perjantai 9. kesäkuuta 2017

Kalpeat kanankoivet

Tähän aikaan keväästä käyn aina vähintään pari keskustelua siitä mitä tehdä, kun paljaat sääret hameen kanssa näyttävät broilerin kuolleilta koivilta. Mitään täydellistä ohjetta en pysty antamaan, mutta tässä omia kokemuksiani.

Itseruskettavat tuotteet

Itseruskettavien voiteiden käyttö on makuasia ja riippuu myös siitä miten suuren vaivan viitsii nähdä. Itseruskettavat aineet eivät ole mitenkään vaarallisia, vaikka moni niin pelkää. Oikeastaan itsestäänruskettavat ovat ainoa terveellinen tapa saada muutettua ihon väriä pariksi päiväksi. Itsestäänruskettavat värjäävät ihon pinnalla olevan kuolleen hilseilevän solukerroksen ja siksi väri irtoaa parin kolmen päivän päästä hilseilyn mukana pois. Itse olen käyttänyt itseruskettavia vain kasvojen alueelle, koska en saa koskaan tasaista väriä isolle säärten alueelle. Nyt en ole noin kymmeneenvuoteen käyttänyt niitä säännöllisesti, koska ainoa haitta on niiden kuivattava vaikutus ja sitä oma ihoni ei kestä. Dermalogicalla oli vielä 2000-luvun alussa myynnissä erittäin hyvä itseruskettavavoide, mutta se lopetettiin vähäisen myynnin vuoksi. Sitähän ei myyty oikeastaan kuin Pohjoismaissa, koska muualla aurinkoa saa liikaa muutenkin ja aasialaiset taas vaalentavat ihoaan. 

Suihkurusketus katoaa nopeasti

Viitisenvuotta sitten suihkurusketus oli kovin muodikasta, mutta sekin muoti loppui lyhyeen. Siinä tuo itseruskettava levitettiin ammattimaisesti voimakkaana sprayna joka yleensä levisi tasaisesti. Senkään kesto ei ollut kuin muutamia päiviä ja se alkoi ihon uudistumisen myötä kuoriutua epätasaisesti. Nyt näkee enää harvoilla maahantuojilla myynnissä noita suihkurusketusvälineitäkään. Itse etsin joka kevät ammattituotetukuista jos löytäisin laadukkaan itseruskettavan mikä täyttäisi kriteerimme niin ottaisimme sen myyntiin. Olenkin kerännyt kokoelman tuotteita roskiin heitettäväksi ja riittävän hyvää en ole löytänyt. 
Ison alueen niin kuin säärien hoitaminen itseruskettavalla on aika työlästä, koska sitä pitää lisätä usein ja säärten iho täytyy olla hyvin hoidettu ja kosteutettu. Usein on myös niin, että meillä vanhemmilla naisilla iho on jo niin ohutta ja läpikuultavaa, että verisuonten sinertävyys näkyy ihon läpi. Lopputulos on likaisen kellertäväiho jonka läpi näkyy verisuoniverkosto. Jokaisen täytyy kokeilla ja miettiä itse millainen lopputulos on itseä tyydyttävä. Minä olen päätynyt käyttämään hyvälaatuisia kymmenendenierin sukkahousuja, tai stay-upeja, koska ne siistii iän myötä roikkuvan ihonkin siedettävän näköiseksi. Moni ystäväni kauhistelee miten voin pitää stay-upeja kesähelteellä. Tässä on yksi vanhenemisen tuoma fakta, kun mikään ei enää ole entisellään. Minä olen niin tarkka ulkonäöstäni, että kestän lievän epämukavuuden ennen kuin katselen laihoja kanankoipiani ja joku toinen tekee päinvastaisen valinnan.  Pääasia, että jokainen kokee olevansa sinut ulkonäkönsä kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti