perjantai 15. maaliskuuta 2013

Meikkien maailma on muuttunut

Sain hoitolan sähköpostiin erittäin hyvän kysymyksen, suuret kiitokset siitä. Päätin vastata siihen näin postauksella, koska uskon asian kiinnostavan monia. Kysymys kuului lyhyesti näin: on neuvottu ettei vanhenevalle iholle pidä käyttää helmiäismeikkejä. Miksi sitten uudessa SkinPerfect Primerissä on hilettä, vaikka se kuuluu vanhenevan ihon anti- age tuotteisiin?

Vielä 15-20 vuotta sitten neuvottiin ettei vanhenevalle ja rypistyneelle iholle pidä käyttää helmiäismeikkejä. Silloin neuvo oli ihan järkevä, koska helmiäinen oli täysin erilaista, kuin nykypäivänä. Ihonhoitotuotteiden ja meikkien raaka-aineet ovat käyneet läpi totaalisen mullistuksen viimeisen viidentoistavuoden aikana. Helmiäispigmentti oli 90-luvulla erittäin suuri rakeista ja yleensä jauhettu jostain metallista. Kun sitä oli sekoitettu rasvamaiseen luomiväriin, tai poskipunaan rasva alkoi pikkuhiljaa sulaa iholla ja helmiäinen liikkui pehmeässä rasvassa. Helmiäinen alkoi päivänmittaan kasaantua juonteisiin ja näin korosti, vain rypistymistä.

Nykyään helmiäistä on erittäin monenlaatuista. Helmiäispigmentti on nykyisin korkeintaan sadasosa molekyylikooltaan verrattuna entiseen. Helmiäinen tehdään nykyään mineraaleista ja se on hyvin ihoystävällistä. Enää helmiäinen kasaannu iholla, vaan pysyy päivän mittaan ihan tasaisena. Ei ole enää mitään syytä välttää helmiäismeikkejä, vaikka olisikin jo ikää. Päinvastoin, ne yleensä näyttävät pehmeämmiltä, kuin mattapintaiset meikit.

Kysymys koski SkinPerfect Primeriä ( 22ml, 77€)ja siinä ei ole helmiäistä, tai hilettä ollenkaan. Kyse on valoa taittavasta äärimmäisen pieni molekyylisestä helmijauheesta. Valontaittavuus saa aikaan sen, että iho näyttää heleämmältä ja sileämmältä. Se tasoittaa ryppyjä, ei missään tapauksessa korosta niitä. Sillä pyritään matkimaan nuoren ihon läpikuultavuutta. Nuori iho näyttää heleältä ja läpikuultavalta, koska  siinä on kosteutta täynnä olevia nuoria, terveitä soluja pinnassa. Yli kolmekymppisellä ihosolun nestemäärä on jo vähäisempi ja solu on kuiva ja litteä. Näin ikääntyneen ihmisen iho näyttää sameammalta.

Jos SkinPerfect Primeriä levittää pelkästään käden selkään ja katsoo sitä voimakkaassa valossa se saattaa vaikuttaa helmiäiseltä. Kasvojen iholle levitettynä vaikutus on aivan toinen ja iho näyttää erittäin hyvältä. Voin siis vakuuttaa, että SkinPerfect Primer on aivan loistava tuote myös hyvin ryppyiselle iholle. Itse olen siihen aivan ihastunut enkä enää halua tehdä meikkiä ilman sitä. Muutenkin, voin sanoa olevani aivan hurmaantunut siitä suuresta muutoksesta mitä kosmetiikkamaailmassa on tapahtunut minun työvuosieni aikana. Olemme nykyään valovuosien päässä niistä meikeistä mitä käytin kahdeksankymmentäluvulla. Varsinkin tämän Primerin kaltaista tuotetta ei ole koskaan ennen ollut olemassa. Kyse hoitoaineen ja meikin yhdistelmästä, joka toimii kaikkien iholla.

On todella kiva saada kysymyksiä. Laittakaa niitä joko sähköpostiin, tai tänne blogiin. Teen mielelläni vastauksen tänne blogiin, koska silloin siitä hyötyy moni muukin. Kysymys mikä tulee yhden mieleen pohdituttaa aivan taatusti tuhansia muita.

4 kommenttia:

  1. Anonyymi13:16

    Kiitos taas erittäin asiantuntevasta ja perusteellisesta selvityksestä. Itsekin olen ollut jo pitään sitä mieltä, että hiukan helmiäistä sisältävät meikit näyttävät paremmilta jo vanhemmallakin iholle.
    Varsinkin tuo Primer on ihan superhyvä keksintö. Minäkään en olisi enää sitä ilman.

    Kisse

    VastaaPoista
  2. Anonyymi20:28

    SkinPerfect Primer oli ensimmäinen tuote minkä Dermalogicalta ostin ja se kyllä vakuutti minut. Sen parempaa ainetta ei olekaan. Nykyään käytän sitä päivämeikkinä ja, vain iltaisin laitan meikkivoidetta. Meikkivoiteeni ei ole Inkerin sarjoista, mutta näköjään Primer toimii hyvin senkin kanssa.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi22:34

    Voiko 24- vuotias tyttäreni käyttää tätä SkinPerfect Primeriä? Olimme mieheni kannsa Kanarialla äskettäin ja siellä oli sen verran aurinkoa, että mieheni kasvot paloivat. Pakotin seuraavana päivänä häntä laittamaan tuota Primeriä ja sepäs olikin hyvä juttu. Punoittelu laski päivän mittaan eikä yhtään tullut lisäpalamista. Mieheni itsekin ihmetteli miten hyvältä iho näytti ja tuntui.
    Kotiin tullessa hänellä oli parhaimman näköinen rusketus, kuin koskaan ennen. Nyt hän itse sanoi, että seuraavalla etelän reissulla on tämä tuote pakko ottaa mukaan.

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva kuulla mitä olette pitäneet Primeristä ihan käytännössä. Sitä voi aivan hyvinkäyttää myös nuoret ihmiset ei ole kyse mistään elvytystuotteesta. Miehille SkinPerfect Primer on myös tosi hyvä. Olen hyvin monelta asiakkaaltani kuullut miesten hyviä kokemuksia. Moni mies ei suostu käyttämään aurinkosuojaa, kun pitää niitä liian rasvaisina. Primer imeytyy heti eikä tunnu iholla ollenkaan ja silti suoja on tehokas 30.

    Inkeri

    VastaaPoista