maanantai 20. helmikuuta 2012

Mielenterveysongelmat eivät tartu

Olen nyt monessa paikassa purkanut järkytystäni, kun luin Hämeen Sanomista naapurien vastustavan Loimalahteen rakennettavaa mielenterveyskuntoutujien palvelutaloa. En pysty mitenkään käsittämään mitä haittaa naapuristolle olisi mielenterveyskuntoutuijista. Kauan on valitettu, kun ei ole rahaa mielenterveyspalveluihin. Nyt sitten, kun olisi jo rahatkin ja tontti, niin naapurit keräävät nimilistan ja vastustavat hanketta. En voi uskoa, että nykypäivänä ihmiset olisivat niin ennakkoluuloisia. Kirjoitin tästä samasta aiheesta Hämeen Sanomien blogiini osoitteessa: http://yrittajanajatuksia.blogit.hameensanomat.fi/. Siellä Iisakki Kiemunki kommentoi postaustani ja kertoi ettei tuota rakentamista enää voida estää. Se on tietenkin todella hyvä uutinen.

En olisi uskonut, että mielenterveysongelmat aiheuttaa vielä nykyäänkin, niin paljon epäluuloja ja kysymyshän oli jo mielenterveyskuntoutujista eli he ovat jo parantumassa. Olen vuosien varrella keskustellut lukemattomia kertoja asiakkaiden kanssa heidän perheensä tai lähipiirin mielenterveysongelmista. Ne ovat niin yleisiä, että mielestäni on enemmänkin poikkeus, jos ei lähipiirissä ole ketään esim.masennukseen sairastunutta. Mielenterveyspotilaan puolisona ja vanhempana on monen rankan asian edessä ja monet pitävätkin kasvohoitoja yhtenä konstina pitää yllä jaksamistaan. Varsinkin, jos on ihan omaishoitaja, niin silloin kotoa pois pääsy on aina lepoa.
Kaikki erilainen herättää ihmisessä pelkoa ja sitä kautta vastustusta. Vielä on todella paljon tekemistä tiedon levittämisessä, mitä enmmän tulee tietoa mielenterveysongelmista sitä helpompi on niistä kärsiviin ihmisiin sopeutua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti