torstai 15. kesäkuuta 2023

Kauneushoitola täyttää tänään 43 vuotta!

Siitä on melkeinpä yksi ihmiselämä, kun aloitin kosmetologiyrittäjänä. Näihin vuosiin mahtuu todella monenlaisia tapahtumia ja tunteita. Työelämä ei koskaan ole pelkästään ruusuista ja uskon yrittäjyyden olevan töiden vaikeimmasta päästä.



En halua jäädä eläkkeelle

Minä en missään tapauksessa haaveile eläkepäivistä ja haluan unohtaa sen kokonaan. Minulla on niin suuri palo tehdä työtäni, etteivät eläkeajatukset mahdu päähäni. Kuitenkaan en pelkää sitäkään vaihetta, koska minulla on elämää myös yritykseni ulkopuolella. 
Tiedän monen yrittäjän hiukan pelkäävän työstä pois jäämistä, ellei ole mitään innostavaa harrastusta. Varsinkin ikäiseni miesyrittäjät ja ehkä palkkatyöstäkin pois jäävät ovat aika tyhjän päällä, jos elämässä ei ole muuta ollut kuin työ.
Itse odotan innostuneena myös sitä vaihetta, kun voin käyttää enemmän aikaa sotahistoriaan ja historiaharrastukseeni yleensäkin. Rakkaat kissani odottavat myös aikaa, kun palvelusväki on kotona koko päivän.
Näiden aika ei ole vielä, vaan minulla on runsaasti suunnitelmia hoitolani varalle. Koen eläväni parasta vaihetta työelämässäni ja oma ammattitaitoni on parhaimmillaan. Olisi asiakkaita kohtaan väärin, ellen antaisi vuosien varrella koottua tietoa ja kokemusta heidän hyödyksi. Ammattikunnassani on harvoja kenellä on takana niin paljon koulutusta ja kokemusta, kuin minulla nyt on. Haluan vielä pitkään hyödyntää oppejani ja tietysti oppia myös lisää.


Alku aina hankalaa

Oman yrityksen perustaminen ei ole koskaan helppoa on vuosiluku mikä hyvänsä. Kuitenkin 1980 syvimpinä Neuvostoliiton vallan vuosina ilmapiiri yrittäjyyttä kohtaan oli kaikkea muuta kuin myönteinen. Yrittäjä oli verenimijä ja sitä kohtaan tunnettiin jopa vihaa ja halveksuntaakin. 
Olen työvuosieni aikana nähnyt, miten yrittäjyydestä on tullut arvostettu asia ja se tuntuu suurelta saavutukselta. Itsekin olen ollut mukana muokkaamassa maailmaa yrittäjäystävällisemmäksi ja nämä luottamustehtäväni yrittäjäjärjestöissä ovat edelleen tärkeä osa vapaa-aikaani. 
Tämä kymmenien vuosien työ järjestötoiminnassa on todellakin parantanut maailmaa. Nykyisin on starttirahoja, uusyrityskeskuksia ja yritystutkintoja. Apua yrityksen perustamiseen saa monelta taholta ja se on erittäin hieno juttu. 
En usko, että mikään näistä yrittäjyyttä edistävistä asioista on syntynyt pelkästään niiden puolesta puhumalla, vaan Neuvostoliiton hajoaminen auttoi suomalaisen yrityselämän nousun alkuun.





⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

4 kommenttia:

  1. Anonyymi09:05

    Onnea 43 vuotta toimineelle yrittäjälle! Ihana kuulla, että et ole jäämässä eläkkeelle.

    Leena

    VastaaPoista
  2. Anonyymi10:36

    Onnittelut ja työniloa tulevaan!

    VastaaPoista
  3. Erja22:03

    Onnittelut! Todella kunnioitettava matka! Ihanaa, ettet ole jäämässä eläkkeelle vaan saan jatkossakin rentoutumishetken ammattilaisen kasvohoidossa.

    VastaaPoista
  4. Paljon onnea! Itse arvostan pienyrittäjiä paljon, itse en rohkenisi yritystä perustaa, Inkerin kanssa ilahduttavinta on se että tiedän kaikissa tilanteissa, myös haasteissa hänen toimivan aidosti asiakkaan parhaaksi ja tämä on varmasti yksi sitoutuneen ja pitkäikäisen asiakaskunnan perusteista. Aurinkoista kesää! Timo

    VastaaPoista