lauantai 19. elokuuta 2017

Tupakoitsijan ihonhoito

Nykyisin nuoret tytöt tupakoivat enemmän kuin saman ikäiset pojat ja heille tiedoitus ulkonäköhaitoista voisi olla tupakointia vähentävää. Kaikki tupakoitsijat eivät sairastu keuhkosyöpään, mutta kaikkien iho kärsii tupakan haitoista. Ymmärrän kyllä miten vaikeaa on lopettaa polttaminen ja moni sen lopettaisi, jos pystyisi. Siksi kerronkin nyt ihonhoito-ohjeita millä voi vähentää tupakan ihoa tuhoavaa vaikutusta.

Tupakka nopeuttaa ihon vanhenemista

Tupakan vaikutukset ihossa näkee hyvin selvästi. Ihon väri on elottoman kellanharmaa, pintaverisuonet ovat laajentuneet, ihokudoksessa on nestettä ja turvotusta joka tekee ihosta löysän ja velton. Nelikymppinen joka on polttanut 25-vuotta on ihon vanhenemisen kanssa samassa vaiheessa kuin viisikymppinen eitupakoitsija. Vielä tehdessäni jalkahoitoja näin tupakan vaikutukset jaloissa todella hyvin. Ääreisverenkierto heikkenee niin, että nelikymppisenkin jalat ovat siniharmaat ja jääkylmät. Tehokkaalla ihonhoidolla pystytään jonkin verran vähentämään tupakan tuhoavaa vaikutusta. Nanolift kasvohoito (118€) kannattaa tehdä 4-6 viikon välein, koska se on kaikista tehokkain turvotuksen poistaja ja verenkierron elvyttäjä. Tietysti riippuu ihotyypistä mitkä kotihoitotuotteet valitaan, mutta 30-40-vuotiaana tupakoitsijat tarvitsevat puhdistavia ja elvyttäviä tuotteita huomattavasti enemmän kuin saman ikäiset eitupakoitsijat.

Kuorinta parantaa ihon väriä

Tupakoitsijan ihon väri muuttuu monestakin syystä ja kuorinta on paras keino parantaa sitä. Kasvojen ympärillä pyörivä savu kellastuttaa ihoa, pintaverisuonten laajeneminen tuo punakkuutta ja verenkierrossa oleva terva ja nikotiini heikentää verenkiertoa ja tekee ihosta elottoman kalpean. Dermalogican kehittämä lääkehiiliyhdiste on tarkoitettu vähentämään ilmansaasteiden haittoja ja se toimii erinomaisesti myös tupakoitsijoiden iholla. Daily Superfoliant (96€) mikrokuorinta poistaa kuollutta solukkoa ja samalla imee itseensä likaa ja saastejäämiä. Charcoal Resque Masque sisältää myös tätä lääkehiiltä ja se auttaa kirkastamaan sekaihon ja rasvaisen ihon väriä ja imee itseensä talia ja likaa. Hyvät tupakan savulta suojaavat tuotteet ovat Phyto Replenish Oil (100€) ja Barrier Repair (62€). Phyto Replenish Oil laitetaan joka aamu ensimmäisenä puhtaalle iholle ja se imeytyy ihon omaan suojakerrokseen ja vähentää savun haittavaikutuksia. Sitten levitetään ihotyypin mukainen kosteusvoide ja sen päälle suojaava Barrier Repair. Nämä suojaavat tupakansavun ulkoisilta haitoilta. Yöksi tehokkain tuote on Overnight Repair Serum (102€) tehotippa joka elvyttää ihon toimintoja ja hidastaa ohentumista ja veltostumista.

Tupakoinnin loputtua iho voi korjaantua

Olen työvuosieni aikana nähnyt miten ilmiömäinen kyky elimistöllä on korjata itse itseään. Joskus asiakkaaksi tulee yli viisikymppisiä jotka ovat tehneet elämäntapamuutoksen ja lopettaneet tupakoinnin useiden kymmenienvuosien jälkeen. Aloitustilanne on yleensä aika huono ja iho on parikymmentävuotta todellista ikäänsä vanhempi. Ihon väri on kirjava, vuoroin kalpea, vuoroin punakka. Iho on yleensä myös huutavan kuiva ja hilseilevä ja siinä on runsaasti kuivuuden tuomia pintaryppyjä. Noin vuoden säännöllisen hoidon jälkeen tilanne on muuttunut täysin. Muutosta ei uskoisi ellei sitä itse näkisi. Säännöllinen hoito vaatii Nanolift hoidon kerran kuukaudessa ja tunnollisen kotihoidon. Jo parin kolmen kuukauden jälkeen muutos on silmin nähtävä. Tämän kaiken pystyy hyvinkin kustantamaan sillä rahalla mikä tupakasta säästyy. Säännöllinen rentouttava ja virkistävä kasvohoito ja ihon ulkonäön positiivinen muutos on myös hyvää motivointia tupakan lopettamiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti