Kirjoitin viime viikolla osallistuneeni Verkatehtaalla järjestettyyn Retoriikan kesäkouluun. Annoin tapahtuman järjestäjästä väärää tietoa, väitin järjestäjäksi Hämeenlinnan Nuorkauppakamaria. Se ei pidä paikkaansa, vaan tilaisuuden järjestäjä oli Retoriikan kesäkoulu Oy. Tuon firman omistaa kesäkoulun rehtori Antti Mustakallio. Hämeenlinnan Nuorkauppakamari osallistui järjestelyihin yhteistyökumppanin roolissa.
Päivä oli niin loistava, että kiitos ja kunnia pitää mennä oikeaan osoitteeseen. Nyt, kun olen sulattanut tuon koulutuspäivän antia voin sanoa, että se kuuluu koko yrittäjyysurani viiden parhaimman koulutuspäivän joukkoon. Se on aika paljon sanottu, koska yli kolmessakymmenessä vuodessa olen kuluttanut todella monen luentosalin penkkiä. Tuo Retoriikan kesäkoulu osui minulle juuri sopivaan hetkeen, koska siellä puhuttiin paljon sellaisista asioista joita juuri tällä hetkellä mietin. Olen erittäin voimakkaasti kehittämässä yritystäni ja etsimässä uusia tapoja palvella asiakkaitani. En missään tapauksessa halua polkea paikallani, vaan haluan elää tässä hetkessä. Siksi tuollainen energisoiva seminaari oli juuri sitä mitä tarvitsin.
Suurin osa länsimaisista ihmisistä ei tiedä Vietnamista, kuin sodan ja sen tapahtumia ja syitä ei juuri kukaan muista. Tässä lyhet versio Vietnamin sodasta. Vietnam oli 1850-luvulta lähtien Ranskan siirtomaa, niin kuin naapurimaatkin Laos ja Kamputsea. Nämä kolme maata muodosti Ranskan Indokiinan lähes sadanvuoden ajan. Toisessa maailmansodassa Japani miehitti nämä maat ja oli erittäin julma miehittäjä. Toisen maailmansodan loputtua Ranskan tarkoitus oli ottaa siirtomaansa takaisin, mutta Pohjois-Vietnamista lähtöisin oleva Ho Chi Minh oli koonnut taakseen vahvan itsenäisyysliikkeen. Ho Chi Minh oli kommunisti ja kerron myöhemmissä kirjoituksissani hänestä enemmän. Ho Chi Minhin johdolla Vietkong sissit eli vietnamilaiset kommunistit sotivat Ranskaa vastaan. Kansainvälinen yhteisö päätti Geneven sopimuksessa 1954, että Vietnam jaetaan Etelä-ja Pohjois-Vietnamiin. Etelä-Vietnam lupasi järjestää vapaat vaalit, mutta sitä ei tehty. He tiesivät, että kansa olisi suistanut vallasta s...
Kommentit
Lähetä kommentti