sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Muotia ja kauneutta Italiassa

Täytyy nyt vielä kertoa Italian muodin tuulista, kun kerran sotahistoriastakin kirjoitin pitkät pätkät. Italiassahan on vahvat perinteet itsensä hoitamiseen ja naisellisuus on Italiassa kunniassaan. Ihan tavallisessa katukuvassa näkee tyylikkäitä naisia, eritoten laitoimme merkille iäkkäät naiset jotka olivat todella hyvän näköisiä. Selvästi 60-80 vuotiaat naiset Roomassa kiinnittävät enemmän huomiota ulkonäköönsä ja vaatteisiinsa, kuin suomalaiset saman ikäiset naiset. Merkille pantavaa oli kauniit, tyylikkäät kengät ja erikoiset sukkahousut. Monella iäkkäälläkin naisella oli pitsisukat tai muita kuvioaiheita sukissa ja korkokengät.

Kaupoissa näkyi paljon olevan kapealahkeisia kirkasvärisiä kesähousuja ja lahkeiden suissa oli vetoketjut. Keltaista ja korallia oli paljon, mutta turkoosi ja limen vihreä oli nyt poissa. Paljon oli myös beigen ja harmaan erisävyjä, varmaan tyylikkäitä, mutta minun mielestäni liian pliisuja ja värittömiä. Kultaa oli myös paljon ja paljetteja. Monessa näyteikkunassa oli joku kullan kiiltävä neule tai villatakki. Paljon oli myös kotelomekkoja, monessa kaupassa oli paljon söpöjä kapeita kokomekkoja, vähemmän mitään jakkupukuja. Mekot oli myös enemmän vartalon myötäisuä, kuin leveä helmaisia. Jonkin verran oli kukkakuoseja, mutta pääsääntöisesti vaatteet oli yksivärisiä.

Voi olla, että joku muodin asiantuntija olisi ihan erimieltä tämän kevään muodista, mutta tämä oli se käsitys mitä minä Rooman katukuvasta sain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti