keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Ihonhoitotuotteiden valinta on moninainen asia

Välillä lukijat laittavat kommentteja joissa on linkki jonkun verkkokaupan sivuille ja suositus heidän hyväksi kokemasta tuotteesta. En voi julkaista näitä kommentteja, koska en ota vastuuta yhdestäkään tuotteesta jota en itse tunne ja jota en ole kokeillut. Kaupankäynninkään takia en julkaise linkkejä muiden verkkokauppoihin, koska eihän esimerkiksi Marimekko laittaisi linkkiä Pentikin sivuille. Tämä blogi on ammattiosaajan ylläpitämä eikä kauneusblogi jossa bloggaaja kertoo omista kokemuksistaan. Minun antamat ohjeet perustuu tietoon, koulutukseen ja kokemukseen.

Ihonhoitosuosituksissa kannattaa luottaa vaan kosmetologiin

Netti antaa paljon tietoa ihonhoidosta ja kosmetiikasta mikä on hyvä asia. Toisaalta se on huonojuttu, että netissä on niin paljon neuvoja joille ei ole mitään perusteita. Suuren suosion saaneet kauneusbloggaajat kertovat ja suosittelevat tuotetta suurella rintaäänellä ymmärtämättä asiasta sen enempää. He perustavat mielipiteensä siihen miten joku tuote toimii heidän ihollaan eikä heillä ole haisuakaan sen vaikutuksista muille ihoille. Eniten minua ärsyttää se, että he vetoavat tuotteiden incilistaan eli raaka-aineluetteloon ihan kuin se olisi jokin peruste tuotteen käytölle. Incilista kertoo raaka-aineet pitoisuus järjestyksessä, mutta ei sitä miten raaka-aineet toimii yhteen ja missä tarkoituksessa raaka-aineet ovat valittu. Tällaiset blogit ovat hyvin viihdyttäviä, mutta ihon hoitoa ei niihin neuvoihin kannata perustaa.

Hoitotuotteen valintaan vaikuttaa moni asia

Mennään aivan vikaan, jos ihonhoitotuote valitaan pelkän ihotyypin mukaan. Meillä jokaisella on perintötekijöistä johtuen määrätty ihotyyppi koko elämämme, mutta siihen tulee paljon muutoksia iän ja olosuhteiden takia. Kuivaihoinen Los Angelesissa asuva tarvitsee aivan eri ihonhoitotuotteet kuin Rovaniemellä elävä kuivaihoinen. Ihoon vaikuttaa ikä, elinolosuhteet, hormoonitoiminta, stressi ja todella monet muut tekijät. Sama ihminen tarvitsee useampia eri hoitotuotteita yhden vuodenkin aikana riippen noista edellä mainituista asioista. Siksi on aivan turha perustaa hoitotuotteiden valintaa muuhun kuin järkiperusteeseen. Tiedän asiakkaistani, että ihmiset uskovat helposti työkaverin, ystävättären, tai sisarusten ohjeisiin ajattelematta yhtään mihin tietoon he neuvot perustaa. Kannattaa myös muistaa, että oikein valittu hyödyllinen ihonhoitotuote maksaa saman verran kuin väärä tuotekin. Tulee kalliiksi ostaa ihonhoitotuotteet kavereiden suositusten perusteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti