keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Mielenosoitus eläinkokeista

Nyt kun kirjoittin noista eläinkokeista eilen, niin tuli mieleeni tapahtuma 80-luvulta. Meillä oli Helsingissä sen aikaisessa Hesperia hotellissa kosmetologien luentopäivät. Näitä luentopäiviähän meidän valtakunnallinen yhdistys Suomen kosmetologien yhdistys eli SKY järjestää yleensä kaksi kertaa vuodessa. Ne on yleensä järjestetty viikonloppuisin lauantaina ja sunnuntaina.

Lauantai iltapäivänä joku hotellin henkilökunnasta tuli sanomaan, että hotellin pihassa on mielenosoitusporukka ja kohdistuu kosmetologeihin. Olimme aivan ihmeissämme ja menimme ulos katsomaan. Pihassa oli noin kymmenen hengen porukka joka vaati meitä lopettamaan työmme ja sulkemaan kauneushoitolamme eläinsuojelun nimissä. Puheenjohtajamme yritti selittää ettei kosmetologit tee eläinkokeita, mutta he olivat aivan kuin hurmoksessa eivätkä suostuneet kuuntelemaan. Siihen aikaan eläinkokeet olivat huomattavasti yleisempiä kuin nykypäivänä, mutta valistuneet kosmetologit olivat jo valinneet itselleen sarjoja joissa ei eläinkokeita käytetty. Kosmetologit siis oli edelläkävijöitä, että eläinkokeeton kosmetiikka rantautui Suomeen. Kuitenkin asia oli ja on niin tunteita herättävä, että totuutta ei aina haluta tai jakseta etsiä.

Itse ajattelin tästä mielenosoituksesta, että ne ihmiset oli johdettu harhaan, he olivat aivan väärässä paikassa osoittamassa mieltään. Jos se energia olisi käytetty johonkin tiedottamiseen eläinsuojelusta niin se olisi ollut paljon hyödyllisempää. Minä olen aina kannattanut eläinsuojelutyötä ja olen sen verran kettutyttö etten halua käyttää aitoja turkiksia.

1 kommentti:

  1. Anonyymi11:42

    Niin, siis Dermalogicaa et löydä Animalian listalta? Mikä on se tuotesarja mitä esim. te käytätte, mikä eläinkokeettoman listalta löytyy?

    Hiukan väärää johdatusta, mainontaa kun lähtee etsimään kosmetologia, joka tukee eläinkokeetonta kosmetiikkaa. ei hyvä :(

    VastaaPoista