopa tämän rauhanpalkinnon joka pitäisi antaa jo tehdyistä teoista eikä etukäteen, koska oletetaan tytön saavan vielä paljon aikaan. Asia on ihan äärettömän tärkeä ja länsimaiden pitäisi panostaa rahaa ja voimavaroja paljon enemmän muslimimaiden naisten aseman ja koulutuksen parantamiseksi. Perehdyin viitisenvuotta sitten enemmän Afganistanin ja Pakistanin historiaan ja politiikkaan. Luin Benazir Bhuton elämäkerran ja ellei häntä olisi murhattu asiat Pakistanissa voisi olla hiukan paremmin. Tuo Malala syntyi 1997 Swatinlaaksoon joka on lähellä Afganistanin rajaa. Tyttö on siis todella nuori eikä pysty mitenkään sen ikäisenä päättämään tekemisistään. Minusta on jotenkin ristiriitaista, että hän saa rauhanpalkinnon, vaikka on ihan hänen isänsä ansiota koko julkisuus.

Malalan isä on syntynyt 1969 ja on sen verran hyvin koulutettu, että puhuu sujuvaa englantia. Hän omistaa muutaman koulun joissa on oppilaina sekä poikia, että tyttöjä. Varmaan hän ihan vilpittömästi ajoi tytöille oikeutta koulutukseen, mutta koulutus oli myös perheen elinkeino. Olen ehkä turhan skeptinen, kun epäilen taloudellisten hyötyjen olevan näiden ponnistelujen takana. Ihmettelen sitä, että Malalan äiti ei osaa lukea, tai kirjoittaa. Luulisi, että mies olisi opettanut oman vaimonsa lukemaan ensimmäiseksi. Ihmettelen miksi Malala ei opettanut äitiään lukemaan. Vai onko mukavampi, että oma vaimo pysyy lukutaidottomana palvelijana kotona, mutta muut voidaan kouluttaa.

Malalan isä otti tytön aina mukaansa, kun hän meni eri tapahtumiin puhumaan koulutuksen puolesta. Hiukan vanhempana Malala kertoi kuulijoille itse miten tärkeää koulunkäynti on. BBC:n toimittaja tunsi Malalan isän ja hän pyysi, että yhdeksän vanha Malala alkaisi kirjoittamaan blogia heidän verkkosivuilla. Aiheena oli pikkutytön elämä sotatoimialueen lähettyvillä. Talibanin äärimuslimit tulivat Afganistanista myös Pakistanin puolelle ja alkoivat ylläpitämään tiukkoja vanhoillisia islamin lakeja. Tytöt joutuivat osittain salaa käymään koulua ja jatkuva uhka oli, että koulu suljettaisiin. Tuosta blogista tuli erittäin suosittu ja Malalaa kutsuttiin isänsä mukana aina vaan näkyvämpiin tilaisuuksiin. Heistä tehtiin tv-dokumentteja ja radio-ohjelmia. Malala alkoi tulla tunnetuksi englannin kielisessä yhteisössä. Sitten eräänä päivänä Malalan ollessa viidentoista koulubussiin ryntäsi aseistettu mies, joka kysyi Malalaa ja ampui häntä päähän ja rintaan. Siitä alkoi taistelu hengissä säilymiseksi ja muutamassa päivässä päätettiin, että Malala siirrettäisiin hoitoon Englantiin. Ellei hän olisi ollut jo niin tunnettu häntä ei olisi viety Englantiin. Siellä Malalaa kuntoutettiin ja hän tervehtyi lähes täysin ja myös hänen vanhempansa ja kaksi veljeä muutti Englantiin. He eivät voi lähteä takaisin Pakistaniin, koska Malalan turvallisuutta ei voida taata. Nykyisin hän opiskelee yliopistossa ja sen ohella levittää tietoa tyttöjen koulunkäynnin tärkeydestä. Kirjassaan hän myös kertoo miten onneton ja yksinäinen hänen äitinsä on, kun hän ei osaa englantia eikä siksi voi ystävystyä kenenkään kanssa. Ihmettelen kovasti miksi Malala ei käytä pientä osaa tuloistaan äitinsä koulutukseen. Äitihän on vasta nelikymppinen ja ymmärrän hyvin hänen yksinäisyytensä vieraassa maassa ilman kykyä kommunikoida muiden, kuin perheensä kanssa.

lauantai 20. elokuuta 2016

Kissojen kesäkuulumisia

Moni asiakas on kysellyt mitä meidän talon kissoille kuuluu ja varsinkin Ykä kiinnostaa monia. Pääasiassa kaikille kuuluu ihan hyvää ja Ykän kohdalla on asiat oikein hyvin. On suuri huojennus, kun ei enää tarvitse pohtia missä Ykä yönsä viettää. Ykä nukkuu kaiket yöt vanhempieni sängyssä ja on nukkunut jo koko kesän.

Alkukesästä oli pieni harmin aihe, kun Kultsun etutassu kipeytyi. Se tapahtui nopeasti, kun illalla hän hiukan aristi tassua, niin aamulla sen päälle ei voinut astua ollenkaan. Siitä paikastahan oli lähdettävä lääkäriin, koska me emme itse löytäneet mitään vikaa tassusta. Lääkärissä selvisi, että joku oli purrut tassuun ja lääkäri epäili oravaa. Kyllähän meidän pihassa oravia on ja voihan olla, että ne puolustaa pentujaan niin kovasti, että Kultsu ei ehtinyt karkuun. Mitään tikkejä ei tassuun laitettu ainoastaan antibioottipiikki ja antibioottikuuri kotiin riitti hoidoksi. Harmillista, että Kultsulle aina sattuu jotain. Tämä oli hänen nelivuotisessa elämässään kolmas antibioottikuuri. Se on poikkeuksellisen paljon, kun kenelläkään muulla meidän kissalla ei ole ollut yhtään kuuria sinä aikana. Kultsu on vähän kai säheltäjä, kun aina sille sattuu ja tapahtuu. Nykyisin Kultsu on ominut täysin Ykää varten terassille tehdyn makuukopan. Meidän piti siivota pois nuo Ykän makuupaikat, kun hän ei niitä enää tarvitse, mutta Kultsu on ihan kiinni kasvanut koppaansa. Hän nukkuu joka päivä kopassaan tuntikausia ja meidän pitää taas talvella laittaa koppaan nyt Kultsua varten lämmittävä sähkötyyny.

Tyttöjen riitatilanne on edelleen vanhalla mallilla ja Hertta ja Pikkuleidi ei siedä toisiaan hetkeäkään. Onneksi olemme kehittäneet niin hyvän merkinantosysteemin ettei ne ole kertaakaan kesän aikana kohdanneet. Nehän tappelevat karvat pölisten, jos pääsisivät yhteen. Siltä vältytään, kun se joka laittaa tyttönsä ulos nostaa samalla merkkilapun ulko-oven kahvaan. Silloin toista tyttöä ei päästetä ulos ennen, kuin toinen on saatu sisälle. Välillä huomaan, että jos Hertta näkee Pikkuleidin ikkunasta, niin heti pitää murista ja pörhistellä, vaikka toinen on ulkona.

Tätä kirjoittaessa Jösse könyää sylissäni ja se on niin mahdottoman mustis ettei kukaan muu saa olla minun sylissä. Hertta tuli heti syliini, kun asetuin lepotuoliin kirjoittamaan. En tiedä mistä Jösse huomasi, että Hertta tuli syliini, kun hän itse oli yläkerrassa painimassa Valtsun kanssa. Niin vaan Jösse ryntäsi paikalle ja möyrii itseään lähemmäksi minua, kun Hertta on. Se on aivan huvittavaa, että Jössen pitää tehdä se joka kerta. Kyllä muutkin saa olla sylissäni kunhan Jösse on lähinnä minua. Yleensä hän asettuu kainalooni nukkumaan ja Hettta nukkuu jalkojen päällä. Valtsu onkin aina mieheni sylissä, kun ei kaikki kolme oikein minulle mahdu. Täplyä en vielä maininnut ja hänhän on Kultsun ja Pikkuleidin veli. Täply on niin tasaisen rauhallinen ja tulee toimeen aivan kaikkien kanssa.  Sellainen on tämä meidän seitsemän kissan lauma ja jokainen on omanlaisensa persoona ja meille kaikki on yhtä rakkaita. 

perjantai 19. elokuuta 2016

Multivitamin Thermofoliant kuuluu jokaisen kotihoitoon

Kotikuorinta on asia mihin toivoisin kuluttajien panostavan paljon enemmän. Vakioasiakkaamme sen tekevätkin ja näen ihan hämmästyttäviä tuloksia heidän ihoissaan. Alle nelikymppisillä kaikki näpyt ja finnit jää pois ja vanhemmilla iho pysyy sileämpänä ja kuulaampana. Hyvään kotikuorintaan tarvitaan useampia eri tuotteitta jotka kuorivat eri ihon kerroksia.

Daily Microfoliant (72€) ja Multivitamin Thermofoliant (82€) ovat aivan erilaiset aineet ja niitä kumpaakin tarvitaan hyvään kotihoitoon. Ihossa on 4-5 kerrosta jotka uudistuvat jatkuvasti ja ihosta irtoaa miljoonia kuolleita soluja vuorokaudessa. Vartalolla tämän irtoamisen tuntee hyvin saunassa, kun ihosta rullaantuu pois paksu kerros. Kasvojen iholta kuollut solukko ei lähde niin helposti, koska tuuli, aurinko ja kuiva sisäilma painavat irtosoluja tiiviisti ihoon kiinni. Iho jossa on paksu kerros kuollutta, hilseilevää ja harmaata solukkoa ei näytä hyvältä. Daily Microfoliant irroittaa ihon pinnalla olevan täysin kuolleen solukon. Ihossa on kuitenkin syvemmällä ja huokosissa kuolleita ja puolikuolleita soluja.

Multivitamin Thermofoliant on ainutlaatuinen patentoitu kuorinta-aine jota ei vieläkään ole muut kosmetiikkasarjat pystyneet kopioimaan. Siinä käytetään ensimmäistä kertaa myös fysikaalista vaikutusta, joka myös nopeuttaa kuorinnan vaikutusta. Multivitamin Thermofoliant levitetään puhtaalle iholle ja annetaan olla 1-2 minuuttia. Sen jälkeen sormet kastetaan veteen ja hierotaan pikkuhetki ihoa. Vesi saa aikaan lämpöreaktion joka nopeuttaa kuorinnan vaikutusta. Multivitamin Thermofoliantia pitää käyttää kolmen päivän välein ja sen käyttö on hyvin helppoa ja nopeaa. Kuorivana rakeena Multivitamin Thermofoliantissa on magnesiumoksidi ja maitohappo, sitruunahappo ja salisyylihappo sulattavat hellävaraisesti kaikkea ylimääräistä ihon pinnalta pois. Retinoli eli A-vitamiinihappo uudistaa ihoa ja stimuloi kollageenin tuotantoa.

Säännöllisesti tehty kuorinta auttaa myös muiden hoitotuotteiden imeytymistä. Kuorinta ei missään tapauksessa rasita, tai kuivata ihoa jos on valittu oikeat kotihoitotuotteet. 

torstai 18. elokuuta 2016

Loppukesästä iho alkaa reagoimaan helteeseen, hikeen ja kesälomien epäsäännölliseen elämään

Elokuun aikana on useampi vakioasiakas harmitellut miten koko kesän hyvänä pysynyt iho alkaa työntämään näppyjä ja finnejä. Kyseessä on joka kesäinen ilmiö joka liittyy kesän erilaiseen ja epäsäännölliseen ihonhoitoon.

Joillakin ihonhoito on pysynyt hyvinkin säännöllisenä, mutta siitä huolimatta sekaihoisille nousee kunnon finnejä. Toisaalta ihon pintakuivuus on lisääntynyt ja huokoset kiristyy ja tukkeutuu. Kesäinen hikoilu on hyvin kuivattavaa ja hiki muuttaa ihon omaa bakteerikantaa. Heinäkuun lopulla oli ainakin meillä päin muutamia päiviä, kun ilman kosteus oli tosi korkea ja iho oli aivan märkä koko päivän. Helteiset päivät tuntuivat ainakin meillä töissä ja hiki valui otsalta. Ei tarvitse olla montaakaan hikoilupäivää, kun ihon oma kosteus-ja rasvakerros huuhtoutuu pois ja tulehduksia aiheuttavat bakteerit pääsee toimimaan.

Tehokkain hoito tähän vaiheeseen on kasvohoito ja sen jälkeen oikeat hoitotuotteet kotona. En suosittele mitään suurta muutosta kotihoitotuotteisiin, vaan paikallishoidolla voi vaikuttaa paljon. Jos iho on kireä ja pintakuiva nuo tämän hetken Tähtitarjous tuotteetkin auttaa paljon. C-12 Power Bright Serum NYT 115€ (155€) vähentää kuivuutta ja kireyttäkin ja sitähän käytetään aamuin illoin. Yövoide Pure Night NYT 95€ (127€) on myös hyvin kosteuttava ja hoitava joten niilläkin kevyt pintakuivuus häipyy. Oikein pahasti kuivuneelle iholle Skin Hydrating Booster (94€) on tehokkain vaihtoehto ja sitäkin käytetään aamulla ja illalla.

Finneihin ja näppyihin tehokas apu on paikalliseen hoitoon tarkoitettu Breakout Control (75€) ja Charcoal Rescue Masque (69€). Kaikkiin ihon poikkeustilanteisiin Charcoal Rescue Masque on todella nopea apu. Se rauhoittaa punakkuutta, ärsytystä, finnejä ja puhdistaa ihohuokosia. Naamiota voi käyttää kolmen päivän kuurina, jos iho on kovin epäpuhdas. Ennen naamiota kannattaa kuoria ja Multivitamin Thermofoliant (82€) on tehokas apu näppyihin. Rasvaisella ja paksummalla sekaiholla voi tehdä kolmena päivänä peräkkäin ensin Multivitamin Thermofoliant kuorinnan ja sitten Charcoal naamion. Breakout Control on paikallisesti käytettävä tehoaine suoraan yksittäisiin finneihin. Jos sitä aloitetaan käyttämään heti, kun tuntuu finni tulevan sen saa yleensä vielä vetäytymään. Tulehtuneita finnejä Breakout Control nopeuttaa paranemaan ja pitää ne pienempinä. 

keskiviikko 17. elokuuta 2016

Pigmenttiläiskät pois kotihoidolla

Pigmenttiläiskät ovat aina vaan yleistyvä ongelma. Vielä 80-luvulla pigmenttiläiskät liitettiin raskausaikaan ja vaihdevuosiin, mutta nyt niitä on ihan kenellä tahansa. Hormoonikierukka ja muut hormoonivalmisteet ilmeisesti edesauttavat pigmenttiläiskien syntymistä. Pigmenttiläiskät voivat olla tarkkarajaisia läiskiä esimerkiksi leukaperissä tai silmien ympärillä, mutta kyse voi olla myös ihon kirjavuudesta.

Kasvohoidoilla ei pysty pigmenttiläiskiä poistamaan ilman tehokasta kotihoitoa. Jokapäiväinen hoito ja suojaaminen on välttämätöntä, jos haluaa ihon väriä tasoittaa. Nyt nuo PowerBright linjan tuotteet ovat tarjouksessa ja niitä tarvitaan kotihoitoon jos haluaa pigmenttiläiskistä eroon. C-12 Pure Bright Serum NYT 115€ (155€) ja Pure Night NYT 95€ (127€) ja ostaessasi yhden tuotteen saat lahjaksi sifonkipussiin pakatut matkakokoiset Multivitamin Thermofoliant kuorinnan, Daily Microfoliant kuorinnan ja Defence Solar Booster sk 50 päivävoiteen. Kahden tuotteen ostaja saa vielä lisäksi Dermalogican matkakokoiset shampoon ja hoitoaineen. Tehokkaaseen kotihoitoon tarvitaan tehotippa, yövoide ja kaupan päälle tulevat kuorinta-aineet.

Pigmenttiläiskien hoito kannattaa aloittaa Nanolift kasvohoidolla 118€ jonka jälkeen kotihoitotuotteet vaikuttavat parhaiten. Pigmenttiläiskien vaaleneminen vie aikaa 4-6 viikkoa, mutta tuloksia alkaa näkymään parin viikon kotihoidon jälkeen. Se on muistettava ettei ole mitään järkeä yrittää poistaa pigmenttiläiskää, jos iho saa koko ajan aurinkoa ja läiskät vaan lisääntyy. Aamuisin hoito aloitetaan Daily Microfoliant kuorinnalla (72€) ja sitä voi käyttää joka aamu ellei iho ole hyvin herkkä. Kuorinnan jälkeen laitetaan C-12 Pure Bright Serum koko kasvoille ja myös silmien ympärille. Silmänympärysvoiteeksi laitetaan Total Eye Care sk 15 (62€) ja päivävoiteeksi, vaikka tuo Defence Solar Booster sk 50, tai Power Bright linjan oma päivävoide Pure Light sk 50 (107€). Iltaisin puhdistukseen suosittelen muutaman kerran viikossa Skin Resurfacing Cleanserin (62€) ja joka kolmas päivä käytetään Multivitamin Thermofoliant kuorinta. Kuorinnan jälkeen C-12 Serum tehotipaksi, silmien ympärille Age Reversal Eye Care ja yövoiteeksi Pure Night.

Nuo kuorinta-aineet ovat oleellinen osa pigmentti-ihon hoitoa, koska uv-säteily tuottaa paljon kuollutta solukkoa ja hyvin kuoritulle iholle hoitotuotteet imeytyvät parhaiten. Nämä PowerBright hoitolinjan tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille. Tämä hoitosysteemi on erinomainen aivan kaikille, vaikka pigmenttiläiskiä ei olisikaan. PowerBright tuotteilla iho saadaan heleytymään ja tasoittumaan aurinkokauden jälkeen. Sellaista yli kolmekymppistä ei olekaan, joka ei hyötyisi tästä hoitosysteemistä. Tuo C-12 Pure Bright Serum sopii myös nuorille, mutta Pure Night voidetta suosittelen yli 25-vuotiaille, tai hyvin kuivaihoisille nuoremmillekin. Pigmenttiläiskiä voi olla, vaikka parikymppisillä voimistuneen uv-säteilyn takia.

tiistai 16. elokuuta 2016

UV-säteily on vaarallisinta alle parikymppisille!

Tapasin tässä menneellä viikolla erästä tuttuani joka ihannoi rusketusta. Hän on juuri viisikymppiä täyttänyt ja harrastanut aurinkolomia koko ikänsä. Asiakkaani hän ei ole, mutta kyselee usein ihonhoitoneuvoja. Yleensä ehdotan hänelle tehokasta aurinkosuojavoidetta. Viimeksi juttelimme, että hän oli kahden lukioikäisen tyttärensä kanssa kolmeviikkoa Kreetalla. Tapaamisemme jälkeen tuli mieleeni, että entäs näiden tyttöjen ihonhoito. Sen tiedän, että hekin haluavat ruskettua ja ovatkin valokuvista päätellen hyvin paahtuneet, vaikka ihon normaali väri on vaalea.

Tämän tapaamisen jälkeen aloin miettiä millainen tulevaisuus 90-luvulla syntyneillä nuorilla on ihonsa suhteen. Työvuosieni aikana suhde aurinkoon ja tieto uv-säteilyn vaikutuksista ovat todella paljon muuttuneet. Kosmetologikoulussa 1979 opetettiin, että auringosta tulee kolmenlaista säteilyä eli UVA, UVB ja UVC säteitä. UVA:ta tulee eniten ja se ei ole vaarallista, UVB:tä tulee ihan hiukan ja se on polttavaa ja ihoa vahingoittavaa. Silloin lähes neljäkymmentävuotta sitten tiedettiin, että UVC säteet ovat tappavan vaarallisia, mutta niitä ei tule maan pintaan asti. Sanottiin, että jos UVC säteitä tulisi maahan asti ihmiskunta ja luonto hiljallen kuolisi. Nykyisin UVC säteitä tulee alle 10%, UVB:tä noin 30-40% ja loput on UVA:ta. Nykytietämyksen mukaan kaikista vahingoittavinta on alle parikymppisenä saatu säteily. Yleensä se lapsena saatu säteily aiheuttaa kymmenien vuosien päästä ihosyövän.

Miten käy näiden 90-luvulla syntyneiden lasten? Heidän altistuminen säteilylle on erittäin voimakasta. Moni 90-luvulla syntynyt on käynyt lapsesta saakka etelän lomilla ja leikkinyt talvikalpeana Thaimaan auringossa ja yleensä vielä meren ja uima-altaan läheisyydessä. Heidän lapsuudessa ei vielä neuvottu päiväkoteja suojaaman lapsia aurinkovoiteilla. Aurinkosuojavoiteet olivat myös sen verran paksuja ja tahmeita vielä silloin ettei niitä juurikaan käytetty muutenkaan. Nämä 90-luvulla syntyneet ovat myös altistuneet paljon voimallisemmalla UV-säteilylle, kuin me 60-70-luvulla syntyneet. He ovat jo lapsesta saakka saaneet UVC säteitä joita pidetään pahimpana altistumisena ihosyövälle.

Tällä hetkellä ihotautipoliklinikoilta uutisoidaan, että ihosyöpätilanne on karannut käsistä. Sairaaloiden ihotautiosastot ovat täynnä 60-80-vuotiaita ihosyöpäpotilaita, jotka vaativat pikaista hoitoa. Tietysti tilanne johtuu myös siitä, että suuret ikäluokat ovat saavuttaneet sen iän, kun säteilyn aiheuttamat ongelmat tulee näkyviin. Nämä 90-luvulla syntyneet saavuttavat sen iän 2050-60-luvulla.  Pahan laatuinen melanooma tulee esiin ihan missä iässä tahansa eli moni on ehtinyt jo kuolla auringon säteisiin ennen vuotta 2050. Haluammeko me, että nykynuoret kuolevat ennen aikojaan, vaan sen takia ettei vanhemmat ole välittäneet opettaa suojausta. Meidän ikäluokka ei ehdi suurina määrinä sairastua tappavaan melanoomaan, mutta nämä nuoret saavat säteilyä moninkertaisesti enemmän kuin me. Eikö tässäkin olisi vanhempien velvollisuus näyttää esimerkkiä ja yrittää kaikin tavoin ennalta ehkäistä lasten sairastumista kuoleman vaaralliseen tautiin?


maanantai 15. elokuuta 2016

Tähtitarjous kirkastaa ihon!

C-12 PURE BRIGHT SERUM NYT 115€ (norm. 155) ihon väriä tasoittava, kosteuttava ja pigmenttiläiskiä hajoittava tehotippa kaikille ihotyypeille yöksi ja päiväksi. PURE NIGHT 95€ (norm. 127€) ihon väriä tasoittava, kosteuttava ja kiinteyttävä yövoide kaikille ihotyypeille. Ostaessasi yhden tuotteen saat kaupan päälle sifonkipussukkaan pakatut Multivitamin Thermofoliant kuorinnan, Daily Microfoliant kuorinnan ja Defence Solar Booster sk 50 kosteusvoiteen matkakoot joiden arvo on 46€. Jos ostat kummatkin tuotteet saat lisäksi vielä vetoketjulliseen meikkipussiin pakatut matkakoot Dermalogican shampoosta ja hoitoaineesta. Arvo 28€.

Nämä kaksi PowerBright hoitolinjan tuotetta ovat parhaat mahdolliset tuotteet tähän vuodenaikaan aivan kaikille ihotyypeille. Huolimatta siitä onko sinulla pigmenttiläiskiä vai ei ihon väri tasoittuu ja kirkastuu näillä tuotteilla. C-12 Pure Bright Serum on Dermalogican uusimman tuotekehittelyn tulos ja patentoitu oligopeptidiyhdiste vaikuttaa tehokkaasti ihon melanosyyttisolujen toimintaan eli näiden solujen jotka tuottavat ruskean pigmentin ihon pintaan. Tätä tehotippaa käytetään aamuin illoin kasvoille ja silmienympärille. Noin kaksi painallusta tästä pumppupullosta riittää koko kasvoille. Erinomainen asia on se, että tehoseerumi on tarpeeksi ohut käytettäväksi myös silmien ympärillä. Juuri ohimot ja silmäluomet ovat kohtia joihin pigmenttiläiskät kasautuu. Tehoseerumin päälle laitetaan silmänympärysvoide luomille ja koko kasvoille aamulla aurinkosuojallinen päivävoide ja yöksi Pure Night yövoide. C-12 Pure Bright Serum sopii myös nuorille joilla on auringon aiheuttamaa kirjavuutta kasvoilla.

Pure Night on meidän suosituin yövoide jota moni kuivaihoinen käyttää myös päivävoiteena. Pure Night on tarkoitettu yli kolmekymppisille, koska siinä C-vitamiinia joka stimuloi ihon kollageenisynteesiä. Lähes kaikilla on kesän jälkeen auringon aiheuttamaa kirjavuutta, joka helposti tekee ihosta väsyneen ja likaisen näköisen. PowerBright linjan tuotteet hajoittavat kasautunutta pigmenttisolukkoa ja ihon väri tasoittuu ja kirkastuu. Joskus tuntuu ettei asiakas itse havaitse ihon kirjavuutta, vaan kokee läiskikkään ihon värin rusketukseksi. Hyvin harvoin yli nelikymppisellä rusketuksesta tulee täysin tasainen, koska estrogeenin muutokset aiheuttavat yhdessä auringon kanssa pigmenttisolujen kasaantumisen. PowerBright tuotteet ovat erinomaisia siinäkin tapauksessa, jos ihon tasaisen ruskettunut, koska ne kirkastavat ihon väriä ja estävät kuolleen solukon tuoman likaisen harmaan ihon värin. C-12 Pure Bright Serumin ja Pure Night yövoiteen tulokset näkyvät yleensä kolmen viikon käytön jälkeen.

Kaupan päälle tulevat kuorintatuotteet Multivitamin Thermofoliant ja Daily Microfoliant lisäävät oleellisesti PowerBright tuotteiden vaikutusta. Multivitamin Thermofoliant kuorintaa käytetään 1-3 kertaa viikossa ja Daily Microfoliantia joka päivä, tai joka toinen päivä ihotyypistä riippuen. Defence Solar Booster sk 50 voidaan sekoittaa esimerkiksi Pure Night voiteen joukkoon ja tehdä siitä aurinkosuojallisen päivävoiteen. Tarjous on voimassa 28.8 klo 24.00 saakka. 

sunnuntai 14. elokuuta 2016

Puhdistus on ihonhoidon perusta

Huomioittehan, että tänään on puhdistustuotteiden tarjous viimeistä päivää voimassa klo 24.00 asti. Tämä tarjous kannattaa ehdottomasti hyödyntää, koska puhdistusaineita kuluu joka päivä ja näin edullista tarjousta ei ihan äkkiä tule uudestaan.

Yritän aina saada Tähtitarjoukseen tuotteita joista asiakkaillamme olisi eniten hyötyä. Dermalogicasta ei yleensä ole kosmetologeilla tarjouksia, mutta me Marin kanssa päätimme muutama vuosi sitten muuttaa tilanteen. Olemme Suomen suurin Dermalogican jälleen myyjä ja olemme siitä hyvin ylpeitä. Hienointa on se ettei kaikki tapahdu aina pääkaupunkiseudulla, vaan täällä muuallakin Suomessa on elämää. Tämä kertoo myös meidän ahkeruudesta. Jos tekisimme vain pari hoitoa päivässä ei asiakas piiri olisi näin suuri.

Tarjoustuotteista en päätä yksin, vaan Dermalogican maahantuoja vaikuttaa siihen paljon. Siksi en voi toteuttaa mitään toivomuksia enkä myöskään tiedä kovinkaan pitkälle mitä on tulossa tarjoukseen. Pääsääntöisesti päätämme tuotteet edellisenä perjantaina, kun tarjous alkaa maanantaina. Yleensä teen viikonlopun aikana blogijutut ja nettiapulaisemme Katja Soikkeli joutuu myös viikonloppu töihin. Pyrin myös aina neuvottelemaan nuo kaupanpäälistuotteet sellaisiksi, että ne tukee tuon varsinaisen Tähtitarjoustuotteen vaikutuksia.

Ihonhoidon perusta on kunnollinen puhdistus ja Dermalogica panostaa hyvin paljon laadukaisiin puhdistustuotteisiin. Niissä on aina myös hoidollinen vaikutus. Kotona kannattaa olla useampi puhdistustuote. Vanhempi kuivaihoinen voi käyttää esimerkiksi Dermal Clay 500ml NYT 47€ (60€) savipohjaista tehopuhdistusta silloin, kun jostain syystä ihoon ilmestyy näppyjä. Myös rasvainen iho voi käyttää Essential Cleansing Solutionia pari kertaa viikossa talven kuivempaan aikaan. Suosittelen lämpimästi ostamaan tästä tarjouksesta koko talven puhdistustuotteet. Niissä oleva alennus on reilusti yli 20% ja lahjaksi tulevat tuotteet ovat myös tarpeellisia. Precleanse NYT 41€ (55€) riittää n. 3-4 kuukautta, joten niitä kannattaa ostaa pari, kolme pulloa. Nuo puolenlitran puhdistusainepullot riittää 4-6 kk ja niitäkin kannattaa ostaa ainakin kahta eri laatua. Skin Resurfacing Cleanserista NYT 47€ (62€) hyötyy kaikki ihotyypit ja sitä suositellaan käytettäväksi parin kolmen päivän välein läpi talven.  Ostamalla puhdistusaineet tästä tarjouksesta säästää kerralla yhden Nanolift (118€) hoidon hinnan.

lauantai 13. elokuuta 2016

Itse tehty kasvohieronta on hyödytöntä

Naisten lehdissä näkee välillä ohjeita itse tehtyyn kasvohierontaan. Minä en näe siinä mitään hyötyä, vaikka ei siitä haittakaan tietysti ole. Nyt varmaan muutama lukija suuttuu, kun vesitän heidän kotihoitonsa, mutta tähän on ihan loogiset perustelut.

Kasvohoidon yhteydessä tehdyllä kasvohieronnalla on kolme tarkoitusta. Kasvohieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, imeyttää hoitotuotteita ja rentouttaa. Kasvohieronta pitää tehdä juuri oikealla painolla, oikeaan suuntaan ja jatkuvilla liikesarjoilla. Tätä on täysin mahdotonta tehdä omille kasvoilleen. Edes minä en pysty siihen, vaikka osaan sen hyvin tehdä asiakkaalle. Hoitosuunta on täysin mahdoton, että siinä voisi toteuttaa oikeat liikeradat ja jatkuvan oikeaan suuntaan menevän painon. Vaikutus tyssää myös siihen, että nostamalla kädet kasvojen korkeudelle tukitaan aineenvaihdunta reitit kasvoista alaspäin. On myös täysin mahdoton rentoutua, jos käsiä pitää kohotettuna ja niillä tehdään jotain liikettä.

Omassa työssäni pidän hyvin tehtyä kasvohierontaa erittäin tärkeänä hoitovaiheena. Asiakkaalle se on kasvohoidon paras kohta ja siinä vaiheessa lähes jokainen asiakas nukahtaa. Nautin itse kasvohoidossa ollessani hieronnasta hyvin paljon ja sen takia kiinnitän siihen paljon huomiota itse hoitoa tehdessäni. Tehokaasti tehty kasvohieronta on raskas työvaihe ja moni kosmetologi jättää sen minimiin. Minulle työvaiheen raskaus ei ole merkittävä asia, vaan itsekin rentoudun tuossa rytmisessä liikkeessä. Pidän sitä mukavimpana työvaiheena ja paras palkinto siitä on nukahtanut asiakas.

perjantai 12. elokuuta 2016

Jäikö ihonhoito kesällä kesannolle?

Kesän ihonhoitointo jakaa asiakaskunnan selkeästi kahtia. Toinen puoli aktivoituu ihonhoidossa kesäisin ja kesälomilla ja puolet taas lyö ihonhoidon kokonaan laimin. Aika harva jatkaa täysin läpi kesän samaa rataa, kuin talvella. Yleensä kesäloman muuttuneet aikataulut on syynä kummankin tapauksen lähtökohtaan.

Mututuntumalla voin sanoa, että suurin ammattikunta asiakkaistamme ovat opettajat. Eläkeikäisistä asiakkaistamme yli puolet ovat olleet aikanaan opettajia. Heillä on pitkät kesälomat ja moni haluaa olla aivan rentona lomallaan. Se tarkoittaa sitä ettei juurikaan meikata ja panostetaan paljon liikuntaan, puutarhaan ja mökkielämään. Päivittäiset puhdistukset unohtuu ja kosteuttaminen ei ole säännöllistä. Sitten onkin totuuden hetki, kun työt alkaa ja joutuu taas päivittäin meikkaamaan ja laittautumaan. Helpoin tie työkuntoon kulkee kasvohoidon kautta. Syksyn ihonhoitoon kannattaa panostaa muutenkin, koska sisälämmitys alkaa viimeistään lokakuussa ja iho kuivahtaa hetkessä.

Kotihoitoa pitää tehostaa huomattavasti, jos ei pääse kasvohoitoon, mutta laiminlyönnit pitää korjata. On aloitettava hoitokuuri ja sen perusta on kuorinta ja kosteutus. Multivitamin Thermofoliant (82€) kuorinta joka kolmas päivä, Daily Microfoliant (72€) joka ilta paitsi ei silloin, kun käytetään Multivitamin Thermofoliantia. Aamuisin käytetään Daily Resurfacer (35 kpl 113€) ja se on tarpeellinen tehohoitoaine aivan kaikille kesän jälkeen. Ihotyypin mukainen tehotippa hoitovoiteiden lisäksi on välttämätön, että iho kuntoutuisi kestämään syksyn säätilamuutokset. Skin Hydrating Booster (94€) käy aivan kaikille ja sehän sopii myös silmien ympärille. Toinen hyvä vaihtoehto on C-12 Serum (155€) joka sopii myös kaikille ihotyypeille. Se hajoittaa pigmenttiä ja tasoittaa ihon väriä ja sen kanssa yöhoitoon sopii Pure Night (127€), joka kosteuttaa ja kirkastaa ihoa. Tuo C-12 Serum  sopii aivan kaikille, vaikka varsinaista pigmenttiläiskää ei olisikaan. Lähes kaikilla yli nelikymppisillä on aika kirjava iho kesän jäljiltä. Myös nuoremmat saavat voimistuneen uv-säteilyn myötä helposti epätasaisen rusketuksen. Tätä epätasaista ihon väriä pystyy tasoittamaan näillä PowerBright tuotteilla.

Muistattehan, että olen lomalla 5.9-23.9 joten varatkaa hoitoajat mahdollisimman pian. Minulla syksyn aikataulu on jo aika täynnä, kun tuo kesäloma on vielä edessä päin.

torstai 11. elokuuta 2016

Hillary Clinton on hyvä esimerkki kauniisti vanhentuneesta naisesta

Olen ilolla seurannut Hillary Clintonin poliittista uraa ja toivon, että hänestä tulisi USA:n ensimmäinen naispresidentti. Muistan jo aikanaan Bill Clintonin kaudella lukeneeni, että ystävien mielestä Clintonin pariskunnasta Hillaryllä olisi eniten ainesta presidentiksi. Poliittisesti minulla ei ole kantaa tähän presidentin vaaliin, mutta Hillaryn vastaehdokas Donald Trump olisi järkyttävä valinta.

Katsoessani Hillaryä ammattisilmällä tiedän hänen olevan haasteellinen meikattava jo nuorena, koska hänellä on poikkeuksellisen pyöreät kasvot. Toisaalta hän on hyvin viehättävä ja vanhemmiten hän on muuttunut edukseen. Hänellä ei ole presidentin puolisonakaan ollut mitään ylilyöntejä, tai mokia pukeutumisessaan, tai ulkonäössään. Hän on ymmärtänyt ulkonäön merkityksen hyvin varhaisessa vaiheessa mikä olisi toivottavaa suomalaispolitiikoillakin. Erityisesti minua ilahduttaa se ettei hän ole lähtenyt etsimään keinotekoista nuoruutta mikä on niin tyypillistä amerikkalaisille. En usko, että Hillaryä olisi plastiikkakirurgit leikelleet, koska hänen alaluomien silmäpussit olisi olleet ensimmäinen kirurgian kohde. Taitavaa plastiikkakirurgiaa ei kukaan huomaa, vaikka suuri yleisö niin luulee. Jos jostakin näkee, että häntä on leikelty on kyse liian pitkälle menneestä kirurgiasta. Kunnolla tehtyä täydellistäkään kasvojen kohotusta en minäkään välttämättä hoidon yhteydessä huomaa. Toisaalta hiukan ihmettelen miksi ei Hillary ole hoidattanut silmäpussejaan pois, koska kyseessä olisi hyvin pieni leikkaus.

Katsoin Hillary Clintonin esiintymistä ja ulkonäköä, kun hän piti ensimmäisen linjapuheensa virallisen ehdokkuutensa jälkeen. Valkoinen housupuku oli tyylikäs valinta ja valkoinen on hyvä väri esiintymisissä. Vaatetus oli naisellinen, vaikka muodollisille jenkeille housupuku on vielä nykyisinkin uskalias valinta. Jos ajattelee presidenttien rouvia, niin he ovat melkein aina naisellisissa
mekoissa. Kiinnitin huomiota myös Hillary Clintonin kenkiin ja ne olivat myös sirot ja naiselliset. Vanhemmiten naiset helposti sortuu aika tätimäisiin kenkiin, kun mukavuus tulee niin tärkeäksi. Tarpeeksi etsimällä löytyy kyllä kauniitakin kenkiä joilla on hyvä kävellä. Hillarystä on olemassa kuva, kun hän ulkoministeri kautenaan nousee portaita tervehtimään Nicolas Sarkozya ja hänen toisen jalan kenkä putoaa jalasta. Siinä hän sukkasillaan tervehtii Sarkozya joka ystävällisesti auttaa kengän takaisin Hillaryn jalkaan. Kuinkahan monelle naiselle on käynyt niin, että kengän korko jää kiinni jonnekin ja putoaa jalasta? Inhimillistä, että USA:n ulkoministerikin on kokenut saman tilanteen.

Kokonaisuutena lähes seitsemänkymppisen Hillary Clintonin ulkonäkö on täysi kymppi. On hieno nähdä, että nainen on ikäisensä näköinen, mutta todella kaunis ikäisekseen. Pahinta olisi yrittää väkisin olla tyyliltään ja vaatetukseltaan nuorekkaampi, kuin onkaan. Hillary on aivan loistava tien näyttäjä siinä, että vanhempi nainen voi myös olla ilo silmälle ja panostaa ulkonäköönsä. Tietysti
Hillaryllä on käytettävissään kaikki mahdollinen hoito ja stylistikaarti, mutta hänestä itsestäänhän riippuu kuunteleeko hän niitä.

Pitää vielä kertoa, että Clintonithan ovat kissaihmisiä mikä viehättää minua kovasti. Heidän mukanaanhan muutti kissa Valkoiseen taloon. Viime vuonna, kun kävin Amsterdamissa poikkesimme
käsilaukkumuseoon mikä oli aivan ihana paikka. Yksi osasto oli julkisuuden ihmisten käsilaukuista
koottu. Hillary Clintonin käsilaukku oli strassikoristeinen mustavalkoinen kissa. Se oli pieni iltalaukku ja aivan mahdottoman ihana. Jokaisen laukun kohdalla oli myös kuva millaisessa tilaisuudessa kyseinen henkilö oli laukkuaan käyttänyt. Hillary oli kuvassa pukeutunut valkoiseen iltapukuun ja tuo kissalaukku oli upea yksityiskohta. 

keskiviikko 10. elokuuta 2016

Kasvohoito 25€ ilman kuittia

Verottajalla on ollut jo pitkään menossa harmaan talouden poistaminen, mutta mitään tulosta en siitä ainakaan ole itse nähnyt. Parisen vuotta sitten kassakoneet tuli pakolliseksi kaikkiin yrityksiin eikä pelkkä pankkikorttikuitti riitä enää verottajalle. Nykyäänhän asiakas saa meiltäkin kaksi kuittia, kun maksaa pankkikortilla. Nähdäkseni tällä ei ole ollut mitään vaikutusta kauneudenhoitoalan harmaaseen talouteen. Media nosti näyttävästi esille ulkomaalaisomisteiset pizzeriat ja leimasi heidän kaupan käynnin suurimmaksi veron kierroksi. Missään ei puhuttu, että tilastojen mukaan kosmetologin ja kampaajien työstä menee noin 50% harmaan talouden piikkiin.
Olen pitkään ollut sitä mieltä, että mediassa pitäisi olla tietoisku kuluttajille harmaasta taloudesta. Olen varma, että harva tietää oikeasti mitä harmaa talous on ja osaa olla itse osallistumatta siihen. Ehkä minun pitäisi taas aktivoitua järjestötyössä ja alkaa itse ajaa näitä asioita.

Monenlaisiin kysymyksiin olen tottunut vastaamaan, mutta nyt meinasi mennä jauhot kurkkuun. Eräs ihan tuntematon asiakas soitti kysyäkseen kasvohoitojen hintoja ja oli erityisen kiinnostunut Nanolift hoidosta. Kerroin hoidosta ja sanoin hinnaksi 118€, niin kuin hinta on. Hän hiukan naurahteli ja kysyi mitä se hoito ihan oikeesti maksaa. En ymmärtänyt kysymystä, niin hän tokaisi, että millä hinnalla minä teen sen ilman kuittia. Olin ihan ällikällä lyöty, koska sellaista ei ole minulta kukaan vielä kysynyt. Sanoin ettei meillä tehdä hoitoja ilman kuittia ja hän lopetti puhelun siihen.
Pari viikkoa sitten minulle soitti ihan kohtelias ja miellyttävä iäkkäämpi rouva joka myös tiedusteli kasvohoitoa. Kerroin eri vaihtoehdoista ja niiden hinnoista. Rouva kysyi, että miten on mahdollista, kun hänen paras ystävänsä Oulusta käy puolentoistatunnin kasvohoidossa ja se maksaa Oulussa 25€. Kerroin ettei hinta ole muuten mahdollinen, kuin harmaan talouden puolella. Hän paheksui heti minua ettei hänen ystävättärensä ikinä tekisi sellaista, mutta jotain ystävän kauppaa se voi olla. Rouva kyseli, että mistä hän löytäisi sellaisen paikan Hämeenlinnan lähettyvillä eikä hän yhtään ilmeisesti ajatellut siinä olevan mitään outoa. Sekin puhelu loppui aika pian, kun en sellaista paikkaa osannut neuvoa.

Minulle on tullut mieleen, että näkyykö tämä kireä taloustilanne tällä tavoin meidän hoitolassa. Meillä ei ole asiakkaat vähentyneet, vaan ihan päinvastoin. Nanolift kasvohoito tuo koko ajan uusia vakioasiakkaita. Nämä erilaiset kysymykset ja asiakkaiden pyynnöt halvoista hinnoista, tai epämääräisistä työajoista on selvästi lisääntynyt. Olen ihan varma ettei tuo vanhempi rouva ollenkaan tajunnut, että juuri tuo ns.ystävän kauppa on sitä harmaata taloutta joka hankaloittaa meitä oikeita yrittäjiä. Sitä en pelkää, että nämä ilman kuittia tekevät veisivät meiltä töitä enkä ole sellaista huomannutkaan. Alkaville yrittäjille kuititon kauppa tekee niin paljon hallaa, että jonkun yrittäjäura voi kaatua siihen. Täytyy miettiä voinko itse tähän jotenkin vaikuttaa esimerkiksi yrittäjänaisten, tai muiden yrittäjäjärjestöjen kautta. Yhteisten asioiden eteenpäin vieminen on aikaa vievää ja vaatii paljon työtä. Siksi minun on turha vaan valittaa kyllä työhön on tartuttava itse.

tiistai 9. elokuuta 2016

Ihokirjotauti ja suunympärysihottuma

Kerron kahdesta eri ihotaudista kosmetologin näkökulmasta. Kosmetologi ei tee diagnooseja ja hyvään ammattitaitoon kuuluu, että tietää omat rajansa ja osaa neuvoa asiakkaan eteenpäin. Kuitenkin on useampia ihottumia joita näen niin usein, että tunnistan ne hyvin ja tiedän niiden hoitomenetelmät. Monet ihotaudit ovat myös lisääntyneet viimeisen kolmenkymmenenvuoden aikana ja ilman jatkokoulutuksia olisin niistä aivan tietämätön.

Ihokirjotauti eli Civatten poikiloderma ei ole sillä tavoin ihotauti, että sitä voitaisiin jotenkin hoitaa. Se on kaulan sivuissa olevaa ruskeaa verkkomaista pigmenttiä, joka tummuu ja tulee paremmin esiin kesällä. Kaulan keskiosalla sitä ei ole. Syy ihokirjotautiin on uv-säteily ja pitkä altistuminen auringolle. Ihottuma ei tunnu miltään, se ei kutise, tai kirvele ja iho on ehjä. Mitään hoitoa ihokirjotaudille ei ole ja se on ainoastaan kosmeettinen haitta. Tehokas aurinkosuoja esimerkiksi Pure Light sk 50 (107€) hidastaa kirjavuuden syntymistä. Jonkin verran kirjavuutta tasoittaa pigmenttiläiskiin tarkoitettu C-12 Serum (155€), mutta ihokirjotaudissa pigmenttimuutos on syvemmällä, kuin tavallisissa pigmenttiläiskissä ja siksi sitä on vaikeampi poistaa. Kaulan keskiosassa ei kirjavuutta ole koska leuka varjostaa sitä ja uv-säteilyn määrä jää vähäisemmäksi. Kirjavuutta voi peittää ja tasoittaa esimerkiksi SkinPerfect Primerillä sk 30. Tärkeintä on välttää uv-säteilyä, niin ettei tämän kaltaisia ongelmia tulisikaan.

Suunympärysihottuma eli perioraalidermatiitti on kasvojen aukkojen ympärillä olevaa punottavaa ihottumaa. Yleensä ihottumaa on eniten suupielissä ja alahuulen alapuolella, mutta olen nähnyt sitä myös silmäkulmissa ja nenän pielissä. Perioraalidermatiitin syytä ei tiedetä ja minun mielestäni se yleistyy koko ajan. Ihottuma on nimetty ja tunnistettu vasta seitsemänkymmentäluvulla. Jokin nykyelämän asioista sitä aiheuttaa, mutta mikä on hämärän peitossa. Joillakin se pahenee juuri ennen kuukautisia eli jokin yhteys sillä on hormoonitoimintaan. Myös stressi pahentaa sitä niin, kuin kaikkia ihottumia. Lievissä tapauksissa kannattaa kokeilla apteekista ilman reseptiä saatavaa Daktacortia joka on mikonatsolin ja hydrokortisonin yhdistelmä. Perioraalidermatiitti saattaa myös kutista ja siksi tuo hydrokortisoni on siihen hyvä hoito. Ihottuma aluetta voidellaan Daktacortilla aamuin illoin noin 2-3 viikkoa. Voitelua kannattaa jatkaa noin viikon verran sen jälkeen, kun ihottuma on jo häipynyt. Ellei Daktacort parissa viikossa selvästi auta pitää mennä ihotautilääkärille jolta saa tehokkaampia reseptilääkkeitä.

maanantai 8. elokuuta 2016

Hyvällä hoidolla voidaan hidastaa ihon vanhenemista näkyvästi

Näen nykyisin jatkuvasti todisteita siitä miten paljon hyvä ihonhoito hidastaa ihon vanhenemista. Kyse ei ole mistään markkinointikikasta, vaan silmin nähtävästä tosiasiasta. Sen näkee asiakas itse ja hänen läheisensä. Tietysti se on minulle ja Marille erittäin motivoivaa. Mielestäni kosmetiikan täysin överi mainonta puhuu itseään vastaan ja vie uskottavuutta kosmetiikan käytöltä. Mitään yhtä äkkisiä rypyn poistoja ei kosmetiikka saa aikaan, mutta sen ihon vanhenemista hidastava vaikutus on kiistaton. Jokainen yli seitsemänkymppinen vakioasiakkaani näyttää vähintään kymmenen vuotta nuoremmalta, kuin hoitamaton saman ikäinen.

Nuorempana sitä ajatteli, että vanhuus on niin kaukana ettei ole mitään väliä miltä seitsemänkymppisenä näyttää. Voin vakuuttaa, että sillä on väliä. Ulkonäkö merkitsee ihmiselle paljon ihan niin kauan, kun henki pihisee. Vanhuus tulee myös ihmeen nopeasti ja uskoisin, että niin käy kaikille. Minun on vaikea pitää itseäni yli viisikymppisenä, kun juurihan täytin kolmekymmentä. Se nainen joka peilistä katsoo ei oikein vastaa omaa mielikuvaa itsestäni. Peilikuva muistuttaa myös siitä, että elämää on edessä enää vähemmän, kuin takana. Tiedän, että lähes kaikkien ikäisteni ajatukset kulkee tätä samaa rataa. Vanheneminen tulee vastaan hyvinkin äkkiä. Yritän näillä pohdinnoillani sanoa sitä, että älkää laiminlyökö nyt ihonhoitoa ajatellen ettei viisikymppisenä ja sen jälkeen ole väliä miltä näyttää.

Alle kolmekymppisille tärkeintä on suojata iho uv-säteilyltä, koska se on pahin tuho iholle. Koskaan ei kuitenkaan ole myöhäistä aloittaa säännöllistä ihonhoitoa. Hyvin moni vakioasiakkaani on aloittanut säännöllisen hoidon kuusikymppisenä ja ihon ulkonäköä on pystytty muuttamaan paljon. Jo pelkästään se, että iholta kuoritaan säännöllisesti pois kaikki kuollut solukko kirkastaa ja kaunistaa ihoa huomattavasti. Ihonhoidon säännöllisyys ei vaadi kovin kummoista panostamista. Ellei ihoa ole kunnolla hoidettu vuosiin vie yleensä puolisen vuotta, että vahingot on korjattu ja iho saatu hyvään peruskuntoon. Yleensä noin 3-6 Nanolift hoidon ja suunnitelmallisen kotihoidon jälkeen iho on niin hyvässä kunnossa, että tilannetta vaan ylläpidetään. Ylläpitohoitoon tarvitaan kasvohoitoja 4-12 viikon välein vuoden ajasta ja iho tyypistä riippuen. Kotihoitoon ei yleensä tule muuta muutosta, kuin se, että hoitoaineet vaihdetaan oikeisiin. Kyllähän lähes jokainen pesee kasvot aamuin illoin ja laittaa jonkun kosteusvoiteen. Jo se, että nuo perustuotteet vaihdetaan tehokkaampiin auttaa paljon ihon ulkonäköön.

Suomalaisista naisista noin kymmenen prosenttia hoitaa ihoaan kunnolla. Yleensä syy hoitamattomuuteen on tietämättömyys, tai ennakkoluulot. Vanhat käsitykset siitä ettei kosmetiikka mitään auta on poikkeuksellisen tiukasti iskostunut mieliin. Ihminen on keksinyt valloittaa avaruuden ja kehittänyt loistavat tietoverkot, niin miksi kosmetiikka ei olisi yhtä kehittynyttä? Iho ja ulkonäkö on ihmisen tärkeimpiä asioita joten hoitotuotteiden kehittämiseen satsataan suuria summia. Olisi aika outoa, että kaikki muu kehitys onnistuisi, mutta ihonhoito vaan polkisi paikallaan ja mitään uutta ei opittaisi.

sunnuntai 7. elokuuta 2016

Mustikkaa kynsinauhoissa

Nyt on todella hyvä mustikkavuosi ja sen näkee asiakkaiden käsistä. Moni asiakas harmittelee ja näyttelee käsiään, kun kynsinauhoihin ja kynsien alle on tarttunut mustikan väriä. Ilman erityistoimia tummuus lähtee vain kulumalla ja siihen menee useampi päivä.

Järkevintä olisi käyttää kirurginhanskoja mustikoita käsitellessä, mutta ymmärrän kyllä, että moni kokee ne tosi kömpelöiksi. Tässä muutamia neuvoja millä voi vähentää, tai poistaa mustikan värjäävää vaikutusta. Mitä paremmassa kunnossa kädet ja kynnet ovat sitä vähemmän niissä on kuollutta solukkoa ja uurteita mihin väri kiinnittyy. Ennen mustikkaan lähtöä kannattaa kädet voidella hyvin. Dermalogican Multivitamin Hand and Nail Treatment (75 ml 40€, käsilaukkukoko 10€) on hyvin imeytyvä ja todella hoitava. Sitä käyttää monet atoopikot ja erilaisista ihottumista kärsivät, koska sen vitamiinit vahvistavat ohutta ihoa.

Mustikasta tullessa kädet kannattaa kuoria Daily Microfoliantilla (72€). Kynnet ja kynsinauhat voi hieroa yksitellen tuolla mikrokuorinta tuotteella. Ellei Daily Microfoliantia ole myös Multivitamin Thermofoliant (82€) kuorinta käy. Kuorinnan jälkeen laitetaan runsaasti Multivitamin Hand and Nail käsivoidetta. Yöksi voi vielä hieroa käsiin Multivitamin Power Recovery Masqueta (69€) eli tätä vanhaa tuttua multivitamiininaamiota. Sitten, kun vielä vetää käsiin puuvillahanskat niin takuulla kädet ovat aamulla puhtaat ja sileät. Ellei tätä naamiota ole käytössä voi vielä kuoria kädet seuraavanakin päivänä niin ainakin pahimmat värjäytymät lähtee.

Ihan hyvä tapa olisi käyttää jatkuvasti pari kertaa viikossa kuorintaa ja naamiota, jonka voi jättää yöksi vaikuttamaan. Varsinkin ne ihmiset, jotka tonkivat puutarhassa koko kesän saavat kädet pysymään siistinä tehokkaammalla hoidolla. Nykyisin käytetään kyllä upeita, tai vähemmän upeita tekokynsiä, mutta käsien iho laiminlyödään. Pikasiloitus ryppyisille käsille on Extra Firming Booster (84€) tehotippa minkä voi levittää käden selkiin ennen juhliin menoa. Se jättää sileän ja kauniin pinnan käsien iholle.

lauantai 6. elokuuta 2016

Kaikkien aikojen paras aurinkopuuteri!

Youngblood on paras meikkisarja jotka koskaan olen käyttänyt, tai myynnyt. Se ei sisällä hajusteita, synteettisiä väriaineita, tai parabeeneja. Suomen Allergia-ja Astmaliitto suosittelee Youngbloodia herkkäihoisille kuluttajille. Youngblood on täysin mineraalimeikkisarja ja siinä on kaikki kohdallaan. Meikit ovat hyvälaatuisia ja hyvin pysyviä. Valikoima on suuri ja värisävyjä löytyy tyylikkääseen ikääntyneen naisen meikkiin sekä pintamuotia sitä haluaville. Pakkaukset ovat kestäviä ja helppoja avata ja sulkea. Tuotekehittely Youngbloodilla on maailman kärkiluokkaa  ja yleensä näppärimmät uudistukset ovat Youngbloodilla kehitetty.

Youngbloodilla on aurinkopuuteri nimeltään Mineral Sun Powder  (71€) ja värisävy Sundance. En ole koskaan työurani aikana aikaisemmin myynyt aurinkopuuteria, koska tarpeeksi hyvää ei ole löytynyt. Youngbloodin Sundance tuli myyntiin 6-7 -vuotta sitten ja se oli ensimmäinen aurinkopuuteri mihin hurmaannuin täysin. Niin on käynyt monelle asiakkaallekin, koska se on yksi myydyimpiä meikkituotteitamme. Sundance on kiinteää puuteria ja pakkauksessa on neljä värisävyä. Tarkoitus on, että niitä käytetään yhtäaikaa, jos halutaan perinteinen koko kasvoille levitettävä aurinkopuuteri. Yksitellen käytettynä paletista saa poskipunan, luomivärin ja huulipunan. Aurinkopuuteri levitetään kaiken muun meikin päälle. Esimerkiksi SkinPerfect Primerin (77€) päälle tupsautettuna se tuo kauniin päivettyneen ihon sävyn. Tuossa neljän värin paletissa pyöräytetään tuuheaa sivellintä ja levitetään se pitkin vedoin kasvoille. Väristä tulee luonnollinen ja elävä, kun siinä on erisävyjä niin, kuin normaalissakin rusketuksessa.

Tarkoitus on, että kesällä ei muuta meikkiä tarvita, kuin Sundance. Tumminta värisävyä voi käyttää luomivärinä joka on kultasävyinen hiekan ruskea. Poskipunana voi käyttää yhtä väriä, tai sitten kaikkia yhtäaikaa. Huulipuna saadaan siten, että huulille laitetaan Climate Control Stick (15€) huulirasva ja päälle taputellaan kirkkainta aurinkopuuterisävyä. Suurin osa asiakkaista käyttää tätä aurinkopuuteria myös poskipunana. Pakkaus on myös tosi riittoisa, jos käyttää aurinkopuuteria koko kasvoille joka päivä Sundance riittää lähes vuoden. Tämä Youngbloodin aurinkopuuteri on ainoa terveellinen konsti saada kesäinen mieto rusketus kasvoilleen.

perjantai 5. elokuuta 2016

Asiakaspalvelussa kohdataan myös muistisairaita

Ihmiset elävät yhä vanhemmiksi ja siitä johtuen moni ehtii sairastua muistisairauksiin. Varmaan jokaisen lähellä on joku omainen, tai tuttu joka on muistisairas. Itselläni on se käsitys, että muistisairauksia on hyvin monenlaisia ja niillä on erilaiset oireet. Omista ystävistäni on 55-vuotias nuorin joka sai altzhaimerintautilääkityksen. Hänellä sairaus eteni tosi nopeasti ja noin vuoden kuluttua hän oli jo laitoshoidossa.

Asiakaspalvelutyötä tekevät kohtaavat koko ihmiskunnan kirjon ja kaikkia pitää pystyä palvelemaan ystävällisesti ja heidän arvoaan kunnioittaen. Me kosmetologit olemme asiakkaan kanssa yhdessä niin pitkän ajan kasvohoitoa tehdessä, että huomioimme erilaisia asioita, kuin esimerkiksi kaupan kassa. Koko työelämäni ajan minulla on ollut asiakas, tai pari joilla on muistisairaus. Kirjoitan tästä siksi, että heidän sairaudestaan johtuen tulee helposti konflikteja ja hankalia tilanteita. Me hoidamme parhaamme mukaan pitkäaikaiset vakioasiakkaamme loppuun saakka on heillä mikä sairaus hyvänsä. Meillä on jatkuvasti ainakin yksi vakioasiakas, joka unohtaa hoitoaikansa säännöllisesti. Yleensä tätä tapahtuu sairauden alkuvaiheessa. Sitten, kun sairaus on todettu ja se kotonakin tiedetään, niin yleensä ajanvaraukset ottaa hoitaakseen joku muu perheenjäsen. Sellaiset ihmiset, jotka eivät ikinä terveenä ollessaan unohtaneet ajanvaraustaan voivat parin vuoden ajan jättää joka kerta tulematta. Moni on tottunut varaamaan uuden hoitoajan edellisellä käyntikerralla. Se unohtuu lähes aina, vaikka se laitettaisiin moneen paikkaan ylös. Yleensä he soittavat itselleen uuden hoitoajan muistamatta ollenkaan, että yksi ajanvaraus oli jo unohdettu. Helposti unohtuu tämä uusikin varaus ja vasta kolmannella kerralla hoitoon tulo onnistuu. Me emme veloita näistä käyttämättä jätetyistä ajanvarauksista, koska eivät he sitä tahallaan tee. Neuvoisinkin, että jos lukijoilla on lähipiirissä alkavaa muistisairautta, niin tarkistaisitte pystyykö omaisenne hoitamaan eri ajanvarauksensa kosmetologille, kampaajalle ja lääkäriin unohtelematta.

Näen yleensä vakioasiakkaita 4-8 viikon välein. On järkyttävää huomata miten tuttu asiakas muuttuu kerta kerralta ihan erilaiseksi. Sehän ei haittaa mitään, jos asiakas juttelee samat asiat moneen kertaan. Jossain vaiheessa käytös muuttuu hiukan hyökkääväksi ja senkin kanssa pystyy sovittelemaan. Moni alkaa unohtaa miten kotihoitotuotteita käytetään. Tuotteet mitkä ovat olleet ihan itsestään selviä muuttuukin aivan oudoiksi. Yleensä kirjoitan niihin isot liimalaput mihin käyttöön tuote on. Siinä kohtaa voi tulla erimielisyyksiä, kun asiakas väittää meidän myyneen hänelle ihan väärän tuotteen. Usein asiakas haluaa ostaa vanhasta tottumuksesta jotain tuotteita mukaansa, vaikka minä jo vähän toppuuttelen, kun tiedän ettei ne enää tule käytettyä. Tässä tilanteessa joku moraaliton kauppias voi yllyttää ostamaan ihan mitä hyvänsä. Näistä ostoksista saattaa tulla monta ikävää tilannetta, kun asiakas saattaa käydä kysymässä neuvoja tuotteen käyttöön pari kertaa viikossa muistamatta juuri käyneensä. Eksyminen on myös aika tyypillistä muistisairaille. Vakioasiakkaat etsii meitä väärältä kadulta, tai ovat meidän rappukäytävässä väärässä kerroksessa. Hankalaa on se, että talon viidennessä kerroksessa asuu myös Valtonen niminen asukas. Välillä käy niin, että vakioasiakas onkin sen oven takana soittamassa ovikelloa.

On todella surullista nähdä miten tuttu ja mukava ihminen muuttuu aivan vieraaksi. Usein tulee myös huoli onko kotiväki tiedostanut muutokset. Ehkä huomaan ne selvemmin, kun näen asiakkaan harvemmin. Joskus muistisairaus näkyy kasvojen ilmeettömyytenä. Vilkkaasta ihmisestä tulee aivan jäykkä kasvoiltaan eikä enää naura, tai hymyile. Joillekin tulee suuri ahdistus, kun he huomaavat muistinsa pettävän. Suurimmaksi osaksi tuntuu kuitenkin siltä ettei nämä ihmiset itse huomaa unohtelevansa asioita. Sellaiset asiakkaat joilla on jo aivan selkeitä muistisairauden oireita eivät yleensä siitä puhu, tai huomio sitä. Ne asiakkaat joilla on ihan vähäisiä unohduksia sitä vastoin ovat niistä erittäin huolissaan. Onneksi nykyään on hyvät testit joiden avulla tiedetään missä mennään ja osaan muistisairauksista on niiden etenemistä hidastavia lääkkeitä.

torstai 4. elokuuta 2016

Esimerkkejä puhdistustuotteiden valintaan

Tähtitarjous puhdistusaineista on voimassa vielä 14.8-16 saakka. Tein tähän muutaman esimerkin siitä miten tuotteita voi yhdistää, että puhdistusvaiheesta saadaan kaikki hoidollisuus irti.

1. Parikymppinen pintakuiva sekaiho. Precleanse 41€ (55€), Ultra Calming Cleanser 500ml 57€ (74€) ja Special Cleansing Gel 500 ml 47€ (60€). Aamuisin iho pestään Special Cleansing Gelillä. Iltapuhdistus aloitetaan aina Precleansella ja nyt vielä helleaikaan toinen puhdistus tehdään Special Cleansing Gelillä. Silloin, kun iho tuntuu kuivemmalta, tai sisälämmityskausi alkaa toinen puhdistus tehdään useammin Ultra Calming Cleanserilla. Ultra Calming Cleanseria ja Special Cleansing Geliä vuorotellaan sen mukaan miten kuivalta iho tuntuu.

2. Parikymppinen rasvoittuva acneiho. Precleanse 41€ (55€), Dermal Clay 500 ml 47€ (60€), Clearing Skin Wash 500ml 57€ (69€). Aamupesuun käytetään virkistävää ja raikastavaa Dermal Clayta. Iltaisin puhdistetaan ensin Precleansella ja toinen puhdistuskerta vuorotellaan Dermal Claylla ja Clearing Skin Washilla.

3. 35-vuotias pintakuiva sekaiho johon tulee helposti stressistä finnejä. Precleanse 41€ (55€), Ultra Calming Cleanser 57€ (74€), Skin Resurfacing Cleanser 47€ (62€), Dermal Clay 47€ (60€). Aamuisin käytetään vuorotellen Ultra Calming Cleanseria ja Skin Resurfacing Cleanseria ihon tilanteesta riippuen. Iltaisin  käytetään myös niitä vuorotellen, mutta ensin puhdistetaan iho Precleansella. Finnireaktion tullessa vaihdetaan Ultra Calming Cleanser Dermal Clayhin.

4. Nelikymppinen atooppinen iho. Precleanse 41€ (55€), Ultra Calming Cleanser 57€ (74€) ja Essential Cleansing Solution 47€ (60€). Aamuisin iho puhdistetaan Ultra Calming Cleanserilla jonka voi talviaikaan pyyhkiä pois pelkällä kasvopaperilla ja välttää näin vettä. Iltapesu aloitetaan Precleansella ja toinen puhdistuskerta tehdään Essetial Cleansing Solutionilla.

5. Nelikymppinen suurihuokoinen iho, teini-iässä acneiho. Precleanse 41€ (55€), Special Cleansing Gel 47€ (60€), Dermal Clay 47€ (60€) ja Skin Resurfacing Cleanser 47€ (62€). Aamuisin iho pestään Skin Resurfacing Cleanserilla, tai jos näkyviä finnejä tulee käytetään välillä Dermal Clayta. Iltapesu tehdään Precleansella ja Special Cleansin Gelillä ja vuorotelle Dermal Claylla.

6. Yli viisikymppinen kuiva iho. Precleanse 41€ (55€), Essential Cleansing Solution 47€ (60€) ja Skin Resurfacing Cleanser 47€ (62€). Aamuisin iho pestään vuorotellen Skin Resurfacing Cleanserilla ja Essential Cleansing Solutionilla. Sisälämmityskautena Skin Resurfacing Cleanseria käytetään pari kertaa viikossa. Iltapesu tehdään Precleansella ja Essential Cleansing Solutionilla.

7. Yli viisikymppinen sekaiho. Precleanse 41€ (55€), Skin Resurfacer Cleanser 47€ (62€), Ultra Calming Cleanser 57€ (74€) ja Special Cleansing Gel 47€ (60€). Aamuisin käytetään Skin Resurfacing Cleanseria ja Special Cleansing Geliä vuorotellen. Iltaisin pestään Precleansella ja Ultra Calming Cleanserilla ja Special Cleansing Gelillä vuoronperään.

Mitenkään kalliimmaksi ihonhoito ei tule, vaikka olisikin useampia puhdistusaineita, koska ne riittävät sitten pidempään. Yleensä yksi Precleanse riittää yhtä kauan, kun yksi puolenlitran pullo ihotyypin mukaista puhdistusainetta. Kannattaa siis ostaa Precleansea useampi, koska siinä on n. 25% alennusta. Talvea kohti mennessä Precleanse tulee koko ajan tärkeämmäksi hoitavaksi tuotteeksi kuivuutta vastaan. 

keskiviikko 3. elokuuta 2016

Miliumin poisto ei omatoimisesti onnistu

Katselin taas blogin tilastoja ja miliumkysymyksiä oli siellä useampia. Alkukesästä niitä oli paljon, koska Ilta-Sanomien haastattelussa kerroin näistä miliumeista. Olen sitä mieltä, että miliumin poisto omilta kasvoiltaan vaurioittamatta ihoa muuten on lähes mahdotonta. Ihonpuhdistuksenkaan yhteydessä ei aina saa jokaista miliumia poistettua.

Olen itse kokeillut ihan käytännössä miten toimisin, jos poistaisin miliumia omista kasvoista. En saa käsiäni siihen asentoon, että pystyisin tekemään. Ehkä leuan alueella voisi hyvällä tuurilla yhden saada pois, mutta sekin on epävarmaa. Yksinkertaisesti se on mahdoton asento käsille ja sormille ottaa peilin kautta katsoen milium pois. Pahinta on, jos vaan yrittää puristaa ja rikkoo ihon vereslihalle. Tuo jälki on usein suurempi haitta ja kauneusvirhe, kun milium.

Milium syntyy, kun talirauhanen erittää talia ja se ei pääse normaalisti valumaan huokosen suusta iholle. Yleensä tuo huokosen suu on tukkiintunut kuivuudesta ja kuolleesta solukosta. Tali ei myöskään tulehdu, niin kuin finni tekee joka puhkeaa tulehduksen kautta pois. Milium saattaa kerätä ympärilleen talia, kuollutta solukkoa ja muuta kuonaa jopa vuosia ja kovettua kalkkimaisen kovaksi palloksi. Tähän palloon pitää tehdä neulalla reikä ja puristaa tali reiästä ulos. Se ei ole ihan helppo juttu, koska pitää löytää oikea suunta mihin miliumia puristaa. Ihanteellista on ettei puristamisesta jää mitään jälkeä eikä ainakaan pitkällistä verijälkeä. Sellainen voi kerätä ympärilleen pigmenttiläiskän ja jäädä näkymään useiksi kuukausiksi.

Yleensä ihon kuivuus on syynä näihin miliumeihin. Säännöllisellä kasvohoidolla pystytään pitämään ihon pinta joustavana ja miliumeja ei synny. Kotona säännöllinen kuorinta ja kosteutus on hyvin tärkeä hoito. Joillekin ihmisille tulee miliumeja hyvästä hoidosta huolimatta ja sitä en pysty selittämään miksi näin on. Joskus olen pohtinut asiakkaiden kanssa olisiko kyse perinnöllisyydestä ja näinkin voi olla. Olen kuitenkin työssäni huomannut, että joillakin on miliumeihin voimakas taipumus eikä ihotyyppi, tai hoitamattomuus selitä sitä. Suosittelisin, että hakeutuisitte kosmetologille miliumongelman kanssa ettei iholle tule vahinkoa. Tosin tiedän, että jotkut kosmetologit eivät osaa ottaa miliumeja ja jotkut eivät halua edes yrittää. Kannattaa hoitoa varatessa kertoa, että haluaisi myös miliumit pois.

tiistai 2. elokuuta 2016

Hiki huuhtelee ihon oman suojapinnan pois

Olen huomannut muutamalla kuivaihoisella asiakkaalla, että heidän ihonsa on muuttunut kesän aikana todella pintakuivaksi. Tämä on aika tyypillistä helteisinä kesinä, kun hiki valuu jatkuvasti. Monella jää myös kesälomalla ihonhoito vähälle ja kuivuus lisääntyy myös hoidon puutteesta. Tutuista asiakkaista moni kertoo iän mukanaan tuomista hikoiluista jolloin iho on litimärkä moneen kertaan päivässä, tai varsinkin öisin. Kuivuus on tyypillinen ongelma mikä tulee vaihdevuosiajan hikoilujen myötä. Jotkut kokee tämän saman raskaus-ja imetysaikana.

Nanolift kasvohoito (118€) auttaa paljon tähän kuivuuteen ja sen jälkeen iho on helpompi pitää kunnossa kotihoidolla. Paras kosteuslisä on Skin Hydrating Booster (94€), jota voi käyttää aamuin illoin tehotippana hoitovoiteiden alla. Kannattaa muistaa, että Skin Hydrating Booster sopii myös silmien ympärille. Toinen lisäkosteuttaja on hoitosuihke, jonka käyttöä voi lisätä useampaan kertaan päivässä. Kaikissa Dermalogican hoitosuihkeissa on kosteuttava vaikutus, mutta tehokkain kosteuttaja on Antioxidant Hydramist (62€).

Hikoilu tuo ihon pintaan kuona-aineita ja lisää kuolleen solukon määrää. Hiki-ja talirauhanen on samassa ihohuokosessa ja hikirauhasen toimiessa se saa myös talirauhasta liikkeelle. Se aiheuttaa rasvoittuvalle iholle myös tukkeutumia ja öljyisyyttä. Kuorinta on kaikissa tilanteissa tarpeellinen, koska kosteuttavat tuotteet esimerkiksi Skin Hydrating Booster vaikuttaa parhaiten hyvin kuoritulla iholla. Multivitamin Thermofoliant (82€) on nopea ja tehokas sulattamaan kuollutta ja puolikuollutta ihoa. Sitä voi käyttää noin 3-4 päivän välein ja muina päivinä Daily Microfoliantia (72€). On erittäin tärkeää saada kuivuus taltutettua ennen syksyä ja sisälämmityksen alkua. Jos kuivuus jää tässä vaiheessa hoitamatta ongelmat ovat moninkertaisia alkutalvella.

maanantai 1. elokuuta 2016

Tähtitarjouksena puhdistusaineet!

Nyt Tähtitarjous on aivan ohittamaton ja siihen kannattaa tarttua heti.
PRECLEANSE NYT 41€ (55€) alkupuhdistusaine
ULTRA CALMING CLEANSER 500ml NYT 56€ (74€) kosteuttava ja rauhoittava puhdistusmaito kaikille ihotyypeille
SPECIAL CLEANSING GEL 500ml NYT 47€ (60€) puhdistusgeeli kaikille ihotyypeille
ESSENTIAL CLEANSING SOLUTION 500ml NYT  47€ (60€) kuivan ihon puhdistusmaito
DERMAL CLAY CLEANSER 500 ml NYT 47€ (60€) rasvoittuvan ja sekaihon puhdistusmaito
CLEARING SKIN WASH 500 ml NYT 57€ (69€) rasvoittuvan ihon puhdistusgeeli
SKIN RESURFACING CLEANSER 150 ml NYT 47€ (62€) kaikkien ihotyyppien kuoriva puhdistusmaito

Ostaessasi yhden tuotteen saat siihen sopivan hoitosuihkeen kaupanpäälle, jos ostat kaksi tuotetta saat vielä lisäksi Dermalogican kesäkassin ja kolmen tuotteen ostajalle lisäksi Condition Body Wash (75ml) suihkugeeli vartalolle.
Näin hyvää tarjousta en ihan äkkiä pysty uusimaan, koska alennus tuotteissa on lähes 25%. Nyt kannattaa ostaa puhdistustuotteet koko talveksi. Huomioikaa myös, että peruspuhdistusmaidot ovat  puolenlitran (500ml) pulloja ja ne riittävät käytössä n.3-4 kk. Kannattaa miettiä ostos sillä tavoin, että siitä on apua lokakuussakin, kun sisälämmitys alkaa. Toivoisin kovasti, että kaikilla olisi käytössä Precleanse ja sen lisäksi ihotyypin mukainen puhdistusmaito. Skin Resurfacing Cleanser täydentää kaikkien ihotyyppien puhdistusta. Herkempi iho voi käyttää Skin Resurfacing Cleanseria harvemmin, vaikka kerran viikossa. Kuiva, mutta ei herkkä iho voi käyttää sitä, vaikka joka ilta, niin kuin itse käytän näin kesällä.

Jos minulla olisi pintakuiva sekaiho ja ikää päälle kolmekymppiä ostaisin seuraavat putsarit. Precleanse, Ultra Calming Cleanser ja Skin Resurfacing Cleanser. Rasvoittumiseen taipuvainen yli kolmekymppinen hyötyy eniten Precleansesta, Special Cleansing Gelistä ja Dermal Claysta. Jos iho on rasvoittuva ja ikää alle kolmekymppiä hanki Precleanse, Special Cleansing Gel ja Clearing Skin Wash. Kuiva ihoinen viisikymppinen voisi ostaa Precleansen, Essentiel Solutionin ja Skin Resurfacing Cleanserin.
Tuotteita saa ostaa niin monta, kuin haluaa ja ainakin Precleansea kannattaisi ostaa kaksi. Näin syyskesästä voi vartalonkin iho alkaa rasvoittumaan. Yleensä selkä ja rintakehä saa näppylöitä ja miehille tulee reisiin ja pakaroihin finnejä ja helposti myös karvatupen tulehduksia. Clearing Skin Wash on hyvä pesuaine suihkuun se ei kuivata, mutta tappaa tulehduksia aiheuttavia bakteereja.