keskiviikko 28. elokuuta 2013

Syksy tulee ja ihon tarpeet muuttuu

Olen koko kesän varoitellut auringon vaaroista ja nyt, kun sitä kohta ei saa alan valittelemaan sen puutetta. Eihän tuo ilmasto koskaan ole kohdallaan. Auringolla on paljon hyviäkin puolia ja suurimman osan ihot voi paremmin kesällä, kuin talvella. Varsinkin rasvoittuvalle  iholle  ja atooppisen kuivalle iholle aurinko on suorastaan lääkettä.

Rasvoittuvan ihon ongelmiin on syytä varautua juuri nyt, kun aurinko ei ole vielä täysin ohitse. Öljyisen rasvaiselle iholle auringolla on kuivattava vaikutus ja se myös rauhoittaa tulehduksia. Vielä, jos iho on hyvin ruskettunut siinä ei paljoakaan finnejä näy. Moni haluaakin rusketusta siksi, että se peittää finnit ja näpyt. Syksyllä sitten ollaankin ongelmissa, kun aurinko loppuu ja rusketuskin katoaa. Samaan aikaan, kun auringon hoitava vaikutus loppuu alkaa ihoa kuivattava sisälämmitys. Se onkin aika shokki iholle, kun sisäilman kosteus alenee puoleen. Auringon puuttuminen päästää tulehdusta aiheuttavat bakteerit valloilleen ja iho alkaa erittämään taliakin enemmän. Samalla ihonpinta kuivuu, kun iho haihduttaa yht'äkkiä kosteutta liikaa kuivan sisäilman takia. Kesän jäljiltä iholla on yleensä myös vahva kerros kuollutta solukkoa, joka tukkii ihohuokoset. Varsinkin, jos rusketusta on ollut paljon kuollutta solukkoakin on paljon, kun kaikki rusketus alkaa hiipua pois.

Rasvainen iho on siis helposti ongelmainen syys-lokakuussa ihan Suomen ilmaston takia. Nuorilla yleinen ajankohta Roaccutan acnelääkityksen aloittamiseen onkin juuri syksy. Toisaalta Roaccutania ei saa syödäkkään aurinkoiseen aikaan. Tavallinen sekaihokin yleensä näyttää pahimmat puolensa juuri syksyllä ja siksi ihonhoitoa pitääkin tehostaa. Puhdistava kasvohoito olisikin tässä kohtaa kaikista tärkein juuri rasvaiselle iholle. Tukkiintuneita huokosia on kotikonstein aika vaikea hoitaa. Yhdellä kasvohoitokerralla pystytään sekä kosteuttamaan, että puhdistamaan iho ja siitä on sitten paljon helpompi jatkaa hoitoa kotona. Puhdistava kasvohoito vie aikaa noin puolitoistatuntia ja sen hinta on 96€. Siinä yhteydessä teemme myös mekaanisen ihonpuhdistuksen, jos sille on tarvetta.

Kotihoidossa moni tekee sen suuren virheen, että alkaa käyttämään voimakkaasti kuivattavia rasvaisen ihon tuotteita, kun huomaa ihoon ilmestyvän finnejä. Kuivattavat aineet tukkivat huokosia entisestään ja ongelma sen, kuin pahenee. Dermalogican Medibac hoitolinja on tarkoitettu aikuiselle rasvaiselle iholle ja se normalisoi talineritystä kuivattamatta ihon pintaa. Käyttöön kannattaa ottaa ainakin Clearing Mattifier ( 40 ml, 69€), joka rauhoittaa talineritystä ja vähentää ihon kiiltoa. Sitä voi käyttää paikallisesti, vaikka vain kasvojen rasvoittuvilla osilla. Sen päälle laitetaan kosteusvoide, koska yksinään se ei riitä varsinkaan Suomen kuivassa talvi-ilmassa. Myös kuorintaa pitää ehdottomasti lisätä, jos ihossa on yhtäänkään epäpuhtauksia. Varsinkin iho, joka on voimakkaasti ruskettunut vaatii paljon kuorintaa, että kuollut solukko saadaan pois huokosia tukkimasta.

Savipohjainen puhdistava Reffining Masque rauhoittaa myös nopeasti ihon näppyläisyyden. Se ei missään tapauksessa kuivata, mutta imee itseensä hyvin talia ja epäpuhtauksia. Sitä voi käyttää myös tehokuurina öljyiselle iholle. Pari viikkoa, kun naamiota laittaa joka toinen ilta voimakaskin finnireaktio ja rasvaisuus rauhoittuu. Se toimii myös teini-ikäisillä oikein hyvin. Naamio on vielä tarjoushinnallakin elokuun loppuun.

6 kommenttia:

 1. Nimetön11:43

  Voi ei, kirjavan kukertava aikakausi taas edessä. Kävelen työmatkani (Hml:n joukkoliikenne ei vastaa tarpeisiini) noin 40 min säässä kuin säässä. Pakkasen ja viiman jäljiltä ihon tasoittuminen voi viedä pitkänkin ajan. Istun koko päivän 7-9 tuntia kuivassa sisäilmassa "sähköisen" näyttöpäätteen ja oheislaitteiden ääressä. Sitten koittaa päivän pahin hetki; taas ulos vähintään tuo 40 min. Onko tähän tilanteeseen mitään lievennystä, kun en voi laittaa puhdistusta, hoitoa ja meikkiä uusiksi töistä lähtiessäni?
  Tilannetta pahentaa lisäksi silmät, jotka rasittuvat päivän aikana ja vuotavat vuoripuron lailla kosteuttavista silmätipoista huolimatta. Tähän odotan innolla lokakuussa myyntiin tulevaa silmänympärystuotetta, jotta iho kestäisi vetistelyä. Mutta mitä avuksi yllä kertomaani tilanteeseen?

  VastaaPoista
 2. Ainakin tuossa on se hyväpuoli, että saat päivän liikuntatarpeen säässä, kuin säässä. Muuten helposti löytyisi hyviä tekosyitä miksi ei ulkoilemaan voisi lähteä talven tuulessa ja tuiskussa.
  Tärkeintä olisi, että ihon peruskunto olisi hyvä. Kasvohoidot ylläpitävät ihon hyvinvointia ja terveyttä sekä parantavat ihon suojautumiskykyä. Talvella suosittelen Barrier Repair suojavoiteen käyttöä muiden voiteiden päälle aamuin, illoin. Sen päälle voi laittaa vielä SkinPerfect Primerinkin ja sitten meikin. Se ei ole yhtään liika, koska kaikki ovat ohuita tuotteita ja imeytyvät ihossa eri kerroksiin. Silloin, kun lämpötila on pakkasen puolella kasvot joutuvat alttiiksi tosi kylmälle, koska tuuli paljaalle iholle lisää pakkasen kylmyyttä. Lisäsuojaa saisi mineraalimeikistä, jota voisi pitää työssä mukana ja lisätä vielä kerros, kun lähtee työstä pois. Itse teen niin, jos lähden työpäivän jälkeen pakkaseen ulkoileen. Lisään kunnon kerroksen mineraalimeikkiä, koska päivän aikana siitä on hiukan kulunnut pois aamulla laitettua.
  Kuorinta ja naamio on myös hyvä lisä ihonhoitoon kotona silloin, kun iho joutuu tosi koville. Esimerkiksi Multivitamin Thermofoliant kuorinta ja sen jälkeen Multivitamin Power Recovery Masque pari, kolme kertaa viikossa olisi iholle todella hyvä.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Nimetön17:37

  Minua kiinnostaa tuo Nanolift hoito, mutta puhdistuksenkin tarvetta nassussa olisi. Voiko niitä mitenkään yhdistää? Olen 54v ja ihoni "kukkii" joka syksy, mutta toisaalta se hilseilee ja kiristelee. Teininä ihoni oli oiken kamala ja siitä on vieläkin arpeutumia näkyvissä. Meikkiohjeetkin kiinnostaisi, kun nuo juttusi aikuisen naisen meikistä kuulostaa ihan järkeviltä. Minut on pari kertaa meikattu kampaamossa ja tulos oli järkyttävä. Maalia vedettiin monta kerrosta ja tuntui, että rypyt oikein korostui. Enkä ainakaan kotona osaisi tehdä mitään, vaikka ne kymmenen uutta meikkipurtiloa hankkisinkin. Olisin ihan tyytyväinen, jos saisin kunnollisen meikkivoiteen ja huulipunan. Voisikos niitä katsastaa, tai kokeillakin Nanolift hoidon yhteydessä?

  Tuula

  VastaaPoista
 4. Nanolift kasvohoito tehdään aina ihon tarpeiden mukaan ja siihen voi yhdistää myösmekaanisenkin ihonpuhdistuksen. Kaikkiin kasvoihoitoihin kuuluu kevyt päivämeikki, jos asiakas haluaa. Siinä näkee miltä ehdottamani värit näyttää iholla ja onhan se myös kivaa vaihtelua, että näkee miten toinen tekisi meikin. Tervetuloa hoitoon!

  Inkeri

  VastaaPoista
 5. Nimetön22:45

  Onko tuo Oil Control Lotion liian kuivattava yli viisikymppiselle iholle? Minulla on ollut paha acne nuoruudessani ja olen saanut siihen monet lääkekuurit. Aina, vaan ihoon tulee finnejä ja mustapäitä, mutta nykyisin se myös hilseilee helposti talvella. Meikki ei levity kunnolla, kun iho on niin hilseilevä.
  Minulla ei ole vielä ollut käytössä Dermalogican voiteita, kun olen vasta siirtymässä tuotteisiin. Special Cleansing Gel ja Precleanse yhdistelmä on ollut käytössä keväästä saakka ja olen siihen todella tyytyväinen. Silmämeikkikin lähtee Precleansella pois ihan ilman hankaamisia. Nyt pitäisi hankkia päivävoide ja tuo Oil Control Lotion kiinnostaisi. Rypytkin hiukan surettavat ja pohdin sopiiko tuo tarjoustuote Extra Firmin Booster rasvaiselle iholle, vai tukkiiko se vaan ihoa lisää? Mitä neuvoisit minulle avuksi?

  VastaaPoista
 6. Extra Firming Booster ei missään tapauksessa tuki ihoa ja se olisi oikein suositeltava ihollesi nyt. Tuo Oil Control Lotion ei kuivata ihoa, mutta se on todella maitomaisen ohut. Se ei ole paras mahdollinen sinun ikäisellesi tässä vaiheessa syksyä. Suosittelisin Active Moistin ja kuorinnan lisäämistä. Active Moist kosteusvoide ei sisällä rasvaa, mutta se on paljon kosteuttavampi ja suojaavampi, kuin Oil Control Lotion. Siksi se toimii Suomen talvessa paremmin. Tässä vaiheessa vuotta, kun ostetaan voidetta pitää muistaa, että parin viikon päästä meillä on jo sisälämmitys päällä. Voiteen pitää siis toimia hyvin juuri siinä kohtaa, kun iho pahiten kuivuu.
  Daily Microfoliant kuorinta säännöllisesti olisi paras mahdollinen hoito ongelmiisi. Se estää tukkeumat ja finnit, mutta poistaa hilseilyn ja kuivuuden.

  Inkeri

  VastaaPoista