maanantai 7. elokuuta 2017

Huulipunan sävy vaikuttaa ihon väriin

Huulipuna on maailman eniten ostettu meikkituote ja lähes joka nainen omistaa edes yhden huulipunan. Moni ei käytä ollenkaan muuta meikkiä, mutta ei lähde koskaan ulos ilman huulipunaa. Päivittäin meikkiä käyttävillä naisilla on yleensä aikamoinen varasto huulipunia. Yleensä ne ovat hyvin toistensa värisiä, koska harvoin rohjetaan hankkia ihan entisistä poikkeavaa väriä.

Kylmät sävyt korostaa couperosaa

Olen vuosikymmeniä ihmetellyt miksi asiakkaat haluaisivat kylmiä pinkin ja roosan sävyisiä huulipunia. Moni sanoo, että heille on joku meikkaaja neuvonut näin. Ihmettelen sitä kovasti, koska kylmät sävyt tuo esiin couperosan ja korostaa kalpeutta ja sinipunaisia pintaverisuonia. Minusta nuo kylmät pinkit ovat aivan virhe valinta suurimmalle osalle suomalaisista naisista. Vasta nyt minulle selvisi, että asiakkaat luulevat lämpimien ruskea sävyisten huulipunien korostavan hampaiden keltaisuutta. Tässä on nyt tullut väärin käsitys ja näin neuvonut meikkaaja on varmaankin ollut aika nuori ja kokematon. Hampaita näkyy hyvin vähän tavallisessa kanssa käymisessä. Yli kolmekymppisenä suunympäryslihas alkaa löystyä ja ylähuuli valahtaa pidemmälle kuin nuorempana. Se vähentää hampaiden näkymisen minimiin. Yli kolmekymppisen ei kannata huulipunaa valita hampaita ajatellen vaan sitä miten väri korostaa ihon virheitä. 

Lämpimät sävyt poistaa kalpeutta

Suomen talven vuoksi me elämme puolet vuodesta hyvin kylmäsävyisessä valossa joka heijastuu lumesta. Se korostaa ihon kalpeutta ja muutenkin suomalaiset ovat hyvin kalpeita talvella. Tähän, kun vielä valitaan kylmä fucsian, tai marjapuuron sävyinen huulipuna kalpeus korostuu varmasti. Vähemmän hyvin hoidetulla iholla on paksu harmaa kuollut solukkokerros ihon pinnassa ja väärän värinen huulipuna tuo hilseilyn kunnolla näkyville. Viileät pinkin sävyt muuttuu helposti kylmässä valossa sinertäviksi ja pahimmassa tapauksessa aletaan näyttämään sydänvikaiselta sinisin huulin. Pehmeät oranssin, korallin ja ruskean sävyt tuovat iholle lämmintä hehkua ja ihon kirjavuus ei korostu. Lämpimät sävyt ovat yleensä pehmeitä ja luovat miellyttävämmän vaikutelman kantajastaan kuin kylmä ja kova pinkki. Suosittelen, että uskaltautuisitte kokeilemaan lämpimän sävyisiä huulipunia.

2 kommenttia:

  1. Ihan huomaamattani olen alkanut soveltaa samaa kavaa huulipunavalinnoissani kuin kynsilakoissakin. Eli jos tunnen itseni väsyneeksi ja rähjäiseksi laitan mahdollisimman kirkkaan punaista huulipunaa. Mielestäni meikkien ja kynsien suhteen kannattaa kokeilla uusia asioita, koska ne voi niin helposti vaihtaa tai pyyhkiä pois. Radikaalit hiusoperaatiot kun voivat olla paljon työläämpiä, jos sattuu muuttamaan mielensä. Luottomeikit on sitten erikseen, olen esimerkiksi käyttänyt samaa ripsiväriä lähemmäs 15 vuotta, kun kerran löysin sellaisen, jolla saan haluamani lopputuloksen.

    VastaaPoista
  2. Kommentissasi on paljon hyviä näkemyksiä, kiitos. Reippaan kirkkaalla huulipunalla marraskuun räntäsateessa saa hiukan vauhtia elämäänsä ja se ilahduttaa myös muitakin. Huulipunissa ja kynsilakoissa voi todellakin kokeilla jotain muuta, kun turvallisia perusvärejä. Se ei ole kallis kokeilu ja mitään peruuttamatonta ei tapahdu, niin kuin hiustenleikkuussa käy. Kaikki värit käy kaikille, jos vaatetus ja muu meikki sopii huulipunaan. Ainoastaan tarvitaan rohkeutta ja leikkimielisyyttä. Huulipuna ja kynsilakka ei ole maailman vakavin asia.

    Inkeri

    VastaaPoista