perjantai 11. helmikuuta 2011

Etelän aurinkolomat talvella ja ihonhoito

Monet asiakkaani suuntaa talvilomansa aikana johonkin lämpimään rantaloma kohteeseen. Sehän on aivan ihanaa, päästä vähän katkolle meidän kylmästä ja pimeästä talvesta. Ihonhoidolta se kuitenkin vaatii paljon enemmän, kuin lomailu kotona.

Kun kylmästä, pakkasilmastosta iho joutuu yllättäen polttavaan aurinkoon, on se todella raaka kokemus iholle. Jos iho ei ole alunperin hyvässä kunnossa, se ei kestä tätä muutosta, vaan reagoi punoittamalla, hilseilyllä ja kirvelyllä. Myös iho palaa todella nopeasti, koska siinä ei ole mitään suojaa UV-säteilyä vastaan, koska Suomen kesästä on jo monta kuukautta. Parasta on tehtä kasvohoito noin viikkoa ennen matkaa, ja samoin noin viikon sisällä tultua takaisin Suomeen.

Hoitotuotteeissa pitää ehdottomasti muistaa hyvä aurinkosuoja, ja rauhoittavaa kosteutta yöksi. Nyt uutena tuotteena tullut Ultra calming Masque ( 75 ml 65 €) on erinomainen rauhoittava naamio aurinkolomalle. Naamio levitetään puhtaalle iholle, ja se saa vaikuttaa koko yön.

Aurinkolomassa on kuitenkin paljon hyviä puolia, kun iho hoidetaan hyvin, auringon valo, ja kostea merisää on eriomainen apu kuivalle ja atooppiselle iholle. Psoriaatikot ja atoopikot saavat niin suuren hyödyn talvisesta aurinkolomasta, että se on ehdottomasti terveyden hoitoa. On myös huomioitava, että mielenterveyden kannalta aurinkovalo on ihanteellista hoitoa, ja kun mieli voi hyvin, ihokin on kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti