keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Iho ja estrogeeni

Estrogeeni eli naishormoni vaikuttaa todella paljon ihoon. Päivittäin puhun asiasta asiakkaiden kanssa, ja otan sen huomioon aina hoitosuunnitelmia tehdessäni. Ikä taas määrittelee ihmisen omaa estrogeenin tuotantoa. Ihotautilääkärit ovat sanoneet, että n.37 vuotiaana estrogeenin määrä alkaa sen verran vähetä, että se vaikuttaa ihoon.

Estrogeeni vaikuttaa nimenomaan ihon paksuuteen ja joustavuuteen. Vaikka kaikki muut elämän olosuhteet pysyvät samana, ikä ja sen tuoma estrogeenin vähentyminen, aiheuttaa lisähoidon tarvetta iholle. Jos muuten ei koskaan ole kokenut tarvetta, ja halua ihonsa hoitamiseen, kannattaa iän myötä tarkistaa kantaansa. Rypyt ei ole mikään ongelma vaan normaali ihon tilanne, mutta estrogeenin aiheuttama kuivuminen voi tuottaa muita ongelmia iholle. Kuivuus ja ohentuminen aiheuttaa ihon herkistymistä, ja silloin myös kutina ja kirvely lisääntyy. Tämä saattaa jopa johtaa sairaaloisen kuivaan ihoon eli atooppiseen ihottumaan.

Hormonikorvaushoito auttaa myös ihoon, ja gynekologien oihjeiden mukaan, hormonikorvaushoito alkaa noin 3kk kuluessa vaikuttaa ihon paksuuteen ja kimmoisuuteen. Kuitenkaan en missään tapauksessa pidä ihon ohentumista syynä alkaa käyttämään lisäestrogeenia, vaan syyt pitää olla muualla.

Kuitenkin kehoittaisin naisia 50-vuoden iässä kääntymään ammattitaitoisen kosmetologin puoleen, jonka kanssa voi käydä läpi mitä kaikkea pitää huomioida ohenevan ihon hoidossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti