perjantai 28. huhtikuuta 2017

Kopiokosmetiikan määrä markkinoilla lisääntyy

Dermalogicaa ja muuta kosmetiikkaa on kopioitu jo parikymmentävuotta. Ensimmäiseksi kopioitiin parfyymit joita kaupiteltiin Espanjan aurinkorannoilla. Pakkaus oli aivan saman näköinen kuin aitokin, mutta tuoksu haihtui heti.

Kaikkea voi kopioida

Kuluttajille harvoin tulee mieleen, että kosmetiikkaakin kopioidaan ja he eivät osaa sellaista epäillä. Aivan kaikkea voidaan kopioida ja rahan vuoksi tehdään mitä rikoksia tahansa. Viime viikollahan oli otsikoissa, että suomalaisissa tavarataloissa oli myyty kopioitua moottoriöljyä. Tällä viikolla oli Euroopassa yhteinen kampanja jossa tarkistettiin ruokien aitoutta ja oikeaa koostumusta. Valtavia määriä ruokaa vedettiin myynnistä pois. Yleisemmin tuotteeseen oli käytetty halvempia raaka-aineita kuin olisi pitänyt, tai kielletty lisäaineita. Kaikki tietää, että muotibrändejä kopioidaan ja kukaan ei usko Thaimaan markkinoilla myytävää Michael Korsin laukkua aidoksi. Välillä järjestetään tehoiskuja ja kaatopaikoille päätyy tuhansittain tavaraa. 

Kopiokosmetiikka ei sovi iholle

Kosmetiikan kopioiminen tarkoittaa sitä, että pakkausten ulkonäkö kopioidaan täydellisesti, mutta sisällys on jotain vaseliinivettä. Itse ainetta ei edes yritetä kopioida, vaan tarkoitus on huijata asiakas ostamaan tuote. Jos huomaa tuotteessa jotain vikaa sitä ei pidä missään tapauksessa käyttää, koska aineista on löytynyt myös iholle vaarallisia aineita. Tuollainen vaseliinineste tukkii ihon muutamassa päivässä, vaikka se ei muuten olekaan vaarallista. Kopio Dermalogicaa myydään yleensä ulkomaisissa verkkokaupoissa. En ole koskaan kuullut, että mistään hoitolasta edes ulkomailla olisi myyty kopiotuotetta. 

Kopiokosmetiikka tulee yleensä Kiinasta

Kosmetiikkaa myyviä verkkokauppoja on kymmenittäin ja yleensä niissä on laaja valikoima eri kosmetiikkasarjoja. Tietääkseni mikään kauppa ei myy pelkkää kopiotavaraa ja joukossa on ihan kunnollisiakin tuotteita. Strawberry niminen verkkokauppa on tunnetuin kopiokosmetiikan levittäjä. Dermalogican pääyritys ei osallistu verkkokauppaan lainkaan ja mitään virallista Dermalogican verkkokauppaa ei ole olemassa, jos niin väitetään nettisivuilla se on vale. Rehelliset verkkokaupat ovat yksittäisten kauneushoitoloiden ylläpitämiä, niin kuin meidänkin verkkokauppa on. Valitettavasti ei ole mitään varmaa konstia erottaa rehellinen verkkokauppa epärehellisestä. Myös varastettua tavaraa myydään netissä paljon. Yksi myymälävarkauslaji on murtautua kauneushoitoloihin, tai kampaamoihin joissa ei juurikaan ole vartiointia eikä murtohälyttimiä. Sieltä pakataan pakettiauto täyteen tavaraa ja ajetaan rajan yli toiseen maahan ja myydään siellä. Varastettua lastia voidaan myös kaupitella toisiin hoitoloihin joille laitetaan kaunis myyntisähköposti liikkeen lopettamisesta, vaikka sairauden, tai äitiysloman takia ja siksi myydään halvalla koko perusvarasto pois. Ihan uskottavia tarinoita, mutta ei tosia.

Rehellisessä verkkokaupassa ei myydä ammattikokoja

Yleensä siitä huomaa, että kauppa ei ole kunnollinen, jos siellä myydään ammattikokoja. Kukaan ammattilainen ei osta tavaraa satunnaisista verkkokaupoista, vaan ne myydään omilla suljetuilla sivuilla. Kosmetologin pitää käydä koulutukset ja ostaa noin kymppitonnin perusvarasto ennen kuin hän saa luvan myydä Dermalogicaa. Myös se, että hinnat ovat älyttömän halpoja kertoo kopioista. Ei ole mitenkään mahdollista, että viidenkympin voide myydään jossain parillakympillä. Tällaisia hintaeroja nähdessään pitää varoituskellojen soida. Nyt näitä epärehellisiä verkkokauppoja on tullut lisää ja kuulen jatkuvasti kollegoilta miten heidän asiakkaat ovat ostanet kopiotuotteen, tai vanhentuneen ja pilaantunen tavaran. Netissä on paljon hyvää ja verkkokauppa on tärkeä kauppakanava, mutta rikollisuus tekee siitä epävarmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti