torstai 10. elokuuta 2017

Itsensä hoitaminen auttaa jaksamaan

Juttelin hiljattain erään tutun fysioterapeutin kanssa ja hän kertoi työmotivaation katoavan, kun kaikki asiakkaat haluaa vaan eläkkeelle. Aloimme keskustelemaan asiakaskuntamme eroista ja yhtymäkohdista ja hämmästyin miten erilaisia asiakkaita meillä on.

Kasvohoidot ovat osa hyvinvointia

En muista, että kukaan asiakkaani suunnittelisi vaan eläköitymistä, vaikka siihen olisi vielä vuosia aikaa. Aika moni asiakkaani on ollut työssään hiukan pitempäänkin, kun eläkeikään saakka. Suurimmalla osalla on hyviä suunnitelmia eläkepäiviä varten ja aikaa käytetään hyväntekeväisyys toimintaan, liikuntaan, kulttuuriin ja yhdistystoimintaan. Nämä juuri eläkkeelle jääneet tarmokkaat naiset ovat hyvin tärkeitä erilaisissa vapaaehtoistöissä. Omia asiakkaitani toimii muistiyhdistyksessä, SPR:ssä, Kissakoti Kattilassa ja Pysäkin kautta monissa vapaaehtoistoimissa varsinkin vanhusten hyväksi. Pidän näiden yli kuusikymppisten yhteiskunnallista merkittävyyttä erittäin suurena. Vaikuttaa siltä, että asiakkaani voivat erittäin hyvin eläkkeelle päästyään. Uskon, että suurin syy siihen on se, että he hoitavat itseään. Pelkät kasvohoidot ei tietenkään auta, vaan tarvitaan säännöllistä liikuntaa ja fyysistä ja psyykkistä mielihyvää tuottavia asioita. Kasvohoidot ovat kuitenkin tärkeä osa omaa hyvinvointia.

Ulkonäöllä on merkitystä

Uskon vahvasti siihen, että omalla ulkonäöllä on suuri merkitys itsensä hyväksymisessä ja kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Silloin, kun peilistä katsoo hyvinhoidettu nainen jolla on iho kunnossa, kaunis meikki ja siistit hiukset se antaa voimavaroja moniin asioihin. Jos peilissä näkyy ränsistynyt ihminen epäpuhtaan ihon kanssa, tukka likaisena ja ilman meikin häivää ei se paljon hymyilytä, tai motivoi. Jo ihan itsensä takia kannattaa panostaa omaan ulkonäköön. Myös perhe ja läheiset saavat iloa siitä, että äiti, vaimo, tai mummo voi hyvin ja näyttää myös siltä. Työssäni näen koko ajan, että säännöllisten kasvohoitojen ja hyvän kotihoidon ansiosta kuusi-setsemänkymppiset vaikuttavat 10-15- vuotta nuoremmilta. Itselleni se on hyvä palkinto työstäni ja suuri motivaation lähde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti