lauantai 10. kesäkuuta 2023

Naamion vaikutusaika ei ole kosmetologin kahvitauko

Aika usein nousee keskusteluun se, miten kosmetologi kuluttaa työpäivänsä. Varsinkin harvemmin käyvät asiakkaat kysyvät usein, mitä oikein teen päivän aikana. Yleisin väärinkäsitys on, että asiakaalla on naamio vaikuttamassa sen takia, että kosmetologi pitää siinä kahvitauon.


Kosmetologina teen työtä koko kasvohoidon ajan.


Kosmetologi tekee työtä koko päivän

En ymmärrä, mistä on tullut sellainen käsitys, ettei kosmetologi tee juuri mitään työpäivänsä aikana. Yksi yleisimpiä kysymyksiä asiakkaalta on, että miten monta asiakasta minulla kyseisenä päivänä käy. Aika usein koen, että kysyjä odottaa minun alkavan valittamaan työn puutetta. Siitä tulee itselleni ikävä olo, että toisille olisi ilo, jos minulla menisi huonosti.
Ellei yrittäjällä ole tässä vaiheessa työelämää vakioasiakaspiiri, niin siitä ei voi syyttää kuin itseään. Omista asiakkaistani 95% on säännöllisesti käyviä tuttuja asiakkaita, jotka ovat olleet asiakkainani kymmeniä vuosia. 
Kosmetologin työtä harkitsevalle nuorelle kerron, että työmme on määritelty fyysisesti yhtä raskaaksi kuin kirvesmiehen työ ja henkisesti yhtä raskaaksi kuin papin työ. Tämä kannattaa huomioida, kun ammattia valitsee. Terveyden pitää olla kunnossa, jos aikoo jaksaa tehdä fyysistä työtä koko päivän.
Kosmetologin ja varsinkin yrittäjän työhön kuuluu paljon muutakin kuin asiakaspalvelu kasvohoidoissa. Pystyäkseen tekemään kasvohoitoja rauhassa, täytyy yrityksen muut asiat olla kunnossa. Päivän aikana pitää hoitaa tilauslistat, purkaa maahantuojilta tulleet paketit ja hinnoitella tuotteet ja nostaa hyllyyn. Yhden päivän aikana rahtia tulee 1-4 pakettia, joiden purkamiseen muun työn ohessa menee koko päivä.


Yrittäjälläkin on oikeus ruokataukoon

Itse pidän valitettavan harvoin ruokataukoa, vaikka toki yrittäjäkin syö ja käy vessassa. Hämmästelen välillä, miten paljon asiakkaat ihmettelevät, ellei heidän tullessa hoitoon, edellinen asiakas ole enää paikalla. Moni on suorastaan hämmentynyt, että mitä olen tehnyt, kun edellinen asiakas ei ole pois lähdössä. 
Se, ettei hoitolassa ole asiakasta, ei tarkoita sitä, että istuisin viilailemassa kynsiäni aikani kuluksi. Eikä olisi ollenkaan paha juttu, että niin tekisin. Pysähtyminen päivän mittaan on ihan tervetullutta. Toistaiseksi en ole vielä sitä kokenut, etten keksisi tekemistä, vaan päinvastoin aina on monta asiaa huutamassa tekijäänsä.
Suuri väärinkäsitys on, jos ajattelee kasvohoidon lopuksi tulevan naamion vaikutusajan olevan kosmetologin tauko. Naamion vaikutusaika on lähes aina 10-15 minuuttia ja se on myös samalla asiakkaan loppurentoutus. Minä en lähde siinä kohtaa kahville, kun en edes kahvia juo. Tämän tauon aikana kosmetologi kirjaa kortistoon, mitä on kasvohoidossa tehnyt ja suunnittelee kotihoidon. Samalla käyn myös läpi seuraavan asiakkaan hoitosuunnitelman. 
Naamion vaikutusaika käytetään siis asiakkaan omaksi hyödyksi, eikä se ole kosmetologin luppoaikaa.




HUOM. Tähtitarjoukset enää ma 12.6. asti:
⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti