sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Ihonhoito on jokaisen omalla vastuulla

Näin kesällä meillä käy jonkin verran asiakkaita jotka eivät ole syntyperäisiä suomalaisia. Monet heistä ovat tuttuja jo vuosien takaa ja keskustelu sujuu vilkkaasti. He ovat yleensä naimisissa suomalaisen miehen kanssa ja asuvat talvet muualla ja kesäisin lomailevat miehen kotipaikkakunnalla. Useimmat ovat venäläisiä ja virolaisia, mutta ranskalainenkin ja italialainen on joukossa. Heidän kanssa jutellessa olen pohtinut eri maalaisten suhtautumista hyvinvointiin ja itsestä huolehtimiseen.

Ihonhoito on osa hyvinvointia

Välillä tuntuu, että aika suuri osa suomalaisnaisista ei miellä ihonhoitoa itsestään huolehtimiseksi. Moni panostaa ruokavalioon ja liikuntaan, mutta kasvohoitoon ja hoitotuotteisiin suhtaudutaan epäluulolla. Voihan tietysti olla, että muissa kulttuureissa on yhtälailla näitä välinpitämättömiä ja minä tapaan vain nämä itsestään huolehtijat. Tiedän kuitenkin, että tilastojen mukaan alle kymmenenprosenttia suomalaisnaisista käy säännöllisesti kosmetologilla. Samoin alle kolmekymmentäprosenttia käyttää päivittäin puhdistusmaitoa. Veikkaan, että silmänympärysvoidetta käyttää säännöllisesti muutamaprosentti. Usein asiakas kysyy minulta pitääkö minun käyttää silmänympärysvoidetta, tai tehotippoja. Ei minun takiani kenenkään tarvitse käyttää yhtään mitään. Ei itseä hoideta minun, tai jonkun muun takia, vaan ihminen huolehtii itsestään itsensä takia. Ei kasvohoitoon kannata tulla, jos ajattelee sen vaan kuuluvan asiaan. Kasvohoito on osa terveyttä ja hyvinvointia ihan kuin hammaskiven poisto.

Ihonhoito vaatii työtä

Valitettavasti kaikki itsensä kunnossa pito vaatii sinnikkyyttä ja työtä. Lihaskunnon vuoksi pitää liikkua ja iho ei voi hyvin ellei itse siihen hoitotuotteita laita. Jotkut sanovat käyvänsä kasvohoidossa sen takia ettei sitten kotona tarvitse tehdä mitään. Se ei ihan mene niin ja ilman kotihoitoa kasvohoidostakin menee puolet hukkaan. Eihän kampaajalla käyntikään viidenviikon välein merkitse sitä ettei tukalle tehdä kotona mitään. Tätä vastaan jaksan aina purnata, että hiuksia kyllä jaksetaan laittaa ja käyttää niihin puolituntia joka aamu, mutta sitä tehotippaa ja hoitovoidetta ei jaksettaisi levittää. Ihoa ihminen ei voi vaihtaa ja jokainen laiminlyönti näkyy lopun ikää. Hiukset voi ajaa, vaikka pois ja vuoden päästä kaikki on taas kunnossa, iholle niin ei voi tehdä. Tukka föönataan ja laitetaan joka aamu, mutta ripsiväriä ja silmämeikkiä ei viitsitä tehdä. Mieluummin otetaan ripsien pidennykset jotka pahimmassa tapauksessa kuluttaa omat ripset ja näyttävät harvalla kauniilta. Tällä säästetään kolmeminuuttia aamulla. Minun nähdäkseni monessa muussa kulttuurissa ulkonäön kokonaisuus on paremmin kunnossa. Näissä vanhoissa naiseuden ja kauneuden kulttuureissa kuten Ranskassakin kokonaisuus hoidetaan hyvin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti