perjantai 11. elokuuta 2017

Dermalogican tuotteet eivät tuki ihoa

Olen aikaisemmin kertonut asiakkaiden rasvapeloista ja vanhentuneista ihonhoitotottumuksista. Tähän samaan sarjaan kuuluu pelko siitä, että hoitotuotteet tukkivat ihoa. Vielä parikymmentävuotta sitten se olikin yleistä, mutta kosmetiikka kehittyy koko ajan. Dermalogica sisältää vain vesiliukoisia raaka-aineita eikä ne tuki ihoa.

Dermalogica ei sisällä hajusteita, väriaineita eikä mineraalirasvoja

Dermalogican ylivoimaisuus ihonhoidossa johtuu siitä, että se oli ensimmäinen ihonhoitosarja joka teki voidepohjan ilman mineraalirasvoja. Mineraalirasvat ovat vaseliineja ja parafiineja ja niitä saadaan maaöljystä eli tuosta samasta öljystä mistä jalostetaan bensiinit ja muut koneöljyt. Mineraalirasvat eivät ole vesiliukoisia ja hoitotuotteita joissa on mineraalirasvoja on vaikea poistaa iholta. Yleensä niiden puhdistamiseen tarvitaan alkoholipitoisia kasvovesiä jotka myös kuivattavat ihoa. Dermalogica kehitti voidepohjan joka oli ja on vesiliukoinen ja samoin kaikki muut raaka-aineet ovat vesiliukoisia. Tämän tyyppiset tuotteet eivät voi tukkia ihoa, koska ne huuhtoutuu jo pelkällä vedellä pois. Kosmetiikan sisältämät hajusteet ja yleisemmin väriaineet voivat myös tukkia ihoa, mutta Dermalogicassa ei ole niitäkään.

Ihon talineritys ja kuollut ihosolukko saattaa tukkia ihohuokoset

Yleisin syy ihon tukkiintumiseen on ihon omat eritteet ja väärin valitut kotihoitotuotteet. Halvemmat kosmeettiset aineet sisältävät usein vaseliineja ja muita mineraalirasvoja jotka tukkivat ihoa. Perusvoiteet ovat yleensä tehty mineraalirasvapohjalle ja ne helposti tukkivat ihoa. Myös erilaiset luonnontuotteet sisältävät eivesiliukoisia öljyjä ja niitä on vaikea pestä iholta pois. Ihmisen ihosta poistuu miljoonia kuolleita soluja vuorokaudessa. Tähän hilseilevään solukerrokseen, kun lisätään ihon erittämä ihotali, hiki ja muut kuona-aineet on ihossa omasta takaa riittävästi materiaalia tukkimaan huokosia. Kuukautiskierto vaikuttaa voimakkaasti hien-ja talineritykseen ja muutamassa vuorokaudessa iho voi tukkiintua näistä omista eritteistä. Yleensä viikkoa ennen kuukautisia alkaa talineritys lisääntyä ja jos siinä vaiheessa iholla on paksu kerros kuollutta solukkoa ei tali pääse ulos vaan jää tulpaksi ihohuokoseen. 

Kuorinta estää ihon tukkiintumisen

On paljon järkevämpää kuoria ja sulattaa tukkiva kerros iholta pois, kun metsästää jotain tuotetta joka tukkeumat aiheutti. Hyvin harvoin löytyy syytä mistään yksittäisestä tuotteesta, vaan tukkiva kerros johtuu ihon normaalista toiminnasta. Säännöllinen kuorinta-aineen käyttö estää huokosten tukkeutumisen ja iho pysyy puhtaana ja raikkaana. Näin kesällä seka-ja rasvaihoiset voivat kuoria ihoa päivittäin ja se olisikin erittäin suotavaa. Suosittelen 2-3 kertaa viikossa Multivitamin Thermofoliantia ja muina päivinä Daily Microfoliantia (76€) ja jos olet yli kolmekymppinen Daily Superfoliant (94€) olisi parempi. Näiden kuorintojen käyttöön menee pariminuuttia aikaa ja iho takuulla pysyy puhtaana ja raikkaana. Vanhoja piintyneitä mielikuvia vastaan taisteleminen on todella hidasta. Väärät neuvot siirtyy äidiltä tyttärelle ja seuraava sukupolvi taas uskoo edellisten uskomuksiin. Siksi olisikin hyvin tärkeää, että lapsille annettavat ihonhoito-ohjeet olisi varmasti oikeita eikä ne perustuisi vääriin mielikuviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti