sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Maksupäätekone aiheuttaa vanhenemista ja harmaantumista

Kyllä, luit aivan oikein. Meillä on Marin kanssa aivan konkreettinen kokemus, että koneella voi olla vanhentava vaikutus.

Meillä on useamman kuukauden ollut ongelmia maksupäätelaitteiden kanssa. Nykyäänhän lähes kaikki asiakkaat maksavat kortilla, mikä onkin yleensä ihan kätevä, ja yrittäjälle halvin ratkaisu. Maksupäätelaitteet ja menetelmät muuttuu kuitenkin niin tiuhaan tahtiin, että yksi kone on käyttökelpoinen vaan muutaman vuoden. Niin kävi nytkin. Jouduimme hankkimaan uuden koneen, koska puhelinlinjoja pitkin toimivat koneet jäi käytöstä pois vuoden vaihteessa.

Halusin langattoman koneen, jota voin käyttää missä hyvänsä. Se kuulosti niin kätevältä, että koneen voi ottaa mukaan, vaikka luentotilaisuuksini. Käteväähän se ei todellakaan ollut. Ensinnäkin laitteiden toimitus venyi monta kuukautta, koska kuulemma kaikki haluavat uuden koneen. Syyskuussa tilattu kone tuli meille juuri ennen joulua, pahimpaan ruuhka aikaan. Sitten osoittautui, että kone toimii vaan kun sitä huvittaa. Yli puolet korteista se hylkäsi, koska ei saanut yhteyttä palvelukeskukseen. Hylkääminen oli täysin mielivaltaista, onneksi soiton pystyy ohittamaan tekemällä manuaalisen tapahtuman. Soitin joka päivä palvelun myyjän neuvontapalveluun, ja puhelu maksoi 1,25€/min, ja maksu meni myös jonotusajalta. Sitten keskustelin näiden neuvonnan poikien kanssa vartin verran, ja kävin läpi toimintoja aina uskossa, että nyt se toimii. Mutta kun ei vaan toiminut!

Parin viikon sotkujen jälkeen soitin paikalliseen yritykseen, Hämeenlinnan kassa-ja toimistopalveluun. Sieltä sain avun heti, ja asiantuntijan paikan päälle. Ongelma oli aivan selvä, hoitolani on katvealueella, ja maksupääte ei saanut yhteyttä Soneran linkkiin kuin silloin tällöin. Sinänsä aivan uskomaton juttu, että keskellä Hämeenlinnan pääkatua on niin paha katvealue ettei langaton maksupääte toimi. Näin se vaan on. Nyt tilasin uuden koneen tästä Hämeenlinnalaisesta yrityksestä, ja he lupasivat, että saan aivan varmasti toimivan maksupäätteen , heidän velvollisuutensa on löytää linkki joka toimii.

Kuitenkin tämä maksupäätekoneen kanssa puljaaminen on vanhentanut minua ja Maria varmaan 10vuotta, ja kohta täytyy ottaa lisää väriä hiuksiin, ettei harmaantuminen näy. Kokemus oli niin rasittava ja stressaava, että saan ihottumaan, jos joku puhuukin maksupäätteistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti