Viime päivinä on uutisoitu, että eräs suomalainen 65-vuotias ”kauneusvaikuttaja” on kuollut Turkissa tehtyyn plastiikkakirurgiseen leikkaukseen. En ymmärrä miten huolettomasti ihmiset lähtevät vieraaseen maahan itseään leikkelemään.
Ongelmista puhutaan paljon
En mitenkään vastusta plastiikkakirurgisia leikkauksia, vaan ihmettelen sitä, että niitä teetetään jossain ulkomailla. Suomalaisen pätevän plastiikkakirurgin hoidossa ei ole vaaroja, ja meidän terveydenhoito on muutenkin huipputasoa.
Varmaan itsellenikin tulee eteen yläluomien leikkaus, kun ne iän myötä valuvat näkökentän eteen. Olen etukäteen valinnut tekijänkin, eli plastiikkakirurgi Terhi Järvisen, jota useat asiakkaani ovat käyttäneet.
Kosmetologien keskustelupalstoilla tämä Turkissa tapahtunut kuolema aiheutti vilkasta mielipiteiden vaihtoa. Varsinkin, kun tämä kuollut henkilö oli itse kosmetologi, eli hänen olisi pitänyt olla tavallista paremmin tietoinen vaaroista.
HUS:n plastiikkakirurgin mukaan viimeisen puolenvuoden aikana on heillä ollut 60 potilasta ulkomailla tehtyjen leikkauksien komplikaatioiden takia. Minusta se on aivan älyttömän suuri määrä ja tiedän, että lähes sama tilanne on muiden suurten kaupunkien sairaaloissa, eli Tampereella, Turussa ja Oulussa.
HUS ilmoitti jo vuosi sitten, etteivät he enää tee korjausleikkauksia muualla tehtyihin toimenpiteisiin, vaan he hoitavat vaan henkeä uhkaavat komplikaatiot.
Minusta tämä on oikea päätös, ettei verovaroilla korjata kenenkään omia töppäilyjä, mitä mielestäni nämä ulkomailla tehdyt leikkaukset ovat.
Tässä kuoleman tapauksessa oli kyse kolmen leikkauksen yhdistelmästä, mitkä piti tehdä saman viiden tunnin nukutuksen aikana. Kuulemani mukaan hän oli käynyt plastiikkakirurgilla myös Suomessa, mutta täällä oli kieltäydytty tekemään niin riskialtista leikkausta. Eikö senkin olisi jo pitänyt saada hälytyskellot soimaan, että onko sellainen leikkaus järkevä.
Turkissa tehdään paljon plastiikkakirurgiaa
Turkista on jostain syystä tullut tällainen tyypillinen kauneusturismin kohdemaa ja siellä tapahtuneista ongelmista puhutaan paljon. Turkissa on kyllä erittäin paljon plastiikkakirurgeja väkilukuun suhteutettuna, mutta heidän koulutus ei ole samaa tasoa kuin meillä. Suomessa kuuden vuoden lääkäriopintojen jälkeen tulee vielä kuuden vuoden erikoistuminen plastiikkakirurgiaan.
Nämä Turkissa tapahtuneet ongelmat ovat jo siinä määrin suuria, että HUS ja Suomen terveysministeriö oli jo vuosi sitten yhteydessä Turkin vastaaviin instanseihin saadakseen tietoa suoraan heiltä. Ymmärtääkseni nyt Turkin valtio on listannut ne klinikat ja sairaalat, mitkä ovat heidän mielestään turvallisia. Itse en kovin korkealle arvostaisi tällaisia listauksia.
Komplikaatioiden lisäksi vaarana on, että leikkaus menee muuten pieleen. Varsinkin nenäleikkaukset ovat hankalia ja nenästä voidaan tehdä niin pieni ja kapea, ettei hengitys enää onnistu kunnolla.
Kun päätyy siihen, että lähtee ulkomaille leikkaukseen, ei voi koskaan olla varma paikan tasosta tai leikkaavan lääkärin ammattitaidosta. Ei myöskään ole varmaa, että sinut leikkaa juuri se lääkäri, jonka olet valinnut. Sitten pitää huomioida myös kielitaito, koska väärinkäsityksiä voi tulla. Lääkäri ehkä osaa englantia, mutta muu henkilökunta harvemmin.
Suomessa on monia yrityksiä, jotka houkuttelevat näihin ulkomaalaisiin operaatioihin. Turkki on varmaan tällä hetkellä ykkönen, mutta myös Thaimaassa ja Intiassa käydään paljon. Yritän nyt itsekin kirjoittaa enemmän näistä ongelmista, että tietoa olisi saatavilla mahdollisimman paljon.
Kosmetologisi Inkeri
⭐️ Ps. Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 15.-21.7.
2025.
Facebook ja Instagram eivät ole mukana arvonnassa.
Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä
Kommentit
Lähetä kommentti