sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Omenaposket eli alkava couperosa

Olen usein kuullut, että sanotaan ihmisen olevan hyvässä kunnossa, kun posket niin punoittaa. Jotkut kehuskelevat ihonsa hyvällä kunnolla, kun posket ihan hehkuu. Tässä on ihan yhtä väärä käsitys, kun siinä, että ruskettunut ihminen olisi terve. Rusketus on merkki ihon vahingoittumisesta ja samoin poskien punoitus kertoo iho-ongelmista.

Yleensä terve ja hyvinvoiva iho ei kovinkaan paljoa muuta väriään lämmön vaihteluista, tai pakkasesta. Varsinkin, jos pelkästään poskipäät punoittaa liikunnan, ulkoilun, tai saunan jälkeen se kertoo ihon ohuudesta. Kasvojen ollessa tasaisen punoittava kauttaaltaan saunomisen jälkeen on ihan normaalia, mutta läiskikäs punoittelu kertoo ettei iho ole ihan hyvässä kunnossa. Voimakas kuivuminen aiheuttaa punoittavia ja kuivia läiskiä missä tahansa kasvoilla. Poskipäiden punoittelu taas kertoo alkavasta couperosasta. Hyvin usein couperosan alkuvaihe sivuutetaan sillä, että ihon kuuluukin punoittaa ja sehän vain kertoo hyvästä verenkierrosta. Tämä olisi juuri se vaihe, kun couperosaa olisi vielä helppoa hoitaa.

Siinä vaiheessa, kun itse ei oikein tiedä onko kyse couperosasta vai miksi iho punoittelee hyvä apu tulee UltraCalming Serun Concentratesta ( 50ml 86€) ja UltraCalming Mististä ( 177ml 56€). Kumpikin sopii ihan kaikille ihotyypeille ja rauhoittavat ja ennalta ehkäisevät punoittelua. Lähes kaikki asiakkaat voisivat vaihtaa hoitosuihkeensa talveksi tuohon UltraCalming Mistiin, koska se vahvistaa ihoa. Ainoastaan vanhenevalle ja superkuivalle iholle talvella on parempi Antioxidant Hydramist ( 150ml 62€). Yleensä tuo punoittelu kertoo siitä, että ihon oma kosteus/rasvavaippa on pettänyt ja ihon on liikaa ohentunut. Siihen ei sen suurempaa syytä tarvita, kuin Suomen talvi-ilmasto. Iho ei yksinkertaisesti kestä sisälämmitystä ja pakkasta ilman apua eli suojaavia ja kosteuttavia hoitotuotteita.

Meikki on talvella erinomainen suoja ja meikkivoiteen käyttö on yksi askel hyvään ihon hoitoon. Ellei halua käyttää meikkivoidetta, niin ihoa voi suojata SkinPerfect Primerillä ( 30ml 77€), tai Barrier Repairilla( 40ml, 62€). Paras apu tulee kasvohoidoista, jo yksikin Nanolift hoito rauhoittaa punoittelua ja sitoo ihoon kosteutta pitkäksi aikaa. Nanolift kasvohoito on myös käytännössä osoittautunut parhaaksi kasvohoidoksi rauhoittamaan ja poistamaan couperosaa. Jos  siis epäilet alkavaa couperosaa ja asut Hämeenlinnan lähellä helpoin apu olisi käydä meillä Nanolift kasvohoidossa.



6 kommenttia:

  1. Anonyymi12:02

    Minkä ikäisellä couperosa alkaa syntyä? Itselläni on aika paha couperosa mikä on pysynyt kurissa Dermalogican tuotteilla ja teidän hoidoilla. Nyt 14v ja 15v tyttäret ovat tosi punakoita poskiltaan. He harrastavat uintia ja urheilevat muutenkin paljon. Tänä syksynä olen laittanut merkille, että hakiessani heitä uimahallista posket ovat ihan punaiset

    VastaaPoista
  2. Anonyymi13:44

    Vaikuttaako ylipaino couperosaan. Myönnän olevani noin 30kg yli oman suosituspainoni ja sisareni sanoo sen olevan syyn couperosaani. Ulkoa tullessa, tai saunan jälkeen poskeni kuumottelee, kirvelee ja ovat ihan tulipunaiset.Viime talvina punoittelun joukossa on selvästi näkyvissä tummenpia verisuonia. Sisareni mukaan ylipainoni laittaa verisuonet niin koville, että ne siksi näkyvät. Hänen mielestään on ihan typerää lähteä kasvohoitoon ja laittaa rahaa turhaan, kun asiaan ei kosmetiikka auta.
    Olen seurannut tätä blogia pitkään ja asun Hämeenlinnan liepeillä. En ole koskaan ollut kasvohoidossa, mutta nyt haluaisin apua kirveleville poskilleni. Luuletko, että asialle on mitään tehtävissä.

    VastaaPoista
  3. Couperosa alkaa yleensä 12-13 vuotiaana. Uimahallin vesi on niin kuivattavaa, että voi olla kysymys ihan voimakkaasta kuivumisestakin. 14-15 vuotiaat tarvitsevat ehdottomasti kosteusvoidetta uimahallireissun jälkeen. Sopiva on Active moist ja Barrier Repair. Tietysti olisi ihan hyvä, jos teinitytöt voisivat käydä kosmetologilla, niin heidän ihonsa tilanne tulisi määriteltyä kunnolla.

    Ylipainolla ja couperosalla ei ole yhteyttä. Kuulostaa myös siltä, että poskiesi ihon ohentuminen on jo aika pahassa vaiheessa, jos on ihan kuumottelua ja kirvelyä. Suosittelen lämpimästi, että hakeudut pikimiten kasvohoitoon. Jo yksikin hoitokerta poistaa tuon epämiellyttävän kirvelyn. Olet tervetullut asiakkaaksemme.

    Inkeri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi22:10

      Mä oon kyllä itse ollut huomaavinani ylipainon yhteyden couperosaan kun oon seurannut ihmisiä! Oon itse myös aina ollut iso ja omistan punaiset posket.. Ei toki päde jokaisella, mutta enemmän sitä on mielestäni lihavilla.

      Poista
    2. Nyt täytyy sanoa, että olen ihan vuoden sisään kokenut kahden asiakkaan kohdalla, että couperosa on parantunut, kun paino on laskenut 15-20 kg. Tässä voi olla kyse muustakin esimerkiksi laihdutuksen aikana ihmiset huolehtivat itsestään paremmin muutenkin.

      Inkeri

      Poista
  4. Anonyymi20:07

    Itselläni oli juuri tuollainen tilanne viime syksynä, kun yllä kuvataan. Posket kirveli ja kutisi, punakkuus oli niin voimakasta, että iho tuntui ihan turvonneelta ja hehkuvalta. Enkä millään meinannut tajuta kääntyä kosmetologin puoleen. Onneksi sitten kumminkin ystävättäreni neuvosta marssin teille. Tunne oli ihan ihmeellinen, kun yhden Nanolift kasvohoidon jälkeen kaikki tuntemukset katosi. Oli ihan uskomatonta, että ihoni oli vain niin kuiva, että kaikki inhottavat tuntemukset johtui siitä.
    Menkää ihmeessä kasvohoitoon, jos teillä on vähäkin kirvelyä, tai kuumottelua kasvoilla. Se on tosi epämiellyttävää ja siitä on aivan turha kärsiä.

    Kuivakukka

    VastaaPoista