maanantai 12. kesäkuuta 2017

Ärtyneet silmät ja silmäluomet

Lähes varmasti jokainen nainen alkaa kärsimään kuivista ja ärtyneistä silmistä estrogeenin vähentyessä iän myötä. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että kuivat silmät ovat pirullinen kiusa ja se tuo ongelmia myös silmäluomille.

Silmätipat aiheuttaa ongelmia silmäluomille

Silmäongelmat alkoi itselläni jo nelikymppisinä ja eräs Thaimaan matka pahensi ongelmat lääkärin hoitoon saakka. Sen jälkeen olen oppinut kokeilun kautta hoitamaan silmien kuivuutta niin ettei se häiritse muualla kuin lomamatkoilla. Tulin lauantaina Espanjasta ja taas silmät ovat kipeät ja silmäluomet superkuivat. Tuskin on mitään yksittäistä syytä mikä pahentaa silmän ongelmani matkoilla, vaan kyse on monen asian yhteissummasta. Lentokoneen ilmastointi on todella paha, samoin hotellihuoneen ja julkisten tilojen ilmastoinnit ja helteessä valuva hiki menee silmiin ja kirvelee ohuissa silmäluomissa. Silmien hoitaminen silmätipoilla lisää luomien ongelmia, kun nesteet  valuu myös silmien ympärille. Ikääntyessä ihon velttous aiheuttaa poimuja mihin hiki ja silmätipat jää hautumaan ja rikkovat ohutta ihoa. 

Silmäluomia pitää hoitaa jatkuvasti

Helposti ärsyyntyvien silmäluomien perushoito on tärkeää, että iho pysyy vahvana ja ehjänä. Skin Hydrating Booster (99€) on paras tehotippa vähentämään ihon kuivuutta ja se sopii myös silmien ympärille ja sitä kannattaa käyttää aamuin illoin. Intensive Eye Repair (71€) on paras voidevalinta tosi kuiville luomille ja sitä voi käyttää yötä päivää. Lomalla laitan sen päälle vielä Total Eye Caren sk 15 (66€) joka suojaa myös auringolta. Ellei ole silmämeikkiä voi päivän mittaan lisäillä Intensive Eye Repair voidetta. Silmämeikin poistoon herkille silmäluomille on paras Soothing Eye Make-up Remover (45€). Käytän sitä myös päivän mittaan etelässä, kun hiki oikein kirvelee luomia. Kostutan vanulapun veteen ja puserran kuivaksi ja siihen hieron pari tippaa geelimäistä Eye Make-up Removeriä. Pyyhin ja painelen vanulapulla luomia ja se rauhoittaa, viilentää ja kosteuttaa ja sen jälkeen lisään vielä silmänympärysvoidetta.

Kuivien silmien hoito voi turvottaa luomia

Silmien kostutustipat turvottaa aina silmäluomia ja muutenkin silmien jatkuva käsittely saa luomet pullolleen. Dermalogican uusin tulokas Stress Positive Eye Lift (89€) on nyt testattu etelän reissulla ja se on erinomainen turvotuksen poistaja ja rauhoittaja ärtyneelle luomelle. Laitoin sitä iltaisin ennen kuin aloin tekemään meikkiä illallista varten. Joskus jätin sen vaikuttamaan päivätorkkujen eli siestan ajaksi. Omat silmäluomeni oli pahimmillaan iltapäivällä hikoilun ja auringon jälkeen ja Stress Positive Eye Lift oli kuin balmasia haavoille turvonneille ja kirveleville luomille. Stress Positive Eye Liftiä voi käyttää Suomenkin oloissa päivittäin, koska kostutustippojen käyttö tuottaa turvotusta jatkuvasti. Yleensä turvotus on pahin aamulla, koska itselläni ainakin silmien kuivuus on pahin illalla ja silloin tiputtelen tippoja usein. Stress Positive Eye Liftiä voi käyttää, vaikka joka aamu ja sen vaikutusaikahan on vain kolme minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti