maanantai 2. huhtikuuta 2018

Mustelmat kasvojen alueella

Tänä talvena on ollut harvinaisen paljon asiakkaita joilla on ollut tuoreita mustelmia, tai jo parantuneita mustelmia kasvojen alueella. Kaatumiset ovat yleisin syy mustelmiin ja valitettavan usein niissä tapauksissa on myös raapamia ja verijälkiä jotka paranevat todella hitaasti. Toinen yleinen mustelmien aiheuttaja on suun ja hampaiden kirurgia.

Kasvoille syntyy mustelmia helposti

Hyvinkin pienikin paine saattaa aiheuttaa kasvoille mustelmia, koska iho on ohuempi ja läpikuultavampi kuin vartalolla. Mustelmat leviää aina alaspäin ja esimerkiksi otsan kolautus voi seuraavana päivänä näkyä mustana silmänä. Mustelmien parantuminen kestää muutamasta päivästä yli pariin viikkoon riippuen siitä miten kova kolaus on ollut ja miten paljon verta on purkautunut verisuonten ympärille. Ihon verenkierto poistaa hiljalleen purkautunutta verta normaalin kuona-aineiden poiston yhteydessä. Jokainenhan tietää, että mustelmien väri muuttuu päivä päivältä sen vanhetessa. Usein asiakkaat kysyvät voiko tulla kasvohoitoon, jos kasvoilla on mustelma. Kyllä voi tulla ja kasvohoito, varsinkin Nanolift (118€) nopeuttaa mustelman parantumista. Silloin, kun mustelma on vielä kostetusarka ei hoitoa tietenkään voi tehdä. Lievästi arkaa mustelmaa voimme kasvohoidossa vältellä. 

Kasvohoito on hyvä jälkihoito mustelmiin

Suosittelen ilman muuta mustelmien jälkihoidoksi kasvohoitoa, koska se nopeuttaa mustelman häipymistä. Mustelman alueelle ihon kuona-aineiden poisto moninkertaistuu ja ihosta irtoaa normaalia enemmän kuollutta solukkoa. Usein mustelmakohtaan jää hilseilevä paksuuntunut alue mikä hoituu pois helpoiten kasvohoidolla. Kotonakin mustelmaa kannattaa hoitaa. Tärkeintä on heti mustelman synnyttyä hoitaa sitä kylmäpussilla, että verenvuoto kudoksiin saadaan hidastumaan. Kylmää kannattaa käyttää useita tunteja mustelman syntymisen jälkeen ja kylmä vähentää myös kipua ja särkyä. Parina ensimmäisenä päivänä mustelmakohtaa hoidetaan samoin kuin ihoa muutenkin, mutta kosteusvoidetta voi lisäillä useammin, että vältetään hilseily. Kosmeettiset voiteet eivät juurikaan nopeuta mustelman parantumista vaan ne vähentävät tuon hilseilyn ja paksuuntumisen syntymistä. Verihaavaa ja raapamajälkiä hoitovoiteet parantaa nopeammin ja niihin kannattaa kokeilla Age Reversal Eye Complexia (82€) silmänympärysvoidetta, tai Power Rich (228€) tehovoidetta.

Mustasilmä harmittaa

Kasvoilla olevat mustelmat harmittaa aina vartalon mustelmia enemmän. Kokemukseni mukaan lieviä mustelmia ei toiset ihmiset edes huomaa, vaikka ne peilistä loistaa omiin silmiin varsin näkyvästi. Mitään neljän seinän sisään linnoittumista en suosittele, koska sehän on aivan sama mitä muut ihmiset mustelmista ajattelee. Suurin osa ymmärtää niiden tulleen kaatumisista tms. Vanhukset yleensä harmittelee kasvojensa mustelmia kovasti ja sanovat, että nyt ihmiset luulevat hänen kaatuneen humalassa. Tätä en oikein ymmärrä, koska jos näkee kasikymppisen mummon silmä mustana on aika itsestään selvää, että hän on kaatunut kömpelyyttään ja huteruuttaan. En yleensäkään  käsitä miksi pitää niin kovasti miettiä muiden ajattelemisia. Nykyisin en enää näe perheväkivallasta tulleita mustelmia niin kuin näin 80-luvulla. Pahoinpitely ei ole enää onneksi asianomistajarikos, vaan siitä pitää jokaisen ilmoittaa. Siksi meille ei kannata tulla heti pahoinpitelyn jälkeen, koska ilmoitan sen poliisille ellei ilmoitusta ole jo tehty. Näen myös mustelmista millä ne on tehty, koska kaatumisjälki on erilainen kuin nyrkin jälki. 

Mustelmia voi peittää

Meikillä voi peittää mustelmia ja paras on Youngbloodin silmänympäryksiin tarkoitettu Ultimate 
Corrector (52€). Siinä on kaksi väriä joista vaaleinta käytetään ensin suoraan mustelman päälle niin vahvasti, että se peittyy. Sen jälkeen levitetään kevyesti tuo toinen beigesävy jolla piilotetaan valkoinen peiteväri. Näiden päälle levitetään vielä jauhemainen Natural Mineral Foundation (65€) ja se kannattaa levittää koko kasvoille, vaikka ei yleensä meikkivoidetta käyttäisikään. Muuten tuo piiloitettu mustelma näkyy epämääräisenä vaaleana meikkiläiskänä. Täydellistä piilottamista ei saa aikaan tavallisilla meikeillä, vaan siihen tarvitaan teatterimeikkejä. Jos on joku iso esiintyminen luento, tai muu sellainen on mielestäni parempi kertoa suoraan mistä mustelma kasvoissa on tullut ettei yleisön energia mene sen miettimiseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti