lauantai 31. elokuuta 2013

Mummot meikkaa!

Nyt vasta olen huomannut miten suuri tarve yli kuusikymppisillä naisilla on meikkiohjeisiin ja kunnon meikkituotteisiin. Näitä meikkijuttujani blogin tilastojen mukaan luetaan todella paljon ja moni asiakkaani kyselee ohjeita meikkiinsä. Olen vasta nyt hoksannut miten vähän on järkeviä meikkausohjeita ja neuvoja tavalliselle kuusikymppiä ylittäneelle suomalaiselle naiselle. Korostan nyt tätä suomalaisuutta, koska meillä on ihan eri käsitykset meikistä, kuin ranskattarilla ja jenkeillä. Ei suomalainen nainen halua näyttää yli-ikäiseltä pin-up-tytöltä, mikä taas näyttää olevan Amerikan muoti kaikilla keski-iän ylittäneillä. Me suomalaiset naiset emme yleensä halua käyttää joka aamu tuntia peilin edessä, että olisi työkunnossa. Teini-ikäiset sitä vielä jaksaa, mutta hiukankin vanhemmat haluaa olla mahdollisimman nopeasti meikattuja ja iho kunnossa.

Ei asioista kannata tehdä turhan vaikeita, eikä meikkiinkään tarvitse yrittää laittaa korostuksia, varjostuksia ja häivytyksiä. Yleensä ne ei onnistu ja meikki näyttää vaan turhan paksulta ja huomiota herättävältä. Tärkeintä olisi, että meikkituotteiden värit olisivat tyyliin ja omaan väritykseen sopivat ja niiden laatu olisi kestävä ja hyvä. Minusta meikkiin riittää meikkivoide, luomiväri, ripsiväri, poskipuna, huulipuna ja huultenrajaus. Ellei ole kestoväriä kulmakarvoissa, sitten myös kulmiin meikkiä. Näiden laittamiseen menee aamuisin alle kymmenen minuuttia ja ainoastaan huulipunaa lisätään päivän mittaan.  Ihon tasoittaminen ja kaunistaminen meikkivoiteella on mielestäni hyvin tärkeää, lähes meikin tärkein kohta. Meikkivoiteena voi käyttää ohutta SkinPerfect Primeriä, joka ei taatusti jätä rajoja, eikä kasaannu ja sopii aivan kaikille. Sen helpompaa tuotetta ei olekaan. Peittävämpi meikkivoide olisi Youngbloodin mineraalimeikki.


Moni haluaisi erillisiä peitevoiteita tummiin silmänympäryksiin ja kyllähän Youngbloodilla sellainenkin löytyy. En kuitenkaan pidä sitä aina hyvänä valintana, jos silmänympärys on ryppyinen ja kuiva. Siihen jää kasoihin ryppykohtiin kaikki peiteaineet ja ehkä tummuus peittyy, mutta rypyt korostuu. Siksi suosittelisinkin, että peittämiseen riittää sama meikkivoide, kuin koko kasvoillakin. Silmämeikkiin kannattaa aina käyttää myös luomiväriä. Pelkkä ripsiväri näyttää aika kovalta, eikä välttämättä korosta silmiä kauniisti. Youngbloodilla on opaalihohdeluomivärejä, jotka käyvät ihan yksinäänkin luomelle. Ei siis tarvitse laittaa monia eri luomivärejä, vaan yksikin luomiväri riittää ja sitten ripsiväri. Opaalihohdeluomiväri taittaa valoa sillä tavoin, että se näyttää eri suunnilta katsottuna  hiukan eriväriseltä. Näin saadaan yhdelläkin värillä tyylikäs ja elävä silmämeikki. Ripsiväriä en suosittele, kuin yläripsiin, koska pelkkien yläripsien korostus saa silmiin nousevaa linjaa. Alaripsistä myös helposti päivän mittaan tarttuu ripsiväri alaluomeen ja se alkaa näyttämään suttuiselta.

Ikääntyvälle on suositeltavaa käyttää silmien rajausta, koska se terävöittää hyvin silmän ääriviivoja. Toisaalta, jos ei ole koskaan aiemmin käyttänyt rajausväriä, niin onko motivaatiota opetella sitä käyttämään. Youngbloodin Gel Liner rajausväri on helppo käyttää, mutta ellei ole rajausta koskaan tehnyt on siinä opettelemista. Tietysti minä myyn silmänrajausvärin ja sivelteminkin, mutta kannattaa harkita tuleeko sitä käytettyä. Ei kannata ostaa tuotetta mitä käyttää kaksi kertaa vuodessa ja parissa vuodessa se jo kuivahtaa purkkiin. Siinä tapauksessa, että haluaa opetella käyttämään silmän rajausta se on suositeltavaa, mutta meikki toimii ilman sitäkin.

Poskipuna on tärkeä keski-iän ylittäneelle, koska yleensä iho on jo kalpea, varsinkin talvella. Poskipunalla saa hyvin myös nostettua kasvojen ilmettä, joka alkaa iän mukana valahtamaan. Huulipuna on tuote mitä kannattaa käyttää, vaikka ei mitään muuta laitakkaan. Hyvin korostetut kulmakarvat ja sopiva huulipuna on jo ihan hyvä meikki. Ripsivärin jättäisin silloin pois, ellei muuta meikkiä käytetä. Huulet kannattaa rajata ja sen suosittelen tekemään huulten omien rajojen mukaisesti. Ellei huulten muotoilua osaa tehdä taitavasti se näyttää pian sotkuiselta ja siksi on parempi rajata ihan omien huulten mukaan. Rajaus pitää huulipunan paremmin paikallaan ja se ei niin helposti lähde leviämään suunympärysjuoteisiin. Rajaus kannattaa valita samaa sävyä, kuin huulipuna on. Yleensä meikkisarjoilla on suunniteltu määrätty rajausväri jokaiseen huulipunaan.

Kasvohoitojen yhteydessä voin antaa enemmän ohjeita, kertokaa vaan hoidon alkupuolella, että haluatte minun erityisesti paneutuvan myös meikkiin. Voin sitten hoitoa tehdessäni jo miettiä mitkä värit asiakkaalla parhaiten toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti