sunnuntai 25. elokuuta 2013

Mitä eroa on Youngbloodin ja halpakosmetiikan meikeillä?

Olen nyt moneen kertaan tuonut esiin, että ikääntyvälle iholle pitää käyttää hyvälaatuisia meikkejä. Pitäähän minun perustella tuo ohjeeni ja selvittää ero mikä on laatumeikki ja mikä ei.

Youngbloodin meikeillä ja markettien halpatuotteilla on huikea ero ja ne erot tulee esiin nimenomaan vaativalla vanhenevalla iholla. YB on mineraalimeikkisarja ja se tarkoittaa, että väripigmentit ovat luonnonmineraaleista saatu, eikä ne ole synteettisiä. Nämä mineraalipigmentit tuli meikkituotteisiin 2000-luvun alkupuolella ja ne mullisti meikkituotteet täysin. Aikaisemmin meikeissä käytettiin samoja väripigmenttejä, kuin Tikkurilan maaleissa. Suomalainen Kemira oli yksi maailman suurimpia pigmentin tuottajia ja niitä käytettiin sekä meikeissä, että maaleissa ja väreissä yleensäkin. Meikkejä varten näitä väripigmenttejä pyrittiin jalostamaan monella tavoin ja yleensä nuo värihiukkaset ympäröitiin jollain ihoystävällisellä aineella. Tämä on siis ihan mikrokemiaa ja näitä pigmenttihiukkasia ei paljaalla silmällä erota.

Sitten amerikkalaiset kehittivät luonnon mineraaleista erotetut värihiukkaset, mitkä jo itsessään on ihoystävällisiä. Ne ovat kuitenkin hyvin paljon kalliimpia raaka-aineita, kuin halvat synteettiset väriaineet. Mineraalipigmentin ja synteettisen pigmentit ero on totaalinen, ne ovat täysin erilaiset aineet. Synteettinen pigmentti on pyöreä pallo, joka ei jousta, eikä läpäise valoa. Mineraalipigmentti taas on ohut ja litteä ja se on läpikuultava. Kun pallomaisia joustamattomia synteettisiä pigmenttejä tulee iholle päällekäin niistä tulee paksu ja kova kerros. Litteät joustavat pigmentit taas asettuu limittäin ja kerros on paljon ohuempi. Vielä, kun litteät pigmentit ovat läpikuultavia ihon oma väri kuultaa niistä läpi ja näin meikistä tulee luonnollisempi. Varsinkin meikkivoiteissa ero on ollut aivan huomattava ja mineraalimeikit, niin kuin esimerkiksi YB:n Natural Mineral Foundation ( 65€) ei jätä mitään rajoja hiusrajaan ja kaulaan. Ne sulautuvat ihon omaan väriin hyvin luontevasti.

Luomiväreistä mineraalipigmentti tekee myös pehmeämmän ja häivytykset ovat helpompia tehdä. Luomivärienkään sävyt eivät ole niin kovia, kuin aikaisemmin, koska niistäkin ihonväri kuultaa läpi. YB: llä on aivan ihania opaalihohdeluomivärejä, jotka ovat asiakkaidemme suosikkeja. Ne ovat jauhemaisia ja tosi helppoja levittää. Tuo opaalihohde ei ole mikään kimalle, vaan väri taittaa valoa siten, että se näyttää eriväriseltä riippuen siitä mistä suunnasta katsotaan. Vaikka laittaa, vaan yhden luomivärin silmämeikki näyttää siltä, että luomella on taitavatkin häivytykset. Esimerkiksi sävyt Kasbah ( 33€), Granite,  Morganite ja Cashmere ovat todella tyylikkäitä ja sopivat ryppyisellekin luomelle.

Monista markettienkin meikeistä sanotaan, että ne ovat mineraalimeikkejä, mutta niissäkin on paljon laatueroja. Kunnollista mineraalipigmenttimeikkiä ei kovin halvalla saa. Tässä siis perustelut sille miksi kannattaa maksaa vähän enemmän. Suurihuokoisella ja rasvoittuvalla iholla huonolaatuinen meikki voi olla koko ongelman ydin. Synteettinen meikkipigmentti ei liukene kunnolla veteen ja sen puhdistaminen iholta on vaikeampaa. Synteettinen meikkivoide imeytyy huokosiin tukkien ne ja näin syntyy finnejä ja mustapäitä. Joskus siis meikkivoide saattaa olla syy ettei ihon talineritys rauhoitu.

7 kommenttia:

  1. Anonyymi15:32

    Olipas taas tiivistä tietoa. Käytän meikkiä joka päivä enkä ole koskaan tullut ajatelleeksi näitä koostumuseroja. Yleensä annetaan ymmärtää, että hintaerot syntyy mainosmiesten jutusta. Kenellä on kuuluisin brändi on kalliimmat meikit. Se ei taida ihan näin yksinkertaista ollakkaan.
    Itse olen käyttänyt Youngbloodin meikkejä pari vuotta ja kaikkiin olen ollut tyytyväinen. Luomivärit ovat kivoja ja helppoja ja ripsiväriä ei voita mikään.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi21:31

    Kysymykseni ei liity meikkeihin, vaan ruusufinniin. Siitä oli jo muutama kysymys aikaisemminkin.
    Voinko tulla kasvohoitoon, kun minulla on ruusufinni ja taas kolmen kuukauden antibioottikuuri menossa. Haluaisin ainakin rentoutusta ja muistan aikaisemmilta käynneiltäni, että teette ihanan kasvohieronnan. Jotain hoitoaineitakin tarvitsen, koska en ole uskaltanut aikoihin käyttää, kuin perusvoiteita ja ne ei tunnu hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai ruusufinni-iholle voi tehdä kasvohoitoa ja kannattaakin tehdä. Itse ruusufinniä ei kasvohoidot paranna, mutta niin, kuin tuossa alhaalla kommentissa kerrotaankin kasvohoito auttaa ihoa suojautumaan ilmaston haitoilta. Ruusufinni yleensä puhkeaa auringon, tai lämmönvaihtelujen takia ja hyvin hoidettu iho pystyy paremmin suojautumaan näiden vaikutuksilta.

      Inkeri

      Poista
  3. Anonyymi00:14

    Voin näin asiakkaana kommentoida omia kokemuksiani. Olen kymmenisen vuotta sairastanut ruusufinniä ja viitisen vuotta olen käyttänyt dermalogicaa ja ollut Inkerillä hoidoissa. Oma kokemukseni on, että hoidot hidastavat ruusufinnin puhkeamista. Aikaisemmin ihottuma nousi heti maaliskuussa, kun tuli aurinkoiset hiihtokelit ja olin enemmän ulkona. Söin joka kevät monta kuukautta antibioottia. Toinen ihottumavaihe tuli kesälomalla, kun hikoilin, ulkoilin ja sain aurinkoa. Söin vuoden aikana 3-5 antibioottikuuria.
    Nyt, kun käyn säännöllisesti kasvohoidossa ihoni on jotenkin vahvempi ja se sietää enempi. Osaan myös paremmin suojata sitä auringolta ja tuulelta ja dermalogican rasvat on helppoja käyttää. Kyllä ihottuma vaiheita edelleen tulee, mutta vain pari kertaa vuodessa. Aurinko ei enää puhkaise ihottumaa yksinään, koska käytän hyvät suojarasvat. Yleensä kevään ihottuma iskee vasta, kun on aurinkoa, siitepölyjä ja katupölyä yhtäaikaa.
    Suosittelen menemään kasvohoitoon onhan se myös niin ihanaa hemmottelua itselle.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi15:27

    Suhtauduin meikkipuuterin ostoon ja käyttöön 60v ihollani ennakkoluuloisesti, kunnes viime viikolla ostin sitten ekan YB:n mineraalimeikkipuuterini. Myönnettävä on, että tuote toimii juuri kuten Inkeri minulle vakuuttelit.
    Testasin tuotteen lauantaina suursiivouksessa ja hyvin toimi. Siivouspölyt eivät tunkeutuneet ihoon ja kiiltelykin pysyi kohtuullisissa rajoissa hikoilusta ja "aalloista" huolimatta. Meikin alle laitoin primerin.
    Tieto litteästä ja läpikuultavasta mineraalipigmentistä auttoi ymmärtämään, miksi meikki on helppo levittää ja erityisesti häivyttää. Ja lisäksi - pienen totuttelun jälkeen - meikkikerroksen paksuutta pystyy todellakin säätelemään vaikka käytössäni ei ole YB:n meikkisuti vaan huomattavasti pienempi suti, tosin luonnonkarvaa sekin ja nyt perusteellisesti puhdistettu. ms

    VastaaPoista
  5. Tosi kiva, että olet tyytyväinen uuteen meikkiisi. Sen jälkeen, kun tuo mineraalimeikki tuli markkinoille en ole itse muuta käyttänyt. Se on niin helppo ja luonnollinen iholla. Hiukan sen käyttö vaatii totuttelua, koska onhan se aivan eri asia, kuin voidemainen meikki. Se ei myöskään vaadi juuri YB:n omaa sivellintä, kunhan sivellin on luonnonkarvaa ja tarpeeksi tuuhea.
    Jos mineraalimeikkijauhe tuntuu kovin hankalalta käyttää kannattaa vikaa ensin etsiä siveltimestä. Se ei levity niin hyvin keinokuitusiveltimellä, kuin luonnonkarvasiveltimellä. Kuluttajan on aika vaikea itse erottaa onko sivellin aitoa karvaa, vai ei. Valitettavasti olen joskus nähnyt keinokuitua myytävän aitona. Hinta yleensä kertoo paljon, luonnonkarvasivellin on aina käsin istutettu karva karvalta ja hinta onkin yleensä nelinkertainen verrattuna keinokuitusutiin.
    Yleensä jokaisella on kotona joku iso puuterisivellin, aina voi ensin kokeilla sitä jo kotona olevaa ja sitten vasta hakea YB:n oma sivellin. Luonnonkarvasiveltimet kestää kymmeniä vuosia. Kissaihmisiä varoitan, että luonnonkarvasiveltimille voi löytyä huushollista muitakin käyttäjiä, kuin ihmiset. Itse joudun pitämään kaikki siveltimet tiukasti kaapissa, muuten ne on leikkikaluina pitkin huoneita.

    Inkeri

    VastaaPoista
  6. Pitää vielä kertoa näistä meikkisudeista ja kissoista. Meidän Jösse on ainoa kissoistani, joka on niin lapsellinen, että hän leikkii leluhiirillä ja rakastaa meikkisuteja. Jösse, kun saa sudin tassuihinsa ei siitä jää, kuin karvakasa ja pureskeltu varsi jäljelle.
    Leluhiirien kanssa Jösse riehuu joka ilta ja sitten, kun alkaa väsyttämään hiiri hukutetaan vesikuppiin. Melkein joka ilta on tämä sama rituaali, leikin lopuksi hiiri pitää hukuttaa. Se saa vesikupissa lillua muutaman tunnin, mutta aina aamuun mennessä Jösse on onkinut sen pois. Voi, kun tietäisi mitä Jösse ajattelee, kun hiiri pitää hukuttaa.

    Inkeri

    VastaaPoista