lauantai 21. lokakuuta 2017

Pakkaa nämä lentokoneeseen mukaan

Kuinka ollakkaan syksy on jo niin pitkällä, että kouluissa on syyslomat ja ihmiset alkavat suunnata muutenkin syksyn lomamatkoille. Keskustelen lähes päivittäin eri matkakohteista ja teen ihonhoito-ohjeita aurinkolomaa varten. Aika usein keskustelemme vakioasiakkaiden kanssa mitä ihmettä saa mahtumaan käsimatkatavaroihin, kun kaikkea ei voi mukaan ottaa. Listasin tähän omat ohjeeni.

Lentokoneessa tarvitaan lämmintä vaatetta

Olen monta kertaa kokenut, että lentokoneessa on jäätävän kylmä tuuletus ja jos itse on vielä väsynyt kylmyys tuntuu kahta kauheammalta. Siksi minulla on aina pitkävartiset löysät villasukat mukana. Samoin pakkaan käsimatkatavaroihin ohuen villaisen pashminahuivin mikä ei vie paljoa tilaa, mutta on lämmin olkapäille kiedottavaksi. Korvatulpat on minulle pakolliset, koska haluan keskittyä lukemiseen, tai nukkumiseen lentomatkalla. Myönnän, että humalaisten örvellys ja pikkulasten itku viiltää korviani, jos heitä on ihan vieressäni ja suojaudun ääniltä korvatulpilla. Puhallettava niskatyyny antaa hyvän luku-tai nukkumisasennon eikä niska meni ihan jumiin. Pitkällä yli kahdeksantunnin lennolla minulla on myös silmäsuojat, kun yritän ihan oikeasti nukkua. 

Ilmastointi kuivattaa

Lentokoneen ilmastointi on tosi kuivattavaa ja siltä pitää yrittää suojautua. Huulet menee heti rikki ja sen estää Lip Renewal Complex (43€). Silmäni kuivuu myös niin, että ne ovat monta päivää hiukkaisen tuntuiset ja kipeät lentomatkan jälkeen. Tätä varten minulla on aina mukana silmätippoja ja kahtakin eri laatua. Aina vessassa käydessäni tiputan silmätippoja ja yleensä pelkkä kostutustippa riittä, mutta jos silmät ovat ärtyneet jo etukäteen Lycerol allergiatipat poistaa ärsytystä. Ihon kuivumista estän Antioxidant Hydramist (67€) hoitosuihkeella, mutta kaikki Dermalogican hoitosuihkeet sopii tähän tarkoitukseen. Yritän suihkautella hoitosuihketta ainakin parin tunnin välein ihan meikin päälle niin kireys ja kutina vähenee. Käsivoidetta pitää myös olla mukana ja tietysti hyvä olisi, jos sekin olisi pieni matkakoko. Noita hoitosuihkeita saa matkakokoisena eli 30 ml ja sen voi pakata tuohon suositeltuun minigrippussiin. 

Kaikki tärkeä käsimatkatavaroihin

Muista ottaa kaikki tarvitsemasi lääkkeet käsimatkatavaroihin mukaan ja niitä pitää olla sen verran, että selviytyy pidemmällekin kuin juuri tuon matkan. Viimeksi, kun olin äitini kanssa matkoilla en huomannut häntä näistä lääkkeistä muistuttaa, kun itselläni ei ole mitään välttämättömiä lääkkeitä. Hän oli pakannut ne ruumaan menevään matkalaukkuun ja sitten pelkäsimme koko lentomatkan, että tuleeko matkalaukku varmasti samalla lennolla. Sitten niitä lääkkeitä oli juuri sen verran, että hän sai viimeiset hotellista lähtiessämme. Olisi ollut hankala juttu, jos lento olisi ollut edes muutaman tunnin myöhässä. Tähän kannattaa nykyisinä aikoina varautua, koska turvatarkastukset vievät todella paljon aikaa ja joku pikkujuttu saattaa aiheuttaa lennon myöhästymisen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti