tiistai 28. helmikuuta 2017

Helmikuun tarjoukset viimeistä päivää voimassa

Helmikuu loppuu tänään ja tämän kuukauden tarjoukset ovat viimeistä päivää voimassa. Näissä tarjouksissa alennus on aina yli 20% joten se on tuntuva säästö. Nyt ei kannata odottaa mitään tapahtumapäivien tarjouksia, koska seuraava Pimeän Kaupan ilta on vasta syys-lokakuussa.

SUPER RICH REPAIR NYT 97€ (128€) ja ULTRA CALMING SERUM CONCENTRATE NYT 58€ (76€) ja kumpikin tuote on parhaimmillaan juuri tähän vuodenaikaan. Super Rich Repair on meidän täyteläisin voide, mutta se imeytyy hyvin ja sopii myös meikin alle. Voide on tarkoitettu sekä yö-että päiväkäyttöön ja itse käytän sitä koko talven aamuin illoin. Super Rich Repair on Age Smart hoitolinjasta ja siksi siinä on paljon elvyttäviä raaka-aineita. Voide on suunniteltu yli kolmekymppisille estämään ihon ohentumista ja kuivumista. Talven kuivuus ja ahavoittava ulkoilma ohentaa ihoa näkyvästi ellei sitä hoida kunnolla. Näen jopa alle nelikymppisillä läiskikästä ohentumista lopputalvesta, kun ihoa ei ole hoidettu tarpeeksi. Tämä ohentuminen tietää ryppyjen syntymistä aika pikaisesti ja siksi ihoa ei pidä päästää ohentumaan.

Ultra Calming Serum Concentrate on kaikille ihotyypeille tarkoitettu tehotippa. Sitä voi käyttää parikymppinenkin ensimmäisenä tehotippanaan. Se vähentää couperosaa, punoittelua ja ihon kuivumista. Melkeinpä jokainen suomalainen kärsii näistä ongelmista talviaikaan ja siksi Ultra Calming Serum Concentrate sopii kaikille.

Älä jätä väliin näitä tarjouksia, koska tuotteet ovat tarkoitettu juuri tähän vuodenaikaan ja ne riittää siihen saakka, kun on aika siirtyä kesän tuotteisiin.

maanantai 27. helmikuuta 2017

Tähtitarjouksena Dynamic Skin Recovery sk 50

Nyt Tähtitarjouksena on DYNAMIC SKIN RECOVERY sk 50 NYT 85€ (109€) ja saat lahjaksi matkakoot Skin Resurfacing Cleanser kuorivasta puhdistusmaidosta, Overnight Repair Serum tehotipasta ja Super Rich Repair hoitovoiteesta. Arvo 66€

Dynamic Skin Recovery sk 50 on meidän suosituin päivävoide aurinkoiseen vuodenaikaan. Juuri nyt uv-säteily heijastuu lumesta ja pigmenttiläiskät ja ihon kirjavuus syntyy ihan hetkessä. Uv-säteily nopeuttaa koko ajan ihon vanhenemista eli ihoon kohdistuvan säteilyn määrä kannattaa pitää minimissä. Normaalille ja sekaiholle Dynamic Skin Recovery sk 50 riittää ihan yksinäänkin tämän vuodenajan päivävoiteeksi, mutta oikein kuivalle ja herkistyneelle iholle parasta on laittaa Phyto Replenish Oil tehotippa alimmaiseksi.

Tuo lahjaksi tuleva pakkaus on ehdottomasti rahan arvoinen lisä ihon hoitoon. Tuotteet riittää noin 2-3 viikkoa eli saat sopivan pituisen hoitokuurin niillä. Tuota kuorivaa puhdistusmaitoa Skin Resurfacing Cleanseria voi käyttää noin kolmen päivän välein ja se parantaa hoitoaineiden imeytymistä. Overnight Repair Serum (98€) tehohoitoöljy käytetään joka yö ja sen päälle Super Rich Repair NYT 97€ (127€, tarjous voimassa helmikuun loppuun 28.2 asti) hoitovoide. Päivävoiteeksi tämä Dynamic Skin Recovery sk 50. Kolmen viikon tehokuuri yhteiskäyttöön suunniteltuja tuotteita sopii kaikille yli kolmekymppisille. Talven aiheuttama kuivuus ja harmaa ihonväri vähenee ja rypistymistä aiheuttava oheneminen pysähtyy. Pienellä investoinnilla saat suuret vaikutukset. Dynamic Skin Recovery sk 50 riittää noin pari kuukautta käytössä, jos sitä käyttää joka aamu. Se on mitä parhain voide koko kesäksi, joten sitä voi ostaa useamman purkin. Tarjous voimassa kaksi viikkoa eli 12.3 saakka. 

sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Mihin on kadonnut nuorten naisten hymy?

Olen viimeisen vuoden aikana tehnyt tavallista enemmän juhlameikkejä nuorille naisille. Nykyään valmistujaisia on pitkin vuotta ja nyt on osunnut asiakkailleni erilaisia palkintojuhlia ja tanssiaisia tavallista enemmän. Kyse on ollut arki-iltojen tapahtumista, niin olen pystynyt meikit tekemään.

Meikattavanani on ollut useita 16-20-vuotiaita kauniita nuoria naisia. Useampi on ollut sellainen jota en ollut koskaan ennen tavannut ja he eivät olleet täältä päin joten asiakkuus jää melkeimpä tuohon meikkiin. Se tuntuu kivalta, kun nuoret ovat nykyään niin rohkeita juttelemaan ja kertovat avoimesti mielipiteitään. Tietysti he voivat olla myös ujoja ja vähän varautuneita ollessaan meikissä ensimmäistä kertaa elämässään. Kuitenkin ihmettelen sitä miten tylyä ja ilmeetöntä ulkokuorta he pitävät. Tytöt ovat ihan kivoja ja iloisia, kun he unohtavat roolinsa. Ilmeisesti nykypäivän rooliin kuuluu tuo totisuus ja opeteltu kova ilme.

Kuuntelin talvella erään plastiikkakirurgin radiohaastattelua ja hän kertoi omasta työstään. Esiin tuli tämä nuorten naisten toive ilmeettömistä kasvoista. Etelä-Korea ja Aasia yleensä ovat plastiikkakirurgian ykkösmaita ja siellä tehdään isojakin muutosleikkauksia alle parikymppisille. Suosittua on haluta sarjakuvahahmo magnan kasvot eli ylisuuret silmät ja pieni suu ja leuka. Silmiä isonnetaan leikkaamalla luomea vähemmäksi niin, että silmämuna tulee esiin enemmän. Tämä kuulostaa ihan kamalalta, koska silmäluomenhan pitäisi suojata silmää. Haastattelussa ollut plastiikkakirurgi kertoa, että jo muutamalla hänenkin asiakkaalla on ollut toiveena nukkemaisen ilmeettömät kasvot. Onneksi suomalaislääkärit eivät vielä siihen lähde.

Ihmettelen kovasti tätä halua ilmeettömyyteen joka minusta vaikuttaa kylmältä ja äkäiseltä. Nuoria naisia on tosi kiva ja helppo meikata. Heillä on yleensä selkeät toiveet ja usein kuviakin siitä mitä tyyliä he haluavat. Kuitenkin tuntuu, että heidän hehkuva nuori kauneutensa menee hiukan hukkaan, kun yritetään pitää yllä kovaa ilmeettömyyttä. Se varmaan kuuluu tähän aikakauteen, mutta vaikuttaa huolestuttavalta suuntaukselta.

lauantai 25. helmikuuta 2017

Oma kokemukseni Daily Superfoliantista

Olen taas kerran aivan myyty ja ihastuksissani miten hienon tuotteen Dermalogica on Daily Superfoliantissa (94€) kehittänyt. Myönnän etten ollut erityisen kiinnostunut tuotteesta etukäteen. Asenteeni oli hiukan se, että ei Suomen oloissa kannata vouhkata ilmansaasteista ne ongelmat ovat jenkeillä itsellään. Toisaalta on tietysti hyväkin, että olen säilyttänyt kriittisyyden enkä toohota mukana pelkästään sen takia, että juuri Dermalogica on kehittänyt jotain uutta.

Koulutuksen jälkeen ja asiaa tarkemmin ajateltuani ymmärsin, että olisi hölmöä tuudittautua siihen ettei ilmansaasteiden tuomia ongelmia tarvitse hoitaa, kun ne ovat niin vähäisiä. Tietysti on järkevää hoitaa pois vähäisempikin ongelma. Nyt olen reilun viikon seurannut nettisivustoa missä näkee ilmansaasteindeksin ympäri maailmaa ja Hämeenlinnankin ilma on välillä huonolaatuista. Useimmin tuo Hämeenlinnan ilmansaasteindeksi on ollut 30-40, kun Pekingissä ja Los Angelesissa se on yli 80. Kuitenkin parina pakkaspäivänä se oli lähes 50, kun kylmä ilma painoi saastekerrosta lähemmäksi maan pintaa. Sitten kevään katupölykautena meilläkin ilman laatu on erittäin heikkoa ja astmaatikkoja kehoitetaan pysymään sisätiloissa. Ilmansaasteet nopeuttavat ihon vanhenemisreaktiota ja iho rypistyy ja veltostuu aikaisemmin.

Daily Superfoliant vaikuttaa monella tapaa ihon vanhenemista hidastavasti ja se jättää iholle erilaisen tunteen, kuin Daily Microfoliant (72€). Kuorinnan jälkeen iho ei kiristänyt yhtään ja kuivuuden tunnetta ei tullut minunkaan superkuivalle iholleni. Daily Superfoliantin PH takaa sen ettei kuivattavaa vaikutusta tule. Jo käsissä hieroessa tuntuu, kuin kuorinnassa olisi öljyä mukana. Näin ei ole, vaan tuo PH tuo öljymäisen kokemuksen. Daily Superfoliantilla pestään iho nopeasti aivan samoin, kuin Daily Microfoliantillakin. Jo ensimmäisellä käyttökerralla hämmästyin miten näkyvästi ihoni vaaleeni ja tasoittui. UV-säteilyn läiskittämälle iholle tuo kirkastava ja vaalentava vaikutus on todella tarpeellinen. Kasvoille jäi myös heti napakampi tunne ja meikkiä levittäessäni iho oli tiiviimpi ja sileämpi.

En olisi uskonut, että yksi kuorintakerta vaikuttaa ja näkyy niin paljon ellen olisi sitä itse kokenut. Suosittelen lämpimästi, että lisäätte Daily Superfoliantin omaan hoito-ohjelmaanne. Viimeistään huhti-toukokuulla katupölyjen ja siitepölyjen aikaan sen käyttö on erityisen tarpeellista.




perjantai 24. helmikuuta 2017

Kosmetologiin pitää luottaa

Olen usein kirjoittanut siitä, että kosmetologin ja asiakkaan välillä pitää olla täysi luottamus. Asiakkaan pitää voida luottaa kosmetologinsa ammattitaitoon ja kotihoito-ohjeisiin. Ei kannata mennä kasvohoitoon kosmetologille jonka hoitotuotesuosituksia epäilee pelkäksi myyntikikaksi.

Yleensä ihminen joka on oman alansa ammattitaitoinen osaaja pystyy nopeasti vaistoamaan onko toinen samoilla linjoilla. Kyllä kasvohoitoasiakas aika pian vaistoaa onko hän ammattilaisen käsissä, vai tehdäänkö hoitoa vähän harrastuspohjalta. Itselleni ikävin tilanne on, kun huomaa asiakkaan olevan epäluuloinen ja väheksyvä minun ammattitaitoani kohtaan. Yleensä tällä asenteella asiakas menettää paljon hoidon vaikutuksista. Minulle tulee aika harvoin ihan uusia asiakkaita, mutta välillä törmään siihen, että ensimmäistä kertaa hoidossani oleva asiakas ei ole ollenkaan vakuuttunut osaamisestani. Uskoisin syyn olevan kosmetologien ammattikunnan kirjavuudessa. Valitettavan paljon kosmetologin työtä tehdään vähäisellä ammattitaidolla ja asiakkaan iho-ongelmiin ei paneuduta kunnolla. Hyvin yleiseksi on tullut, että kosmetologi tekee valmistumisensa jälkeen töitä muutaman vuoden ja vaihtaa sitten ammattia. Kokemusta ei ehdi kertyä ja työn taso pysyy harjoittelijamaisena.

Silloin, kun asiakas ei luota kasvohoidon tekijään kosmetologin neuvoja ei uskota. Esimerkiksi uudella asiakkaalla voi olla hyvinkin pahoja uv-säteilyn aiheuttamia solumuutoksia, mutta asiakas ei noteeraa neuvojani. Joillakin couperosa on juuri puhkeamassa ruusufinniksi, mutta asiakas ei luota puheisiini. Joku asiakas voi luulla, että kerron kauhukuvia vaan saadakseni myytyä jotain. Luin eräästä Anna-Leena Härkösen kolumnista miten hän piti kosmetologin arviota puhkeamassa olevasta ruusufinnistä hölyn pölynä. Kuitenkin totuus on, että kokenut kosmetologi näkee helpostikin, koska ärtyneelle iholle on nousemassa ruusufinni-ihottuma. Ihottuma voitaisiin välttää, jos asiakas toimii hoito-ohjeiden mukaan. Samoin on uv-säteilyn aiheuttamien solumuutosten kanssa, että asiakas itse ei näe ihossa mitään ongelmaa, mutta minä näen selvästi lääkärin hoitoa tarvitsevia solumuutoksia.

Olisin tärkeää, että asiakas jaksaisi ottaa hiukan selvää kosmetologista jolle on menossa. Hämeenlinna on pieni paikka ja lähes kaikki tuntevat minut ja pitkän kokemukseni. Siltikin joudun joskus perustelemaan asiakkaalle omaa osaamistani. Uusi asiakas voi kysellä olenko ollut pitkään yrittäjänä ja kun kerron, että menossa on kolmaskymmenesseitsemäsvuosi sitä voidaan pitää pilana. Missään tapauksessa se ei ole asiakkaan vika ettei luottamusta heti synny, vaan taustalla on liian monta huonoa kokemusta kosmetologin palvelusta. Huonot kokemukset vaan kertaantuu, jos menee kosmetologille joka sattumalta vastaan tulee. Parhain tulos hoidosta tulee, kun voi täysin luottaa kasvohoitoa tekevään ihmiseen.

torstai 23. helmikuuta 2017

Keisari Aarnio vei kaikkia kuin litran mittaa

Luin kirjan Keisari Aarnio heti, kun se viime viikolla ilmestyi. Helsingin Sanomien rikostoimittajat Minna Passi ja Susanna Reinboth kirjoittivat kirjan Keisari Aarnio Helsingin huumepoliisin päälliköstä Jari Aarniosta. Otsikoin tämän jutun ylläolevalla tavalla, koska lause minua vietiin, kuin litran mittaa toistui kirjassa useaan kertaan.

Olen seurannut tätä Jari Aarnion tapausta niin kauan, kun se on julkisuudessa ollut. Ensin 2000-luvun  alussa uskoin hänen väitteisiinsä, että kyse on krp:n kateudesta ja siksi Helsingin huumepoliisin  tekemisiä nostetaan esiin koko ajan. Sitten alkoikin selvitä, että Aarnio itse on pyörittänyt huumekauppaa. Juttu kiinnostaa minua siksi, koska se on hyvin mielenkiintoinen tarina ihmismielen toiminnasta. Helsingin huumepoliisin tiukka hyvävelijärjestelmä antoi loistavan suojaverhon narsistille, joka manipuloi kaikkea ja kaiken aikaa. Aarniolla oli hieno kyky manipuloida jopa mediaa ja esimiehiään ja laajaan ystäväverkostoon kuului niin kansanedustajia, kuin moottoripyöräjengiläisiä. Kirjan loppupuolella tuodaan useamman kerran esiin, että poliisin, joka on hyvin läheisissä tekemisissä rikollisten kanssa on hyvin houkuttelevaa vaihtaa puolta. Asiasta on haastateltu erästä brittiasiantuntijaa ja suomalaista poliisijohtoa. Ymmärrettävää on, että jos ihminen on 30-vuotta työssään tekemisissä samojen rikollisten kanssa siinä on suuri vaara ystävystyä ja oikeuden tunto hämärtyy. Nythän Norjassa on tullut esiin vastaava tapaus, kun ansioitunut huumepoliisi Eirik Jensen joutuu oikeuden eteen huumerikoksista ja lahjuksien otosta.

Vuosia kestäneessä oikeudenkäynnissä alkoi Aarnion suojaus pudota ja esiin tuli läpimätä rikollinen, joka vedätti yli kymmenenvuotta Suomen parasta huumeyksikköä. Ei voi, kuin ihmetellä miten se on mahdollista. Aarnion osuus huumesalakuljetuksesta tuli esiin vasta, kun prostituoitu Saara alkoi kertoa tapahtumista. Tämän naisen oikeaa nimeä ei kirjassa, eikä muualla mainita ja hän pääsi poliisin suojeluohjelmaan. Hänestä käytetään nimeä Saara ja hän oli Aarnion rakastajatar 1990-luvulta asti. Jari Aarnio houkutteli hänet prostituoiduksi ja ohjeisti häntä alkuun. Osa Saaran mienaamista rahoista meni Aarnion säilytettäväksi. Tämäkin on jotenkin iljettävä kuvio, että huumepoliisin johtaja toimii, kuin sutenööri. Tämä kuvio oli monen huumepoliisin tiedossa, mutta se lähinnä lisäsi vaan sulkia Aarnion hattuun. Toiminta oli niin testosteronivetoista ja täyttä machoilua, että se vaikuttaa naurettavalta ulkoapäin katsottuna. Tätä Saaraa kohdellaan hyvin pilkallisesti ja vähättelevästi ja nauretaan hänen ailahtelevalle mielelleen. Kuitenkin hän muisti mitä vuosien aikana oli tapahtunut ja hän tunsi paljon samoja rikollisia, kuin Aarniokin. Ilman Saaran todistusta totuus ei ehkä olisi paljastunut.

Helsingin huumepoliisi teki hyvää työtä ja siksi Aarnio sai tehdä mitä tahtoi ja hän ja hänen miehensä loivat ihan omat säännöt. Merkille pantavaa on, että Helsingin huumepoliisin tapa oli tehdä suuria huumetakavarikkoja, mutta tekijöitä ei välttämättä saatu kiinni. Rikolliset saivat jatkaa toimintaa ja sitäkin ihmettelen miksi tähän ei puututtu. Tapauksessa on niin paljon kummallisuuksia ettei minun pieni pääni voi niitä ymmärtää. Tämän koko systeemin maksaa yhteiskunta verorahoilla ja osa porukkaa tekee mitä lystää. Sitäkin ihmettelen miten vangitut huumerikolliset soittelivat vankilan johtajan puhelimesta Aarniolle. Vanki kertoi haluavansa johtajan puheille ja johtaja, joka oli Aarnio hyvä kaveri kertoi sen Aarniolle ja Aarnio soitti johtajalle silloin, kun vanki oli hänen työhuoneessaan. Luulisi, että näin tapahtuu vain elokuvissa, mutta kyllä se on arkipäivää ihan meillä Suomessa.

Minulle nousee mieleen useita feministisiä ajatuksia. Olisiko tuo Helsingin huumepoliisin hyväveli järjestelmä ollut näin tiivis, jos siellä olisi ollut töissä myös naispoliiseja. Tässä kirjassa mainitaan yksi ainoa naispoliisi nimeltä ja hän on kuopiolainen. Ehkä ripaus naisnäkökulmaa olisi rikkonut tuon veriveljeyden ja suomut silmiltä olisi pudonneet. En pysty ymmärtämään, että Suomen kiistatta parhaiden huumepoliisien joukossa yksi vetää itse huumekuljetuksia. Eikö kenenkään päässä pirahtanut varoituskellot koskaan. Aina he uskoivat ja luottivat päällikköönsä ja eivät kai edes haluneet uskoa, jos jotain näkivät. Ne rahat mitä Aarnio tienasi huumekaupoistaan eivät kovin suurilta vaikuta. Kymmenenvuoden huumekeikoista hän joutui korvaamaan valtiolle 1,3 miljoonaa euroa. Se tekee 130,000/vuodessa ja sillä rahalla en kyllä itseäni vaaraan laittaisi. Aarnion tapa oli käyttää aina käteistä rahaa ja Saaran mukaan hän käsitteli rahaa aina käsineet kädessä. Aarnio oli kuitenkin niin hölmö, että kun hän maksoi käteisellä isoja rakennustarvikeostoja K-marketissa hän otti niistä plussapisteet ja jäi näistä plussapisteistä kiinni. Käteismaksujahan muuten ei olisi kukaan pystynyt seuraamaan.

En usko, että tarina päättyy tähän. Jari Aarnio ei anna asioiden hautua hiljaisuudessa, vaan vielä tämä pyykin pesu tulee jatkumaan.

keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Ohje sähköpostiviesteihin!

Tämän talven aikana on osoittautunut, että meiltä lähtevät sähköpostiviestit menee joskus asiakkaiden roskaposteihin. Vastaamme meille tuleviin sähköposteihin yleensä arkisin muutamassa tunnissa ja viimeistään seuraavana päivänä. Ellei vastausta kuulu tarkistakaa roskapostit. Kysyin asiaa tänään Soneraltakin ja meiltä päin asialle ei voi mitään.

Sähköpostilla on helppo tehdä ajanvaraus, koska sen voi laittaa meille vaikka yöllä. Meillekin se on hyvin käytännöllinen tapa, koska voimme vastata siihen silloin, kun parhaiten ehdimme. Yleensä luemme sähköposteja kymmeniäkin kertoja päivässä ja vastaamme niihin mahdollisimman pian. 

Nyt sometamme urakalla!

Olen jo kertonutkin, että olemme palkanneet uuden ihmisen auttamaan meitä nettiasioissa ja somessa. Hän on Annukka Leppänen joka opettaa esimerkiksi Hämeenlinnan kansalaisopistossa eli Vanajaveden Opistossa tietotekniikkaa ja tekee freelancerina graafista suunnittelua ja kuvituksia. http://www.annukka.info/. Yhteistyö on alkanut vauhdikkaasti ja me olemme Marin kanssa oppineet paljon uutta.

Olen aina pyrkinyt siihen, että delegoin kaikki muut firmani työt paitsi kosmetologin tehtävät omien alojensa osaajille. Moni yrittäjä tekee suuren virheen siinä, että yrittää tehdä kaikki itse ettei tarvitsisi maksaa kenellekään työstä. Sitten hommiin mitä ei oikein kunnolla osaa menee tuhottomasti aikaa ja jälkikin on mitä sattuu. Monesti ihmetellään miksi en opettele itse tekemään kaikkia nettiasioita, että en voi olla niin hölmö etten oppisi. Kyse ei olekaan minun hölmöydestäni vaan siitä etten voi käyttää aikaani mihinkään ylimääräiseen, koska sitten jää asiakkaat hoitamatta.

Annukka on tekemässä uutta ilmettä logoomme ja se tulee näkymään firman kaikessa paperimateriaalissa käyntikorteista asiakaskirjeisiin. Samoin verkkokauppaa uudistetaan ja se todella kaipaakin pölyttämistä. Yritän myös ehtiä tuottamaan sinne uutta tietoa ja entistä enemmän ihonhoito-ohjeita. Mikäli lukijoilla on vinkkejä uudistamiseen, tai muita toivomuksia otamme ne ilolla vastaan. Verkkokaupan pitää olla selkeä ja looginen käyttää, mutta itse sokeutuu kaikkeen ja on vaikea nähdä asiat asiakkaan näkökulmasta. Joten kertokaa mitä muutoksia haluatte. Olemme ottaneet käyttöön myös Twitterin ja Instagramin ja lupaan päivittää Facebookia useammin, kuin tähän asti. Nyt jaoimme töitä Marin kanssa niin, että hän vastaa enemmän Instagramista ja minä Twitteristä. Minähän tykkään kirjoittamisesta, mutta kaikki kuvaaminen on minulle vastenmielistä. Mari taas mielelläänpää ottaa kuvia ja hän onkin siinä aika taitava.

Olen aina ollut valmis panostamaan kaikkeen uuteen ja yrittäjän on pakko unohtaa kaikki ennakkoluulot, jos meinaa pärjätä. Nykyisin kaikki markkinointi tapahtuu netissä ja some on yrityksen tärkein mainoskanava. Haluan myös jakaa sitä tietoa ja kokemusta mitä minulle on kertynyt lähes neljässäkymmenessä työvuodessa. Toivon, että siitä hyötyvät asiakkaat ja nuoremmat kollegat. Seuratkaa siis eri kanaviamme ja kertokaa mielipiteenne. Lukijoissa on paljon viestinnän ja mainonnan ammattilaisia ja arvostan kovasti, jos viitsitte kertoa mielipiteenne.

Vielä pitää mainita, että Annukka Leppänen on myös eläinten ystävä ja hänellä on kaksi chihuahuata. Tulette tulevaisuudessa näkemään kissojen lisäksi kuvia pikkukoiruuksista. Marikin lupasi ottaa työn alle Tassusen kuvaamisen. Marin kissa Tassunen ei vielä ole kovinkaan usein ollut kuvissa meidän sivuilla, mutta nyt sekin tilanne muuttuu. Tassunen tosin on kovin itseriittoinen oman tiensä kulkija eikä sellainen mamman hössön tössö, kuin meidän kissat ovat. 

tiistai 21. helmikuuta 2017

Pimeän Kaupan Top 10

Ehdin vasta maanantaina tarkemmin laskemaan millainen oli tuotteiden myyntijärjestys perjantain Pimeän Kaupan illassa. Moni vakio asiakas sanoi tullessaan, että tapahtuman ajankohta oli hyvä, koska edellisen tarjoustapahtuman tuotteet oli loppumassa. Järkevintä olisikin ostaa kaikki kotihoitotuotteet Tähtitarjouksista, tai näistä tapahtumista. Tosin meidän joulu-tammikuun suosituin tuote oli Phyto Replenish Oil (98€), joka ei ollut tarjouksessa, mutta se on paras tehotippa suojaamaan tämän vuodenajan iho-ongelmilta.

Tässä Pimeän Kaupan viikonlopun Top Ten

1. Intensive Moisture Balance (100 ml 85€), tämä voide on aina joka tapahtumassa meidän eniten myydyin tuote. Eikä mikään ihme, koska se on niin monipuolisesti hoitava ja sopii kaikille. Se on Dermalogican "perusvoide"
2. SkinPerfect Primer sk 30 (77€)
3. Super Rich Repair NYT 97€ (127€)
4. Age Reversal Eye Complex (86€)
5. Multivitamin Power Firm (70€)
6. Multivitamin Power Recovery Masque (69€)
7. Daily Superfoliant (94€)
8. Power Rich (228€)
9. Dynamic Skin Recovery sk 50 (109€)
10. UltraCalming Serum Concentrate NYT 58€ (76€)

Hyvin monella asiakkaalla oli vielä jäljellä päiväkäyttöön tuota Phyto Replenish Oilia ja he tarvitsivat vain yökäyttöön uuden tehotipan. Suosituimmat tehotipat oli tuo tarjouksessa oleva UltraCalming Repair Serum, Extra Firming Booster (83€) ja tietysti aina suosittu Overnight Repair Serum (98€). Nyt kuulin paljon palautetta Phyto Replenish Oilista ja se sai pelkkää kehumista. Eikä suotta, koska huomaan selvästi kasvohoidossa, että Phyto Replenish Oilin käyttäjillä on ihon pinta paljon vahvistunut. Tosin onhan talvikin ollut poikkeuksellisen leuto. 

maanantai 20. helmikuuta 2017

Murphyn laki osui taas meihin

Nyt, kun Pimeän Kaupan tapahtuma on ohitse kehtaan kertoa mikä soppa meidän tavaratoimituksista taas tuli. Tämä on suorastaan jo mystistä miten aina näiden tapahtumien tavaratoimitukset aina sotkeutuu, vaikka kaikkina muina aikoina kaikki menee ihan hyvin. Joku ihmeellinen Murphyn laki vainoaa meitä. Juuri silloin, kun meille olisi kaikista tärkeintä, että tavaraa on hyllyissä riittävästi iskee ongelmat.

Tiesimme jo etukäteen PR-Cosmeticin eli Dermalogican maahantuojan kanssa, että Pimeän Kaupan tapahtuman ajankohta on kiireinen. Dermalogica lanseerasi viikkoa aikaisemmin 10.2 uuden Daily Superfoliant (94€) kuorinta-aineen. Se aiheutti kiireen PR-Cosmeticin pakkaamoon, koska uusi tuote lähetettiin ympäri Suomea. Kovin aikaisin en voi tilaustani tehdä, koska neuvottelut tuotetarjouksista tehdään noin viikkoa ennen tapahtumaa. Kävimme neuvotteluja saman aikaisesti, kun PR-Cosmetic teki tuotelanseerausta. PR-Cosmetic ei ole mikään suuri firma, vaan työssä on kaksi omistajaa 5-6 työntekijää ja muutama kiireapulainen. Olimme sopineet, että tilaamani tavarat lähtee meille keskiviikkoaamuna 15.2.ja ne olisivat meillä torstain aikana.

Keskiviikkoiltana PR-Cosmetic ilmoitti, että koko pakkaamon porukka oli noroviruksessa ja minun tavaroitani ei ollut lähetetty. Mietimme kuumeisesti mitä tehdään ja mikä kuljetusyhtiö on varmin toimittaja. Yleensä Matkahuolto toimittaa tavarat lähtöpäivää seuraavana aamuna, mutta nykyisin on mennyt joskus iltaan kello 17 ennen, kuin paketit on Hämeenlinnassa. Tavaraerä on sen verran suuri ettei sitä voi ihan henkilöautollakaan hakea. Päädyimme DHL:än toimitukseen, koska he lupasivat tavarat varmasti kello 13-16 välillä meille. Sitten me Marin kanssa aivan hermona toivoimme, että kuljetus tulisi mahdollisimman aikaisin. Olimme mainostaneet, että aloitamme Pimeän Kaupan illan kello 14.00. Onneksi meillä oli ehtinyt, vaan pari tuotetta loppua ja ajattelimme pärjäävämme aamupäivän sillä mitä meillä jo oli. Yleensä muutama asiakas tulee jo aamupäivällä ostoksille, jos heille ei iltapäivä sovi.

DHL:n kuljetus tuli kello 13.50 ja huokasimme helpotuksesta. Purimme paketteja hiukan samaan aikaan, kun asiakkaita poikkesi jo sisään. Sitten tajusimme ettei Super Rich Repair voiteita ollut ollenkaan. Juuri tuo Super Rich Repair oli illan tärkein tuote, koska se on juuri tämän ajan parhain hoitovoide ja sillä oli vielä erityishintakin 97€ (127€). Ensin luulimme, että kuljetusfirman nuorimies oli unohtanut tuoda jonkun paketin. Soitin siitä paikasta PR-Cosmeticiin ja totesimme saaneemme juuri niin monta pakettia, kun niitä lähtikin. Siinä selvisi, että kiireapulainen oli vahingossa unohtanut koko Super Rich Repair laatikon pakkaamatta. Ihan inhimillinen erehdyshän se olija sellaista voi sattua kenelle vaan.

Me Marin kanssa olimme hetken pois tolaltamme, mutta eihän asialle enää voinut mitään. Onneksi meillä oli vielä jäljellä hiukan Super Rich Repairia ja pärjäsimme niillä noin kello 17 saakka. Sen jälkeen jouduimmekin tekemään listaa asiakkaista jotka jäivät ilman voidetta ja he saavat sen ensi viikon alussa. Ehkei tämä nyt ollut maailman suurin onnettomuus, mutta kyllä se meitä harmitti. Ei ole kiva myydä eioota. Toinen tuote mikä loppui ihan suuren menekin takia oli Pure Night (127€-20%) yövoide. Tällaista hulabaloota tapahtui tällä kertaa ja ei voi, kun ihmetellä miksi aina Pimeän Kaupan iltana käy näin.


sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Vielä tänään -20% Dermalogican ja Youngbloodin tuotteista

Pimeän Kaupan tarjoukset ovat verkkokaupassa voimassa vielä sunnuntaina 19.2 klo 24.00 asti. Voit myös laittaa meille sähköpostia tarvitsemistasi tuotteista ja kerro milloin ne noudat. Ellet halua käyttää verkkokauppaa voit tehdä listan sähköpostiin ja laitamme sinulle laskun sähköpostilla ennen, kuin paketti lähtee. Tässä muutamia suosituksia mitä kannattaa hankkia nyt. Yleensäkin kannattaa ostaa kaikki kotihoitotuotteet näistä tarjoustapahtumista, tai Tähtitarjouksista. Niillä teet ihan tuntuvan säästön.

Muista, että SUPER RICH REPAIR NYT 97€ (127€) hoitovoide ja ULTRACALMING SERUM CONCENTRATE NYT 58€ (76€) tarjoukset ovat voimassa helmikuun loppuun 28.2 asti. SKIN HEALTH HEROES NYT 14€ pakkaus on todella halpa ja niitä kannattaa ostaa ihan lahjaksikin. Pakkauksen esittely on eilisessä blogijutussa ja siinä on myös tilausohjeet. Jo pelkästään Special Cleansing Gel matkakoko on 16€ eli nyt saat kolme pikkukokoa halvemmalla. Pakkauksen tuotteet sopii kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille joten niitä kannattaa ostaa ihan lahjaksikin ystäville. Pakkauksen tuotteet säilyy, vaikka ensi jouluun, jos niin pitkälle jo mietit. Omia lomamatkoja varten tuotteet ovat hyvin tarpeellisia.

Nyt alkaa olla kevät auringon aika, joka tuo eniten pigmenttiläiskiä. Pigmenttiläiskiä hajoittavat tuotteet kannattaa ostaa nyt, koska tärkeintä on niiden ennalta ehkäisy. PURE NIGHT  127€-20%, yövoide, PURE LIGHT sk 50 107€-20% päivävoide ja C-12 CONCENTRATE 155€-20% tehotippa ovat selkeät ja helpot tuotteet jotka sopivat kaikille ihotyypeille. Yli nelikymppisten kannattaa panostaa ihon kaunistamiseen ja siihen paras apu on laittaa meikin alle kaksi primeriä päällekäin. Itse laitan aina HYDRABLUR PRIMERIN 77€-20% kosteusvoiteen päälle ja sen päälle SKINPERFECT PRIMERIN sk. 30 77€-20%. Näin rypistyneestä ja kalpean harmaasta ihosta tulee sileä ja heleä. Iho näyttää luonnolliselta ja samalla primeistä saa hyvän suojan iholle. Hydrablur Primer on aivan loistava estämään ihon kiiltämistä, supistamaan huokosia ja parantamaan meikin kestävyyttä rasvaisella iholla. Ellet ole vielä kokeillut näitä primereitä tee se nyt!

lauantai 18. helmikuuta 2017

Pimeä Kauppa kannataa!

Kiitos taas ihanille asiakkaillemme, kun kävitte Pimeän Kaupan tapahtumassa eilen. Ilta oli onnistunut niin, kuin aina ennenkin ja väkeä oli välillä ruuhkaksi asti. Kiva, kun jaksoitte odottaa, vaikka muutaman kerran jonoa oli aika paljon.

Meillä kävijöitä oli saman verran, kuin syksynkin tapahtumassa, vaikka yleensä tämä keväinen Pimeän Kaupan ilta on huonompi, kuin syksyllä ollut. Muistaakseni viime keväänä ei käynnyt ihan näin paljon väkeä. Verkkokaupassahan on edelleen voimassa kaikki tarjoukset sunnuntaihin saakka joten vielä on aikaa tehdä ostoksia. Teen tähän nyt listaa perjantaina ostoksilla olleiden suosikkituotteista. Tähän ei vielä ole laskettu verkkokauppaostoksia.  Hinnat ovat normaalihintoja ilman alennusta.

1. Intensive Moisture Balance 100ml 85€
2. Age Reversal Eye Complex 86€
3. Super Rich Repair 127€
4. SkinPerfect Primer sk 30 77€
5. Skin Dynamic Recovery sk 50 109€
6. UltraCalming Serum Concentrate 76€
7. Daily Superfoliant 94€
8. Multivitamin Power Recovery Masque 69€
9. Ultra Calming Cleanser 500ml 74€
10. Overnight Repar Serum 98€

Muistakaa, että Super Rich Repair NYT 97€ (127€) ja UltraCalming Serum Concentrate NYT 58€ (76€) ovat tarjoushinnalla helmikuun loppuun asti.
Jos verkkokauppa asiakkaat haluavat ostaa Skin Health Heroes (14€) pakkausta kirjoittakaa se lisätietoihin. Silloin pakkaus tulee muun tilauksen mukana ilman postimaksuja. Laitan siitä teille erikseen laskun sähköpostiin. Ellette osta muuta, kuin Skin Health Heroes pakkauksen joudumme ottamaan siitä postimaksun 5€ ja laitamme teille niistä sähköpostilaskun ennen lähettämistä. Kolmen pakkauksen ostaja saa lähetyksen ilman postikuluja. Skin Health Heroes pakkaus sisältää matkakoot Special Clensing Gel puhdistusgeelistä, Multi-Active Toner hoitosuihkeesta ja Hydrablur Primer meikinpohjustusaineesta.

perjantai 17. helmikuuta 2017

Tervetuloa tänään Pimeän Kaupan ostoksille!

Teen tänään hoitoja vielä kello kahteen saakka ja sen jälkeen odotamme ostoryntäystä joka voi jatkua ilta yhdeksään asti. Tämä on muistaakseni kahdeksaskerta, kun osallistumme tapahtumaan ja kokonaisuutena tämä on kymmeneskerta koko Pimeän Kaupan tapahtumalle.

Onneksi aikanaan lähdimme mukaan tähän tarjoustapahtumaan. Ensimmäisellä kertaa osallistuimme pelkästään solidaarisuudesta toisia yrittäjiä kohtaan, koska halusimme olla porukassa mukana. Nyt tämä on odotettu tapahtuma josta asiakkaat kyselee jo monta viikkoa etukäteen. Moni muu yrittäjä ihmettelee miten tämä tapahtuma voi onnistua palvelualan yrityksessä, kun kaikki ryntäilee kauppakeskuksissa. Se johtuu meidän hyvistä asiakkaista jotka ovat tyytyväisiä myymiimme tuotteisiin ja haluavat hyödyntää niiden tarjoushinnan. Ei kai tämä onnistuisikaan, jos odottaisimme, että asiakkaat poikkeisivat ilman hyvää syytä. Tämä -20% alennus tuotteista joita päivittäin käyttää on tuntuva säästö. Asiakkaat tietävät saavansa varmasti hyvät tuotteet edulliseen hintaan ja käyttöohjeet ja neuvot kaupan päälle.

Hienoa on, että uutuustuotteen DAILY SUPERFOLIANTIN 94€ esittely osui juuri sopivasti tähän ajankohtaan. Se tulee olemaan illan kiinnostavin tuote ja toivottavasti meillä on sitä tarpeeksi. Osalla kosmetologeja se on ollut myynnissä jo maanantaista lähtien ja esimerkiksi turkulaiset ostivat heti tuotteen loppuun. Lisää sitä tietysti saadaan äkkiä, mutta yritin tilata sitä todella riittävästi. Joulukuussa, kun esittelimme PHYTO REPLENISH OILIN se loppui parissa päivässä joten otin nyt uutta kuorintaa tuplamäärän. Kerron sitten huomenna miten kävi.

SKIN HEALTH HEROES pakkaus NYT 14€. Tämä tuotepakkaus on matkustavaisten suursuosikki, tai sen voi ostaa ystäville lahjaksi. Pakkaus sisältää matkakoot Special Cleansing Gel puhdistusgeelistä, Multi-Active Toner hoitosuihkeesta ja Hydrablur Primer meikinpohjustusaineesta. Pakkauksia on vain rajoitettu erä, mutta saan niitä vielä lisää tilaamalla. Kysehän on erikoispakkauksesta talvilomamatkailijoille ja hinta on todella halpa. Jo pelkkä Special Cleansing Gelin matkakoko maksaa yksinään 16€. Tuo Multi-Active Toner on erinomainen hoitosuihke pitkille lennoille, koska pikkupullon voi ottaa käsilaukkuun ja sumutella siitä parin tunnin välein.

TERVETULOA! Ottakaa mukaan myös ystäviänne ja muistakaa, että kaikki samat tarjoukset on myös verkkokaupassa.

torstai 16. helmikuuta 2017

Mitä kannattaa ostaa Pimeän Kaupan iltana

Tietäähän nyt kaikki, että meillä on pe 17.2 kello 14-21 PIMEÄN KAUPAN ILTA ja kaikista normaalihintaisista tuotteista on ALENNUS -20%. Alennus ei koske uutuuksia Daily Superfoliantia ja Phyto Replenish Oilia. Muistutan, että seuraava Pimeän Kaupan ilta on vasta syys-lokakuussa eli tuotteita kannattaa ostaa varastoon. Ilmoittakaa myös kaikille tutuille ja ystäville tapahtumasta, koska verkkokaupassa on samat tarjoukset joten osalliseksi pääsee koko Suomi.

Pimeän Kaupan tapahtuman kunniaksi meillä on vielä kaksi tämän hetken tärkeää tuotetta ERIKOISALENNUKSESSA helmikuun loppuun asti. Ne ovat SUPER RICH REPAIR NYT 97€ (127€) hoitovoide ja ULTRACALMING SERUM CONCENTRATE NYT 58€ (76€) tehotippa herkistyneelle iholle.
Super Rich Repair on Dermalogican täyteläisin hoitovoide ja se sopii yöksi ja päiväksi. Erityisen hyvä se on suojaavana päivävoiteena pakkasaikaan. Se sopii hyvin yli 35-vuotiaille ja nuoremmillekin, jos iho on atooppinen, tai kuiva. Super Rich Repair käy hyvin myös meikin alle ja se on meillä talvisin suosituin hoitovoide. UltraCalming Serum Concentrate sopii myös tähän vuoden aikaan, koska se vähentää ihon punoitusta, hidastaa couperosan syntyä ja vahvistaa ohutta herkkää ihoa. Yli kolmekymppisille herkästi reagoiville ja pintakuiville ihoille nämä tuotteet on hyvä yhdistelmä päällekäin.

Moni varmaan miettii kannattaako ostaa nyt heti uutuustuote DAILY SUPERFOLIANT (94€). Tietysti on kiva ottaa käyttöön uusi tuote ja meillä vanhemmilla naisilla se täydentää taistelua ryppyjä vastaan. Kevään katupölyjen ja siitepölyjen aikaan se on välttämätön tuote ilmansaasteita ajatellen, mutta siitä on myös paljon muuta hyötyä iholle. Kuivalla iholla se tuntuu erityisen hyvältä nyt talvella, koska siitä jää hoitava pinta iholle eikä se tunnu yhtään kuivalta. Jos Daily Microfoliantia on vielä kotona niin tätä uutta Daily Superfoliantia voi käyttää vuorotellen  sen kanssa. MULTIVITAMIN POWER RECOVERY MASQUE (69€-20%) naamio on tähän vuoden aikaan  paras mahdollinen tuote. Sillä pystyy nopeasti korjaamaan kuivuuden, kutinan ja ärsytykset ja se on helppo jättää yöksi vaikuttamaan. Sen voi ostaa, vaikka lahjaksi, koska se sopii kaikille.

Meikinpohjustusaineet HYDRABLUR PRIMER (77€-20%) ja SKINPERFECT PRIMER sk 30 (77€-20%) kannattaa ostaa nyt ja vaikka tuplana, koska yksi tuubi kestää noin kolmekuukautta ja kahdella pärjää jo syksyn Pimeän Kaupan tapahtumaan. Perushoitotuotteet puhdistusmaidot, hoitosuihkeet ja PRECLEANSE (58€-20%) kannattaa myös ostaa kaksin kappalein, koska niitä tarvitsee päivittäin. Suurimmalla osalla vakioasiakkaista on nyt tehotippana uutuus PHYTO REPLENISH OIL (98€) ja harva tarvitsee sitä vielä lisää ja sehän ei ole nyt alennuksessa. Sen rinnalle yöksi on hyvä hankkia oma tehotippansa ja suosittelen OVERNIGHT REPAIR SERUMIA (98€-20%), tai ULTRACALMING SERUM CONCENTRATEA (58€ norm.76€).

Silmänympärysvoiteista hyvä ostos on AGE REVERSAL EYE COMPLEX (86€-20%) superryppyvoide yökäyttöön. Suosittelen sitä kaikille yli kolmekymppisille yösilmänympärysvoiteeksi jatkuvasti, koska tämä ennen joulua tullut uudistunut versio on vielä hoitavampi ja kosteuttavampi, kuin se vanha tuote. Vaikka Age Reversal Eye Complex on uutuustuote siitä saa tuon alennuksen ja koska se on arvokkain meidän silmänympärysvoiteista se kannattaa ostaa nyt. Jokaisen kannattaa ostaa joku peruskosteusvoide ACTIVE MOIST (100ml 76€-20% 50 ml 55€-20%), SKIN SMOOTHING CREAM (100 ml 81€-20%, 50 ml 59€-20%), INTENSIVE MOISTURE BALANCE (100ml 85€-20% 50 ml 59€-20%), koska niitä tarvitaan jatkuvasti.

Joku yrittäjä voisi sanoa, että olen ihan hölmö, kun sanon ettei tuota kannata ostaa nyt, vaan osta tuota. Tämä on juuri sitä luotettavaa ja ammattimaista kosmetologin palvelua, että kerron mitä asiakas ensisijaisesti tarvitsee. Ymmärrän hyvin, että harvat voi ostaa kassikaupalla tuotteita ilman mitään harkintaa, vaan suurin osa ostaa kuukausibudjetin sallimissa rajoissa. Siksi voitte kysyä meiltä mitä kannattaisi ostaa, kun kotona on jo määrättyjä tuotteita. Edullisinta on ostaa kaikki puolen vuoden tuotteet nyt ja siinä säästäisi useamman satasen, jos vaan niin pystyy tekemään. Tervetuloa meille perjantaina ja muistakaa ottaa mukaan pari kolikkoa Kissakoti Kattilan keräyslipasta varten.

keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Uusi Daily Superfoliant

Nyt olemme Marin kanssa kokeilleet uutta Daily Superfoliant (94€) kuorinta-ainetta ja sisäistäneet perjantaina tapahtuneen koulutuksen. Näillä perusteilla voin sanoa, että jokaisen yli kolmekymppisen kannattaa siirtyä Daily Superfoliantiin. Itse olen aivan hurmaantunut siihen miten kirkkaan ja tasaisen värinen ihosta tulee yhdellä kuorintakerralla.

Ilmansaasteet rasittavat ihoa ja elimistöämme päivä päivältä enemmän. Niiden vaikutuksesta ihoon on kosmetologien koulutuksissa puhuttu jo parikymmentävuotta. Ensimmäisenä ilmansaasteet nostettiin esiin ruusufinnin ja couperosan taustatekijänä ja tämä oli jo 90-luvulla. Ennen perjantain koulutusta mietin kannattaako Suomessa nyt kovasti paneutua ilmansaasteiden ihovaikutuksiin, kun meillä se on hyvin vähäistä verrattuna Pekingiin, Tokioon, tai Los Angelesiin. Vasta koulutuksen jälkeen ymmärsin, että olisi hölmöä jättää hoitamatta tämän hetken vähäisempiä ongelmia ja odottaa samaa tilannetta, kuin on Kiinassa. Kuitenkin kaikki tietävät, että Suomessakin on ilmansaasteita.

Ilmansaasteet kiinnittyvät ihoon ja vaikuttavat ihon uudistumisprosessiin. Jokaista näkyvää saastepartikkelia kohden on miljoona näkymätöntä, jotka ärsyttävät huokosissa melkein yhtä paljon, kuin suurikokoiset näkyvät saastepartikkelit. Eniten ilmansaasteet vaikuttavat ihon vanhenemiseen. Ne ovat rasite jotka hidastavat ihon uudistumista ja se näkyy hilseilynä, veltostumisena ja rypistymisenä. Daily Superfoliantissa on useita eri vaikutusaineita, mutta tärkeimpiä on Tara-puun hedelmäuute ja punainen merileväuute jotka auttavat ihon omaa suojabarriääriä muodostamalla ihoa tukkimattoman molekyyliverkon joka vähentää saasteiden imeytymistä. Kuorintajauheessa on myös samaa Binchotan-hiiltä mitä on Charcoal Resque Masquessa (69€). Se myös imee itseensä ihon epäpuhtauksia ja heleyttää ihon väriä. Kuorivana raaka-aineyhdistelmänä on alfahydroksihapot eli omenahappo, maitohappo, papaiini ja tuo sama riisileseuute mitä Daily Microfoliantkin (72€)sisältää.

Daily Superfoliantia käytetään samalla tapaa, kuin Daily Microfoliantiakin. Noin puoliteelusikallista jauhetta sekoitetaan käsissä veden kanssa yhteen ja tehdään siitä vaahto jolla kasvot pestään. Daily Superfoliant on väriltään harmahtavaa johtuen Binchotan-hiilestä ja sekoituksesta tulee kermamaisempaa, kuin Daily Microfoliantista. Jokainen tietysti haluaisi heti käyttää uutta Daily Superfoliantia, mutta vanhaa Dailyä ei pidä hylätä. Aluksi voi tehdä niin, että ostaa Daily Superfoliantin vanhan Dailyn rinnalle ja käyttää niitä vuoron perään. Tarkoitus ei ole lisätä kuorintakertojen määrää eikä varsinkaan näin talvella. Uutta Daily Superfoliantia voi käyttää yhtä usein, kuin aikaisempaakin Daily Microfoliantia.

Daily Superfoliant on ensiesittelyssä pe 17.2 Pimeän Kaupan illassa joten kannattaa poiketa tutustumaan siihen. Illan aikana kaikki normaalihintaiset tuotteet ovat-20%, mutta se ei koske näitä uutuuksia Daily Superfoliantia ja Phyto Replenish Oilia.

tiistai 14. helmikuuta 2017

Pimeän Kaupan iltana -20% normaalihintaisista tuotteista

Kerron heti, kun sain itse tietää, että voimme antaa teille perjantain Pimeän Kaupan tapahtumassa -20% normaalihintaisista tuotteista. Kaksi uutuustuotetta ei kuulu alennuksen piiriin eli Daily Superfoliant (94€) ja Phyto Replenish Oil (98€). Meillä on myös kaksi tämän vuoden ajan tuotetta erityisalennuksessa, joka on suurempi, kuin -20%. Nämä tuotteet ovat Super Rich Repair NYT 97€ (127€) hoitovoide  ja UltraCalming Serum Concentrate NYT 58 (76€) tehotippa.

Saamme myös kivan lahjapakkauksen annettavaksi yli 100€ ostoksesta, mutta ihan vielä en tiedä mitä siihen kuuluu. Tässä Pimeän Kaupan tapahtumassa on aikamoinen järjesteleminen ja joudun neuvottelemaan asioista monen yrityksen kanssa. Kaikille pitäisi tieto saada mahdollisimman ajoissa, mutta eniten sanelee Dermalogican maahantuoja PR-Cosmetics. Heillä on nyt ollut vielä tavallista kiireenpi viime viikko, kun uusi Daily Superfoliant esiteltiin. Joten joudumme odottamaan tietoa tuosta kaupan päällispaketista ihan viime hetkiin saakka. Toisaalta ymmärrän niitä yrittäjiä, jotka eivät lähde Pimeän Kaupan tapahtumaan mukaan. Se tuplaa yrittäjän työmäärän pariksi viikoksi, mutta itse en voisi pettää asiakkaitani niin etten tapahtumaan osallistuisi. Varsinkin, kun osoittautunut, että meillä käy väkeä paljon ja kaikki kiittää tapahtumasta.

Kaikki samat tarjoukset ovat myös verkkokaupassa eli koko Suomi pääsee osalliseksi tapahtumasta. Laittakaa jakoon kaikille ystävillenne ja tutuille, että tällainen tapahtuma on. Loppuviikolla annan suosituksia mitä kannattaa tässä vaiheessa vuotta ostaa. Huomioikaa myös, että seuraava tapahtuma on vasta syyskuun lopussa eli tuotteita kannattaa ostaa sen verran, että pärjää kesän yli. Ellette ole paikkakunnalla, tai ette muuten halua käyttää verkkokauppaa laittakaa meille sähköpostilista tarvittavista tuotteista ja milloin ehditte ne noutaa. Pyrimme olemaan mahdollisimman joustavia, että varmasti kaikki saa hyödynnettyä tapahtuman edut.

maanantai 13. helmikuuta 2017

Nyt PowerBrightit peliin!

Nyt on ollut ihanan aurinkoisia pakkaspäiviä ja toivottavasti niitä tulee lisää. Ei tuosta kovasta pakkasesta niin väliä ole, mutta aurinko piristää ja se antaa lisäenergiaa ainakin minulle. Mutta aina, kun on aurinkoa pitää myös muistaa suojautuminen uv-säteilyltä.

Juuri nämä aurinkoiset talvipäivät saavat pigmenttiläiskät aktivoitumaan ja maaliskuussa onkin jo kunnon läiskät näkyvissä. Nyt uv-säteilyä tulee taivaalta, mutta samalla se heijastuu lumestakin. Pigmenttiläiskät eivät tarvitse säteilyä kuin nimeksi, kun ne jo alkavat näkymään. Suosittelen, että pigmenttiläiskien hoito ja suojaus aloitettaisii jo nyt. Moni ei tule edes ajatelleeksi pigmenttiläiskiä, kun aurinko tuskin edes lämmittää vielä. Käyttöön kannattaa ottaa Dermalogican PowerBright hoitolinja, joka on tarkoitettu poistamaan ja ennalta ehkäisemään pigmenttiläiskiä. Tärkeitä on hyvä suojavoide ja sellainen on Pure Light sk 50 (107€), tai kuivalle vanhenevalle iholle tarkoitettu Dynamic Skin Recovery (109€). SkinPerfect Primer sk 30 (77€) suojaa myös ihoa uv-säteilyltä ja sen päälle Natural Mineral Foundation sk 20 (65€), niin iholla on suoja sekä kylmyydelle , että säteilylle.

Silloin, kun pigmenttiläiskät alkaa jo hiukan näkymään kannattaa ottaa käyttöön C-12 Concentrate (155€) tehotippa, joka hajoittaa jo syntynyttä pigmenttikasautumaa. Näin keväällä meidän suosituimpia voiteita on Pure Night (127€), joka on monella tapaa iholle hyväksi ja ennen kaikkea vähentää pigmenttikasautumia. Parasta on aina yrittää ennalta ehkäistä pigmenttiläiskät, koska niiden poistaminen jälkikäteen on hankalaa. Tulevan perjantain Pimeän Kaupan Illasta kannattaa ostaa omalle iholle sopiva aurinkosuojavoide ja hyödyntää näin hyvät tarjouksemme.

sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Kasvojen mustelmat peittoon Youngbloodin meikeillä

Minulla on aina muutama vakioasiakas, joka on usein mustelmilla harrastustensa vuoksi. Tälläkin hetkellä pari asiakastani on jonkun urheiluseuran cheerleaderjä ja pyramidejä tehdessä alimpana olevat ovat usein mustelmilla. Viikinkimiekkailua harrastavalla on usein mustelmia ja haavojakin kasvoissa ja erilaiset sirkusharrastukset tuottaa myös mustelmia. Yleensä nämä ihmiset ovat niin tottuneita mustelmiinsa etteivät niitä juuri huomaakaan. Joskus on kuitenkin tilanteita, että mustelmat pitää peittää.

Näin liukkaaseen vuoden aikaan on asiakkailla myös kaatumisista tulleita jälkiä kasvoissaan. Silloin, kun mustelmat ovat uusia ja vielä kipeitä ei niiden kanssa kannata tulla kasvohoitoon.sitten, kun kyse on jo 3-4 päivää vanhasta mustelmasta voi kasvohoitoa tehdä. Kasvohieronta ja Nanoliftissä käytetty mikrovirta nopeuttaa mustelman häipymistä, kun saadaan kudokseen vuotanut veri nopeammin liikkeelle. Kaikki hoidot ovat joka kerta erikseen harkittava riippuen mustelmien paikasta, niiden iästä ja asiakkaan kipukynnyksestä.

Yleensä asiakkaat haluavat peittää mustelmiaan ainakin työhön mennessä. Silmänympärykset menee mustaksi hyvinkin vähäisestä ja ihminen näyttää aika dramaattiselta silmät mustana. Itse koin tilanteen, jossa vastapuolen mustelmat johtivat minua ihan vääriin mielikuviin. Ennen joulua kävin katsomassa isääni eräässä paikallisessa vanhusten hoitokodissa missä hän oli muutaman päivän. Olin puhunut häntä hoitavan lääkärin kanssa puhelimessa aikaisemmin. Kävelin käytävällä, kun minut pysäytti nainen, joka oli rennoissa sisävaatteissa. Hänellä oli iso haava otsassa, jossa näytti olevan ainakin parikymmentätikkiä. Silmät ja toinen poski oli aivan musta. Hän alkoi puhumaan minulle ja luulin häntä ensin osaston potilaaksi. En voinut, kuin tuijottaa verijälkiä, kun ne olivat sen verran pahat. Keskustelu oli edennyt jo pitkälle ennen, kuin tajusin puhuvani laitoksen lääkärin kanssa. Heti, kun tämän ymmärsin olin tyytyväinen saamistani tiedoista, mutta olisin toivonut, että hänellä edes olisi ollut työvaate mistä olisi erottanut kuka hän oli. Myös hänen ulkonäkönsä oli saatu vähemmän järkyttäväksi, jos sitä olisi yritetty peittää. Tuossa tapauksessa raju ulkonäkö vei ajatuksiani koko ajan pois itse asiasta.

Ihon kosteuttamista ja hoitamista pitää lisätä vähintään tuplaten, kun kasvoissa on ollut mustelma. Se poistuu hiljalleen kuolleena solukkona ja ellei ihoa hoida kunnolla se hilseilee ja kuivuu rajusti. Hyvä peiteaine on Youngbloodin Ultimate Concealer (52€) ja siinä paletissa on kaksi väri. Ensin kasvoille levitetään hoitoaineet ja sen päälle Ultimate Concealerin vaalein väri. Väriä levitetään sen verran, että tummuus lakkaa näkymästä. Tämän vaalean sävyn päälle taputellaan tummempi sävy Ultimate Concealerista ja sillä saadaan neutralisoitua peitetty kohta ihon väriseksi. Tämän peiteaineen päälle levitetään jauhemainen mineraalimeikki Natural Minera Foundation NYT 49€ (65€) TÄHTITARJOUKSENA sunnuntai-iltaan asti. Jos iholle jätetään pelkästään peiteaine Ultimate Concealer se saattaa jäädä näkyviin vaaleana läiskänä, koska sitä pitää laittaa paksulti, että tumma mustelma peittyy. Mineraalimeikki tekee luonnollisen pinnan iholle ja yleensä mustelmat peittyy hyvin näillä kahdella tuotteella.

Silloin, kun kyse on pienestä ja vaaleasta mustelmasta se voi peittyä jo pelkästään Natural Mineral Foundationilla. Tumman kohdan päälle levitetään mineraalimeikki useampaan kertaan ja sen jälkeen meikki levitetään ja tasoitellaan koko kasvoille.


lauantai 11. helmikuuta 2017

Pikapelastus hilseilyyn ja kuivuuteen

Pakkanen kuivattaa ihoa hyvin nopeasti. Vuorokaudessa alkaa iho kiristää ja hilseillä, kun pakkanen alkaa lähennellä kahtakymmentäastetta. Kuivuuden tuntee myös silmien limakalvoilla ja nenässä ja käden selätkin kurtistuu hetkessä.

Saunominen on mukavinta juuri kovalla pakkasella, kun saa koko kropan kunnolla lämpimäksi. Iholle se taas on suuri rasite, kun kuivattavan pakkasen lisäksi saunassa huuhdotaan viimeisetkin ihon suojamekanismit viemäristä alas. Saunan löylyssä hikoilu kuivattaa ihoa ja kuumuus haihduttaa ihon kosteutta. Pahinta on hiusten pesu jolloin shampoovaahto ja vesi vie kaiken kosteuden iholta. Nopein ja helpoin hoito tähän on Multivitamin Power Recovery Masque (69€) eli multivitamiininaamio, jonka voi jättää iholle yöksi vaikuttamaan. Kuiva, karhea ja hilseilevä iho on silkin pehmeä aamulla, kun vitamiinit ja kosteuttava hyaluronihappo imeytyy yön aikana.

Ihon puhdistuksen jälkeen kannattaa iho kuoria Daily Microfoliantilla (72€), koska se sulattaa kuolleen ja hilseilevän solukon pois. Sen jälkeen levitetään paksu kerros Multivitamin Power Recovery Masque. Naamiosta jää oranssin keltainen kerros iholle ja se väri johtuu beetakaroteenista. Naamio saa vaikuttaa lopun iltaa ja ennen nukkumaan menoa pyyhitään päällimmäinen kerros pois ja loppu hierotaan ihoon ja annetaan vaikuttaa yön yli. Aamulla huuhdellaan lämpimällä vedellä naamion rippeet pois ja laitetaan päivävoide. Yön aikana ihosta on tullut sileä ja pehmeä. Naamiota voi käyttää 2-3 kertaa viikossa ja se sopii kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille.

Itse en pärjäisi ilman multivitamiininaamiota. Saunan jälkeen ihoni on niin hilseilevän kuiva, että sen kanssa on sietämätön olla. Se kannattaa huomioida, että yön aikana naamio voi tarttua tyynyyn ja värjätä sitä kellertäväksi. Tyynyn päälle voi suojaksi laittaa, vaikka froteepyyhkeen, joka on helpompi pestä. Naamio on kuitenkin vesiliukoista ja se lähtee kankaasta pois ihan helposti pesukoneessa. Ellei sinulla ole vielä kotona Multivitamin Power Recovery Masqueta se kannattaa ilman muuta ostaa seuraavasta Pimeän Kaupan illasta.

perjantai 10. helmikuuta 2017

Pimeän Kaupan ilta tulee taas!

Tietäväthän varmasti jo kaikki lukijat, että ensi viikon perjantaina 17.2 on Pimeän Kaupan ilta? Meillä on liike auki kello 14-21 pelkästään asiakaspalvelua varten. Päivän viimeinen asiakas lähtee silloin kello 14 ja sen jälkeen keskitymme Marin kanssa palvelemaan ostoksilla kävijöitä.

Tämä on kymmenes Pimeän Kaupan ilta mikä Hämeenlinnassa järjestetään. Meille tämä on kahdeksas, tai yhdeksäskerta, kun osallistumme tapahtumaan. Aluksihan emme uskoneet, että asiakkaame olisivat kiinnostuneita tällaisestä tapahtumasta emmekä siihen osallistuneet. Emme myöskään osanneet odottaa, että tapahtuma tuo sellaisen ihmismäärän keskustaan. Ensimmäisellä kerralla lähdimme mukaan ihan solidaarisuudesta muita yrittäjiä kohtaan. Ajattelin, että kun on porukalla tarkoitus tehdä jotain Hämeenlinnan keskustan hyväksi haluan ilman muuta olla mukana. Jo ensimmäisellä osallistumiskerralla osoittautui, että tästä tapahtumasta tykätään ja meilläkin on talo täynnä asiakkaita koko illan. Harmi, että kaikki yritykset ei keskustassa vieläkään tapahtumaan osallistu, koska se teettää aika paljon työtä yrittäjälle. Tietysti se teettää työtä ja on rankka ponnistus pienyrittäjälle, mutta ilman työn tekoa mitään ei voi saada. Työmäärä myös unohtuu kokonaan, kun on niin kiva tavata ja jutella asiakkaiden kanssa. Rentoa tapaamista vakioasiakkaiden kanssa ihan odottaa ja aina illan aikana tulee uusiakin tuttavuuksia. Tunnelma on niin mukava, että tehty työ unohtuu täysin.

Oletettavasti pystyn antamaan tuon entisen 20% alennuksen, mutta ihan satavarmaksi en sitä pysty lupaamaan. Joku kaupantekijäispakkaus tulee yli 100€ ostoksesta ja sen arvo on n.60-70€, mutta pakkauksen sisältö on vielä auki. Nämä asiat tarkentuu ensi viikon alussa. Kiva juttu on, että voimme esitellä uutuustuotteen eli DAILY SUPERFOLIANT (94€) kuorinta-aineen. Se on ihon vanhenemista hidastava mikrokuorinta mikä parantaa ihon kimmoisuutta ja tasoittaa ihon väriä. Tästä tuotteesta kerron enemmän ensi viikolla, koska se esitellään kosmetologeillekin vasta pe 10.2. Mikäli tuo -20% alennus toteutuu se ei koske tätä uutta Daily Superfoliantia eikä joulukuussa lanseerattua Phyto Replenish Oilia.

Huomioikaa, että seuraava Pimeän Kaupan ilta on vasta syyskuussa joten nyt kannattaa tarjoukset hyödyntää koko kesää varten. Kaikki tarjoukset ovat myös verkkokaupassa taas koko viikonlopun 17.-19.2-17. Esittäkää ihmeessä toiveita ja ideoita mitä mitä illalta odotatte. Seuratkaa mainoksia ja tätä blogia, niin näette heti mitä tarjouksia on tulossa. Kertokaa myös kavereillenne ja poiketkaa porukalla tutustumaan meihin ja tuotteisiimme. Meillä voi poiketa, vain käymään eikä mitään ostopakkoa ole. Kertokaa myös ystävillenne muilla paikkakunnilla tapahtumasta, koska he voivat hyödyntää verkkokauppaamme. Tuotteita voi ostaa myös laittamalla listan sähköpostilla ellei osaa, tai halua käyttää verkkokauppaa. 

torstai 9. helmikuuta 2017

Muista Tähtitarjous!

Muistattehan, että tämän hetken Tähtitarjous YB:n Natural Mineral Foundation NYT 49€ (65€) loppuu sunnuntaina 12.2-17. Tämä jauhemainen mineraalimeikki on meidän suosituin meikkituote ja se on paljon enemmän, kuin pelkkä meikki. Tähtitarjoukseen kuuluu vielä kaupan päälle matkakokoiset Conditioning Body Wash (75ml) suihkuvaahto ja Ultracalming Mist hoitosuihke.

Kun kerran on kokeillut jauhemaista mineraalimeikkiä ei siitä enää luovu. Se on niin helppo levittää tuuhealla siveltimellä ja jälki on hyvin luonnollinen. Näin talvella meikki on myös ihonhoidollisesti hyödyllinen, koska se suojaa tuulelta, pakkaselta ja uv-säteilyltä. Mineraalipigmentti ei imeydy ihoon vaan jää ihon pintaan suojaamaan, kuin ohut kangas. Se ei kuivata, eikä rasvoita ja se sopii kaikille ihotyypeille.

Youngbloodin Natural Mineral Foundation sopii myös iäkkäälle iholle erinomaisesti. Se ei korosta ryppyjä, tai juonteita, vaan jättää sileän ja tasaisen pinnan. Mineraalimeikillä on helppo peittää pigmenttiläiskiä, tai punoittavia atopia-ja couperosaläiskiä, koska se jättää luonnollisen ihon pinnan, vaikka sitä olisi paksummaltikin. Finnien ja näppyjenkään peittämiseen ei välttämättä tarvita muuta, vaan mineraalimeikkiä voi käyttää myös peiteaineena. Tuo yksi purkki riittää noin puolisen vuotta, jos sitä käyttää joka päivä. Se on siis hyvin riittoisa ja tulee käytössä paljon halvemmaksi, kuin yleensä hyvälaatuiset meikkivoiteet.

Itse olen käyttänyt tätä meikkiä vuosikaudet enkä siitä luovu. Se on helpoin ja luonnollisin meikki mitä koskaan olen käyttänyt.

keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Kosmetologikin tarvitsee kasvohoitoa

Hyvin usein asiakkaat kysyvät käynkö itse kasvohoidossa, kuka sen minulle tekee, vai teenkö itse itselleni kasvohoidon. Tottakai teemme Marin kanssa toinen toisillemme hoitoja, koska ei iho pysy kunnossa pelkällä kotihoidolla. Nautin myös kovasti olla hoidettavana ja kasvohoidon rentouttava vaikutus on meille kummallekin tärkeä keino pysyä terveenä ja hyvin voivana. Kasvohoitoa ei myöskään pysty mitenkään tekemään itselleen. Esimerkiksi kasvohieronnan vaikutus on lähes olematon, jos sitä tekisi omiin kasvoihinsa. Painopistesuuntaa on mahdoton saada oikeaan kohtaan omilla kasvoillaan ja käsien liike tukkii imusolmukkeet ja verenkierron.

Silloin, kun kasvohoidosta alkaa olla jo pitempi aika ei omat kotihoitotuotteet imeydy enää parhaalla mahdollisella tavalla. Itse huomaan, että 5-6 viikkoa on maksimi minkä ajan pystyn pitämään rutikuivan ihoni siedettävässä kunnossa Nanolift hoidon jälkeen. Valitettavasti meillä käy Marin kanssa usein, niin ettei "suutarin lapsilla ole kenkiä" ja joudumme lykkäämään omia kasvohoitoaikojamme. Välillä voi mennä jopa pari kuukautta ettemme ehdi hoitoja tekemään ja silloin ihoni on jo aika huonossa kunnossa. Varaamme kasvohoitoajat itsellemme kuukauden välein, mutta jos joku vakioasiakas tarvitsee juuri sen ajan luovumme niistä aina asiakkaan hyväksi.

Toisillemme tehdyillä hoidoilla on myös työn tason takia suuri merkitys. Jokaisella toisillemme tehdyllä hoitokerralla tarkistamme toistemme työtapaa ja vastaavasti opimme toisiltamme jotain uutta. Ellemme tätä tekisi voisi helposti käydä niin, että alkaisi "oikomaan" eri työvaiheita ja kasvohoidon laatu kärsisi. Kokeilemme myös kaikki uudet aineet ja hoitomenetelmät toisillemme. Kyllä kosmetologin pitää tietää miltä hoito tuntuu ennen, kuin tekee sitä asiakkaalle. Käymme hyvin perusteellisesti keskustelua keskenämme kaikista uutuuksista tulee ne sitten kotihoitotuotteisiin, tai kasvohoitoihin. Meillä on jo kummallakin pitkä työkokemus ja monia koulutuksia käytynä ja onkin suuri rikkaus, että voimme keskustella työstä keskenämme. Moni kosmetologi tekee yksinään työtä ja tämä keskustelukumppani puuttuu.

Haluan myös kasvohoitoja ihan sen takia etten halua olla ryppyinen rusina ennen aikojani. Totta kai omalla ulkonäölläni ja hyvinvoinnillani on minulle suuri merkitys. Ihan outoa olisikin, että neuvoisin ja kannustaisin toisia hoitoihin ja itse jättäisin ne väliin. Sehän kertoisi siitä etten itse uskoisi työhöni. Haluan vanheta mahdollisimman hitaasti ja kauniisti ja toimin sen suhteen omien neuvojeni mukaisesti.

tiistai 7. helmikuuta 2017

Käytä hoitotuotteet loppuun saakka

Yritän aina muistuttaa asiakkaita säästäväisyydestä ja siitä, että kaikki hankitut tuotteet pitää käyttää loppuun saakka. Dermalogican käyttäjillä on suuri etu siinä ettei tule hankittua itselleen sopimattomia tuotteita, jotka joutuu heittämään käyttämättömänä pois.

Sain tähän juttuun aiheen siitä, että eräs vakioasiakkaani ihasteli Youngbloodin Liquid Mineral Foundation meikkivoiteen kätevää pakkausta. Tuo meikkivoide on pumppupullossa ja joka painalluksella pakkauksen välipohja nousee ylöspäin ja pusertaa voiteen ulos. Hän oli hyvin tyytyväinen, kun näki selvästi, että purkki takuulla tyhjeni. Tämä YB:n meikkivoidepullo toimii aivan samalla mekanismilla, kuin suurin osa pumppupulloista. Kaikissa Dermalogican pumppupulloissa ja purkeissa on tämä mekanismi ja purkkiin ei jää tippaakaan voidetta. Olen itse nähnyt joskus suuren vaivan ja rikkonut Super Rich Repair pumppupurkin. Sinne ei todellakaan jää voidetta edes yhden hoitokerran tarpeisiin.

Tiedän, että moni asiakas on myös rikkonut pumppupurkkeja ja todennut aivan saman. Tuon pumppupurkin rikkominen on hyvin hankalaa ja siinä voi satuttaa käsiään pahasti. Kannattaa uskoa ettei se hyödytä, koska purkki on varmasti tyhjä. Harmillista on se ettei vanhemmista pumppupakkauksista näe, koska voide on loppumassa ja purkki hörähtää tyhjää yllättäen. Uudemmissa on jo kyljessä ikkuna mistä näkee välipohjan nousun ja voi arvioida jäljellä olevan voiteen määrän. Pure Night voiteen purkki on jo uudistunut ja siinä on kyljessä tuo ikkuna. Kovin montaa pumppupulloa, tai pumppupurkkia ei Dermalogicalla ole, koska tuo pumppumekanismi on kallis ja Dermalogica pyrkii mahdollisimman halpoihin pakkauksiin. Pumppupurkki on kuitenkin säilyvyyden ja hygienian kannalta erinomainen pakkaus.

Monet Dermalogican tuotteet ovat tuubeissa ja ne on helppoja käyttää ja hygieenisiä myös. Kaikki tuubit kannattaa aina leikata auki ennen, kuin ne heittää pois. Tuubeihin jää voidetta vielä useammaksi päiväksi eikä sitä kannata jättää käyttämättä. Mitään pientä määrää voidetta ei pidä jättää tuubiin useiksi kuukausiksi seisomaan, koska se pilaantuu, kun tuubiin on jo päässyt ilmaa. Silloin, kun tuubi on puolillaan se säilyy kyllä puolisen vuotta, mutta järkevintä on käyttää aina yksi tuote loppuun ja vasta sitten siirtyä seuraavaan. 

maanantai 6. helmikuuta 2017

Amerikan maahantulokielto aiheuttaa keskustelua

Viimeisen viikon median sivustot ovat kilvan uutisoineet miten paljon hankaluuksia tuottaa Donald Trumpin asettama maahantulokielto seitsemän maan kansalaisille. Nämä maat ovat Iran, Irak, Somalia, Syyria, Jemen, Libya ja Sudan. Alunperin Trump asetti kiellon 90 päivän ajaksi eli kolmeksi kuukaudeksi. Nyt tuomari on ilmeisesti perunut maahantulokiellon.

Mielestäni maahantulokielto oli liian jyrkkä ja harkitsematon kielto ja lähes saman asian olisi voinut toteuttaa hienovaraisemminkin. Kuitenkin tästä samasta asiasta on keskusteltu pari vuotta Euroopassa  ja on mietitty pitääkö rajavartiointia lisätä hallitsemattoman maahantulon takia. Esimerkiksi Tanska on tämän jo tehnyt omatoimisesti ja Tanskan ulkopuolelta tulevaa liikennettä pysäytetään rajoille. Tanska on yli vuoden verran tarkastanut esimerkiksi junia, jotka tulevat Euroopan mantereelta. Näin he pyrkivät suojautumaan terrorismilta. Ymmärrän hyvin tämän puolen asiasta, että jokainen maa haluaa pitää terroristit pois omalta maaperältään. Toisaalta olisi ikävää, jos vapaa liikkuvuus Euroopassa ja muualla kärsii siitä.

Nyt, kun on tottunut liikkumaan vapaasti Euroopan lentokentillä ilman tullimuodollisuuksia, niin olisi tietysti rasittavaa siirtyä takaisin niihin tullijonoihin. Kannatan kuitenkin jonkilaista rajatarkkailua, vaikka se tuottaakin vaivaa matkustaville ihmisille. Nyt moni julkisuuden henkilö on tullut lehtiin kauhistelemaan miten he ovat joutuneet viime viikolla odottamaan lentokentällä Amerikkaan pääsyä ja kuinka tulliviranomaiset ovat tentanneet heitä. Europarlamenttaarikko Hannu Takkula valitti Ilta-Sanomissa miten hän ei voi matkustaa määrättyihin maihin, kun hänellä on jonkun arabimaan leima passissa. Norjan entinen pääministeri kertoi jossain järkyttyneenä, kun häntä oli pidetty Amerikan tulliviranomaisten kuulustelussa 45-minuuttia. Onhan tuo tietysti heidän kannaltaan kurjaa, mutta jotain kontrollia pitää olla eikä kenestäkään näe päältä päin onko hän roisto. Siksi pitää tutkia ihmisiä mtarkemmin, koska se luo turvallisuutta.

Olen tehnyt ensimmäisen ulkomaan matkani lentokoneella Italiaan muistaakseni 1982. Sen jälkeen olen matkustani monessa paikassa ja usein sotahistoriaharrastukseni innostamana. Harrastin Israelin ja Lähi-Idän sotaa 1980-luvulla ja matkustin näissä maissa. Silloin, niin kuin nytkin oli itsestään selvää ettei Israelin leima passissa ollut mahdollista päästä moneenkaan arabivaltioon. Itsellenikin se toi harmia sen verran, että piti hankkia aina väliaikainen puhdas passi arabimaita varten. Ilmeisesti systeemi toimii lähes samoin vielä nykyäänkin, koska vihasuhde juutalaisten ja muslimien välillä on syvä. Moniin maihin tarvitaan viisumi ja tuskin nekään tulee ihan äkkiä poistumaan. Amerikan viisumihakemuksessa on sen verran naurettavia kysymyksiä, että sitä puolta voisi kyllä tarkistaa.

Itse olin ensimmäistä kertaa Amerikassa vuonna 2013 Dermalogican maailmankongressissa Los Angelesissa. Heti koneen laskeuduttua ja mennessäni tullijonoon jouduin erityistarkastukseen, joka kesti noin kolmevarttia. Olen matkustanut niin monessa ja hankalassakin paikassa etten siitä mitenkään hermostunut. Minut tavallaan kaapattiin maahantulojonosta ja kuljetetiin ripeää vauhtia tullin toimitiloihin. En ehtinyt Marillekaan sanoa mitään, mutta onneksi hän näki mihin minua vietiin.  Minulle ei annettu enää mahdollisuutta puhua toisille kosmetologielle ja sopia heidän kanssaan missä tavataan. Kohtelu oli koko ajan ystävällistä, huumorintajuista, mutta päättäväistä annettiin ymmärtää, että olen tullivirkailijoiden hallussa ja he määräävät tahdin.

 Ymmärsin heti ensimmäisestä lauseesta, että nyt minua oikeasti kuulustellaan. Mietin kuumeisesti mielessäni mitä tietoja heillä voi minusta olla mikä aiheutti tämän erityistarkastuksen. Kävin mielessäni läpi mitä pahaa olen voinut tehdä jotta jenkit kiinnostuisi minusta. Eikä mitään sellaista tullut mieleeni. En ole elämässäni saanut edes, kuin parit parkkisakot ja ne ovat ainoat rikkeeni. MTietysti muistin heti nuo matkani arabimaihin ja sitten käyn aina usein FBI:n nettisivuilla ja ajattelin jos se kiinnostaa tulliviranomaisia. Päätin etten sano mitään noista Lähi-Idän matkoistani ja mietin myös, että tuskin ne minun henkilötiedoistani löytyy. Silloin ei ollut tietokoneita ja jälkiä matkoista on korkeinaan niiden maiden historiallisissa arkistoissa. Viranomaisia ympärilläni oli useita, yksi oli passini kanssa tietokoneella, kaksi tutki matkalaukkujani ja yksi pääasiassa kuulusteli.

Kaikki tavarani käytiin läpi ja myös ruumassa ollut matkalaukkuni purettiin. Huumekoira nuuski kaiken ja monesta tavarastani otettiin pikatesti huumejäämien takia. Ystävällisesti, mutta napakasti minulta kysyttiin samoja asioita useaan kertaan. Minut yritettiin saada hermostumaan jankkaamisella ja koko tilanteen ajan jouduin seisomaan. Koska olin aivan varma etten ollut tehnyt mitään pahaa en erityisesti hermostunut. Tärkeimmät kysymykset kohdistui siihen mistä olin saanut rahat kongressimatkaan, onko minulla tuttuja Amerikassa ja lähdenkö varmaan takaisin silloin, kuin pitääkin. Rahani laskettiin tarkasti, että varmaan pystyn itseni elättämään matkan aikana. Tenttaamisen lomassa kyseltiin tavaroista joita laukuissani oli ja joka ainoa vaatteen saumakin käytiin läpi etten salakuljettanut mitään. Kaikki purettiin siisteihin pinoihin ja kasoihin ja käytiin metallin paljastimella läpi. Loppujen lopuksi kaikki pakattiin takaisin ja sain lähteä. Kysyin syytä miksi juuri minut tarkastettiin näin ja vastaus oli, että se oli sattuma.

Voin uskoa, että tuo kokemus aremmalla ja vähemmän matkustaneella olisi voinut olla traumatisoiva. Koko kosmetologiporukka oli tyytyväinen, että se osui juuri minuun, joka otin sen vaan yhtenä mielenkiintoisena kokemuksena. En yhtään ihmettele, jos pitkän lennon ja aika eron jälkeen jonkun pinna olisi katkennut täysin, kun joutuu vielä tiukkaan kuulusteluun. Mitään pelättävää näissä ei ole, koska viranomaiset tekee omaa työtään. Silloin, kun omatunto on puhdas on helppo olla kuultavana.

sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Iho ja ilman saasteet

Ilman saasteet ovat vakava ongelma iholle ja ihmisen muulle terveydelle. Tänä talvena on yhtenään uutisoitu Kiinan kaupunkien saastepilvistä ja Euroopankin suurkaupungit kärsivät samasta ongelmasta. Mikäli Donald Trump saa rauhassa huseerata neljä vuotta, niin olemme kohta vieläkin pahemmassa tilanteessa ympäristöongelmien kanssa. Onneksi meillä Suomessa saasteongelmat ovat vielä aika lieviä.

Ilman saasteet vaikuttavat monella tapaa ihoon. Meillä Suomessa pahin ajankohta on keväisin, kun katupöly ja siitepöly hiertää kasvoja. Katupöly aiheuttaa mekaanisen ihon ärsytyksen ja siitepöly lähinnä allergiareaktioita iholla. Mekaaninen ärsytys näkyy kuivuutena, punoituksena ja ihon ohentumisena. Allergiareaktiot ovat taas ihottumaa, punakkuutta, kutinaa ja kirvelyä. Kaikki nämä oireet nopeuttavat ihon vanhenemista ja rypistymistä. Todellisissa suurkaupungeissa esimerkiksi Tokiossa, Shanghaissa ja Los Angelesissa hengityksen kautta verenkiertoon pääsevät erilaiset myrkyt aiheuttavat pintaverisuonten laajentumista eli couperosaa. Hoitamaton couperosa muuttuu helposti ruusufinniksi joka on yleisin ilman saasteiden aiheuttama ihotauti. Lääketiede ei vielä edes tiedä mitä kaikkea eri myrkyt aiheuttavat, kun ne pääsevät elimistöön hengityksen kautta, tai ihon läpi.

Tärkeintä on ennalta ehkäistä saasteiden vaikutukset ettei iholle edes syntyisi ongelmia. Dermalogica on kärkiryhmässä kehittämässä uutta kosmetiikkaa millä pystytään vähentämään ympäristösaasteiden vaikutukset ihoon. Loppuvuodesta myyntiin tullut Phyto Replenish Oil (98€) on ensimmäinen Dermalogican tuote jonka tärkein tehtävä on suojata ihoa ulkoiselta rasitukselta. Aasiassa ja Amerikassa suojaudutaan ilman saasteilta ja meillä Suomessa ensisijaisesti tuulelta, pakkaselta ja kuivalta sisäilmalta. Keväällä kannatttaa muistaa ottaa käyttöön Phyto Replenish Oil, koska silloin meilläkin tarvitaan saastesuojaa.

Toinen uutuus tulee olemaan Daily Superfoliant, joka tulee myyntiin 10.2.-17. Siinä olevat vaikutusaineet poistavat saastejäämiä jotka ovat takertuneet ihon pintaan. Barrier Repair (62€) on ollut myynnissä jo viitisentoistavuotta ja myös se parantaa ihon omaa suojabarrikaadia. Tähän vuoden aikaan Suomessa se suojaa talvisäältä, mutta keväällä se estää katupölyn haittavaikutuksia. On aika järkyttävää, että ihminen joutuu suojautumaan ulkoilmalta ja en usko siihen tulevan muutoksia pitkään aikaan. Ihmiskunnan pitää kyllä viisastua ja lopettaa maapallon saastuttaminen. 

lauantai 4. helmikuuta 2017

Iho ja terveys

Luin taas eräästä naisten lehdestä miten hehkutettiin ravinnon ja hyvän fyysisen kunnon ihovaikutuksia. Annettiin ymmärtää ettei juuri muuta ihonhoitoa tarvita, jos vaan on vitamiinit ja hivenaineet kohdallaan. Minä en voi allekirjoittaa tätä väitettä.

Viime vuosina on useampi pitkäaikainen vakioasiakkaani kuollut syöpään. Useammilla syöpä on löytynyt vasta siinä vaiheessa, kun sille ei enää mitään voida. Jos iho ja fyysinen terveys kulkisi käsi kädessä miksi ihmeessä en huomaa ihosta, että asiakkaani on kuoleman sairas. Joka kerta, kun kuulen yllättävästä kuolemasta mietin miksi en nähnyt asiakkaan ihossa mitään merkkejä sairaudesta. Tunnen hiukan syyllisyyttäkin, että jätinkö jotain huomioimatta. Jälkikäteenkään en löydä mitään asioita mitkä olisivat voineet kertoa syövästä.

Eniten minua on jäänyt vaivaamaan tapaus, joka sattui 3-4 vuotta sitten. Asiakas oli käynyt minulla kasvohoidossa kymmenkuntavuotta puolentoista kuukauden välein. Viimeisellä käyntikerralla hän kertoi hyvän tuulisena nauttineensa kesästä äärettömästi, koska oli juuri keväällä jäänyt eläkkeelle. Muistan selvästi miten sanoin hänelle, että näkee selvästi miten hyvää vapaus oli hänelle tehnyt ja miten hänen olemuksensa ja ihonsa kertoo hyvästä fyysisestä kunnosta. Jälkikäteen hänen tyttärensä kertoi, että noin kuukauden kuluttua kasvohoidosta asiakkaani oli viety sairaalaan kovissa vatsakivuissa. Hänet oli avattu ja todettu, että mitään ei ollut enää tehtävissä. Maksasyöpä oli levinnyt kaikkialle ja hän kuoli muutaman viikon kuluttua. Olisi voinut luulla, että maksasairaus olisi muuttanut ihon väriä keltaiseksi, mutta mitään tällaista en huomannut.

Eräs asiakkaani taas sairasti useita vuosia syöpää joka pysyi kurissa lääkityksellä. Hänellä oli paljon kipuja ja fyysisiä oireita joita lievitettiin lääkkeillä. Hänenkin iho pysyi ihan hyvässä kunnossa kaikki nämä vuodet ihan kuolemaan saakka. Vasta pari kuukautta ennen kuolemaa ulkonäöstä näki, että hän oli sairas, kun lääkitys oli lakannut tehoamasta. Viimeisestä kasvohoidosta kului noin neljäkuukautta, kun hän kuoli. Tunnen suurta surua, kun tuttu ihminen kuolee pääsemättä vanhuuteen. Onneksi on myös paljon asiakkaita, jotka ovat toipuneet sairauksistaan. Suurimmalla osalla sairaudet näkyvät ihossa, mutta on myös näitä tapauksia ettei mitään muutosta näy ihossa. Siksi minua joskus harmittaa, että kauneustoimittajat korostavat aivan liikaa ravinnon ja muun terveyden vaikutusta ihoon. Iho ei todellakaan pysy kunnossa ravinnolla, vaan aina tarvitaan ihon ulkoista hoitoa.

perjantai 3. helmikuuta 2017

Ammattikoulut ovat muutoksessa

Tänään uutisoitiin ammattikoulujen suuresta opetusuudistuksesta. Tarkoitus on viedä suurin osa opetuksesta työpaikoille ja lisätä oppimista käytännön työn kautta. Asia uutisoitiin positiivisena muutoksena, mutta itse kuulin se vaan uutena tapana säästää koulutusmenoissa. Uutisen lopuksi todettiinkin, että ammattikoulujen opettajapaikkoja vähenennetään uudistuksen myötä.

Olen koko työelämäni seurannut oman alani koulutusta hyvinkin tarkkaan. Ensin vuosikausia Suomen Kosmetologien Yhdistyksen hallituksessa ja viimeksi Kauneudenhoitoalojen tutkintotoimikunnassa. Minusta kosmetologien koulutuksen taso on heikentynyt koko ajan ja niin on myös muu ammattikoulujen opetus. Koulussa opettajan läsnäolessa olevaa opetusta on vähennetty vuosi vuodelta ja itseopiskelua vaan lisätään. Ammattikoululaiset ovat yleensä kuusitoistavuotiaita kouluun mennessään ja epäilen heidän kypsyyttään omatoimiseen etäopiskeluun. Itse en olisi sen ikäisenä pystynyt sellaiseen ollenkaan. Nykyiset nuoret ovat huomattavasti fiksumpia, kuin itse olin heidän iässään, mutta eivät hekään pysty pelkästään itse itseään opettamaan ammattiin.

Entistä enemmän ammattiopetus siirtyy yrittäjien vastuulle ja mistä ihmeestä pienyrittäjä repii vielä voimia ja aikaa siihenkin. Meiltä kysytään usein työharjoittelupaikkaa, tai oppisopimuskoulutusta ja olemme Marin kanssa tehneet selkeän päätöksen ettemme ota meille ketään opetettavaa. Tämä voi kuulostaa jyrkältä, mutta tekisin karhun palveluksen opiskelijalle, jos hänelle lupaisin harjoittelupaikan. Olen niin kiinni omassa työssäni etten pysty millään tavalla neuvomaan toista. Ei ole mitään järkeä ottaa harjoittelijaa, jos en ehdi muuta, kuin aamuisin sanoa hei. Meillä on useita päiviä viikossa ettemme Marinkaan kanssa ehdi mitään puhumaan, vaan viestittelemme tärkeät asiat post-in lappusilla. Voin myös suoraan sanoa ettei opettaminen kiinnosta minua millään tapaa ja olen erittäin huono neuvomaan toista ihmistä. Marikaan ei tunne mitään kiinnostusta opettamiseen ja hänen työ määrää en voi missään tapauksessa lisätä. Kirjoitan tästä siksikin, että koen hiukan huonoa omaatuntoa etten osallistu ammattini kehittämiseen. Olen kuitenkin päätynyt siihen, että olen jo oman osani tehnyt ja käyttänyt tähän asti lukemattomia työtunteja kosmetologien luottamustehtävissä. Mari taas on paikannut vuosikausia minun poissaoloani, kun olin aina jossain kokouksessa Helsingissä. Tiedän ettei hän enää halua eikä omalta työltään ehdi siihen revetä.

Minusta on suuri vääryys, jos ammattiopetus heitetään yrittäjille ilman, että he saavat siitä mitään korvausta. Joissain ammateissa voi työharjoittelija tehdä jotain tuottavaakin työtä, mutta harvan opiskelijan kohdalla se onnistuu kauneushoitolassa. Se on suoranaista hyväksi käyttöä, että kosmetologiopiskelija heitetään yritykseen käyttämään meidän aineita, välineitä ja vielä työaikaakin ilman mitään korvausta. Tuossa uutisessa mitä kuuntelin mainittiin juuri tämä säästönä oppilaitoksille ettei heidän tarvitse hankkia työtiloja, tai koneita. Tottakai se on säästö koululle, mutta suuri menoerä yritykselle. Tämä on asia mikä vaatisi perusteellista keskustelua ja suunnittelua ettei Suomen hyvä tasoista koulutusta heitetä menemään. Eniten olen huolissani näistä opiskelijoista joiden ammattitaidosta kukaan ei ota vastuuta, vaan kaikki mitataan rahassa. 

torstai 2. helmikuuta 2017

Minustako kirjabloggaaja?

Ajellessani kotiin päin yksi ilta kuuntelin uutisia missä kerrottiin kirjabloggaajien tärkeydestä ja heidän merkityksestään kirjamarkkinoille. Koin uutisen aika ärsyttäväksi, kun toimittaja kertoi jutusta, kuin suurestakin ihmeestä.

Kirjabloggajia on Suomessa kuulemma noin pari sataa ja toimittajan mielestä se oli huikea määrä. Itse taas ihmettelin, että kuulinko oikein. Netti on täynnä blogeja ja olisin veikannut, että kirjablogejakin olisi ainakin pari tuhatta. En viitsi asiaa itse alkaa tutkimaan joten luotan toimittajan taustatyöhön. Sitten toimittaja hämmästeli, kuinka pahimmat lukutoukat bloggaajista saattavat lukea, jopa sata kirjaa vuodessa. Sitä vasta ihmettelin että, eihän sitä tarvitse olla, kuin ihonhoitobloggaaja, niin kummasti menee sata kirjaa vuodessa.

Taas minuun iski laskemisen tarve ja tilastojen tekemisvimma. Eihän sata kirjaa vuodessa tee, kuin pari kirjaa viikossa. Sen verran vähintään luen tosi kiireenäkin viikkona eihän siihen tarvita, kuin yksi sunnuntaipäivä. Se olisi jo erikoisempaa, jos joku työssä käyvä ihminen lukisi 250 kirjaa vuodessa. Se tietäisi vähintään viittä kirjaa viikossa ja sellaiseen lukutahtiin pystyminen joka viikko olisi jo mainitsemisen arvoista. Toisaalta eihän lukemisessa tavoitella luettujen kirjojen määrää. Sillähän ei ole mitään merkitystä. Ainoastaan se merkitsee mitä iloa, hyötyä tai viihdykettä lukija niistä saa. Aika usein käy niin ettei vaan löydy mitään mieleistä luettavaa ja se on itselleni suorastaan ahdistava tilanne. Olen kerännyt itselleni sellaisen kirjojen vaarmuusvaraston sekä paperikirjoina, että e-kirjoina mistä hädän hetkellä viimeistään löytyy luettavaa. Itselläni kuluu 2-7 kirjaa viikossa riippuen muista tekemisistäni ja työpäivien pituudesta.

Mielenkiinnosta minun piti vielä laskea, kuinka monta kirjajuttua olen tähän blogiin kirjoittanut kuluneen kuuden vuoden aikana. Kokonaismäärä tilastojen mukaan on noin 180 juttua ja se tekee noin kolme juttua kuukaudessa. Silläkin määrällä jo voisi kutsua itseään kirjabloggaajaksi, vähän laiskaksi tosin. Yleensä hyvä tahti bloggaajalle on vähintään 1-2 juttua viikossa. Täytyisiköhän minua  hankkia ansaitsematonta arvon nousua ja kutsua itseäni kirjabloggaajaksi. Heitä kuulemma kutsutaan kustantamoiden vieraiksi ja muihin pippaloihin. Minua ei ole vielä ikinä kutsuttu mihinkään, vaikka bloggaan joka päivä intoa piukassa. No, ehkei juttuni ole tarpeeksi trendikäitä:)

keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Soothing Eye Make-up Remover puhdistaa hellävaraisesti silmänympäryksen

Monet joutuvat käyttämään silmiinsä erilaisia silmätippoja. Toisilla on lääketippoja silmäsairauksiin ja hyvin moni käyttää kostutustippoja erilaisilla koostumuksilla. Nämä rasittavat ohutta ja kuivaa silmänympärysihoa.

Silmänympärysiho on luonnostaan yhden ihosolukerroksen ohuempi, kuin muu kasvojen iho ja se tekee siitä huomattavasti herkemmän. Jo pelkkä silmäaukon venyttely tippoja laitettaessa ohentaa ja rasittaa silmänympärysihoa. Monia lääketippoja käytetään jopa 2-3 tunnin välein ja joka kerta osa tipoista valuu silmän ympäristöön. Sitten, kun nämä valumat kuivuu ne näkyvät ikävinä vaaleina juovina. Lisärasitusta iholle tulee, jos niitä pyyhkii froteepyyhkeeseen, tai karheaan vessapaperiin. Erittäin hyväksi avuksi on osoittautunut Soothing Eye Make-up Remover (118ml 43€) silmämeikin puhdistusgeeli joka on kosteuttava ja rauhoittava.

Soothing Eye Make-up Remover on hyvä silmämeikin poistoaine, mutta sen hoitavat ja kosteuttavat ominaisuudet tekevät siitä hyvän puhdistuksen silmänympärille joka tilanteessa. Silmälääkkeitä käyttävät kertovat, että aamuisin ripsirajat ja silmänympärys on täynnä kuivunutta lääkettä. Se irtoaa helposti, kun kostutettuun vanulappuun laitetaan Eye Make-up Removeria ja pyyhitään sillä silmiä. Kuuma vesi ja voimallinen hankaaminen kasvopaperilla kuivattaa entisestään kuivia silmiä. Huomattavasti parempi vaihtoehto on tämä geeli, joka itsessään myös kosteuttaa ihoa. Jotkut joutuvat puhdistamaan silmänympärystää moneen kertaan päivässä ja silloin kannattaa Eye Make-up Removeria pitää mukana. Hyvä konsti on jo aamulla kostuttaa vanulappuja ja pudottaa niihin pari tippaa Removeria ja laittaa vanut minigrippussiin. Näin ne pysyvät käyttö kelpoisina koko päivän eikä tarvitse kantaa mukana koko Soothing Eye Make-up Removeria.