perjantai 21. huhtikuuta 2023

Rasvaluomien jäädytys eli kryohoito

Nyt olen perehtynyt ja harjoitellut kryohoitoa, jolla voidaan poistaa varsiluomia eli fibroomia ja rasvaluomia (keratosis seborrhoica). Olen erittäin innostunut menetelmästä, koska nyt voin auttaa monia asiakkaitani.



Kryohoito on vanha menetelmä

Kysymys ei ole mistään uudesta hoitotavasta, vaan lähes kolmekymmentä vuotta käytössä olleesta menetelmästä, mutta minulla se on uusi. Jäädyttämistä on lääketieteessä käytetty jo viisikymmentä vuotta ja kosmetologien käyttöön se tuli 90-luvulla. 
Lääketieteessä käytetään -110-200 asteista hiilihappolunta tai nestemäistä typpeä ja kosmetologi käyttää -80 asteista nestemäistä typpeä ja typpioksidia. Ihotautilääkärit hoitavat jäädyttämällä aurinkokeratoosia ja ihosyövän esiasteita. Kosmetologi hoitaa terveen ihosolukon muodostamia varsi- ja rasvaluomia.
Olen yli neljäkymmentä vuotta käsitellyt ihmisen ihoa ja katson jokaista hoitoa aloittaessani onko iho terve vai olisiko jossain kohtaa solumuutoksia. Luotan itseeni täysin, että erotan hyvin ne luomet, mitä voin hoitaa ja ne, mistä ohjaan asiakkaan lääkärille. Teenhän sitä jatkuvasti muutenkin, koska ohjaan aina asiakkaan lääkäriin, jos minulla on pienikin epäilys solumuutoksesta. 
Vaihdevuosien alkaessa ja estrogeenin vähentyessä iholle muodostuu fibroomia ja rasvaluomia, jotka voivat olla ikävän näköisiä. Yleensä ne syntyvät kaulalle, dekolteelle, kainaloihin ja rintojen alle. Eniten niitä muodostuu alueille, jotka ovat olleet alttiina auringolle. Niitä ei voi mitenkään ennaltaehkäistä, vaan tämä poistaminen on ainoa vaihtoehto. Jos niitä näyttää ihotautilääkärille, hän poistaa ne tällä samalla kryolaitteella kuin nyt minäkin. Hinnat ovat kyllä hiukan eri luokkaa ja minun työni on huomattavasti edullisempaa.


Näin tehdään kryohoito

En mitenkään mainosta tätä kryohoitoa, vaan lähinnä olen ottanut sen palveluna vakioasiakkaille. Tietenkään en ketään käännytä poiskaan, vaan hoidan mahdollisuuksieni mukaan kaikkia. Etenen aika matalalla profiililla, koska ajanvaraukseni on jo nyt aika täynnä. 
Hoito on hyvin nopea ja yhteen fibroomaan menee pari minuuttia. Tuohon fibroomaan suihkutetaan täsmähoitona pari sekunttia nestemäistä typpeä ja tämä suihkautus uusitaan kolme kertaa tuon parin minuutin aikana. Kasvohoidon yhteydessäkin ehtii ottamaan muutaman, jotka ovat muualla kuin kasvohoitoalueella. 
Tämän jäädyttämisen jälkeen fibrooma kuivuu pois 1-3 viikon aikana. Tulos hoidosta nähdään vasta muutaman viikon kuluttua ja ellei yksi kerta ole tuottanut tulosta, kryohoito uusitaan. On mahdotonta sanoa etukäteen, miten pitkään fibrooman kuivuminen kenelläkin kestää ja kaikkiin fibroomiin se ei välttämättä tehoa. Kuitenkin noin 90% fibroomista saadaan poistettua kryomenetelmällä. 
Hyvin usein fibroomia on esimerkiksi kaulan alueella kymmeniä ja niin montaa ei poisteta kasvohoidon yhteydessä, vaan siihen varataan oma hoitoaika. Uskoisin, että puoli tuntia on sopiva aika, minkä pystyn pitämään käteni vakaana. Siinä ajassa ehtii jäädyttämään noin 20-40 fibroomaa niiden koosta riippuen. 
Aikaa hoitoon ei siis mene kauaa, mutta hinta muodostuu tuosta typpioksidiampullista, joka on hyvin kallis ja tietysti itse kryolaite on iso investointi. Ihan tarkkaa hintaa en ole vielä laskenut, mutta yksittäisen fibrooman hoitaminen kasvohoidon yhteydessä maksaa noin 15-20€ ja puolen tunnin hoito, jossa poistetaan lukuisia on noin 150-200€. 
Kryohoito ei juurikaan tunnu miltään, koska hoitoalue on pieni ja typen vaikutus nopea. Joten kipua ei tarvitse pelätä. Tulehdusvaara on olematon, koska jäätyminen itsessään tappaa bakteerit tehokkaasti. Mitään verenvuotoa ei tule, koska fibroomissa on verisuonia olemattoman vähän. 
Jäädytysjälki on punainen ja näyttää hyttysen pistolta ja se saattaa kutista siinä vaiheessa, kun fibrooma on putoamassa pois eli noin viikon kuluttua hoidosta. Jälkeä ei saa missään tapauksessa raapia, mutta kaikki tavallinen pesu ja suihkutus käy hyvin. Mitään jälkihoitoa ei kotona tarvitse tehdä, vaan päivien kuluessa iho hoitaa tehtävän itse. 




⭐️ Muista osallistua Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on tällä kertaa iS Clinicalin Extreme Protect SK30 päivävoide & LIProtect SK35 huulivoide (arvo 121€) ja aikaa osallistua 1.5.-23 asti.




Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti