tiistai 31. tammikuuta 2012

Täti tälläytyi teatteriin

Kävimme viimeisenä iltana Bremenissä katsomassa Rocky Horror Showta ja meillä ei ollut mitään erityisiä odotuksia. Muita musikaaleja tai esityksiä ei ollut, joten päädyimme ainoaan mahdolliseen. Esitys oli ihan odottamaton kokemus ja itse show oli varmaan tosi järkytys kolmekymmentävuotta sitten, kun ensi-ilta oli.

Huumori oli ihan överiä ja lavalla lensi veri ja transseksuaalit olivat pääroolissa. Itse esitys ei ollut se mikä teki tapahtumasta elämyksen, vaan yleisö. Ihmettelimme jo menessämme teatterin aulaan miksi muutama nainen oli pukeutunut ilotytön asuun. Naisilla oli vartalonmyötäinen body, sukkanauhaliivit ja verkkosukat. Sitten, kun istuimme jo paikoillamme huomasimme, että tällaista erityisesti pukeutunutta porukkaa oli lähes puolet katsojista. Näimme monella sanomalehden kainalossaan ja hiukan sitä ihmettelimme. Kun esitys alkoi, niin melko alkuvaiheessa näyttämöllä oli sade ja samalla hetkellä tajusimme, että myös katsomossa satoi. Näyttämöllä ollut naispääosan esittäjä suojasi hiuksiaan sanomalehdellä ja niin teki myös katsojat, ainakin puolella katsojista oli sanomalehti.

Sitten tajusimme, että katsojat tiesivät mitä näyttämöllä tapahtui ja he osallistuivat koko ajan esitykseen. Välillä katsomo huusi jonkun vastauksen näyttelijälle, vahinko ettemme ymmärtäneet saksaa. Hauskin juttu oli se, että jossain vaiheessa katsomossa heiteltiin vessapaperirullia, niitä purkautui ainakin viisikymmentä yleisön päälle. Välillä katsojilla oli vesipistoolit käytössä ja jänisräikät.

En ole koskaan nähnyt sellaista interaktiivista esitystä missä katsomo olisi täysin mukana. Senkin ymmärsimme, että musikaalin ympärillä on ihan oma harrastaja porukkansa, koska pukeutuminen ja muu rekvisiitta oli taiten tehtyä. Naiset olivat pukeutuneet samoihin asuihin, kun näyttämön naisroolien esittäjät, miesten asut olivat hillitympiä. Esityksestä jäi ikimuistoinen kokemus mieleen.

1 kommentti:

  1. Anonyymi13:23

    Nyt Turun Kaupunginteatterissa menee Rocky Horror esitys ja se on aivan mahtava. Kannattaa mennä katsomaan. Ehkei yleisö vielä ollut täysin mukana esityksessä, mutta varmaan kun esitys vanhenee yleisökin keksii miten päästä mukaan. Suosittelen, siis Turun Kaupunginteatteri ja Rocy Horror show.

    VastaaPoista