keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Rasvoittuvan ihon hellehuolet

Rasvaiselle iholle kesä ja helleaika voi tuoda ongelmia ja ihon hoito vaatii enemmän paneutumista. Yleensä rasvainen ja acne iho hyötyy auringosta ja tulehdukset rauhoittuu kesällä. Toisilla seka-ja rasvaihoisilla hikoilu tekee finnejä, öljyisyyttä ja hikinäppyjä.

Hikoilu lisää aina talineritystä, koska hikirauhanen ja talirauhanen on samassa ihohuokosessa. Kun hikirauhanen alkaa toimia samalla se alkaa liikuttaa myös talirauhasta. Voimakkaasti talivuotoisella iholla hikikin on öljyisen tahmeaa. Kosteaan ihonpintaan tarttuu kaikki lika ja pöly helposti ja iho tukkiintuu ja siitä syntyy näppyjä ja finnejä. Tärkeää on pitää iho puhtaana niin, ettei huokoset tukkiinnu kuolleesta solukosta ja ihon pinnassa ei ole rasvakerrosta. Kesällä hyvän puhdistusaineen ja kuorinnan merkitys monin kertaistuu. Dermalogican Medibac hoitolinjasta löytyy tuotteita mitkä rauhoittaa talin eritystä kuivattamatta ihoa.

Medibacin Clearing Skin Wash (500ml, 68€, 250ml, 51€) on Dermalogican tehokkain puhdistusgeeli, joka sulattaa hyvin ihotalin ja pitää huokoset puhtaana. Se on myös erinomainen pesuaine vartalolle, jos on hiukankin taipumusta rinnan tai selän finneihin. Clearing Mattifier (40ml, 69€)on kaikista monipuolisin hoitoaine rasvoittumiseen. Sitä voi kuuriluontoisesti käyttää pelkiltään yö-tai päivävoiteena rauhoittamaan rasvaisuutta. Eniten sitä käytetään kosteusvoiteen päällä estämään ihon kiiltämistä päivän aikana. Se sitoo erinomaisesti öljyisyyttä ja pitää ihon ja meikin mattapintaisena ja supistaa myös huokosia.

Oikein voimakkaaseen finnireaktioon paras on Overnight Clearing Gel( 50ml, 65€), joka on meidän tehokkain acneihon hoitoaine. Se on lääkemäinen geeli, joka saattaa jopa kuivattaa, jos sitä käytetään pitkiä aikoja. Järkevintä on käyttää Overnight Clearing Geliä pariksi, kolmeksi yöksi viikossa. Näin saadaan ihontalin eritys lievästi rauhoittumaan ja näppyjä ei enää synny. Kuorinta-aineen käyttö ihan päivittäinkin on ilman muuta nopein konsti hoitaa hikinäpyt ja finnit oli ihotyyppi mikä hyvänsä. Daily Microfoliantia, kun käyttää joka ilta viikon verran ei hikinäpyt vaivaa.

10 kommenttia:

  1. Nyt on tunnustettava, että törmäsin sellaiseen Romeoon, että sydänmeni vietiin kertaheitolla. Olen koko aamun hymyillyt typertyneenä, kun tuli niin hyvä mieli.

    Aamulla, kun tulin työhön tuossa pihassamme oli naapurirapun tyttö ja hänellä oli mukana söpöliini nimeltä Romeo. Pikkuherra oli seitsemän viikkoa vanha ja hänestä tulee kuulemma isona Bernin paimenkoira. Voitte uskoa, että siinä vasta ihana pikku karvaturri. Romeo valloitti sydänmeni kerta laakilla ja vieläkin hymyilyttää, kun se oli niin hauska tessuttelija ja innostui vielä nuolemaan varpaitanikin.
    Eli sellaisiin Romeoihin voitte törmätä, kun hoitolassamme asioitte. Taisi nyt tulla firmaamme ihan supervetonaula.

    Inkeri

    VastaaPoista
  2. Ritu17:45

    Täytyy yrittää ajoittaa seuraava käyntini siihen aikaan, kun Romeoa ulkoilutetaan. Kyllä minäkin haluan sellaiseen Romeoon törmätä.
    Kysymykseni koskee poikani ihoa, hän on jo 23v. ja iho kukkii edelleen. Nyt kesällä se on mennyt oikein pahaksi, kun hänellä on niin hikinen ja likainen kesätyö. Oletkin putsannut sitä silloin tällöin ja viimeksi huhtikuussa. Nyt hän ei pääse teille hoitoon, koska työpaikka on Ahvenanmaalla. Hän ei myöskään suostu menemään muualle ihonpuhdistukseen, kuin teille. Hän on nyt pari viikkoa käyttänyt Overnight Clearing Geliä ja iho hiukan alkaa rauhoittumaan. Yhtään se ei kuulemma ole kuivunut, niin voiko sitä jatkaa ja saako sitä käyttää joka yö ellei iho kuivu? Kuorinta-aineena hänellä on Skin Prep Scrub, niin miten usein hän voisi sitä käyttää? Pitäisikö sen rinnalla käyttää vielä Daily Microfoliantia, kun sitä olisi itselläni? Entä millaista naamiota suosittelisit, jos hän yrittää tehostaa kotihoitoa ennen, kuin pääsee ihonpuhdistukseen.

    Ritu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa, että teillä on ihan oikeita aineita käytössä. Tätä Overnight Clearing Geliä voi käyttää ihan jatkuvastikin ellei iho tunnu kuivuvan. Parin viikon käytöstä ei vielä parasta tulosta näe, vaan ihon tilanne paranee pikkuhiljaa. Hyvä puhdistus kannataa muistaa, jos tekee likaista ja hikistä työtä. Precleanse poistaa hyvin öljyisen ja rasvaisen lian ja sen jälkeen voi käyttää Clearing Skin Wash. Yhdistelmä on tehokas, eikä kuivata. Skin Prep Scrubia kannattaa käyttää joka kolmas päivä ja muina päivinä Daily Microfoliantia. Jos saat poikasi motivoitua näin tehokkaaseen hoitoon kotona, niin ihonpuhdistus voi odottaa syksylle.

      Inkeri

      Poista
    2. No, nyt unohtui naamiosuositus. Skin Reffining Masque on nyt tarjouksessa ja se on oikein hyvä öljyisen rasvaiselle iholle, koska se savipohjaisena imee itseensä likaa ja ihotalia. Sitä kannattaa käyttää joka kolmas päivä ja tulos on parempi, kun ensin tekee kuorinnan ja sitten vasta naamion.

      Inkeri

      Poista
  3. Anonyymi21:45

    Naamio kiinnostaisi minuakin. Olen 56v.ja suuret huokoset ja kiiltävä rasvaisuus vaivaa edelleenkin. Varsinkin näin kesäisin huokoset oikein " höröttää" ja hikinäppyjäkin pukkaa.
    Talvella käytän Multivitamiini naamiota, kun silloin pintakuivuus vaivaa. Se ei kuitenkaan nyt oikein sovellu ja haluaisin kuitenkin saunan päälle jotain laittaa. Mitä suosittelet? Onko muilla lukijoilla näitä ongelmia, vai olenko ainoa yli viisikymppinen rasvanaama?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa ettei näin helleaikaan Multivitamin Power Recovery Masque ole öljyisen rasvaiselle iholle paras mahdollinen. Vähänkin kuivalle iholle se toimii loistavasti näin kesälläkin.
      Sinulle suosittelisin myös tätä tarjouksessa olevaa Skin Reffining Masqueta. Savi imee itseensä talia ja supistaa huokosia. Paras konsti supistamaan ja puhdistamaan huokosia on säännöllinen kuorinta. Tee joka kolmas päivä Multivitamin Thermofoliant kuorinta ja sen jälkeen tämä Reffining naamio. Muina päivinä voisit kuoria Daily Microfoliant kuorinta-aineella. Extra Firming Booster on todella hyvä kiinteyttävä tehotiiviste myös kiinteyttämään huokosia. Se on kaikille ihotyypeille tarkoitettu, mutta vanhemmalla rasvaisella iholla se supistaa myös huokosia. Sitä voi käyttää aamuin ja illoin. Näitä tuotteita, kun käytät kolmisen viikkoa alkaa jo tuloksia näkyä.

      Inkeri

      Poista
  4. Anonyymi00:51

    Toivottavasti viitsit vielä mun kyssäriin vastata. Pääsen loppukesäksi torimyyjän hommiin ja siis ulkotöihin. Miten tuon aurinkosuojan kaa pitäis toimia. Olen 21v ja naamani on kai sekaiho, nyt kesällä pikkufinniä on ollut harmillisen paljon. Pitäisikö mun ostaa tää Oil Free Matte sk 30 ja riittääkö kolmenkympinsuoja? Vai ostanko solar boosterin viidenkybänsuojalla? Sopiiko se Solar booster edes rasvoittuvalle nassulle? Toisaalta yleensä käytän meikkiä ja se on teiltä, tää YB: n mineraalimeikki ja eikös siinäkin ollut joku suojakerroin.
    Kerro siis miten selviän ilman palovammoja kahdeksan tuntia aukealla torilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika haasteellinen juttu tämä aurinkosuojaus silloin, kun joutuu olemaan ulkotöissä. Ensisijaisesti yritä pysyä varjon alla ja suojautua lippiksellä ja mielellään myös aurinkolaseilla. Tosin se ei oikein hyvää asiakaspalvelua ole, jos myyjällä on aurinkolasit. Käytä niitä edes osan aikaa.
      Suosittelisin kyllä tuon Solar Defence Boosterin sk 50, koska se käy kaikille ihotyypeille. Kyse on niin pitkästä ajasta auringossa, että suojautuminen pitää ottaa varman päälle. Solar Boosterin alle voit laittaa Oil Control Lotionin, joka tasoittaa ihon rasvoittumista. Näiden päälle, kun laitat YB:n mineraalimeikin, jossa on kaksikymppinen suoja pärjäät varmasti palamatta. Muista suojata myös kaula, korvalehdet ja niska, jos sinulla on lyhyt tukka.

      Inkeri

      Poista
  5. Anonyymi03:58

    Täsä ilmoittautuu yx mummuosaston rasvanaama. Tulin just töistä ja kokin hommissa on lähes mahdotonta pitää rasvaista ihoa kunnossa. Varsinkin näin kesällä, kun keittiön lämpötila ylittää kolkytastetta.
    Olet vasta siirtymässä noihin Dermalogican aineisiin ja ihan tän blogin innoittamana. Nyt on jo käytössä Precleanse ja Special Cleansing Gel. Nyt olisi vuorossa hankkia voiteita. Ainaskin kokemus noista putsareista on positiivinen, naama ei kiristä pesun jälkeen, mut tuntuukin puhtaalta. Oliskohan tuo Overnight clearing gel liian ytyä vanhemmalle naamalle? Ei noista finnestä niinkään ongelmaa ole, vaan kiiltäminen, suuret huokoset ja punakkuus harmittaa. Tietty toi kuumuus töissä tekee sitä punakkuutta. Sitte pitäis valita kuorinta ja en aluksi raaskisi ostaa monia erilaisia, niin mistä aloittaisin? Näytteestä olen koklannut Multivitamin thermofoliantia ja siitäkin tykkäsin.
    Tässä näitä kysymyksiä jo olikin, kiva jos jaksat vastata.

    VastaaPoista
  6. Keittiötyö on hiukan hankala juttu rasvaisen ihon kannalta ja silloin työpäivinä ainakin suosittelen hiukan tiukempia tuotteita, kuin muuten sinun ikäisellesi suosittelisin. En kylläkään ihan aloittaisi Overnight Clearing Gelistä, jos ei selvät tulehtuneet finnit ole ongelma. Suosittelisin Oil Control Lotionia ihan yöksi ja päiväksi, jos se tuntuu liian ohuelta talvemmalla, niin sitten Active Moist myös käy.
    Säännöllisellä kuorinnalla on suuri merkitys ja suosittelisin, että panostaisit niihin. Multivitamin Thermofoliant joka kolmas päivä ja Daily Microfolian muina päivinä olisi parempi apu, kuin rasvaisen ihon voiteet. Myöhemmin voisit hoito-ohjelmaan lisätä Skin Reffinig Masquen, joka imee rasvaa ja supistaa huokosia. Kun hankit nuo kaksi kuorintaa ja tämän naamion, niin pärjäät niillä lähes vuoden loppuun. Kertahankintana summa tuntuu suurelta, mutta päivää kohti se 1,5 euroa ja aikaakaan ei mene paljon.

    Inkeri

    VastaaPoista