keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Yleensä lahjakortti kasvohoitoon ilahduttaa

Aloitin otsikon sanalla yleensä, mutta voi selventää ettei lahjakortin saaja aina ilahdu kasvohoitolahjasta ja ne ovat meille hyvin keljuja tilanteita. Lahjakortit ovat puolivuotta voimassa ja jouluna ostettujen lahjakorttien voimassa olo aika loppuu nyt kesäkuussa. Siksi usein nämä ongelmatapaukset osuu kesäkuuhun joka on muutenkin erittäin kiire kuukausi.

Ennakkoluulo estää ilon

Silloin, kun ihminen loukkaantuu kasvohoitolahjakortista se kääntyy helposti vihaksi meitä kohtaan. Harvoin lahjakortin saaja haukkuu lahjan antajan suoraan, vaan se kaikki kohdistuu meihin keneltä kortti on ostettu. Jos suunnaton mielipaha purkautuu jo puhelimessa olemme jopa maksaneet lahjakortin hinnan ihmiselle, koska emme todellakaan halua vasten tahtoisia asiakkaita. Mikään ei ole niin epämiellyttävää, kun tehdä kasvohoitoa ihmiselle joka sitä ei halua ja meillä olisi jono asiakkaita jotka sen haluavat. Suurin syy tähän negatiiviseen suhtautumiseen on ennakkoluulo ja pelko uutta asiaa kohtaan. Joka vuosi meillä käy muutama asiakas joka yrittää kohteliaasti peittää ettei ikinä olisi halunut tulla kosmetologille. Heidät pystyy vielä hyvällä asiakaspalvelulla ja asiaan paneutumisella saamaan toisiin ajatuksiin ja hoidon jälkeen he ovatkin aivan tyytyväisiä. Mitään vakioasiakkaita heistä ei kuitenkaan tule, koska epäluulot ovat niin syvällä. Kosmetologille on kuitenkin hyvin ikävää  tehdä tavallaan turhaa työtä. 

Meidän työn halventaminen on loukkaavaa

Aika usein pelko kasvohoitoa kohtaan liittyy jotenkin syntiin ja siihen, että itsestään huolehtiminen on väärin ja syntistä. Tämä ajattelu oli hyvin yleistä työelämäni alkuvaiheessa 80-luvulla, kun joidenkin mielestä kauneushoitola oli sama kuin bordelli. Nämä vanhat ajatukset elää yllättävän pitkälle. Vieläkin on kuusikymppisissäkin naisissa niitä jotka pitäävät meikkaamista syntinä eivätkä he ole mitään uskovaisia. Hyvin yleisesti elää vielä luulo, että kosmetologin työ on meikkaamista ja moni ei yhtään tiedä mitä kasvohoito voi olla. Yhtä yleinen käsitys on, että kasvohoito pilaa ihon ja tehdään jotain sellaista mikä aiheuttaa heille ongelmia lopuksi ikää. Nämä botoxjutut ovat myös lyöneet itsensä läpi hämmästyttävän hyvin. Joku luulee, että ensimmäinen asia mitä kosmetologi tekee on iskeä botoxpiikki naamaan ja siinä se kasvohoito. Sen ymmärtäisi helpommin, jos näillä ihmisillä olisi joku huono kokemus kasvohoidosta, mutta yleensä näin ei ole. Jotkut taas ottavat lahjakortin loukkauksena etteivät he kelpaa perheelleen. Lapset voivat ostaa lahjakortin ja äiti loukkaantuu verisesti ettei hänen ulkönäkö ole lapsien mielestä hyvä. 
Näitä ihmisten ajatuksia on vaikea seurata, mutta sen ohjeen annan, että tarkistakaa haluaako lahjansaaja juuri tuon lahjakortin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti