maanantai 16. huhtikuuta 2012

Ilmanlaatu on erittäin huonoa

Näin keväällä, kun kuuntelen työhön ajaessani uutisia, niin korvaan aina särähtää, kun sanotaan Hämeenlinnassakin olevan erittäin huono ilmanlaatu. Jotenkin sitä mieltää ettei meidän pienessä maalaiskaupungissa voi ilma mennä niin huonoksi. Ilmanlaatu ongelmat kuuluu Aasiaan ja New Yorkin suurkaupunkiin.

Tuo uutinen on kuitenkin otettava vakavasti ja ihmiset kenellä on hengitystiesairaus kokevat sen todella karvaasti.  Iho on hengityksen jälkeen pahin reagoija huonoon ilmanlaatuun. Paljolti ilman huononeminen johtuu runsaasta katupölystä ja alkavasta siitepölykaudesta. Katupölyä ei juurikaan ole vielä ehditty harjata pois ja juuri tuo harjausvaihe nostaakin sen pahiten ilmaan. Varsinkin tuulisena päivänä, jos kävelee puolisen tuntia keskikaupunkialueella iho saa rankan hiekkapuhalluksen. Katupöly on todella vahingoittavaa, koska se hioo ihoa ja samalla ärsyttää ja saattaa tulehduttaakin. Ihmiset kenellä on allergioita, varsinkin nikkeliallergiaa saattavat reagoida tosi voimakkaasti katupölyyn koska siinä on pakokaasujen jäänteitä ja raskasmetalleita. Myös katupölyn hiertävä vaikutus saa siitepölyt imeytymään ihoon ja se aiheuttaa allergiaihottumia.

Henkilöt joilla on todella voimakkaita ihoreaktioita voisivat yrittää pysytellä mahdollisimman paljon pois ulkoilmasta. Muut voivat suojautua kosmetiikalla ja meikkivoide on paras mahdollinen suoja. Youngbloodin jauhemainen meikki suojaa eniten j a kerrosta voi vielä lisätä, jos lähtee ulkoilemaan. Siinähän on myös aurinkosuoja 20 eli se on ihanteellinen tähän vuoden aikaan. Toinen meidän suosikki meikki on värillinen päivävoide Sheer Tint, mutta se on sen verran ohut, että sen suojavaikutus pölyä vastaan ei ole paras mahdollinen. Sen alle kannattaa laittaa joko Barrier Repair ( 40ml 62€) tai Youngbloodin meikinpohjustustuote Mineral Primer ( 50ml 73 €). Ne ketkä ei käytä ollenkaan meikkiä voivat suojautua Barrier Repairilla.

Hiekan hiova vaikutus irroittaa myös kosteutta iholta joten kosteuvoidetta kannattaa laittaa enemmän, kuin muulloin. Ennen ulos lähtöä voisi kosteuvoidetta laitta useamman kerroksen ellei Barrier Repairia ole käytössä.

1 kommentti:

  1. Anonyymi21:52

    Kiitos näistä hyvistä vinkeistäsi tässä blogissakin.
    Kävin viime keväänä ekan kerran asiakkaanasi nimenomaan katupölyn ärsyttämän ihon takia. Poistit ongelmani kerta heitolla mitä en voinut todeksi uskoa. Yksi hoito ja muutama rasva kotiin ja parissa viikossa näytin ihan toisenlaiselta. En ikinä unohda sitä iloa, kun kutina ja kirvely loppuu.
    Nyt en hoidoistasi luovu ja tuo Barrier repair aine on aina mukanani. Suoraan sanoen ensin pidin sitä ihme limana, mutta niin silkkiseksi se naaman tekee, että siitä en luopuisi.

    Minna

    VastaaPoista