sunnuntai 20. elokuuta 2017

Muistoja maailmankongresseista

Sain siivousinspiraation viikonloppuna ja kävin läpi vanhoja firman papereita. Sieltä välistä löytyikin muutama nippu valokuvia meidän maailmankongressimatkoilta. Pakkohan ne oli katsoa ja muistella kivoja kokemuksia vuosien takaa.

Sydney oli paras

Ensimmäinen maailmankongressi mihin suomalaiset osallistui oli Australian Sydney 2000-luvun alkupuolella. Dermalogica tuli Suomeen 1999 ja sen vuoden kongressi oli ollut Hongkongissa, mutta sinne emme vielä ehtineet mukaan. Tuo matkakohde Sydneyhin muuttui ihan viime tipassa ja olimme menossa Balille. Siellä tapahtui iso terrori-isku ja amerikkalaiset vaihtoivat paikan parin kuukauden varoitusajalla Sydneyksi. Sitä matkaa muistelemme aina Marin kanssa elämämme parhaana reissuna. Voihan olla, että ensimmäinen suuren maailman tyylinen kongressi oli meille muutenkin ihmeellinen kokemus, mutta jotenkin tuo Australia muistuu mieleen aina ihmemaana. Silloinen suomalaisryhmä oli noin kymmenhenkinen ja matka oli hyvin raskas pitkine lentoineen ja aikaeroineen. Ihmeen paljon ehdimme näkemään kongressipäivien lisäksi ja luonnonpuistot eläimineen teki suuren vaikutuksen. Nyt, kun valokuvia katsoo olemme Marin kanssa kovin nuoren näköisiä ja Mari odotti silloin ensimmäistä lastaan. Olinkin silloin kovin huolissani Marin jaksamisesta, mutta onneksi kaikki meni hyvin. 

Euroopan kongressimatkat ovat helppoja

Kaksi seuraavaa kongressia olikin sitten Euroopassa mikä oli meille suuri helpotus. Matkat oli lyhyemmät ja siksi myös halvemmat. Ensin olimme Barcelonassa ja sitten Istanbulissa. Kumpaankin kaupunkiin paras ystäväni tuli kongressin jälkeen ja jäimme vielä noin viikoksi kierteleen nähtävyyksiä. Barcelonassa meitä suomalaisia oli kaikista eniten eli varmaankin yli kolmekymmentä. Istanbulin kongressi taas oli hiukan pienempi, koska sielläkin oli pommi-iskuja silloin noin kymmenenvuotta sitten ja osa kosmetologeista perui tulonsa viime tipassa. Syy miksi olimme Istanbulissa oli siinä, että Turkki oli ensimmäinen Euroopan maa joka otti myyntiin Dermalogican ja siitä tuli silloin parikymmentävuotta. Nykyisinkin Turkki on Euroopan suurimpia ostajia Dermalogicalle. Tuolla Istanbulin kongressissa esiteltiin ensimmäistä kertaa Clear Start nuorten hoitolinja. Barcelonassa myyntiin tuli Sheer Tint sk 20  värillinen päivävoide joka oli markkinoiden  ensimmäinen BB-voide. Yksi tuote jossa oli kolme vaikutusta eli aurinkosuojaus, kosteutus ja väri.

Ihmeellinen Amerikka

Viimeisimmät kongressit olivat Amerikassa 2012 Los Angelesissa ja 2015 Las Vegasissa. Niistäkin muistan päälimmäisenä matkojen raskauden. Nuo luentopäivät ovat erittäin tehokkaita ja sinne ei mennä juhlimaan, vaan työhön. Päivät alkaa yhdeksältä ja päättyy iltakuudelta ja tämän jälkeen on yleensä yhteinen iltatilaisuus. Yöunet jää vähiin, kun virallisen ohjelman lisäksi yrittää nähdä maata mahdollisimman hyvin. Meillä on tietysti Marin kanssa se hyvä puoli, kun on tuttu huonekaveri ja matkakumppani. Tiedämme jo perinpohjin toisen elämän tavan ja mieltymykset niin on helppo sopia yhteiset menot. Eikä tarvitse jännittää vierasta huonekaveria. Mari yleensä haluaa herätä hitaasti ja rauhassa ja hän hoitaa suihkut ja meikit ensin. Minä taas nukun viime tippaan ja herään puoltatuntia ennen kuin pitää lähteä. Näillä matkoilla olemme nähneet paljon sellaista mitä ei muuten näkisi ja sekin on hieno puoli työstämme, että se on niin kansainvälistä. Tällä hetkellä ei ole tietoa milloin seuraava kongressi on, mutta toivon sen olevan lähempänä meitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti