lauantai 24. kesäkuuta 2017

Kosmetiikka kehittyy jatkuvasti

Hämmästelen aina asiakkaita, kun he kertovat etteivät uskalla tulla kosmetologille, koska edellinen kokemus 80-luvulta oli niin huono. Ihmettelen miten he luulevat, että työmme pysyisi samana kymmeniä vuosia. Nyt huomasin itsessäni saman piirteen. Kävin kampaajallani viime viikolla ja hän suositteli minulle kuivapesuaineitta. Ostin sen hyvin epäluuloisena ja kokeiltuani sitä ihmettelin Marille miten hyvä tuote oli, kun edellinen kokemukseni oli kaamea. Sitten vasta tajusin, että kokeilin edellisen kerran kuivapesuainetta kolmekymmentävuotta sitten ja olisihan minun pitänyt ymmärtää niiden hiukan muuttuneen tässä ajassa :)

Kosmetiikka on täysin muuttunut viimeisessä kymmenessä vuodessa

Jos olet käynyt edellisen kerran kasvohoidossa 90-luvulla, niin kokemus ja vaikutus on nykyään täysin erilainen. Tai pitäisi olla, jos kosmetologi on yhtään seurannut aikaansa. Kosmetiikan kemia on  muuttunut aivan täysin omien työvuosieni aikana ja hoitotuotteista on tullut huomattavasti tehokkaampia, mutta turvallisempia. Modernissa kosmetiikassa moni allergeeni on jo osattu poistaa ja herkkyysreaktiot ovat aina vaan harvinaisempia. Dermalogica on tuotekehittelyn kärkinimi ja moni uusi teknologia on heidän patentoimaa. Dermalogica oli ensimmäinen tuotesarja joka kehitti voidepohjan ilman tukkivia mineraalirasvoja eli vaseliineja ja parafiineja. Se on ollut keksintö mikä teki Dermalogicasta ammattikosmetiikan ykkösen. Nykyisiä Dermalogican kevyitä hyvin levittyviä voiteita ei voi edes verrata niihin paksuihin tökötteihin mitä vielä 90-luvulla käytettiin.

Kasvohoito kaunistaa

Ellet todellakaan ole uskaltautunut kasvohoitoon tällä vuosituhannella aikaisempien huonojen kokemuksien takia kehoitan unohtamaan menneet. Moni pelkää vieläkin, että iho revitään ruvelle ja kasvohoidon jälkeen pitää piileksiä neljän seinän sisällä viikon verran. Nämä kokemukset kannattaa kuitata menneen maailman tietämättömyytenä. Nykyisin tieto, kehitys ja koulutus on kosmetologialalla mennyt paljon eteenpäin, niin kuin muissakin ammateissa. Kasvohoidon jälkeen voi mennä suoraan työhön kevyesti meikattuna, jos niin haluaa. Iho on freesi ja hyvän näköinen eikä mitään pidä peitellä. Ei kannata jämähtää yhteen kokemukseen joskus menneisyydessä, vaan pitää ymmärtää, että kaikki kehittyy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti