maanantai 30. huhtikuuta 2012

Kehu nainen päivässä

Olette varmaan huomannut, että tunnen suurta huolta siitä kun monella ihmisella on niin huono käsitys omasta ulkonäöstään aivan turhaan. Kun maailman meno on muuttunut entistä ulkonäkökeskeisemmäksi, niin tuo käsitys itsestään on korostunut entisestään. Ymmärrän tietysti, että todella harva suomalainen jolla on terve persoona hehkuttaa oman ulkonäkönsä erinomaisuutta. Narsistinen persoona ainoastaan pitää itseään ylivoimaisen kauniina. Tärkeintä olisi se, että hyväksyisimme itsemme sellaisena, kun olemme emmekä ihan ylettömästi löytäisi virheitä ulkonäöstämme.

Yleensä tuo huono käsitys omasta ulkonäöstä on lähtöisin läheisistämme. Lähes aina, kun asiasta puhun asiakkaiden kanssa juttu on lähtenyt siitä, että omat vanhemmat, tai sisarukset ovat läväyttäneet jotain ilkeää asiakkaan nuoruudessa. Hyvin monessa perheessä on ilmeisesti, niin että yksi sisar on nostettu perheen kaunottareksi ja muita vähätellään. Valitettavasti huomaan tämän jonkun äidin puheissakin, kun hän kertoo 30-40-vuotiaista tyttäristään. Joku on aina automaattisesti kaunis äidin silmissä, joku toinen ei. Asiaa, kun olen miettinyt, niin tuo kaunotar on aina se, joka eniten muistuttaa sanojaa itseään. Toisaalta se ei tarkoita sitä, että äiti pitäisi itseään kaunottarena, vaan se käsitys johtuu jostain muusta.

Ihminen muistaa, kuitenkin koko loppuikänsä, jos äiti tai sisar on sanonut jotain ilkeää ulkonäöstä. Usein kuitenkin on kysymys siitä, että me suomalaiset emme koskaan voi kehua omaamme. Lapset ylpistyy, kun niitä kehutaan. Me jokainen muistamme näitä juttuja omasta lapsuudestamme, kun olemme pahoittaneet mielemme vanhempien sanomista. Oma äitini oli varmaan jotenkin ylpeä minusta, kun harrastin jo teini-ikäisenä sotahistoriaa ja luin kirjoja joita ei sen ikäiset yleensä lukeneet. Hän kertoi aina kaikille joka viitsi kuunnella, että meidän Inkeri on ihan pöljä ja kyvytön töppö, kun lukee pelkkää historiaa. Nyt vasta ymmärrän, että hän halusi kertoa minusta tutuilleen, mutta ei voinut sanoa sitä kehuen.

Me emme kuitenkaan enää voi muuttaa sitä mitä meille on aikanaan tapahtunut, sen kanssa on vaan elettävä. Se me voidaan muuttaa, että emme ikinä sano kenellekkään itse sellaisia sanoja. Koska viimeksi olet sanonut jotain positiivista kanssaihmistesi ulkonäöstä. Kokeile näin Vapun kunniaksi, jos sanoisit jollekin miten hyvältä ja kauniilta hän näyttää.

Hyvää Vappua!

P.S Muistathan tarjouksen verkkokaupassa. Kun ostat yli 100€ edestä normaalihintaisia tuotteita, saat niistä 20% alennuksen, kun kirjoitat alennuskoodi kohtaan Blogitarjous. Kone laskee sinulle sitten alennetun hinnan. Tarjous voimassa 2.5-12 saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti