tiistai 6. marraskuuta 2012

Oikea puhdistustuote on tärkeä osa ihonhoitoa


Mietin ensin laitanko otsikoksi, että puhdistustuote on tärkein osa ihonhoitoa. Puhdistusaineen merkitys on todella suuri ja sen ostoa kannattaa miettiä tarkkaan. Väärä puhdistusmaito voi vesittää ihan koko ihonhoitosysteemin, oikea ja hyvä tuote taas voi pelastaa muuten kehnon ihonhoidon. Suomalaisten yleisin virhe on liian voimakas ja kuivattava puhdistusaine. Me ollaan niin perusteellisen hygieenisiä, että ihonkin pitäisi ihan narista puhtauttaan. Silloin ollaan aivan väärällä tiellä, koska meidän ilmastossa liian kuivattava puhdistus aiheuttaa iholle, vain ongelmia.

Monella on sellainen käsitys ettei iho ole puhdas ellei se oikein tunnu kiristävän, natisevan puhtaalta. Jos iho kiristää pahasti pesun jälkeen se on varma merkki siitä, että puhdistus kuivattaa liikaa. Oikean puhdistusaineen löytäminen kosmetiikkamarkkinoilta ei ole helppo tehtävä, koska suurin osa kosmetiikkaa on tehty Keski-Euroopan leutoa ilmanalaa varten. Monella sarjalla on vielä käytössä vanhanaikaisia mineraaliöljyjä jotka eivät ole vesiliukoisia ja puhdistuksen jälkeen tarvitaan kasvovettä. Sehän on oleellinen ero Dermalogican puhdistustuotteissa verrattuna muihin, että ne ovat kaikki vesiliukoisia ja kasvovesiä ei tarvita. Kasvoveden tarkoitushan on puhdistaa alkoholin, tai muun vahvan aineosan kanssa puhdistusmaidon veteen liukenemattomat rippeet pois. Samalla ne myös kuivattavat ja vievät pois ihon omaa suojakerrosta.

Dermalogican kaikki puhdistusaineet ovat vesiliukoisia ja perinteisiä kasvovesiä ei edes ole olemassa. Puhdistuksen jälkeen käytetään spraypullossa olevia hoitosuihkeita, jotka neutralisoivat veden vaikutusta. Hoitosuihkeita on kolme erilaista ja ne tukevat tehokkaasti muuta ihonhoito-ohjelmaa.

Helpoin puhdistus joka sopii kaikille muille paitsi kuivalle iholle on Precleanse ( 150ml 54€) ja Special Cleansing Gel ( 500ml 60€, 250ml 42€). Hoitosuihkeeksi sopii Multi-active Toner ( 250ml, 46€). Näillä tuotteilla pesuaineiden hinnaksi tulee alle euro päivää kohti. Kuivalle ja herkälle iholle suosittelen Precleansen kanssa Ultra Calming Cleanseria ( 500ml 73€, 250ml 51€) ja hoitosuihkeeksi Ultra Calming Mistiä ( 177ml 54€). Nämä on Dermalogican "peruspuhdistustuotteet", jotka sopivat monelle ihotyypille. Dermalogicalta löytyy myös monia muita ihonpuhdistustuotteita joilla voi tehostaa ja tukea eri ihotyyppien hoito-ohjelmaa. Tärkeitä kuitenkin on, että puhdistusaine ostetaan harkiten ja varmasti ihotyypille sopivaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti