sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Kosmetologi on ihonhoidon asiantuntija

Kosmetiikka markkinat ovat Suomessa muuttuneet, ja kiristyneet viimeisen kymmenen vuoden aikana. Kosmetiikan erikoiskaupat eli kemikaliot ovat poistuneet lähes kokonaan katukuvasta. Suomessa aktiivisesti toiminut Kemikaliokauppiaiden liitto on lopetettu jo parikymmentä vuotta sitten. Suuret tavaratalot ovat kaapanneet kemikalioiden asiakkaat, ja myös lentoasemien taxfreet ovat suuri kilpailija kosmetiikka kaupassa.

Kun lääkkeiden hinnoittelu muuttui, myös apteekit siirtyivät entistä enemmän kosmetiikka kauppiaiksi. Nykyään, kun apteekin on pakko myydä asiakkaille halvin lääke, heidän katteensa putosi rajusti. On ihan ymmärrettävää, että sen tilalle on tultava jotain lisää, jotta apteekit kannattaisivat yhtä hyvin, kuin ennen. Sitten on kauneushoitolat, jotka myyvät vain ammattilaisten käyttöön, ja myyntiin tarkoitettuja tuotteita.

Kaikki kolme kosmetiikkakauppaa myy erilaista kosmetiikkaa. Kuitenkin jostain syystä kuluttajilla on sellainen harha, että apteekki myy parhainta kosmetiikkaa, ja farmaseutti on kosmetiikankin asiantuntija. Ja tätä harhakäsitystä apteekit tietysti voimakkaasti ylläpitävät, koska kosmetiikka on tällä hetkellä heille tärkein rahan tuoja.

Kuitenkin on niin, että kosmetologi on ainoa ihonhoidon asiantuntija. Hän on suorittanut tutkinnon omasta ammatistaan. Yleensä kosmetologi käyttää ihonhoitosarjoja, jotka on tarkoitettu ammattikäyttöön. Näissä tuotteissa on korkeammat raaka-aine pitoisuudet, kuin muussa kosmetiikassa. Ammattilaiskosmetiikassa on myös ihan erilaisia, paljon tehokkaampia tuotteitta kasvohoitoja varten, ja kotihoitotuotteet on tarkoitettu tukemaan kasvohoidon vaikutuksia. Tavaratalon kosmetiikkaakin voi olla myymässä kosmetologi, mutta on täysin eri asia suositella oikeita tuotteita tiskin takaa katsellen, kuin tutustua asiakkaan ihoon hoidon aikana.

Kun kosmetologi on kasvohoidon yhteydessä nähnyt miten asiakkaan iho käyttäytyy, hän pystyy parhaiten määrittelemään oikeat kotihoitotuotteet. Kasvohoidon vaikutuksista menee paljon hukkaan, jos hyvän hoidon jälkeen siirrytään esimerkiksi taxfreestä ostettuun ihonhoitosarjaan. Voisin sanoa, että minusta tuntuu samalta, kuin hyvältä ompelijalta, joka on huolella ommellut kauniin silkkipuvun. Sitten asiakas menee pesemään sen 90 asteisessa kloriittivedessä. Monesti koen, että hyvin tehty työni menee hukkaan, kun sitä ei jatketa siihen tarkoitetuilla ihonhoitotuotteilla. Yleensä ehdottamani kotihoito tulee myös kokonaisuutena paljon edullisemmaksi, kuin kosmetiikka jonka raaka-aine pitoisuus on pieni. Silloin kuluu 2-3 kolme purkkia voidetta samassa ajassa, kuin hyvälaatuista ammattilaistuotetta menee purkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti