lauantai 20. heinäkuuta 2013

Kissojen kesäelämää

Tosi moni asiakkaani on nyt lomalta palattuani kysellyt, että missä kissani ovat olleet Prahan matkan aikana ja oliko siellä kulkukissoja ruokittavanani. Olkaa ihan huoleti, karvakorvat eivät ole olleet hunningolla eikä hoidotta. Enkä onneksi nähnyt Prahassa yhtään kulkukissaa ja sillä reissulla meillä ei ollut edes kissanruokaa mukana.

Meillähän on se onnellinen tilanne, että kissojemme hoito järjestyy helposti pitkänkin matkan ajaksi. Mehän asumme maalaistalossa, joka on paritalo ja vanhempani asuu seinän takana. Heillä itsellään on neljä kissaa ja meillä kolme. Systeemi on sellainen, että se perhe joka on kotona hoitaa koko talon kissat. Eläkkeellä olevat vanhempani ovat hyvin tuttuja Jössen, Valtsun ja Hertan kanssa ja heille voi huoleti luottaa herrasväen. Tunnemme talon kaikki kissat niin hyvin, että huomaamme heti jos joku esimerkiksi sairastuu ja käyttäytyy poikkeavasti. Kissojen elämä ei siis muutu, vaikka olemme poissakin. Eikä hoitaminen käy liian työlääksi, kun ne ovat kuitenkin samassa talossa. Äitini yleensä käy päivän mittaan lehdet lukemassa ja päivätorkuilla meidän puolella, että on samalla kissojen seurana. Hoito ei siis jää pelkästään ruuan jakamiseen ja vessojen pesuun. Kissojen takia tämä on ihanne olotila, koska emme missään tapauksessa voisi viedä heitä mihinkään kissahotelliin. Arka Jösse varmaan stressaantuisi kuoliaaksi vieraassa paikassa. Nyt hän on sydänystävä vanhempieni kanssa.

Aina matkoillani seuraan paikkakunnan " eläintilannetta " ja Prahassa oli todella paljon koiria. Selvästi viime vuosikymmenellä on koirien määrä lisääntynyt kaikissa Euroopan kaupungeissa. Yleensä ne on ihan pikkukoiria, tai korkeintaan keskikokoisia. Prahassa en juurikaan ihan pieniä sylikoiria nähnyt, vaan kaikki oli vähintään keskikokoisia. Isoja noutajia joillakin oli kolmekin ympärillään. Lemmikkieläinten lisääntyminen kertoo varmasti parantuneesta taloustilanteesta. Minun mielestä lemmikkieläimillä on niin suuri vaikutus elämän laatuun, että on ilo nähdä niiden määrän kasvavan. Kunhan, vaan ihmiset pitävät niistä hyvää huolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti