lauantai 12. elokuuta 2017

Meikkituotteet keräävät pöpöjä

Meikkituotteilla kosketellaan ihoa päivittäin ja yhtä tuotetta voidaan käyttää jopa vuosia eli ne ovat varsinaisia pöpöpesiä. Minusta tuntuu, että tämä asia huomioidaan ihan liian vähän ja ihoa rasitetaan likaisilla siveltimillä ja pilaantuneilla meikkituotteilla.

Ripsiväri pitää vaihtaa kolmen kuukauden välein

Mietippä kuinka vanhan sinun ripsivärisi on ? Ripsiväri ja huulipuna ovat vaarallisempia bakteerien levittäjiä meikkituotteissa. Ripsiväriharja osuu aika usein ripsirajan limakalvoon josta on yhteys silmään. Pahimmassa tapauksessa ripsivärillä pidetään yllä silmätulehdusta jonka aiheuttajabakteerit elää ripsivärimassassa. Jos ripsiväriä on käyttänyt tulehtuneeseen silmään se pitää heittää pois, koska uuden tartunnan riski on todella suuri. Muutenkin on suositeltavaa vaihtaa ripsiväri uuteen kolmenkuukauden välein, koska bakteerit elää hyvin pehmeässä ripsivärimassassa. Silloin, kun ripsiväriä käytetään joka päivä se loppuukin tuossa kolmessa kuukaudessa ja alkaa kuivumaan joten suurta tappiota ei tule sen pois heittämisestä. Huulipunia ihmiset säilyttävät pisimpään ja joillakin voi olla käsilaukun, tai meikkipussin pohjalla kymmenenkin vuotta vanhoja huulipunia. Huulipuna pilaantuu yleensä 2-3 vuodessa ja se alkaa haisemaan eltaantuneelta. Pilaantuneen huulipunan laatu ja väri muuttuu ja usein huulipunasta tulee kuivan kittimäistä. Kannattaa kylmästi heittää pois yli kolmevuotta vanhat huulipunat. Ellei huulipuna miellytä niin paljoa ettet käytä sitä kolmessa vuodessa loppuun ei sitä kannata enää säästää. 

Siveltimet pitää kunnolla pestä

Meikki sienet ja siveltimet pitää kunnolla pestä ainakin kerran viikossa. Youngbloodin jauhemainen mineraalimeikki Natural Mineral Foundation (65€) on meidän suosituin meikkituote ja se levitetään siveltimellä. Ellei sivellin ole puhdas ja hyvässä kunnossa ei meikki leviä kunnolla. Tulehduksista ja finneistä kärsivällä iholla siveltimeen tarttuu varsinainen pöpöarmeija jota levitetään iholle aina uudestaan joka meikintekokerta. Siveltimen voi pestä shampoolla, Precleanse (64€) alkupuhdistusaineella tai vaikkapa tiskiaineella. Paksun meikkikerroksen sulattaa parhaiten Precleanse. Sama pätee pienempiin poskipuna-, luomiväri-ja huulipunasiveltimiin. Huulipunasivellin kannattaa pestä päivittäin, koska ihmisen huulissa on todella paljon bakteereja. Koskaan ei pidä lainata toisen meikkejä eikä varsinkaan huulipunia. Karmein teko on sipaista tavaratalon huulipunatesteristä väriä suoraan huulille. Pahin tartunta on herpesvirus eli yskänrokko ja se tarttuu todella helposti. Muistakaa valistaa myös nuorisoanne näillä ohjeilla, koska koululaiset mielellään kokeilevat toistensa meikkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti