maanantai 29. elokuuta 2011

Lasten suusta osa 2: Vanha vs. aikuinen

Lapsilla on usein aika mielenkiintoisia ajatuksia siitä, milloin ihminen on vanha. Rypyillä ei valttämättä ole mitään tekemistä asian kanssa. Kuopuksen hoitotädiltä kuulin, miten oma lapseni päätteli vanhuuden alkaneen.


Hoitotäti oli jonakin päivänä huokaissut puoliääneen, että "voi, kun on tainnut vatsa kasvaa, kun housujen vyötärö kovasti kiristää". Pieni mies (silloin 3 1/2-vuotias) oli hetken hartaasti mietittyään vastannut: "Niin kun sinä olet jo vanha, niin sinulla on tollainen vatsa. Äidillä ei ole vatsaa, kun äiti on vielä aikuinen."

Mitä tästä voisi päätellä?Hmm.Aikuisen erottaa vanhasta vyötärön perusteella?Ikäeroa minun ja hoitotädin välillä on n. 10 vuotta eli aikuisen mittapuun mukaan aika vähän. Täytyisi kysyä lapselta vielä tarkennusta siihen, milloin ihminen sitten muuttuu aikuiseksi. Onko vatsalla jotain tekemistä siihenkin asiaan?

2 kommenttia:

  1. Anonyymi14:21

    Onpa joskus lasten suusta kuullut senkin, että "aikuinen" ja "ihminen" tarkoittavat samaa: "Halusin mennä ihmisten pöytään istumaan". :-)

    VastaaPoista
  2. Mukavaa, että joku toinenkin on huomannut lasten ilmiömäisen kyvyn oikaista asioista mutkat suoriksi. Toisinaan tähän kykyyn liittyy myös taito toimia "totuuden torvena", varsinkin kun ympärillä on monta kuulijaa. "Meidän äiti sanoi eilen, että..." Korvat punoittaen sitten kuullaan asioiden todellinen tila. ;-)

    VastaaPoista