sunnuntai 4. kesäkuuta 2023

Palvelusväelle potkut!

Kissaperheessämme on ollut monenlaista touhua kevään kuluessa, kun pojat käyvät ulkohuvilassaan haistelemassa kesän tuloa. Tällä hetkellä kyllä on niin kylmä, ettei kukaan tule pyytämään ulkohäkkiin pääsyä.



Vanha viisas Jösse

Isoin tapahtuma oli, kun pikkupojat Vote ja Allu piti viedä kastroitavaksi. Kissojen eläinlääkäriin vieminen on sellainen ruljanssi, että on helpompi tehdä 12-tunnin työpäivä, kuin saada porukka lääkäriin ja takaisin. Yleensä olemme mieheni kanssa sen jälkeen aivan uupuneita.
Lääkäriaika oli lauantaina ja jo puolesta viikosta aloimme hioa suunnitelmaa, miten käynti sujuisi. Tarkoitus oli ottaa vain kolme kissaa mukaan eli Vote ja Allu ja lisäksi Valtsu 16v. senioritarkastusta varten. Kaikkien piti lopettaa syöminen perjantai-iltana, jottei nukutus oksettaisi niin paljon. Syömättömyyteen ei muu auta, kuin ottaa kaikilta viideltä ruuat pois. Siitä ei tulisi mitään, että Jösse ja Vinski söisi, mutta muut eivät.
Siivosimme perjantai-iltana kaikki ruuat ja ruokakipot pois ja menimme nukkumaan yläkerran makuuhuoneeseen. Jösse 16v. sairastaa sydämen vajaatoimintaa, eikä viitsi nykyään kiivetä rappusia ja käydä yläkerrassa. Hänellä on omat nukkumapaikat alakerrassa ja yleensä aamuisin Jösse odottelee eteisessä rappusten alapäässä, koska me tulemme makuuhuoneesta alas. Jösse on tullut siihen tulokseen, että on turhaa nähdä kiipeämisen vaivaa, kun palvelusväki kuitenkin alakertaan tulee.
Tuolloin lauantaiaamuna Jösse ei jäänyt odottelemaan vaan tuli tomerana jo kello seitsemän makuuhuoneeseen ja sängyn viereen kyselemään, mitä palvelusväki meinaa, kun kaikki ruokakipotkin ovat poissa. Jösse oli päättänyt tulla itse selvittämään tätä ennen kuulumatonta tapausta. 




Pontevat pikkupojat

Heti, kun saimme lääkärille lähtijät kuljetuskoreihin, laitoimme kotiin jääville Vinskille ja Jösselle ruokakupit täyteen. Jössekin rauhoittui ja meni syömisen jälkeen tyytyväisenä lepäileen. 
Ihan hyvin tuo eläinlääkärissä käyntikin meni. Valtsu oli omassa kopassaan ja pikkuveljekset isommassa kuljetuskopassa keskenään. Automatkalla Valtsu pari kertaa oksensi ja itki peloissaan, mutta Vote ja Allu olivat aika rauhallisia. 
Pelkäsimme, että saamme suuret moitteet pikkupoikien lihavuudesta, mutta onneksi eläinkääkäri piti painon ja pituuden suhdetta hyvänä, emmekä saaneet moitteita ylipainosta. Allu ja Vote piti leikkausta varten nukuttaa, mutta Valtsu antoi tutkia itsensä ilman rauhoitusta. 
Kotona pelkäsimme aiheuttaako nukutuksesta herääminen pahoinvointia ja valitusta, mutta sekin meni hyvin. Tunnin verran pojat vähän hoiperteli, kun kaikki neljä jalkaa ei meinannut olla hallinnassa, mutta sitten sekin meni ohitse.
Nyt meillä on viisi sterilisoitua poikaa.





Tähtitarjoukset 12.6. asti:
⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti