maanantai 11. maaliskuuta 2013

Sotkuiset sudit siisteiksi!

Viime viikkoisella Barcelonan vierailulla kävimme yhtenä iltapäivänä Hardrock Cafessa syömässä ja menin siellä naisten huoneeseen. Siellähän oli jonoa, niin kuin aina naisten vessassa ja minulla oli hyvää aikaa tarkkailla muita naisia.

Peilien ääressä oli neljän noin kolmikymppisen espanjattarien joukko. He olivat ilmeisen varakkaita ja erittäin tyylikkäitä ja hyvin pukeutuneita. Siinä peilien edessä he tempaisivat merkkikäsilaukuistaan isot meikkipussit ja alkoivat korjailla meikkiään. Ihmettelin jo sitä, että he olivat kanniskelleet mukanaan kaupungilla koko meikkivalikoimaa. Yleensä meikki tehdään aamulla kunnolla ja mukana pidetään, vain huulipunaa ja huulirajausta, tai mahdollisesti puuteria kuka sitä käyttää. Katselin kauhulla, kun he jokainen levittelivät jotain meikkipuuterin tapaista, niin likaisella meikkisienellä ettei sitä oltu ikinä pesty. Yhdellä oli jopa, vaan pieni pumpuli nykerö millä hän lääpiskeli puuteria ja se oli ihan pelkkä ruskea kasa. Joku heistä käytti ilmeisesti aurinkopuuteria ja sen sivellin oli ihan harallaan ja harmaana paakkuisesta puuterista.

Olin kyllä aika ihmeissäni, että miten niin tyylikkäät naiset pitivät meikkipussissaan sellaisia bakteeripesiä. Peseehän nainen alusvaatteensakin ja itsensä päivittäin, mutta kuinka monella on meikkisudeissa kuukausien töhnät. Kyllä meikkisienet ja siveltimet pitäisi ainakin viikottain pestä. Rasvaisella iholla sudit likaantuvat nopeammin, kun niihin imeytyy myös ihon omaa talia. Mikään meikki ei levity kunnolla likaisella sudilla, tai meikkisienellä. Esimerkiksi Youngbloodin jauhemainen mineraalimeikki ei itsessään rasvoita sivellintä, mutta jos iho on rasvainen sen tali tarrautuu siveltimeen. Youngbloodin Kabukisivellin on helpoin pestä shampoolla, tai Special Cleansing Gel puhdistusgeelillä. Fairy on myös ihan toimiva peruspesuaine, mutta Youngbloodin aidot sudit voivat paremmin, jos niihin käytetään miedompaa pesuainetta.

Säännöllinen pesu pätee myös silmienrajaussiveltimiin ja huulipunasiveltimiin. Esimerkiksi silmätulehdus, tai huuliherpes saattaa hyvinkin levitä huonosti puhdistettujen siveltimien kautta. Me käytämme hoitolassa mietoa Amiseptliuosta siveltimien desinfiointiin. Sitä voi käyttää kotonakin, jos on ollut herpes, tai muu leviävä pöpö. Amiseptiä saa apteekista ja sitä voi laimentaa pelkällä vedellä. Jo 10 minuutin liotus riittää ja sitten suti huuhdellaan lämpimällä vedellä.

6 kommenttia:

  1. Anonyymi16:51

    Käykö siveltimien pesuun mikä tahansa shampoo, vai pitääkö se olla Dermalogican shampoo?
    Olen joskus pessyt meikkisieniä pesukoneessa pesupussissa ja ihan hyvä tulos tuli. Voi tietysti olla, että se on aika kuluttavaa pesua.

    VastaaPoista
  2. Tietysti Dermalogican shampoo olisi paras, mutta kyllä muutkin käy siveltimien pesuun. Tuo pesukoneessa pesu on ihan hyvä idea, mutta toki se kuluttaa enemmän, kuin käsin pesu.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Anonyymi21:37

    Hei!
    Pystyykö mitenkään ripsiväriharjaa desinfioimaan? Minulla oli paha silmätulehdus ja käytin aluksi sen aikana ripsiväriä, kun en tiennyt mistä oli kyse. Nyt en uskalla käyttää sitä ripsiväriä, kun pelkään, että tulehdus tarttuu harjasta uudestaan. En haluaisi heittää poiskaan melko uutta ripsiväriä, joten voiko sille tehdä enää mitään?
    Tessa-91

    VastaaPoista
  4. Nyt on pakko sanoa, että ainoa keino on vain heittää ripsiväri pois. Kaikki pöpöt ovat siirtyneet harjan mukana, jo koko ripsiväriin ja sieltä se voi todella helposti iskeä uudestaan silmiin.
    Nämä silmätulehdukset ovat tosi keljuja ja kannattaa jättää ripsivärin käyttö heti pois, kun vähäkin huomaa oireita.

    Inkeri

    VastaaPoista
  5. Ripsivärihän on oikea pöpöpesäke, siksihän se kuuluisikin vaihtaa 3kk välein. Ja jos silmätulehduksen saa, niin roskiin kaikki ripsarit! Ja silmämeikkiin käytetyt siveltimet täytyy myäs silloin ehdottomasti pestä ja desinfioida. Tavallinen silmätulehdus voi nimittäin levitä syvemmälle silmään eikä se ole mikään leikin paikka.

    Itse olen käyttänyt marseilles-tyyppistä saippuaa tai mietoa suihkugeeliä siveltimien pesuun. Minusta Dermalogican pesunesteet ovat liian arvokkaita siveltimien pyykkäämiseen. Erilaisilla ammattilaismeikkisarjoilla on myös siveltimien desinfiointisuihkeita joilla voi hieman pidentää pesuväliä.

    VastaaPoista
  6. Tuo Marseille saippua onkin varmaan ihan hyvä idea. Itse en ole sitä kokeillut, mutta uskon sen toimivan.
    Silloin, jos sudit on keinokuitua ne eivät kärsi voimakkaistakaan pesuaineista. Oikeaa karvaa olevat siveltimet on verrattavissa turkkiin. Kyllähän turkiskin vettä kestää, mutta liian voimakas pesuaine tuhoaa sitä. Luonnonkarva siveltimet ovat myös sen verran arvokkaita, että ne kannattaa huoltaa hyvin. Youngbloodin kaikki sudit ovat luonnonkarvaa, yleensä vuohen karvaa. Kaikkien meikkien levittämisessä luonnonkarva sivellin on tuplasti parempi, kuin synteettinen.

    Inkeri

    VastaaPoista