tiistai 9. lokakuuta 2012

Siveltimien vaihtoviikot!

Aina välillä tuntuu olevan tilanne, että pitää huomauttaa ettei siveltimet ole ikuisuustavaraa ja saadakseen siistin meikin, myös siveltimien pitää olla kunnossa. Tämän hetkinen huomioni kääntyi siveltimiin, kun pari ihan hyvää asiakastani valittivat, että neljän luomivärin YoungBloodin pakkauksessa siveltimet hajoavat ennen kuin luomivärit. Menin aika hiljaiseksi, kun en heti ymmärtänyt mitä he tarkoittivat.

Lähes kaikissa luomiväri pakkauksissa on pieni superlon sivellin, mikä on tarkoitettu värin kokeiluun ja "hätätilanteeseen" esimerkiksi yllätysyöpymiseen, kun oikea meikkipussi ei ole mukana. Itse saatoin käyttää näitä pakkauksen siveltimiä joskus parikymppisinä, kun sorminäppäryyteni oli vielä tallella ja viitsin hipeltää tarkkaa työtä hankalilla välineillä.

Jostain kumman syystä meikkivälineiden eli siveltimien hankkiminen on jäänyt suomlaisilta naisilta kokonaan pois. Uskon, että on aika harva nainen joka pystyy ottamaan meikkipussistaan erillisen pakkauksen jossa on hyvä laatuiset sileät ja puhtaat laatusiveltimet käyttökunnossa. Aika harva myös tunnistaa mikä on laatusiveltimen eli tekokuidun ja luonnonsiveltimen ero. Nykyään, kun myymme ainoastaan YoungBloodin meikkejä ja heillä on hyvin kattava sivellin valikoima kerron niistä, koska tunnen niiden käytön parhaiten.

YoungBloodin mineraalimeikki on meidän eniten myydyin meikkituote ja se tarvitsee aina levittyäkseen hyvän siveltimen. Yleensä Marin kanssa kerromme aina laadukkaan siveltimen merkityksestä ja siitä miten kauan se kestää käytössä hyvällä hoidolla. Meillä on ollut myös usein yhteistarjous siveltimestä ja mineraalimeikistä ja näin houkuttelemme hankkimaan kummatkin. Moni kuitenkin luottaa vanhaan synteettiseen sutiinsa, joka ei ole edes tarpeeksi tuuhea. Silloin yleensä me saamme kuulla kunniamme. Mineraalimeikin levitykseen tarkoitettu oravankarva sivellinen, joka on käsin istutettu maksaa 58€ ja hyvin hoidettuna se voi kestää 5-10 vuotta. Tällä hyvä laatuisella meikillä ja keskivertosiveltimellä ei tulos meikkipohjustuksesta ole koskaan kovin onnistunut.

Sitten siirrytään luomivärisiveltimiin ja niissä tietysti makuasia sanelee paljon. Itse käytän mielelläni superlon sivellintä sekä omassa, että asiakasmeikissä ja siveltimen varsi pitää olla 15-20cm. Tämä on asia minkä moni asiakas tuntee ärsyttävänä, pitkävartinen sivellin on hidas ja sitä on hidas käyttää.Ellei luomiväripakkauksessa ole varasuteja, niin sitten käytetään sormia. Harvoin menee korostukset ja varjostukset paikoilleen, kun sormella levitetään värejä hiukan sinne päin. Silmienrajauksen hankaluus syntyy usein myös tästä siveltimestä, harvassa rajausvärissä on omaa sivellintä ja niihin pitää ostaa erikseen sellainen jota mieluiten on tottunut käyttämään.

Hyvin harva suomalaisnainen käyttää huulipuna siveltimellä ja myönnän itsekin sen kohdan joskus unohtavani. Tiedän kuitenkin, että huulipuna  pysyy paljon siistimpänä ja kauniinpana, kun se levitetään "taiteen sääntöjen mukaan" hyvän mallisella siveltimellä. Ostamalla kerran laadukkaita siveltimiä niitä yleensä vaalittaa ja hoidetaan hyvin. Monet niistä on kulkenut mukana jo kymmeneiä vuosia, etkä ainakaan jää pulaan uuden meikin kanssa, kun sinulla ei ole mitään millä sitä levittää. Otappa itsellesi vaikka sytymäpäiväprojekti, osta aina syntymäpäivänäsi, tai nimipäivänäsi kunnollinen sivellin, niin muutamassa vuodessa sinulla on upea arsenaali meikkivälineitä. 

4 kommenttia:

  1. Anonyymi14:06

    Siinä olet oikeassa, että siveltimien laadussa on todella paljon eroja. Ostin tuon tarjouspaketin teiltä Gel Liner silmänrajausväri ja siihen Tweezerman sivellin. Sivellin oli paras mitä olen koskaan käyttänyt. Kun se oli sopivasti napakka ja vinosti leikattu, niin rajauksen tekeminen kävi helposti, vaikka yleensä käteni aina tärisee ja rajauksesta tulee kiharaa. Hyvät välineet auttoi tässäkin tapauksessa.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi14:29

    Hyvä aihe, siveltimissä tosiaan on eroja! Olisiko vielä mahdollista saada teiltä vinkkiä miten siveltimiä huolletaan, miten pestään ja millä tms?

    VastaaPoista
  3. Anonyymi09:22

    Milloinkahan teillä olisi taas tulossa tarjoukseen YB:n mineraalimeikkipuuteri ja kabuki -sivellin?

    VastaaPoista
  4. Kiva, että olette saaneet jutuistani jotain tietoa. Hieno kuulla, että tuo Tweezerman sivellin on ollut toimiva. Minun ja Marin mielestä se on ollut erinomainen tukevan vartensa ja napakan sivellin osan takia.
    Tuo mineraalimeikki+kabukisivellin tarjous tuskin tulee mahdolliseksi,kuin aikaisintaan ensi keväänä.

    Inkeri

    VastaaPoista