torstai 9. helmikuuta 2012

Pigmenttiläiskät ovat valintakysymys

Ihania aurinkoisia pakkaspäiviä on tänäkin talvena ollut jo monta. Valosta pitää nauttia ja imeä itseensä luonnon kauneutta ja aurinkoenergiaa. Jos on taipuvainen pigmenttiläiskiin, niin nyt pitäisi niiltä suojautuminen aloittaa, koska juuri tämä kevät talven aurinko aktivoi pigmenttisolut. Se on kuitenkin asiakkaan itse  päätettävissä haluaako suojautua pigmenttiläiskiltä. Jos tuntuu siltä ettei välitä niistä ja peittää epätasaista ihoa meikillä, niin sekin sopii. Minun mielestäni pigmenttiläiskät on  suurimmaksi osaksi kauneuskysymys eikä ihon terveyden asia. Hyvin pieni määrä UV-säteilyä aktivoi melanosyyttisolut tuottamaan tummaa pigmenttiä, säteilyn määrä on sen verran vähäinen ettei se vielä aiheuta suurta ihosyöpä riskiä.

Itse kosmetologina ajattelen aina asioita ihon terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Jos joku asia vaarantaa ihon terveyttä, niin se pitää hoitaa. Silloin, kun on kysymys pelkästä ulkonäköasiasta se on asiakkaan oma päätös miten siihen suhtautuu. Siksi me emme yleensä kovasti puutu pigmenttiläiskiin ellei asiakas itse ilmoita niiden olevan ongelma. Tosin joskus pigmenttiläiskät on jo niin voimakkaita, että ihosolukko on jo vaurioitunut muutenkin. Silloin me aina kerromme asiakkaalle, että tilanteessa on ihosyöpäriski.

Pigmenttiläsikiin liittyy lähes aina hormoonit, joku hormonaalinen epätasapaino elimistössä laukaisee yhdessä UV-säteilyn kanssa melanosyyttisolujen epätasaisen muodostumisen. Siksi pigmenttiläiskät liittyy yleisesti raskauteen, imetykseen, keskenmenoihin ja vaihdevuosiin. Nuorille äideille kerromme aina, että hän on vaaravyöhykkeessä saada pigmenttiläskiä, koska se voi olla täydellinen yllätys nuorelle naiselle. Näin, kun asia on tiedossa hän voi itse päättää miten suojaa ihoaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti