torstai 5. toukokuuta 2011

Iho ja ihottumat

Iho on elimistön osa ihan samalla tavoin kuin maksa, keuhkot tai verisuonet. Iho on myös ihmisen suurin elin, ja sillä on paljon tehtäviä. Iho on myös elin joka voi sairastaa kaikista eniten.

Ihosta voidaan tunnistaa noin tuhat eri ihosairautta. Yleensä ihotautilääkäri tunnistaa näistä noin 700 omien kokemustensa kautta, ja yleislääkäri noin 300. Voisin sanoa, että itse kokemukseni myötä tunnistan parisataa eri ihotautia. Kosmetologien koulutukseen kuuluu opiskella ihotautioppia enemmän kuin esimerkiksi sairaanhoito-oppilaitoksessa.

Itselleni erilaiset iho-ongelmat ovat hyvin kiinnostavia, johtuen ehkä siitä, että ihotautiopin opettajani oli lääkäri joka itse erikoistui ihotautioppiin. Hän oli niin motivoitunut meidän opettamiseen, että hän loi minuun pysyvän kipinän seurata ihotautipuolen tapahtumia.

Tämä ei tarkoita sitä, että kosmetologina hoitaisin jotain ihottumia, vaan sitä, että tunnistan ne, ja neuvon heti lääkäriin. On ehdottomasti selvää, että kosmetologi hoitaa ainostaan tervettä ihoa. Kuitenkin jos asiakkaalle on epäselvää mennäkkö iho-ongelmansa kanssa lääkärille, vai kosmetologille, niin ensin kannattaa kääntyä kosmetologin puoleen. Asiantunteva kosmetologi voi sitten neuvoa, jatkaako asiakas siitä ihotautilääkärille, vai riittääkö yleislääkäri. Myös monet lievät ihoärsytykset voivat hoitua jo kasvohoidossa, silloin kun kysymys ei ole varsinaisesta ihottumasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti