perjantai 18. helmikuuta 2011

Äitiriski eliminoitava!

Yrittäjänaisten Keskusliitto järjestää mielenosoituksen eduskuntatalolle 10.3. Vihdoinkin on otettu kovat aseet esiin. Olen itse ollut 12v. Keskusliiton hallituksessa, ja ehdotin useaan kertaan mielenosoitusta asian puolesta, kun ei kerran järkipuhe ole tehonnut. Nyt ilman muuta olen lähdössä mielen ilmaisuun mukaan, koska pelkään tosissaan, että 20vuoden kuluttua huomataan naisten syrjäytyneen työmarkkinoilta.

Olen myös omassa yrityksessäni saanut karvaasti kokea mitä äitiys maksaa äidin työnantajalle. Ennen kaikkea protestoin siksi, että lapsi on ihana asia, ja tuntuu tosi pahalta, että työntekijäni joutuu kertomaan sen minulle anteeksi pyydellen. Tilanne on muutenkin aivan kieroutunut, miten nykypäivän demokratiassa voidaan kulut jakaa näin epäoikeuden mukaisesti.

Kannatan "Ruotsin mallia" niinkuin Keskusliittokin ehdottaa. Siinä äitiyden kulut jaetaan niin, että sekä työntekijä, että kaikki työnantajat maksaa pienen osan. Samalla tavalla kuin esimerkiksi työttömyysturva meillä kerätään.

Nyt kaikki naiset barrikadeille! Tämä koskee kaikkia naisia, ei vaan yrittäjiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti